Yeni gelinimiz ve bitmeyen sorunlari

bence bir de gelinin ağzından dinlemek lazım...
yazdığınız mesajın hiç bir haklı tarafı yok. kardeşim de kardeşim deyip durmuşsunuz ve madem ki nişan bohçası hazırlanacak benim bildiğim gelin seçer alacaklarını, sipariş verilmez.
siz de pek masum gelmediniz bana...

İşin cok zormuş. Bu ne bicim aile, ne tuhaf beklentiler. Ben evlenirken hicbir sey istemedim, istemeyi de tasvip etmiyorum. Makyaj malzemesinin markasina kadar almak neymis yani...
Hediye hediyedir, begenmesen de kibarca tesekkur edersin. Kizin gorgusuz ve gozunun malda oldugu belli. Gercekten kardesin baska kiz bulamamis mi.

kızla biraz işiniz var, o belli de. bohça işi de biraz olmamış. gelin çarşısına çıksaydınız beraber, daha güzel olurdu. o annesiyle gelir, istediklerini seçer. biz de yakında gelinimizle gideceğiz, tarih ayarlayıp. yine de ayıp geliyor bana, onu koymuşlar, bunu koymamışlar demek, erkek tarafı uğraştıktan sonra. belli ki eksik bırakmamışsınız, iki parça alıp getirmemişsiniz. allah herkese gönül rahatlığı versin, iki parça eşya için gönül kırmayacak insanlar nasip etsin. bir görümce adayı olarak kaygılarınızı anlıyorum ama beraber yapın bu işleri. belki o da çarşıya çıkmak, kendisi seçmek istemiştir. ne de olsa o kullanacak sonrasında.

bohça işinizi bilmem, ben bohça falan yaptırmadım çeyizimde herşeyim vardı zaten de, nişan olayında seni haksız buldum, orda büyükler varken bitirin faln demek sana düşmezdi..adetleri neyse yapacaklar, nişan merasimi bilhassa kız tarafını ilgilendirir.. baştan böyle bi soğukluk olunca arkası geliyo işte..

Ustteki uyeye katiliyorum,buyukler varken sizin ortaligi yonetmeniz abes olmuş.

bulmuşsunuz belayı , allah kurtarsın okurken bana geldiler yai kızın ayrı anasının babasının ayrı kaprisi bu ne arkadaş umursama bence taviz tavizi doğuruyor böyle durumlarda.

OKURKEN kendi yaşadıklarımı düşündüm eski nişanlımdan ve ailesinden en ufak sey talep etmedim nişanda takı da takılmadı hiç biri umrumda olmadı nişanlımı seviyordum.. ya insanlar ne kadar madiyattan küçük seylerden sorun cıkarıyor.. valla nişanlım bana saygı gösterseydi aileme saygı gösterseydi hiç bişiyiömiz olmasaydı... Allah sabır versin size ve sizde mesafenizi koyaarak konusarak onunda yaptıgı hataları anlatarak orta yolu bulun.. eşini seviyorsa ailesini de sayar sever büyük sorun olmadıça.. nokta.

Ay böyle eltileri görümceleri, kaynanaları , kayınpederleri görünce. Şükür namazı kılasım geliyor. Vesselam

malzemeler için kızı arayıp önden sipariş alıp, sonra ne sebeple olursa olsun kafanıza göre almanız olmamış..
fakat kızın ve ailesininde bunu bukadar büyütmeleri de olmamış..
kendinizce haklısınız eminim ki herkes kendine göre haklıdır..
ama mesajınız fazlaca ağır olmuş..
sizde dikkat etmişsiniz, bütün olayların merkezinde siz kalıyorsunuz..
banada biraz herşeyi organize eden, herşeye müdahil olan görümcelerden geldiniz..

Benim anlayamadığım neden bohça alışverişinde gelin de gelmedi sizinLe..

Neden gelininiz olmadan alındı o bohçaya gereken şeyler...

Evet gelininiz biraz abartmış bu kadar uzatılacak bir durum yok ortada belki ama sizinde (iyi niyetli olarak ) yardımcı olmak istemeniz biraz gelinizin işine karışmak gibi algılanmış..
Alışverişi kesinlikle gelininizle birlikte yapmanız gerekıyordu bence (tabi aynı şehirdeyseniz vs) ,ben olsam herşeyimi kendim seçmek isterim açıkcası sizde olsanız böyle isterdiniz.. bir de nişan kız tarafına aittir ben yanlış bilmiyorsam bizim adetlerimzde öyle..o yüzden takı merasiminde de sizin olaya karışmanız pek hoş değil ve burada yerin dibine girecek utanacak bir durumda yok.. yani iki tarafda hatalı suç sadece gelininizde değil

Benim hiç bohçam olmadı kimse bana iç çamaşırı makyaj malzemesi almadı :)
Her şeyimi kendim aldım evlenirken hiç de takmıyorum çok önemsiz geliyo bu tip adetlere önem verenler de bana garip geliyo..
siz görümce olarak asla ayağına gitmeyin gereken cevabı vermişiniz ama abinize acıdım..

her iki tarafta sözü geçsin istiyor ama bencede kız tarafı ne istiyorsa o yapılmalı bohça takı vs.. benimde gorumcem karissaydi ona karşı soğuk olurdum ama bu denli olayda cikarmazdim ailelere yansıtmak hiç hoş olmamış...

Attığın başlığa bir bakar mısın önce?
Yeni gelinimiz ve bitmeyen sorunları....
Gelini sorunlu ettin çıktın hem de bitmeyen...
Yahu insanlar evleniyorlar bi geri durun herşeyin neden içinde oluyorsunuz.
Kardeşisin diye kötü kaynanalığa soyunmuşsun...
Bohçaları ben hazırlayacağım diye kolları sıvamış, keyfine göre alışveriş etmişsin...
Ne gerek var? Beraber çıkılır ya da büyüklere bırakırsın.
Gelin-görümce illa bi kavga edecek geçinemeyecek böyle bi kanun var herhalde, zorla sorun çıkarmak diye buna denir.
Bir de üşenmemiş upuzun kavgacı tarz mesaj atmışsın, kendi kuyunu da kazıyorsun bu arada bence.
Noluyor ya abiler evlenince gelinler neden hep kötü oluveriyor anlamadım gitti, buraya açılan kacıncı konu gelinimizin yaptığı, yok gelinimiz sorunlu vs. Nerden senin gelinin oluyor ki komiksiniz..

siz hangi sıfatla haddini bildireceksiniz ?
bu konuda haddini bilmesi gereken bence sizsiniz...

attığınız mesaj tam bir fiyasko..
geline resmen sen zerre umurum da değilsin kardeşim kardeşim her şey kardeşim için demişsiniz..

bu saatten sonra o kızın sizi sevip saygı duymasını beklerseniz çok büyük hata edersiniz..

kusura bakmayın her şeye karışarak üstelik kardeşim o benim diye havalara girerek, kıza haddini bildirme çabalarına girerek komik duruma düşmüşsünüz...

sizin kardeşiniz onun da kocası olacak...
yani o kız sizden daha yakın olacak o kardeşim kardeşim dediğiniz adama...
ne kadar zorunuza giderse gitsin artık gerçek bu...
o yüzden bence siz haddinizi bilin, kendinizi komik duruma düşürmeyin...
çekilin aralarından...

ilaveten; gelin hanım büyütmemeliydi evet haklı olabilirsiniz. ama sizin bu itici davranışlarınız belli ki kızı çileden çıkartmış bir yerden sonra patlama gereği duymuş..
bu şekilde de olabilir...

Cok haklisiniz. Kardesim cozmeli konuyu, benim esim bu duruma ne kendini ne beni nede kizkardesini sokardi, cunku konu bile degil. Koskocaman babam neden boyle luzumsuz bir konu icin orta yolu buluyor yahu, bak daha cok sinirlendim simdi.

Art niyet arayan insan dallandirip budaklandirir. Ben bohca hazirligimda cok az bisii istedim, abartmayin, adet yerini bulsun, herseyim var zaten diye. Mutevazi olup olmamakla alakali bu canim.

Hayir canim neden kizayim haha. Haklisin, bulamadigimi bastan belirtmem gerekirdi! yada o gun goturdugumuzde bazi malzemeleri bulamadim, kardesimle birlikte gidip alirsiniz demem gerekirdi.
Bizim adetimizde nisanda taki toreni olmaz, zaten bizim davetlilerimizde taki takmadilar (hazirlikli olmadiklari icin). O anda bana sorulmus oyle demisim, dememem gerekirdi belkide haklisin. Ben haksiz oldugum zaman haksizligimi kabullenebiliyorum sorun yok yani, keske oda biraz mutevazi olsaydida konuyu bukadar buyutup abartmasaydi.

konu sahibi arkadaşlar haklı, hiç karışmayacaktın.. kaldırmışsın gelinin bir tarafını indir indirebilirsen şimdi.. bohça mı istedi? gitsin alsın.. ev eşyası mı alınacak onu da gitsin alsın kardeşinle.. ben senin yerinde olsam çöp bile yapmazdım bak o zaman sen göreceğin saygıya.. maalesef böyle bu işler, sen burnu havada kibirli görümce ol.. hiç bir şeye karışma.. bu da sana geleceğin görümcesinden tavsiye

zararın neresinden dönerseniz kardır. bu evlilikten hayır beklememek lazım

Art niyet arayan insan dallandirip budaklandirir. Ben bohca hazirligimda cok az bisii istedim, abartmayin, adet yerini bulsun, herseyim var zaten diye. Mutevazi olup olmamakla alakali bu canim.

siz az istediniz diye o kişi de az isteyecek diye bir kural yok bu onun kendi tercihi .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…