Yeni gelinimiz ve bitmeyen sorunlari

Şimdi nişan kız tarafına aittir. Dolayısıyla onların adetine uymanız normal. Sanki lütufta bulunmuş gibi söylüyorsunuz ve neden yerin dibine geçtiniz anlamadım. Bir de bitirin artık demeniz hoş olmamış gelinin ailesi varken. Bence bunlardan dolayı zaten tepkili imiş size. Ee her şeyde bişey aramaya başlamış. Ben bohca falan yaptırmadım baştan diyeyim. Ama bizim burda da bohcaya makyaj seti krem falan hep konur. Siz sordu iseniz ya alacaksınız ya da bulamadım diye açıklama yapacaksınız. Böyle yapınca seni hiç umursamıyorum mesajı vermiş gibi olmuş aynen mesajında yazdığınız gibi hatta kız haklı bile çıkmış mesaj sayesinde. Hiç sormayacaktınız ya da alacaktınız. Hem kız niye gelmiyor. Belki sorulmuştur ama ben görmedim

Allah im insallah şu bohca işi kalkar evevlenmeden millet birbirine giriyo biz sana şunu aldik siz bize almadiniz diye.Senin konu benim kardeşimin olyi gibi aynen benzeri 2 sene oldu evleneli gelin hanim surekli basimiza kalkar sunu almadiniz bunum eksik diye tesadufki kardasimde yurt disinda sizin kardesiniz gibi annemlere gittigim zaman insani cileden cikariyo eskileri getirip gundeme koyuyo malesef bi kac kez uyardim fazla soylesem adim gorumce olacak.Bizim ulkemizden başka yerde böyle sacma adetler yok malesef

Bu kadar büyütülmesine gerek var mı bilemicem ama illa ki sorulur yani ben bunu kullanmıyorum neden aldın diye , çünkü siz arayıp sormuşsunuz ne istiyorsun diye ama almamışsınız muhtemelen gelin hanım biraz abartmıştır kardeşiniz de bu kadar abartılacak ne var diye düşünmüştür konu oradan uzamıştır ama bence hisleriniz doğru değil çünkü konu abartılacak bir konu değil cumartesi gidin böyleyken böyle ben bulamadım onu aldım bir derdim yok sizle deyin '' yerin dibine girsin ama ben de suçlu görünmeyeyim '' gibi bir fikirle zaten ne bu içeceğiniz kahvede gelin hanımla bir tat alabilirsiniz ne de gelecekte düğünde ileride bebek mevlütünde hep yüzyüze bakacaksınız sonuçta ki bunlar en az görüşülen zamanlar hiç görüşmesen de illa ki bunlarda görüşeceksin ne gerek var zehir etmeye hayatının bir günü bile olsa senede ? Değer mi yani yapmayın etmeyin bence

benim bildiğimde gelinle gidilip alınır eminönü dolar taşar ellerde poşetler vs. (tabi bende görmedim k v kendisi getirmişti) kızın içinde kalması doğal..Bir kere olan birşey bu.. Bana da geldi herşey eksiksiz ama ben de kulp buldum uzattım da uzattım konuyu..

Aslında alışverişi gelinin çıkıp alması gerekir nisanda takı törenini bitirin falan demen hic hoş olmamış hepsini geçtim oda abinin eşi olacak sen istesende isyemesende oda sizin aileden bence herşeyine bu kadar Karışma yoksa kardeşinde eşinin tarafina geçer ve seni dislarlar

Sizi de KK dan bir arkadaş olarak gördüğüm için önerebileceğim tek şey hiç bir şey umurunuzda olmasın bunu eşinin ablası ve ailesi tarafından düğünü rezil edilen birisi olarak yazıyorum. Karışmayın. Neyi seçerlerse seçsinler ne alırlarsa alsınlar boşverin. Bunun daha kınası var, düğünü var kuaförü var, takısı var, eşyası var... Tabiri caizse ne haltları varsa görsünler. O dönemler evlenen çift için en özel günler ve geriye dönüp baktıklarında "senin abin/ablan şunu şunu yapmıştı" diye hatırlanmasın. Ben düğünden bir gün önce ömrümde dökmediğim gözyaşını döktüm. Neden? Vay efendim gelin kuaförünü kafamıza göre nasıl ayarlarmışız da eşimin ailesine sormazmışız.

Siz şuanda sakin tavrınızı koruyarak ileride kardeşinize laf gelmesini önleyeceksiniz

Teşekkür ederim düşünceleriniz için.
Elbette öyle bir şeyi sorun etmedim, ettiysem bile söyleyemezdim.
Söylemek herkesin kolay kolay kendine yakıştıramayacağı bir şeydir.
Ben sadece geline önyargılı baktığınızı düşündüm.
Bohça yapıldı diye 'paragöz' olarak nitelendirmeyin, çünk aynılarını hatta fazlasını kız tarafı da yapıyor diye belirtmek istedim.
Çok komik ama benim en üzüldüğüm şey, bohçamın süslenmemesiydi.
Hem zorla yaptırılıp hem de böyle poşetler içinde gelince beynimden aşağıya kaynar sular dökülmüştü.
Ve öğrendim ki, eşim süsleyelim deyince, görümcem' ne gerek var süslemeye onunla mı uğraşacağız' demiş.
Halbuki görümceme bayılırım, şuan dahi aram çok iyidir, ablamdan ayırmam.
Ama kimse o gün yaşadığım hayal kırıklığını bana geri veremeyecek.

kusura bakmayın ama çok şımarmış bu kız kahve içerken lütfen alttan almayın yoksa tepenize çıkmaya devam edecek diye düşünüyorum. burada genelde gelinlerden dinliyoruz ama mümkün değil insanının böyle bi gelinle iyi anlaşması. bende yeni evlendim benim kv sırf para ödememk için gidin oğlumla kendiniz alın bohçanıza dedi bizde bilip bilmeden bi sürü şey aldık tabi ne bileyim ben bohçada ne olur üstelik kendi paramla eşimle ortak ödedik eşantiyon 2 krem atmış satıcı kız poşete kv hoplamıştı 2 tane krem almışsınız diye :)) böylesi lazım böylelerine

Sadece makyaj malzemesi değil, krem şampuan ve çeşitli bakım malzemeleri konuluyor.
Hatta bunun için özel sandık var o küçük bir sandığa konulup ayrı veriliyor.
Yöreden yöreye değişir böyle şeyler, bana alınmadı mesela, sordular da ben de ne uygun görürseniz alın dedim, onlar da her şeyin en kötüsünü bilmem kimin sararmış çeyizlerini getirdiler bir şey de demedim demek ki onu uygun görmüşler. ben herşeyin en kalitelisini alıp koydum onlara utanmışlar mıdır bilinmez.
Eşime de söylemedim bunu onu çok seviyorum ne gerek var tatsızlık çıkartmaya, haa değerli oldum mu onların gözünde hayır...

Çoookkk doğru demişsiniz. Size katılıyorum

arkadaşlar benim bildiğim bohça da gelin alışverişe götürülmez ki
nişan alışverişinde oluyor sanırım bohça da herkes ne istiyorsa alıp karşıya gönderiyor yada bizim adetimiz bu
ayrıca kişisel görüşüm konu sahibi madem kendi kafana göre alıcaktın hiç arayıp sormasaydın alsaydın ne koyarsa koyardın kimsenin sesi çıkmazdı
şimdi arayıp ne istediğini sorunca da bilerek benim istediğimi almamış olur
sen de oda olayları büyütmeye yakınsınız evlenince birbirinden zerre hoşlanmayan görümce ve gelin olacaksınız gibi
yalnız gelinde az değil ben hak verilmesini anlamıyorum geçen biri nişan bohçası istediği için forumda linç edilmişti
burada kendisine gönderilen bohça da fara ruja olay çıkaran biri var

ben yengemin bohçasına bile gitmedim gelin istediğini aldı bencede gelininiz kendisi beğenmeliydi ama bi makyaj malzemesi için yaptğda ayıpp siz biraz fazla karışıyosunuz sanırım

Çok saçma ya çok tuhaf, benim kuzenlerimin hiç biri yaptırmadı. Birisi hariç onunda tarzından dolayı normal karşılıyorum.
Düşünsene toplanıp sana iç çamaşırı alıyorlar, peşinde kuyruk gibi. İstediğin şeyi bile seçemezsin. Bir de bohça günü hadi açın bakalım ne almışlar herkes bakıyor, külot, sütyen, kombinezon gecelik dantelli vs. yok şunu erkek yapar, bunu kız yapar. Yok bohçada bunlar olmazsa olmaz. Hayatımda böyle saçmalıklar görmedim ben. Yıl oldu 2015 hala miladi adetler.

ama ama bu şekilde olunca hem herkese hava atıyorlar hem de kendilerini degerli hissediyorlar.degerli hissetmeye çok ihtiyaçları var zavallıcıkların

gelin kıza üzüldüm. bu kadar içinde olmayın olayların. kardeşinizin hatrına kızın bi gönlünü alın sonra da kendinizi arka planda tutun yüz yüze bakacaksınız mesafenizi koruyun

cnm bizde gelin alışverişe çıkar istediklerini alır ama eve getirmez erkek tarafına gider malzemeler. onlarda evden seccade eşarp vs de katarak getirirler
makyaj malzemesini kız alır evine getirir. doğru herkesin farklı

Ben tek tarafli bakamadim. Burda konu acan gelin olsaydi gorumcem madem dediklerimi almayacak niye soruyor diye baslik atardi. Eminim tartisma bu diyalog uzerinden baslamis. Yerinizde olsam aldiktan sonra ya sen bunlari dedin ama ben onlari bulamadim sunu sunu aldim istersen degistir derdim.
Ikicisi nisani kiz tarafi yapar adetlerinde taki varmis takilir ne varki bunda. Bence de mudahil olmaniza ya da gerilmenize gerek yokmus
donuyorum tersine. Evet siz gorumcesiniz bastan kotu bir elektrikle basladiysa malesef oyle gider. Ne kadar iyi niyetli olsaniz da. Bunu bildiginiz olgunlukta oldugunuzu dusunuyorum yazdiklarinizdan. E bu durumda da o kizin yanlis anlamasina mahal verecek bir sey yapmamaya calisir hic bulasmazdim. Hosgeldin gule gulenin otesinde diyologum olmazdi.
Konusma noktasinda da makyaj malzemesi konusundaki tutumumu sebebimi dile getirir ikna etme ya da tam tersi tavirli olma gibi bir duruma dusmemeye calisirdim. Bu durumlarda mesajinizda yazdiginiz gibi konu konuyu acar ve laf cok baska yerlere gider

Siz her şeye karışmasanız bu kadar büyümez hiç bir şey..

Heryerin adetleri farklıdır, nişanı kız tarafı yapar. Törende onların adetlerinin yerine getirilmesi neden sizi utandırıyor anlamadım. Takı töreni çoğu yörede olur, sizde olmuyor diye kız tarafı adetlerinden vazgeçemez kusura bakmayın. Onlarında eşi, dostu, akrabası var. Takı töreninde isim okunmasına bende karşıyım ama sizin takı törenini kafanıza göre bitirmeniz hoş değil.

Bohça olur yani, sizin hoşunuza gitmiyorsa evlendiğinizde istemeyin lütfen. Ama karşı taraf bekliyorsa bunuda yermeyin. Yuva kuruyorsunuz, destek olun, olduğunuzda da insanların başına kakmayın. Gelin hanımın istediği olmadı diye annesine anlatmasıda hiç hoş değil. Gelip size sorması, sizinde burada anlattığınız nedenlerden dolayı alamadığınızı gelin hanıma anlatmalısınız. Babalara kadar bu olayın gitmesi hiç hoş değil...

Had konusuna gelince, bence sizde haddinizi bilmiyorsunuz. Kardeşinizin eşi olacak insanın haddi ve yeri nedir sorabilir miyim? Bu yeri ve haddi siz mi belirlediniz acaba?

Bana kalırsa kendinizi fazla önemsiyorsunuz. Biraz rahat bırakın kardeşiniz ile nişanlısını..

Poff sıkıcı gelenekler adetler daha bohça aşamasında birbirine giren aileler ne gerek var şu bohça işine onun yerine bir takı alınır mesela yada hiç alınmaz bana tuhaf geliyor ne güzel işte onları alamamış ama yerine başka şeyler almışsınız ne görgüsüzlük bu anlamıyorum bana bu bohça olayı çok samca geliyor ben yapmam arkadaş

ama ama bu şekilde olunca hem herkese hava atıyorlar hem de kendilerini degerli hissediyorlar.degerli hissetmeye çok ihtiyaçları var zavallıcıkların

Atlet, külot, kremle mi değerli hissedecekler be güzelim. Sipariş vermesi bile görgüsüzlük zaten. İnsan der ki ne istersen onu al, ben olsam gerek yok derim zaten bohça istemem bile, benimde onlara yapma gerekmez gerçekten o para ile balayı yapar insan ya. Bir de bohça olunca marka olmak sorunda. İstediği krem çok pahalı olmalı hava atamadı tabii kimseye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…