Allah im insallah şu bohca işi kalkar evevlenmeden millet birbirine giriyo biz sana şunu aldik siz bize almadiniz diye.Senin konu benim kardeşimin olyi gibi aynen benzeri 2 sene oldu evleneli gelin hanim surekli basimiza kalkar sunu almadiniz bunum eksik diye tesadufki kardasimde yurt disinda sizin kardesiniz gibi annemlere gittigim zaman insani cileden cikariyo eskileri getirip gundeme koyuyo malesef bi kac kez uyardim fazla soylesem adim gorumce olacak.Bizim ulkemizden başka yerde böyle sacma adetler yok malesefanlatip derdimi dokmem lazim catliicam yoksa. biraz uzun kusura bakmayin, yapici yorumlara ihtiyacim var.
Bohca goturduk gectigimiz haftasonu gelinimize (erkek kardesimin nisanlisina). Birkac hafta sonra dugunumuz var. Gelinimize mesaj atip, hangi makyaj malzemelerini istedigini sordum, oda birtakim malzeme soyledi. Ben tam olarak uymadim o soylediklerine, baska marka malzemelerdende aldim. Yuz kremini bulamadim mesela (normal magazada satilmiyormus sadece cilt bakimi studyolarinda satiliyormus) ve fondotenin rengini tutturamam belki diye almadim. Onlarin yerine ekstra kas kalemi, goz kalemi, dudak kalemi, far, blush filan aldim. Fiyat olarak (biraz) daha az ama ben fiyatinda degil, guzel ve cici goruntusundeyim. Bohcada bunun yanisira ic camasiri, guzel pijama setleri hem kendisine hem kardesime, havlu takimlari, namazlasi, terligi, igne oyasi tulbentleri, bisuru havlu cesitleri, annemin el islengileri, sallar, patikleri, guzel nevresim takimi, yatak ortusu seti, coraplari, taragi manikur seti, vs vs vardida vardi (olmasi gerekenlerin hepsi hatta fazlasi). Annesine babasina ayri bohca, dedesigile ayri bohca, teyzeye ayri bohca falan filan.
Keyifli bir bohca gunuydu, hersey guzel gecti (saniyoruz biz). Taa ki bir gun sonra kardesim yurtdisindan donunceye kadar. Kavga etmisler, gelen bohcayi begenmedim, istedigim makyaj alinmamis diye.
Bu kacinci vukuat oldugu icin annem annesini aramis, bukadar buyutmenizi gerektirecek bir konumu var ortada diye biraz kizmis. Oda tabi beni suclamis, madem almayacak nicin soruyor kizimin istedigi seyleri diye. Sinirlendim, mesaj attim gelin hanima. Aynen sunlari yazdim: 'Ben senin istedigin yuz kremini fondoteni almadim diye birbirinize girmissiniz kardesimle, hic gerek yok boyle ufak tefek seyler yuzunden birbirinize girmeye. Sanirim senin karin agrin her zamanki gibi konunun detayi degil, konuya benim dahil olmam. Beni lutfen kendine bukadar dert etme, hazmedemedigin ne var benimle alakali bilmiyorum, aslinda cok umrumdada degil. Beni ilgilendiren tek sey kardesim, kardesimin mutlulugu icin hayatimizda sen varsin. Herkes yerini haddini bilsin ona gore davransin. Istedigin yuz kremini kardesim gider alir merak etme kremsiz kalmazsin yani. Bu saatten sonra bukadar ufak tefek seyler yuzunden moral bozukluklarina sebebiyet vermen gercekten cok moral bozucu, sizin adinizda inan ben uzuluyorum. Ben artik mudahil olmak istemiyorum sizin kavgalariniza, beni sebeb gostermeyin lutfen hicbirseye.' Ve evet agir oldu ama hak etti.
Bu sabah annemle konustum, kardesim tabikide barismis nisanlisiyla yine (defalarca kavga edip bitti diye ahkamlar kesip baristigi icin alistik artik) babamda dun gidip babasiyla konusmus konuyu neden buyutuyorsunuz diye. Ben gidip gelinimizle konusmam lazimmis, onlarin yaninda, ve konuyu cozmemiz lazimmis. Babamda kesinlikle olmaz, kizlarin bi problemi yok benim kizim bir defa bile saygisizlik mi etmis, tartismami yasamislar, ne olmus ki benim kizim suclu gibi mahkemeye sunuluyor gibi oturup konusacaklarmis. Ben evime gelin aliyorum, kizim gibi olacak, kizlarimlada kizkardes olmasi icin aliyorum, ortada sebeb yokken etten sutten seyler yuzunden niye geriliyorsunuz, niye buyutup abartiyosunuz demis. Benim yazdigim mesaj coook zorlarina gitmis (oh olmus).
Gel gelelim cozume; cumartesi gunu ben gelinimizle oturup bi kahve icip sorunumuzu cozecekmisim. Bana akil verin, o konusmaya su anki ruh halimle yapacak olursam inanin cok kirici olacagim. Nasil sakin olup yapici olabilirim? Ama yinede yerini haddini bildirebilirim?
ps; asil problemlerini ozetleyeyim: nisan toreninde taki merasimi yaptilar. bizim adetimizde nisanda taki toreni olmaz? herneyse yaptilar (biz utancimizdan yerin dibine girdik ama napalim), ve taki toreninin sonlarina dogru mikrofonda isimleri sayan abi bana donerek bittimi dedi, bende evet bitti bitirin artik dedim (buda kameraya cikmis). Bunu ben nasil dermisim, ben kim oluyormusumda nisan torenlerinde taki merasimini bitiriyormusum. O gunden beri bana karsi cok tuhaf bir davranis icerisinde ailesi. Ustunu kapatip umursamiyorum, umursamadikca ustume geliyorlar arkadas.
Keske haber verseydim, dusunemedim inan. Bunu sorun yapacagini hic tahmin etmedim.
Ben mesajimda agir oldugumun farkindayim, bazen kasitli olarak dusunmeden davranirim bu mesajda onlardan biriydi. Okadar uzun zamandir biriktiki bisuru sey, patladim. Ama haklisin, yinede sakinligimi korumaliydim. O nisan konusundada keske hiiiic karismasaydim. Sonucta dugun sahiplerinden biri olarak orda bulunuyorduk, bana sorunca bende sirada cok az bi insan kalinca bitir dedim. Demez olaydim demez olaydiiim : D
Bakin hanimefendi belli ki siz edepli bir insansiniz ama herkes sizin gibi degil.
Siz olsaniz 1 kutunun hesabini yapip sizlanir miydiniz, insanlara ben ondan istiyordum git al der miydiniz ? Hic sanmiyorum. Ayiptir, nisan bohcasi madem adet, insanlarin gonlunden ne koptuysa tesekkur edip gecmek gerek diye dusunuyorum. Bana onu da al, bunu da demek bence yakisiksiz.
anlatip derdimi dokmem lazim catliicam yoksa. biraz uzun kusura bakmayin, yapici yorumlara ihtiyacim var.
Bohca goturduk gectigimiz haftasonu gelinimize (erkek kardesimin nisanlisina). Birkac hafta sonra dugunumuz var. Gelinimize mesaj atip, hangi makyaj malzemelerini istedigini sordum, oda birtakim malzeme soyledi. Ben tam olarak uymadim o soylediklerine, baska marka malzemelerdende aldim. Yuz kremini bulamadim mesela (normal magazada satilmiyormus sadece cilt bakimi studyolarinda satiliyormus) ve fondotenin rengini tutturamam belki diye almadim. Onlarin yerine ekstra kas kalemi, goz kalemi, dudak kalemi, far, blush filan aldim. Fiyat olarak (biraz) daha az ama ben fiyatinda degil, guzel ve cici goruntusundeyim. Bohcada bunun yanisira ic camasiri, guzel pijama setleri hem kendisine hem kardesime, havlu takimlari, namazlasi, terligi, igne oyasi tulbentleri, bisuru havlu cesitleri, annemin el islengileri, sallar, patikleri, guzel nevresim takimi, yatak ortusu seti, coraplari, taragi manikur seti, vs vs vardida vardi (olmasi gerekenlerin hepsi hatta fazlasi). Annesine babasina ayri bohca, dedesigile ayri bohca, teyzeye ayri bohca falan filan.
Keyifli bir bohca gunuydu, hersey guzel gecti (saniyoruz biz). Taa ki bir gun sonra kardesim yurtdisindan donunceye kadar. Kavga etmisler, gelen bohcayi begenmedim, istedigim makyaj alinmamis diye.
Bu kacinci vukuat oldugu icin annem annesini aramis, bukadar buyutmenizi gerektirecek bir konumu var ortada diye biraz kizmis. Oda tabi beni suclamis, madem almayacak nicin soruyor kizimin istedigi seyleri diye. Sinirlendim, mesaj attim gelin hanima. Aynen sunlari yazdim: 'Ben senin istedigin yuz kremini fondoteni almadim diye birbirinize girmissiniz kardesimle, hic gerek yok boyle ufak tefek seyler yuzunden birbirinize girmeye. Sanirim senin karin agrin her zamanki gibi konunun detayi degil, konuya benim dahil olmam. Beni lutfen kendine bukadar dert etme, hazmedemedigin ne var benimle alakali bilmiyorum, aslinda cok umrumdada degil. Beni ilgilendiren tek sey kardesim, kardesimin mutlulugu icin hayatimizda sen varsin. Herkes yerini haddini bilsin ona gore davransin. Istedigin yuz kremini kardesim gider alir merak etme kremsiz kalmazsin yani. Bu saatten sonra bukadar ufak tefek seyler yuzunden moral bozukluklarina sebebiyet vermen gercekten cok moral bozucu, sizin adinizda inan ben uzuluyorum. Ben artik mudahil olmak istemiyorum sizin kavgalariniza, beni sebeb gostermeyin lutfen hicbirseye.' Ve evet agir oldu ama hak etti.
Bu sabah annemle konustum, kardesim tabikide barismis nisanlisiyla yine (defalarca kavga edip bitti diye ahkamlar kesip baristigi icin alistik artik) babamda dun gidip babasiyla konusmus konuyu neden buyutuyorsunuz diye. Ben gidip gelinimizle konusmam lazimmis, onlarin yaninda, ve konuyu cozmemiz lazimmis. Babamda kesinlikle olmaz, kizlarin bi problemi yok benim kizim bir defa bile saygisizlik mi etmis, tartismami yasamislar, ne olmus ki benim kizim suclu gibi mahkemeye sunuluyor gibi oturup konusacaklarmis. Ben evime gelin aliyorum, kizim gibi olacak, kizlarimlada kizkardes olmasi icin aliyorum, ortada sebeb yokken etten sutten seyler yuzunden niye geriliyorsunuz, niye buyutup abartiyosunuz demis. Benim yazdigim mesaj coook zorlarina gitmis (oh olmus).
Gel gelelim cozume; cumartesi gunu ben gelinimizle oturup bi kahve icip sorunumuzu cozecekmisim. Bana akil verin, o konusmaya su anki ruh halimle yapacak olursam inanin cok kirici olacagim. Nasil sakin olup yapici olabilirim? Ama yinede yerini haddini bildirebilirim?
ps; asil problemlerini ozetleyeyim: nisan toreninde taki merasimi yaptilar. bizim adetimizde nisanda taki toreni olmaz? herneyse yaptilar (biz utancimizdan yerin dibine girdik ama napalim), ve taki toreninin sonlarina dogru mikrofonda isimleri sayan abi bana donerek bittimi dedi, bende evet bitti bitirin artik dedim (buda kameraya cikmis). Bunu ben nasil dermisim, ben kim oluyormusumda nisan torenlerinde taki merasimini bitiriyormusum. O gunden beri bana karsi cok tuhaf bir davranis icerisinde ailesi. Ustunu kapatip umursamiyorum, umursamadikca ustume geliyorlar arkadas.
bohçaya makyaj malzemesi konulduğunu da sizden duydumsiz kafanıza göre hazırlasaydınız oda kendi istediklerini abinizle alsaydı sorun olmazdı
ayrıca onlar abinizle tartışmış siz olaya kendiniz müdahil olup haddinizi aşan bir mesaj yazıyorsunuz. bence önce siz haddinizi ve yerinizi bilin. karışmayın öyle her şeye kafanız da ağrımaz böylece
Ben hem gelin,hem görümce olan biri olarak yazıyorum.Konu sahibi haksızsın.Bohçayı kimisi yapar kimisi yapmaz,ama geline mutlaka birşeyler alınır.Bu da GELİNLE alınır.Senin neden kendinin aldığını bir türlü anlayamadım.Yorumlardada net bir cevap vermemişsin.
*Madem sen alıyorsun,mesaj çekmek yerine neden arayarak konuşmayı düşünmedin
*Madem soruyorsun.Neden kızın istediklerini değil de,sırf güzel olsun şirin görünsün diye kendi tercihlerini aldın.Bulamadığını kıza açıp şunu bulamadım onun yerine başka istediğin marka var mı diyebilirdin.Bu işe soyunduysan gerektiğini yapacaksın.Ben makyaj ürününde şirinliğe değil,kullandığım ürüne bakarım.Cilt bu sonuçta.
*Madem daha öncede problemler yaşadın.Kızdan ve huylarından memnun değilsin.Neden böyle bir işe sen kalkışıyorsun.
*Nişanda senin adetinde takı takmak olmayabilir.Başkasının adetinde var diye (ki genelde de vardır)yerin dibine girmeni gerektirecek bir durum yok.Kullandığın üslup hoş olmamış ve kameralara da yansımış.Bunun daha nazik daha hoşgörülü bir söyleme şekli de vardır.
*Gelin kız suçsuz demiyorum ama nişanlısına dert yandıysa,kardeşin bunu size taşımamalı,orta yolu bulmalıydı.Ailenizde herkes söz sahibi.Babaya kadar herkes konuşuyor.Unutma ki,baban kızlarına kızkardeş,evine gelin almıyor.Evladı yuva kuruyor.Evladı hayat arkadaşı alıyor.Yani kızşarına kardeş olması,kimsenin kimseyi sevmesi gerekmiyor.Saygı ve mesafe iyidir.
*Başın ağrımasını istemiyorsan,kızı ve kızın tarafını problemli görüyorsan geri planda durmalısın.Takı merasiminde,bohçada,kavgada sen olmamalısın.
*Sebebp her ne olursa olsun,yazdığın mesaj çok küstahca.Senin böyle birşey yazmaya hakkın yok.İster kırıl ister kız.Bu benim yorumum,ben kendi gözlemlediğim haddini çok aşmışsın.haklı dahi olsan böyle bir mesaj yazamazsın.Varsa bir problem oturulup konuşulur.Benim görümcem bana böyle bir mesaj yazsa,benim için bitmiştir.Ben gelinime böyle bir mesaj yazmaya cüret edemem.Arada kardeşim var.Karşımdakide çocuk değil.Görümce olarak çok fazla olaylara dahil olmuşsun.İsteseydin olayların dışında kendini pekala tutabilirdin.
Bundan sonrası için yapman gereken,kendini biraz geri çekmek .
İnsan hayatında birkez evlenir.Ve dilediği gibi olması hakkı.
Allah im insallah şu bohca işi kalkar evevlenmeden millet birbirine giriyo biz sana şunu aldik siz bize almadiniz diye.Senin konu benim kardeşimin olyi gibi aynen benzeri 2 sene oldu evleneli gelin hanim surekli basimiza kalkar sunu almadiniz bunum eksik diye tesadufki kardasimde yurt disinda sizin kardesiniz gibi annemlere gittigim zaman insani cileden cikariyo eskileri getirip gundeme koyuyo malesef bi kac kez uyardim fazla soylesem adim gorumce olacak.Bizim ulkemizden başka yerde böyle sacma adetler yok malesef
Çok saçma ya çok tuhaf, benim kuzenlerimin hiç biri yaptırmadı. Birisi hariç onunda tarzından dolayı normal karşılıyorum.
Düşünsene toplanıp sana iç çamaşırı alıyorlar, peşinde kuyruk gibi. İstediğin şeyi bile seçemezsin. Bir de bohça günü hadi açın bakalım ne almışlar herkes bakıyor, külot, sütyen, kombinezon gecelik dantelli vs. yok şunu erkek yapar, bunu kız yapar. Yok bohçada bunlar olmazsa olmaz. Hayatımda böyle saçmalıklar görmedim ben. Yıl oldu 2015 hala miladi adetler.
Sadece makyaj malzemesi değil, krem şampuan ve çeşitli bakım malzemeleri konuluyor.
Hatta bunun için özel sandık var o küçük bir sandığa konulup ayrı veriliyor.
Yöreden yöreye değişir böyle şeyler, bana alınmadı mesela, sordular da ben de ne uygun görürseniz alın dedim, onlar da her şeyin en kötüsünü bilmem kimin sararmış çeyizlerini getirdiler bir şey de demedim demek ki onu uygun görmüşler. ben herşeyin en kalitelisini alıp koydum onlara utanmışlar mıdır bilinmez.
Eşime de söylemedim bunu onu çok seviyorum ne gerek var tatsızlık çıkartmaya, haa değerli oldum mu onların gözünde hayır...
ama ama bu şekilde olunca hem herkese hava atıyorlar hem de kendilerini degerli hissediyorlar.degerli hissetmeye çok ihtiyaçları var zavallıcıkların