Yeni gelinimiz ve bitmeyen sorunlari

önceden yaptığı pürüzlerden sonra
birde nişan bohçasına mı karışıp ben alırım yapıp müdahale ettiniz
ben olsam böyle çok sorun yapan gelinin zerre hiçbişeyine karışmam
siz de sanki biraz benim sözüm geçsin gibi uğraşmışsınız en azından bohçada :)

Siz elinizden geleni yapmışsınız. Ama birde almadan önce neler istediğini sormuşsunuz. En azından bazılarını bulamadım o yüzden başka markalardan da aldım deseydiniz. Siz bohçaları götürünce benim istediğim malzemeler bunlar değildi dememiş. Erkek kardeşinize şikayet ettiyse, kardeşiniz de olayı çözebilirdi, tamam onları da ben alırım hadi gidip alalım diyebilirdi. Yani siz gereksiz yere fazla yüz göz olmuşsunuz. O nişanlısına şikayet etmiş, nişanlısı gelip size söylemiş, siz mesaj atmışsınız falan filan.. Lütfen alınmayın kırılmayın zaten yapıcı bir insan olmasanız buraya yazıp akıl almazsınız. Ancak bizde de nişanda takı takılır, kimisi tören yapar kimisi yapmaz. Bir de nişanı kız tarafı yapar, dolayısıyla erkek tarafı karışmaz. Keşke bitirin artık demeseydiniz... Ama keşke onlar da size takı töreni olacağını söyleselerdi en azından mahcup kalmazdınız... Size şöyle söyleyim, bizim sözümüz kesildi (evde kestik ama nişan gibi oldu) sonrasında nişan tarihi belirleyecektik, eşimin annesi kesin net bir ifadeyle daha ortada tarih takı hiçbirşey belli değilken "bizde nişanda takı makı takılmaz, düğünde de sadece küpe yüzük kolye isteyen bilezik takar" diye inatlaşınca ve bazı şeylere karışmaya meraklı olunca ben aileme nişan yaptırmadım. Ama düğüne kadar hiç takım olmadığı için eşim adetleriniz buysa gidip alalım dedi, gittik aldık. Bence siz yinede yapıcı olun. Bak yanlış anlaşılmalar olmuş, krem dediğin ne ki herşeyin en iyisini almak isteriz elbette kırgınlık olmasın aramızda dersiniz. Nişan mevzusunda da, takısız gidip mahcup kaldığınız için hadi bitsin dediğinizi söylersiniz.

Bu ne gormemislik, bu ne aclik?

Dugun var ne koparirsam kar mantigiyla size niye makyaj malzemesi aldirmaya calisiyor bu hatun ? Gitsin ne istiyorsa kendi alsin, kendi eli ayagi yok mu? Makyaj malzemesinden ceyiz mi olur ayrica, ceyiz ev esyasi olur kardesim. Makyaj malzemesi kisisel bakim esyasidir, oteden beriden istemezsin, kendi ten rengine uygun olani kendin secer alirsin.

Aynen katiliyorum, benim giyecegim iccamasirini neden kv, gorumce veya baska insanlar gorsun ki? Fikri igrenc geliyor.

Bu gelin kiz uyanik, ne koparirsam aldirirsam kar mantigi guduyor, bir de siparis listesi yapmis. Bu ne acgozluluk, fondoten istemeye utanmamis, istedigi alinmayinca acip nerde demeye daha da utanmamis.

Bence iyi bile dayanmissiniz, ben olsam git ne istiyorsan kendin al, ben siparis ustune calismiyorum derdim.

Bu kiz basiniza cooooook bela olur konu sahibesi. Daha bulasmayin derim, kardesinizle kotu olursunuz.

Son düzenleme:
Böyle gelinler de bir kıymetli olur ki el üstünde tutulurlar.
Mütevazi davrananın hiçbir kıymeti olmaz.
Gelin hanım şımarıklık yapmış ama siz bohça alışverişine bu kadar müdahil olup her şeye cevap vermeseydiniz olay büyümezdi bence.
Ya da madem sordunuz, istediklerini alacaktınız ya da hiç bir şey sormayacaktınız gidip uygun gördüklerinizi alacaktınız. Size kimse neden sormadın demez ama sorulup da istenilen alınmazsa o zaman tepki görmeniz normal.
Şimdi baştan hep kötü görümce olacaksınız. Aslında kardeşinizde suç, o size yansıtmayacaktı bu durumları.
Yerinizde olsam giderdim ama umursamaz davranırdım. O malzemeleri bulamadığım için öyle aldığımı belirtir, ve de o yzadığım mesajı da bir anlık sinirle yazdığımı söylerdim.

Son düzenleme:
Öncelikle kardeşinizin yurt dışındaysa o yokken nasıl bohça götürülüyor. Damat yokken bohça götürülür mü. Kaldı ki neden siz alıyorsunuz bunları herhalde farklı şehirlerde değilsiniz bir de mesaj atıp soruyorsunuz aramak yerine. Bence kaynana gelin isterse görümce yani siz gidersiniz kız beğenir yani öyle makyaj malzemesi geceliği alınıp gidilmez. Ayrıca sizin de yie aramadan sadece mesajla o kadar laf demeniz de yakışık almamış. Baya ağır olmuş daha güzellikle yapıcı konuşabilirdiniz. Tamam kızın fondoteni filan konu yapması hoş olmayabilir ama rengi tutturamam filan diyorsanız kızı alıp gidecektiniz o zaman. Benim de teyzem oğlunu evlendirdi kız başka şehirdendi para gönderdiler gidemeyeceklerdi kız kendi özel şeylerini kendi seçti. Başka birşeye laf denmemiş zaten. Takı törenin de hani bitsin artık filan deyince bozulmuşlardır bazı adetlerde var nişanda takı töreni yapmak bu gibi hassas dönemlerde yapıcı olmak lazım.

evet cevabınızı okudum..
bakın siz ne kadar iyi niyetle yaklaşırsanız yaklaşın..
niyetiniz ne kadar başka olursa olsun..davranışlarınızda yanlışlıklar var.. ve bu yanlışlıklar sizi kötü insan konumuna düşürmüş... siz kabul edin ya da etmeyin öyle olmuş...

yaptıkları sizi ilgilendirmiyor ki ? kardeşinizle her gün kavga ediyorsa ediyor? bu kardeşinizi ilgilendirir..
kardeşinizle evlenmeye hazır değilse, bu yine kardeşinizi ilgilendirir..
yani bu yaşananların hepsi tamamen kardeşinizi ilgilendirecek şeyler...
sizin dönüp de ama bunları bunları yaptı demeniz manasız... yaptıysa kardeşinize yapıyor, onların ilişkisi demek ki böyle yürüyor.. onlar hallerinden memnun...siz niye dert ediyorsunuz ?
gelini kusurlu göstermeye çalışıyorsunuz ?

olgun olmak karışmamayı gerektirir..alttan almayı boş vermeyi , görmemeyi gerektirir bazen de..
"kusura bakma benimle ilgili sorun yaşayın istemem, bulamadığım için alamadım.. kötülüğünüz istemem. inşallah bir daha benzer sıkıntılar yaşamazsınız...Allah hepimizi eşleriyle mutlu etsin.. önemli olan o.. "

şeklinde kimseye laf sokmadan, öfkenizi kusmadan atacaktınız o mesajı..
ama siz kardeşim kardeşim kardeşim demiş başka bir şey dememişsiniz..
o mesajdan sonra ben sizin samimiyetinize inanamam mesela.. kimsenin arasına girmek istemeyecek diye düşünmem..
düpe düz bana dış kapı muamelesi yapıyor, yok sayıyor derim...

kusura bakmayın davranışlarınızın yorumu bu.. siz ne kadar ben öyle değilim deseniz de..
ya gerçekten olduğunuz gibi davranın ve kötü şeylere sebebiyet vermeyin,
ya da ben öyle değilim demekten vazgeçin..

Offf yakinda bizde erkek kardesimin sevgilisine bohca goturucez nisan var. İnsallah ben boyle bir sorun yasamam. Gerci bizim gelin kiz bana cok iyi ve aileme. Ama o gun gelince neler olur bilemem. İns boyle bisey olmaz yoksa ben bir defa kirilinca eskisi gibi olamam oyle devam eder gider. Valla stresim artti bu konuyu okuyunca

umrunuz olmamalı...bence bohça denen şeyin içine "çöp" dahil koyulsa böyle laflar edilmez..çok ayıp...
ne koparırsak kardır kafasını yaşıyorlar sanırım...
evlilik oyun değil..böyle biriyle de zaten ne kadar gider allah bilir...kardeş öyle de böyle de sizin kardeşiniz...bence hiç umursamayın..olmazı da oldurmaya ugrasmayın...
dahil olmamak , mesafeli davranmak her zaman sizi korur....

hakkınızda hayırlısı.....

şu saydıklarının 10da birini görmedim bohçamda, üstelik nişan da yapmadık. eşimin ailesinin desteği yerine kösteğiyle, kendi çabalarımızla yaptık düğünümüzü. lakin bir kere de kavga çıkartmadım. senin gibi görümcem olsa herhalde başımın üzerinde taşırdım :)

Çok şükür erkek kardeşim yok ama olsaydı sizin kadar müdahale etmezdim sanırım. Görümcelerim var,anlattıklarınızı onlar bana yapsaydı sizin gelin hanım kadar abartmasam da içimden hiç iyi şeyler düşünmezdim. Bence siz uzakta kalın,hiç muhattap olmayın,neyi alacaklarsa,neyi nasıl yapacaklarsa kardeşinizle kendisi yapsın

Çok önyargılı davranıyorsunuz.
Bütün bu aşamaları sonuna kadar yaşamış biri olarak söylüyorum.
Çoğu zaman zaten aileler kırılmasın diye bu tarz adetler yerine getiriliyor.
Ki genelde erkek ailelerinin ' biz gelinimize şunu da yapmadı dedirtmeyiz, şanımız yürüsün' gibi düşüncelerinden 2015 yılında bunlar yapılıyor.
Dibine kadar yaptım, bana da yapıldı ama 'istemeyerek' yaptık!
Ve bohça sadece kıza gelmez, erkeğe de gider.
Hem de erkeğinki çok daha kapsamlıdır, iki gecelik, bir parfümle bitmez.
Yani sizin mantığınızla erkek tarafı aynı şekilde 'ne uyanık, neler koparmış' oluyor.
Ayrıca anladığım kadarıyla, gelin büyük bir nişan merasimi yapmış.
Dolayısıyla burada kız da aynı bohçayı nişanlısına ya yapmıştır ya da yapacaktır.
Ailelerden biri her şeyi layığıyla yapıyorsa, seversiniz ya da sevmezsiniz fakat aynı şekilde karşılık vermek zorundasınız.

Gelininiz kardeşinizi avucunun içine almış çoktan,sizde gereksiz yere herşeye karışmışsınız
Nacizane şöyle bir izlenim bıraktınız bende ; siz kardeşinizin nişanlısından ayrılmasını istiyorsunuz.kontrolsuz bir gerginlik yaratıyorsunuz ailecek

Ben hem gelin,hem görümce olan biri olarak yazıyorum.Konu sahibi haksızsın.Bohçayı kimisi yapar kimisi yapmaz,ama geline mutlaka birşeyler alınır.Bu da GELİNLE alınır.Senin neden kendinin aldığını bir türlü anlayamadım.Yorumlardada net bir cevap vermemişsin.
*Madem sen alıyorsun,mesaj çekmek yerine neden arayarak konuşmayı düşünmedin

*Madem soruyorsun.Neden kızın istediklerini değil de,sırf güzel olsun şirin görünsün diye kendi tercihlerini aldın.Bulamadığını kıza açıp şunu bulamadım onun yerine başka istediğin marka var mı diyebilirdin.Bu işe soyunduysan gerektiğini yapacaksın.Ben makyaj ürününde şirinliğe değil,kullandığım ürüne bakarım.Cilt bu sonuçta.

*Madem daha öncede problemler yaşadın.Kızdan ve huylarından memnun değilsin.Neden böyle bir işe sen kalkışıyorsun.

*Nişanda senin adetinde takı takmak olmayabilir.Başkasının adetinde var diye (ki genelde de vardır)yerin dibine girmeni gerektirecek bir durum yok.Kullandığın üslup hoş olmamış ve kameralara da yansımış.Bunun daha nazik daha hoşgörülü bir söyleme şekli de vardır.

*Gelin kız suçsuz demiyorum ama nişanlısına dert yandıysa,kardeşin bunu size taşımamalı,orta yolu bulmalıydı.Ailenizde herkes söz sahibi.Babaya kadar herkes konuşuyor.Unutma ki,baban kızlarına kızkardeş,evine gelin almıyor.Evladı yuva kuruyor.Evladı hayat arkadaşı alıyor.Yani kızşarına kardeş olması,kimsenin kimseyi sevmesi gerekmiyor.Saygı ve mesafe iyidir.

*Başın ağrımasını istemiyorsan,kızı ve kızın tarafını problemli görüyorsan geri planda durmalısın.Takı merasiminde,bohçada,kavgada sen olmamalısın.

*Sebebp her ne olursa olsun,yazdığın mesaj çok küstahca.Senin böyle birşey yazmaya hakkın yok.İster kırıl ister kız.Bu benim yorumum,ben kendi gözlemlediğim haddini çok aşmışsın.haklı dahi olsan böyle bir mesaj yazamazsın.Varsa bir problem oturulup konuşulur.Benim görümcem bana böyle bir mesaj yazsa,benim için bitmiştir.Ben gelinime böyle bir mesaj yazmaya cüret edemem.Arada kardeşim var.Karşımdakide çocuk değil.Görümce olarak çok fazla olaylara dahil olmuşsun.İsteseydin olayların dışında kendini pekala tutabilirdin.
Bundan sonrası için yapman gereken,kendini biraz geri çekmek .

İnsan hayatında birkez evlenir.Ve dilediği gibi olması hakkı.

Haklisin, bu durumda aslinda ben cumartesi hicbirsey konusmamaliyim. Zaten uzaktayim, oyle sik gidemiyorum aileme, cok gormuyorum ne gelini ne kardesimi. Iyikide uzagim zaten. Biraz disli guclu durunca ustune mi geliyo insanlar anlamadimki ben. Nekadar iyi niyetli yanasiyorsam okadar ustume geliyorlar. Bundan sonra hiiiicbir cope bile karisirsam ne olayim.

yok be cancaazim, isim gucum yokta gelinemi soz gecirme derdine girecegim : ) inan hic o hesaplarla kendimi yormam. maalesef yardim edeyim derken elime yuzume bulasti.

Keske haber verseydim, dusunemedim inan. Bunu sorun yapacagini hic tahmin etmedim.
Ben mesajimda agir oldugumun farkindayim, bazen kasitli olarak dusunmeden davranirim bu mesajda onlardan biriydi. Okadar uzun zamandir biriktiki bisuru sey, patladim. Ama haklisin, yinede sakinligimi korumaliydim. O nisan konusundada keske hiiiic karismasaydim. Sonucta dugun sahiplerinden biri olarak orda bulunuyorduk, bana sorunca bende sirada cok az bi insan kalinca bitir dedim. Demez olaydim demez olaydiiim : D

bir defa eger sorduysanız ne alayım diye ona uymanız gerekir,bir sebepten uyamadıysanız mesela bulamamışsınız bir istediğini arayıp ben bunu bulamadım yerine ne alabilirim diye sorabilirdiniz.biraz dalga geçer gibi olmuş sormuş ve sonra başka şeyler almışsınız ben sizi hatalı buldum.ama bu problem edilir mi hayır.olsa olsa bir kırgınlık sebebi olur kavga sebebi değil.

hay benim aklima zaten! birak gitsin kendisi alsin kiminle aliyorsa degil mi? cok haklisin, kendisi almaliydi. hatam o zaten benim.
öyle bir zorunluluğunuz olduğunu düşünmüyorum.bohça yaparken gelini aramak gibi bir zorunluluğunuz yok ki. sizin yaptığınız şey nişan alışverişinde yapılır. gelin götürülür ve ne isterse alınır. bohçayı bizde hem erkek tarafı hem kız tarafı yapar ama gücü neye yetiyorsa onu yapar. kimse beni arayıp sormadı istediğin birşy var mı diye. ya da ben aramadım kimseyi. dertsiz başınıza dert açmışsınız. sıkmayın kendinizi boşuna çok anlayışsızmış belli ki...

Bakin hanimefendi belli ki siz edepli bir insansiniz ama herkes sizin gibi degil.

Siz olsaniz 1 kutunun hesabini yapip sizlanir miydiniz, insanlara ben ondan istiyordum git al der miydiniz ? Hic sanmiyorum. Ayiptir, nisan bohcasi madem adet, insanlarin gonlunden ne koptuysa tesekkur edip gecmek gerek diye dusunuyorum. Bana onu da al, bunu da demek bence yakisiksiz.

Aynen katiliyorum, benim giyecegim iccamasirini neden kv, gorumce veya baska insanlar gorsun ki? Fikri igrenc geliyor.

Bu gelin kiz uyanik, ne koparirsam aldirirsam kar mantigi guduyor, bir de siparis listesi yapmis. Bu ne acgozluluk, fondoten istemeye utanmamis, istedigi alinmayinca acip nerde demeye daha da utanmamis.

Bence iyi bile dayanmissiniz, ben olsam git ne istiyorsan kendin al, ben siparis ustune calismiyorum derdim.

Bu kiz basiniza cooooook bela olur konu sahibesi. Daha bulasmayin derim, kardesinizle kotu olursunuz.[/QUOTE]

Aynen sipariş vermiş bide. Şaka gibi. Daha çok sorun çıkartır bir kerem ve bir fondoten için sorun çıkartan. Ben olsam verirdim cevabını hiç alttan alamam. Çok ayıp yaptıkları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…