- 27 Nisan 2012
- 15.166
- 17.796
anlatip derdimi dokmem lazim catliicam yoksa. biraz uzun kusura bakmayin, yapici yorumlara ihtiyacim var.
Bohca goturduk gectigimiz haftasonu gelinimize (erkek kardesimin nisanlisina). Birkac hafta sonra dugunumuz var. Gelinimize mesaj atip, hangi makyaj malzemelerini istedigini sordum, oda birtakim malzeme soyledi. Ben tam olarak uymadim o soylediklerine, baska marka malzemelerdende aldim. Yuz kremini bulamadim mesela (normal magazada satilmiyormus sadece cilt bakimi studyolarinda satiliyormus) ve fondotenin rengini tutturamam belki diye almadim. Onlarin yerine ekstra kas kalemi, goz kalemi, dudak kalemi, far, blush filan aldim. Fiyat olarak (biraz) daha az ama ben fiyatinda degil, guzel ve cici goruntusundeyim. Bohcada bunun yanisira ic camasiri, guzel pijama setleri hem kendisine hem kardesime, havlu takimlari, namazlasi, terligi, igne oyasi tulbentleri, bisuru havlu cesitleri, annemin el islengileri, sallar, patikleri, guzel nevresim takimi, yatak ortusu seti, coraplari, taragi manikur seti, vs vs vardida vardi (olmasi gerekenlerin hepsi hatta fazlasi). Annesine babasina ayri bohca, dedesigile ayri bohca, teyzeye ayri bohca falan filan.
Keyifli bir bohca gunuydu, hersey guzel gecti (saniyoruz biz). Taa ki bir gun sonra kardesim yurtdisindan donunceye kadar. Kavga etmisler, gelen bohcayi begenmedim, istedigim makyaj alinmamis diye.
Bu kacinci vukuat oldugu icin annem annesini aramis, bukadar buyutmenizi gerektirecek bir konumu var ortada diye biraz kizmis. Oda tabi beni suclamis, madem almayacak nicin soruyor kizimin istedigi seyleri diye. Sinirlendim, mesaj attim gelin hanima. Aynen sunlari yazdim: 'Ben senin istedigin yuz kremini fondoteni almadim diye birbirinize girmissiniz kardesimle, hic gerek yok boyle ufak tefek seyler yuzunden birbirinize girmeye. Sanirim senin karin agrin her zamanki gibi konunun detayi degil, konuya benim dahil olmam. Beni lutfen kendine bukadar dert etme, hazmedemedigin ne var benimle alakali bilmiyorum, aslinda cok umrumdada degil. Beni ilgilendiren tek sey kardesim, kardesimin mutlulugu icin hayatimizda sen varsin. Herkes yerini haddini bilsin ona gore davransin. Istedigin yuz kremini kardesim gider alir merak etme kremsiz kalmazsin yani. Bu saatten sonra bukadar ufak tefek seyler yuzunden moral bozukluklarina sebebiyet vermen gercekten cok moral bozucu, sizin adinizda inan ben uzuluyorum. Ben artik mudahil olmak istemiyorum sizin kavgalariniza, beni sebeb gostermeyin lutfen hicbirseye.' Ve evet agir oldu ama hak etti.
Bu sabah annemle konustum, kardesim tabikide barismis nisanlisiyla yine (defalarca kavga edip bitti diye ahkamlar kesip baristigi icin alistik artik) babamda dun gidip babasiyla konusmus konuyu neden buyutuyorsunuz diye. Ben gidip gelinimizle konusmam lazimmis, onlarin yaninda, ve konuyu cozmemiz lazimmis. Babamda kesinlikle olmaz, kizlarin bi problemi yok benim kizim bir defa bile saygisizlik mi etmis, tartismami yasamislar, ne olmus ki benim kizim suclu gibi mahkemeye sunuluyor gibi oturup konusacaklarmis. Ben evime gelin aliyorum, kizim gibi olacak, kizlarimlada kizkardes olmasi icin aliyorum, ortada sebeb yokken etten sutten seyler yuzunden niye geriliyorsunuz, niye buyutup abartiyosunuz demis. Benim yazdigim mesaj coook zorlarina gitmis (oh olmus).
Gel gelelim cozume; cumartesi gunu ben gelinimizle oturup bi kahve icip sorunumuzu cozecekmisim. Bana akil verin, o konusmaya su anki ruh halimle yapacak olursam inanin cok kirici olacagim. Nasil sakin olup yapici olabilirim? Ama yinede yerini haddini bildirebilirim?
ps; asil problemlerini ozetleyeyim: nisan toreninde taki merasimi yaptilar. bizim adetimizde nisanda taki toreni olmaz? herneyse yaptilar (biz utancimizdan yerin dibine girdik ama napalim), ve taki toreninin sonlarina dogru mikrofonda isimleri sayan abi bana donerek bittimi dedi, bende evet bitti bitirin artik dedim (buda kameraya cikmis). Bunu ben nasil dermisim, ben kim oluyormusumda nisan torenlerinde taki merasimini bitiriyormusum. O gunden beri bana karsi cok tuhaf bir davranis icerisinde ailesi. Ustunu kapatip umursamiyorum, umursamadikca ustume geliyorlar arkadas.
Ben olsam verirdim cevabını, yıl olmuş 2015 hala nişan bohçası, söz bohçası gibi saçma şeyler var. Bu adetler bana saçma geliyor. Kuzenim istemedi mesela. Onun parasını balayı için daha iyi bir yere gittiler. :)
Ben evlenirsem bende istemeyeceğim. Benim iç çamaşırımı, geceliğimi falan başkası seçmesin bir zahmet. Çok itici geliyor bana. Birde onu açıp gösteriyorlar gecelik, külot, sütyen dolaşıyor böyle o daha itici.
Ne yapman lazım bilemiyorum dedi ya ben olsam laf sokmadan duramam :) Ama şuna eminim bu sorun hep devam edecek bunun gelinliği, mobilyası, daha bir sürü şeyi var.
Sizden bir onceki alintiya yazdigim cevabi okumanizi rica edebilirmiyim? Bu ilk vukuati degil, bardagi tasirdi artik.
Hickimsenin arasinda degilim, Allahim aman aman girmekte istemem. Ben once igneyi kendine batiranlardanim hanimefendi, esimle arama kimsenin girmesini istemedigim ve buna izin vermeyecegim gibi kimsenin mutlulugunada golge dusurecek karakterde degilim. Bu yazdigim olay uzerinden bukadar onyargili yaklasmasaydiniz keske.
Gitme .
sorununu da Çözme
bohcasi Batsın
yorumları okumadım seni haksız bulmaya baslamislardir
hiç ciddiye alma ve gitme
şu saydıklarının 10da birini görmedim bohçamda, üstelik nişan da yapmadık. eşimin ailesinin desteği yerine kösteğiyle, kendi çabalarımızla yaptık düğünümüzü. lakin bir kere de kavga çıkartmadım. senin gibi görümcem olsa herhalde başımın üzerinde taşırdım :)anlatip derdimi dokmem lazim catliicam yoksa. biraz uzun kusura bakmayin, yapici yorumlara ihtiyacim var.
Bohca goturduk gectigimiz haftasonu gelinimize (erkek kardesimin nisanlisina). Birkac hafta sonra dugunumuz var. Gelinimize mesaj atip, hangi makyaj malzemelerini istedigini sordum, oda birtakim malzeme soyledi. Ben tam olarak uymadim o soylediklerine, baska marka malzemelerdende aldim. Yuz kremini bulamadim mesela (normal magazada satilmiyormus sadece cilt bakimi studyolarinda satiliyormus) ve fondotenin rengini tutturamam belki diye almadim. Onlarin yerine ekstra kas kalemi, goz kalemi, dudak kalemi, far, blush filan aldim. Fiyat olarak (biraz) daha az ama ben fiyatinda degil, guzel ve cici goruntusundeyim. Bohcada bunun yanisira ic camasiri, guzel pijama setleri hem kendisine hem kardesime, havlu takimlari, namazlasi, terligi, igne oyasi tulbentleri, bisuru havlu cesitleri, annemin el islengileri, sallar, patikleri, guzel nevresim takimi, yatak ortusu seti, coraplari, taragi manikur seti, vs vs vardida vardi (olmasi gerekenlerin hepsi hatta fazlasi). Annesine babasina ayri bohca, dedesigile ayri bohca, teyzeye ayri bohca falan filan.
Keyifli bir bohca gunuydu, hersey guzel gecti (saniyoruz biz). Taa ki bir gun sonra kardesim yurtdisindan donunceye kadar. Kavga etmisler, gelen bohcayi begenmedim, istedigim makyaj alinmamis diye.
Bu kacinci vukuat oldugu icin annem annesini aramis, bukadar buyutmenizi gerektirecek bir konumu var ortada diye biraz kizmis. Oda tabi beni suclamis, madem almayacak nicin soruyor kizimin istedigi seyleri diye. Sinirlendim, mesaj attim gelin hanima. Aynen sunlari yazdim: 'Ben senin istedigin yuz kremini fondoteni almadim diye birbirinize girmissiniz kardesimle, hic gerek yok boyle ufak tefek seyler yuzunden birbirinize girmeye. Sanirim senin karin agrin her zamanki gibi konunun detayi degil, konuya benim dahil olmam. Beni lutfen kendine bukadar dert etme, hazmedemedigin ne var benimle alakali bilmiyorum, aslinda cok umrumdada degil. Beni ilgilendiren tek sey kardesim, kardesimin mutlulugu icin hayatimizda sen varsin. Herkes yerini haddini bilsin ona gore davransin. Istedigin yuz kremini kardesim gider alir merak etme kremsiz kalmazsin yani. Bu saatten sonra bukadar ufak tefek seyler yuzunden moral bozukluklarina sebebiyet vermen gercekten cok moral bozucu, sizin adinizda inan ben uzuluyorum. Ben artik mudahil olmak istemiyorum sizin kavgalariniza, beni sebeb gostermeyin lutfen hicbirseye.' Ve evet agir oldu ama hak etti.
Bu sabah annemle konustum, kardesim tabikide barismis nisanlisiyla yine (defalarca kavga edip bitti diye ahkamlar kesip baristigi icin alistik artik) babamda dun gidip babasiyla konusmus konuyu neden buyutuyorsunuz diye. Ben gidip gelinimizle konusmam lazimmis, onlarin yaninda, ve konuyu cozmemiz lazimmis. Babamda kesinlikle olmaz, kizlarin bi problemi yok benim kizim bir defa bile saygisizlik mi etmis, tartismami yasamislar, ne olmus ki benim kizim suclu gibi mahkemeye sunuluyor gibi oturup konusacaklarmis. Ben evime gelin aliyorum, kizim gibi olacak, kizlarimlada kizkardes olmasi icin aliyorum, ortada sebeb yokken etten sutten seyler yuzunden niye geriliyorsunuz, niye buyutup abartiyosunuz demis. Benim yazdigim mesaj coook zorlarina gitmis (oh olmus).
Gel gelelim cozume; cumartesi gunu ben gelinimizle oturup bi kahve icip sorunumuzu cozecekmisim. Bana akil verin, o konusmaya su anki ruh halimle yapacak olursam inanin cok kirici olacagim. Nasil sakin olup yapici olabilirim? Ama yinede yerini haddini bildirebilirim?
ps; asil problemlerini ozetleyeyim: nisan toreninde taki merasimi yaptilar. bizim adetimizde nisanda taki toreni olmaz? herneyse yaptilar (biz utancimizdan yerin dibine girdik ama napalim), ve taki toreninin sonlarina dogru mikrofonda isimleri sayan abi bana donerek bittimi dedi, bende evet bitti bitirin artik dedim (buda kameraya cikmis). Bunu ben nasil dermisim, ben kim oluyormusumda nisan torenlerinde taki merasimini bitiriyormusum. O gunden beri bana karsi cok tuhaf bir davranis icerisinde ailesi. Ustunu kapatip umursamiyorum, umursamadikca ustume geliyorlar arkadas.
Bu ne gormemislik, bu ne aclik?
Dugun var ne koparirsam kar mantigiyla size niye makyaj malzemesi aldirmaya calisiyor bu hatun ? Gitsin ne istiyorsa kendi alsin.
Aynen katiliyorum, benim giyecegim iccamasirini neden kv, gorumce veya baska insanlar gorsun ki? Fikri igrenc geliyor.
Bu gelin kiz uyanik, ne koparirsam aldirirsam kar mantigi guduyor, bir de siparis listesi yapmis. Bu ne acgozluluk, fondoten istemeye utanmamis, istedigi alinmayinca acip nerde demeye daha da utanmamis.
Bu kiz basiniza cooooook bela olur konu sahibesi.
Ben hem gelin,hem görümce olan biri olarak yazıyorum.Konu sahibi haksızsın.Bohçayı kimisi yapar kimisi yapmaz,ama geline mutlaka birşeyler alınır.Bu da GELİNLE alınır.Senin neden kendinin aldığını bir türlü anlayamadım.Yorumlardada net bir cevap vermemişsin.anlatip derdimi dokmem lazim catliicam yoksa. biraz uzun kusura bakmayin, yapici yorumlara ihtiyacim var.
Kardeşin evlenmeyi biliyorsa, dengeyi sağlamayı da bilmeli canım. O ve geliniz dengeyi sağlayamadığı için, özellikle sen, dengeyi kurmaya çalışıyorsun ve doğal olarakta göze batıyorsun. Senin yaşadıklarını, kardeşim evlenince ben de yaşayacağım sanırım. Çünkü kardeşim de evliliğe giden bir ilişkisi olduğu dönemlerde, senin kardeşin gibi dengeyi sağlayamadı. O da eski gelin adayı da, havada kuş uçsa gelip anlatıyorlardı.
Altın konusunu okudum canım. Türkiye de belirli adetler var biliyorsun. Kız tarafı ne kadar ve ne isterse konuşulur. Karşı tarafta ne kadarını yapabileceğini anlatır ve ortak bir noktada buluşulur. Siz de bunların hiçbiri olmamış, dayatılmış sanırım. Sana tek tavsiyem, dengeyi kurmak ve aileni ezdirmemek adına çok öne çıkmadan, kendini çok kötü etmeden, sakin bir şekilde hareket etmen. Olanı biteni ailenle konuşmadan, iyice tartıp ölçmeden, gelin tarafına yansıtma. Kardeşin var işin ucunda, onun hatırına biraz daha sakin ve sabırlı ol. Unutma, her şeyin bir zamanı var. Zamanı gelince sende söylersin söyleyeceğini.
yok be cancaazim, isim gucum yokta gelinemi soz gecirme derdine girecegim : ) inan hic o hesaplarla kendimi yormam. maalesef yardim edeyim derken elime yuzume bulasti.önceden yaptığı pürüzlerden sonra
birde nişan bohçasına mı karışıp ben alırım yapıp müdahale ettiniz
ben olsam böyle çok sorun yapan gelinin zerre hiçbişeyine karışmam
siz de sanki biraz benim sözüm geçsin gibi uğraşmışsınız en azından bohçada :)
Keske haber verseydim, dusunemedim inan. Bunu sorun yapacagini hic tahmin etmedim.Siz elinizden geleni yapmışsınız. Ama birde almadan önce neler istediğini sormuşsunuz. En azından bazılarını bulamadım o yüzden başka markalardan da aldım deseydiniz. Siz bohçaları götürünce benim istediğim malzemeler bunlar değildi dememiş. Erkek kardeşinize şikayet ettiyse, kardeşiniz de olayı çözebilirdi, tamam onları da ben alırım hadi gidip alalım diyebilirdi. Yani siz gereksiz yere fazla yüz göz olmuşsunuz. O nişanlısına şikayet etmiş, nişanlısı gelip size söylemiş, siz mesaj atmışsınız falan filan.. Lütfen alınmayın kırılmayın zaten yapıcı bir insan olmasanız buraya yazıp akıl almazsınız. Ancak bizde de nişanda takı takılır, kimisi tören yapar kimisi yapmaz. Bir de nişanı kız tarafı yapar, dolayısıyla erkek tarafı karışmaz. Keşke bitirin artık demeseydiniz... Ama keşke onlar da size takı töreni olacağını söyleselerdi en azından mahcup kalmazdınız... Size şöyle söyleyim, bizim sözümüz kesildi (evde kestik ama nişan gibi oldu) sonrasında nişan tarihi belirleyecektik, eşimin annesi kesin net bir ifadeyle daha ortada tarih takı hiçbirşey belli değilken "bizde nişanda takı makı takılmaz, düğünde de sadece küpe yüzük kolye isteyen bilezik takar" diye inatlaşınca ve bazı şeylere karışmaya meraklı olunca ben aileme nişan yaptırmadım. Ama düğüne kadar hiç takım olmadığı için eşim adetleriniz buysa gidip alalım dedi, gittik aldık. Bence siz yinede yapıcı olun. Bak yanlış anlaşılmalar olmuş, krem dediğin ne ki herşeyin en iyisini almak isteriz elbette kırgınlık olmasın aramızda dersiniz. Nişan mevzusunda da, takısız gidip mahcup kaldığınız için hadi bitsin dediğinizi söylersiniz.
öyle bir zorunluluğunuz olduğunu düşünmüyorum.bohça yaparken gelini aramak gibi bir zorunluluğunuz yok ki. sizin yaptığınız şey nişan alışverişinde yapılır. gelin götürülür ve ne isterse alınır. bohçayı bizde hem erkek tarafı hem kız tarafı yapar ama gücü neye yetiyorsa onu yapar. kimse beni arayıp sormadı istediğin birşy var mı diye. ya da ben aramadım kimseyi. dertsiz başınıza dert açmışsınız. sıkmayın kendinizi boşuna çok anlayışsızmış belli ki...hay benim aklima zaten! birak gitsin kendisi alsin kiminle aliyorsa degil mi? cok haklisin, kendisi almaliydi. hatam o zaten benim.
Çok önyargılı davranıyorsunuz.
Bütün bu aşamaları sonuna kadar yaşamış biri olarak söylüyorum.
Çoğu zaman zaten aileler kırılmasın diye bu tarz adetler yerine getiriliyor.
Ki genelde erkek ailelerinin ' biz gelinimize şunu da yapmadı dedirtmeyiz, şanımız yürüsün' gibi düşüncelerinden 2015 yılında bunlar yapılıyor.
Dibine kadar yaptım, bana da yapıldı ama 'istemeyerek' yaptık!
Ve bohça sadece kıza gelmez, erkeğe de gider.
Hem de erkeğinki çok daha kapsamlıdır, iki gecelik, bir parfümle bitmez.
Yani sizin mantığınızla erkek tarafı aynı şekilde 'ne uyanık, neler koparmış' oluyor.
Ayrıca anladığım kadarıyla, gelin büyük bir nişan merasimi yapmış.
Dolayısıyla burada kız da aynı bohçayı nişanlısına ya yapmıştır ya da yapacaktır.
Ailelerden biri her şeyi layığıyla yapıyorsa, seversiniz ya da sevmezsiniz fakat aynı şekilde karşılık vermek zorundasınız.