Yeni gelinimiz ve bitmeyen sorunlari

elaide

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2014
4.277
12.428
anlatip derdimi dokmem lazim catliicam yoksa. biraz uzun kusura bakmayin, yapici yorumlara ihtiyacim var.

Bohca goturduk gectigimiz haftasonu gelinimize (erkek kardesimin nisanlisina). Birkac hafta sonra dugunumuz var. Gelinimize mesaj atip, hangi makyaj malzemelerini istedigini sordum, oda birtakim malzeme soyledi. Ben tam olarak uymadim o soylediklerine, baska marka malzemelerdende aldim. Yuz kremini bulamadim mesela (normal magazada satilmiyormus sadece cilt bakimi studyolarinda satiliyormus) ve fondotenin rengini tutturamam belki diye almadim. Onlarin yerine ekstra kas kalemi, goz kalemi, dudak kalemi, far, blush filan aldim. Fiyat olarak (biraz) daha az ama ben fiyatinda degil, guzel ve cici goruntusundeyim. Bohcada bunun yanisira ic camasiri, guzel pijama setleri hem kendisine hem kardesime, havlu takimlari, namazlasi, terligi, igne oyasi tulbentleri, bisuru havlu cesitleri, annemin el islengileri, sallar, patikleri, guzel nevresim takimi, yatak ortusu seti, coraplari, taragi manikur seti, vs vs vardida vardi (olmasi gerekenlerin hepsi hatta fazlasi). Annesine babasina ayri bohca, dedesigile ayri bohca, teyzeye ayri bohca falan filan.

Keyifli bir bohca gunuydu, hersey guzel gecti (saniyoruz biz). Taa ki bir gun sonra kardesim yurtdisindan donunceye kadar. Kavga etmisler, gelen bohcayi begenmedim, istedigim makyaj alinmamis diye.
Bu kacinci vukuat oldugu icin annem annesini aramis, bukadar buyutmenizi gerektirecek bir konumu var ortada diye biraz kizmis. Oda tabi beni suclamis, madem almayacak nicin soruyor kizimin istedigi seyleri diye. Sinirlendim, mesaj attim gelin hanima. Aynen sunlari yazdim: 'Ben senin istedigin yuz kremini fondoteni almadim diye birbirinize girmissiniz kardesimle, hic gerek yok boyle ufak tefek seyler yuzunden birbirinize girmeye. Sanirim senin karin agrin her zamanki gibi konunun detayi degil, konuya benim dahil olmam. Beni lutfen kendine bukadar dert etme, hazmedemedigin ne var benimle alakali bilmiyorum, aslinda cok umrumdada degil. Beni ilgilendiren tek sey kardesim, kardesimin mutlulugu icin hayatimizda sen varsin. Herkes yerini haddini bilsin ona gore davransin. Istedigin yuz kremini kardesim gider alir merak etme kremsiz kalmazsin yani. Bu saatten sonra bukadar ufak tefek seyler yuzunden moral bozukluklarina sebebiyet vermen gercekten cok moral bozucu, sizin adinizda inan ben uzuluyorum. Ben artik mudahil olmak istemiyorum sizin kavgalariniza, beni sebeb gostermeyin lutfen hicbirseye.' Ve evet agir oldu ama hak etti.

Bu sabah annemle konustum, kardesim tabikide barismis nisanlisiyla yine (defalarca kavga edip bitti diye ahkamlar kesip baristigi icin alistik artik) babamda dun gidip babasiyla konusmus konuyu neden buyutuyorsunuz diye. Ben gidip gelinimizle konusmam lazimmis, onlarin yaninda, ve konuyu cozmemiz lazimmis. Babamda kesinlikle olmaz, kizlarin bi problemi yok benim kizim bir defa bile saygisizlik mi etmis, tartismami yasamislar, ne olmus ki benim kizim suclu gibi mahkemeye sunuluyor gibi oturup konusacaklarmis. Ben evime gelin aliyorum, kizim gibi olacak, kizlarimlada kizkardes olmasi icin aliyorum, ortada sebeb yokken etten sutten seyler yuzunden niye geriliyorsunuz, niye buyutup abartiyosunuz demis. Benim yazdigim mesaj coook zorlarina gitmis (oh olmus).

Gel gelelim cozume; cumartesi gunu ben gelinimizle oturup bi kahve icip sorunumuzu cozecekmisim. Bana akil verin, o konusmaya su anki ruh halimle yapacak olursam inanin cok kirici olacagim. Nasil sakin olup yapici olabilirim? Ama yinede yerini haddini bildirebilirim?

ps; asil problemlerini ozetleyeyim: nisan toreninde taki merasimi yaptilar. bizim adetimizde nisanda taki toreni olmaz? herneyse yaptilar (biz utancimizdan yerin dibine girdik ama napalim), ve taki toreninin sonlarina dogru mikrofonda isimleri sayan abi bana donerek bittimi dedi, bende evet bitti bitirin artik dedim (buda kameraya cikmis). Bunu ben nasil dermisim, ben kim oluyormusumda nisan torenlerinde taki merasimini bitiriyormusum. O gunden beri bana karsi cok tuhaf bir davranis icerisinde ailesi. Ustunu kapatip umursamiyorum, umursamadikca ustume geliyorlar arkadas.

Bu kızı çok aramış mı erkek kardeşiniz? Nasıl aile bu, annesi de kızının yanlışını düzelteceğine size suç atıyor. 3-5 parça şey için böyle sorun yapan ilerde daha büyük sorunlar çıkartır. Makyaj malzemesi dediğin nedir ki ya bohça ne. ne görmemiş insanlar var. Bohça için mi nişan yapmış?

yıl olmuş 2015 bohça mı kaldı?

yapana da garip bakarım isteyene de.
benim makyaj malzememi, iç çamaşırımı neden görümcem alsın ya tövbe tövbe yarabbim.
inşallah benim kardeşim bi gün evlenirse kız tarafından böyle talepler olmaz, ben yapmam çünkü.

yahu sorma. bohca dedigin adet yerini bulsun, cam sakizi coban armagani degil midir.

kardesim benden 1 yas kucuk, bir kardesten ziyade arkadas gibiyiz, birlikte konserlere gider, eglenir, keyif yapardik arkadas grubumuzla. kardesimin hatrina mecburen yapici olmam gerekiyor. hem yapici olup hemde haddini nasil bildirecegim, nasil bir strateji uygulayacagim bilemiyorum?

ayy kız puruz puruz bide görümce hep haksız çıkar sen o durumdasın canım. Fondateni neden almadığını vs. teker teker açıkla o buluşmada. Sonra nişan törenindeki olayıda en ince ayrıntısına kadar anlat kafana takılan bişey varsa açıklayayım benim anlım ak de ağzı kapansın. Bence senin bu kızla işin var daha ne olaylar çıkarır bu

valla okurken bende sinirlendim..çok hadsiz bir gelinmiş canım..sen benim bohçamı görsen okadar çok eksiktiki anlatamam...hatta komşulara gösterirken annem tamamladı ayıp olmasın diye..ve biz bir kere bile konusunu yapmadık..ben olsam çokta geri adım atmazdım..'keşke alışveriş yaparken sende gelseydin yada kardeşimle aranı bozacağına beni arasaydın abla eksik diye gidip beraber alırdık..1-2 makyaj malzemesi yüzünden nerdeyse aileler birbirine girecek..gerek yok böyle tartışmalara' falan diyebilirisn..en yapıcı bu şekilde olurdum heralde...

adettendir dedik, elimizden geldigince yaptik.
Hatta seni daha cok kizdiracak birsey soyleyeyim; oturup kizlari icin sukadar bilezik isteriz diye ailemle pazarlik yapmis insanlardan bahsediyorum. Senin degerin altin bileziklemi kiyaslaniyor yahu???

niye malzemeleri siz seçiyorsunuz da kendi seçmiyor

benim bildiğim gelin kendi seçer ve böylece sorun çıkmaz

Bana makyaj malzemesi hiç alınmadı ki
Bu gelini çok aramış mı gerçekten, kesin araya mesafe koymanız lazım,ciddi bir şekilde konuşup.
Bu arada gelinin yaşı kaç çok merak ettim?
Bir de siz yalnız mı konuşacaksınız gelinle?

niye malzemeleri siz seçiyorsunuz da kendi seçmiyor

benim bildiğim gelin kendi seçer ve böylece sorun çıkmaz
hay benim aklima zaten! birak gitsin kendisi alsin kiminle aliyorsa degil mi? cok haklisin, kendisi almaliydi. hatam o zaten benim.

Oturun kardeşinizle konuşun, o da nasıl yapıyorsa yapsın, onun çekmesi gereken tribi siz ne diye çekiyorsunuz? Madem evlenecek olan onlar, gitsinler kendileri fırsat yaratıp halletsinler işlerini. Kardeşimi seviyorum da ben yapıcı olmak adına gitmem o buluşmaya. Tatsızlık çıkmasın falan diye bahane bulurum. Kardeşimin ağzının payını gani gani veririm ama gelip anne/abla/babanın krem kavgasından ne diye haberleri oluyor?

Sen neden bukadar müdahilsinki herşeye. Hem bohça alışverişi gelin hanımla birlikte yapılır diye biliyorum. Bana sen pekte suçsuzmuşsun gibi gelmedi.
haklisin ne diyeyim haha, alisverisi neden ben yapiyorumki?

hicccbirseylerine mudahil degilim, sadece bohca hazirlarken anneme yardimci oldum aklim sira. yardim etmez olaydim!

ben olsam aynen soyle düşünürdüm :

bu kızın eğer benim dediklerimi almayacagı varsa zaten arayıp sormazdı,bunları aldıgına göre demekkı bulamadı.

ilginç,bence insanlar maraza çıkarmaya yer arıyor.

keşkede kendı alaydı boşuna başın ağrımazdı

eğer görüşceksen bence sakın ol cnm , niyetini soyle yani ama çok da fıkı fıkı olma.

ama olay da büyümesin bence sen yine de yapıcı ol.

Bana kızabilirsiniz yorumumdan dolayı,

ama siz de hatalısınız her iki konuda da üstelik.
Birincisi neden arayıp soruyorsunuz yada sordunuz madem almayacaksınız arayıp haber verseydiniz?
Ayrıca herkesin adeti farklıdır. takı oldu diye yerin dibine girecek birşey göremedim ben
Size bitsin mi diye sorulduğunda muhatabı ben değilim deyip çekilebilridiniz ama bitirin artık demek elbette doğru olmamış
Yani karşı taraf ılımlı olmamış doğru ama sizinde çok doğru davrandığınız söylenemez.

Kimisine ne bohca gelir ne sandik yine laf etmez,kimiside bohcalar dolusu esyaya burun kivirir.
Gelinin yaptigi terbiyesizlik en basta.siz nezaketen sormusunuz,onun istedigi olsun diye.baska birisi olsa sormadan alip gonderirdi,ama yinede yaranilmamis..demekki bu kadar ozene,nezakete layik birisi degil..
Attiginiz mesaj agir biraz evet ama,muhakkak bu anlattiginiz olay ilk degildir,bardak tasmisfir ki bunlar yazilmis diye dusunuyorum.
Sizle hafta sonu kahve icmeye gelince,sakin ha alttan alip bu konuda yuz vermeyin,aksi takdirde bundan cesaret alir hep faslasini ister..sadece durumu aciklayin,sana sordum ki istedigin olsun diye,bulamadiklarimida kendin alirsin,kotu niyet arama bunda deyip birakin bence.
Taki merasimine gelince,her yorenin dugun adetleri farkli,bu iki taraf icinde inanin cok yipratici.birinde onlar size ayak uyduracak,otekinde siz onlara ayak uyduracaksiniz,yalniz sizin tepkinizin kameraya yansimasi sanssizlik olmus gercekten..
En onemlisi erkek kardesinizin gelinle sizin aranizdaki anlasmazliga tepkisi ne..daha cok kimden taraf,sizin soyleyeceginiz seyleri,size laf birakmadan kendisi soylese,eminim gelinin bu kadar sesi cikmayacak size karsi.

haklisin ne diyeyim haha, alisverisi neden ben yapiyorumki?

hicccbirseylerine mudahil degilim, sadece bohca hazirlarken anneme yardimci oldum aklim sira. yardim etmez olaydim!
ayrıca nişanda sizin adeteriniz önemli değil. Kız tarafının adetleri nasılsa onlara uyum sağlanır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…