• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyken şiddet

Nedir gözüm erkeğe kaymis yanlışlıkla yok ben muhafazakarim ben is yerimde bırak bakmayı sohbet bile ediyorum bay bayan demeden.e ozaman ben neyim:)sakamisiniz herkesi allah yaratmis cinsiyet ayrımı nedir ya karşıdakine bakinca ilk akliniza bumu geliyor.benim eşimde ayırt etmez ee ozaman bizim ev boks ringinemi dönsün :)işiniz mi yok boşayin o şiddet uygulayan adamı ve eğer bu muhafazakarliksa bence ondan da vazgeçin

ne istediğini bilmeden evleniyorlar,
sonra ne istediklerini farkettiklerinde istedikleriyle buldukları aynı olmuyor.
Ne istediğini bilmek " ne demek ? Biraz açarmısın? Evlilik programlarında çok geçiyo da ??
Ne istediğini bilenler, ne istiyolar mesela ??

Allah sabır versin kardeşim. Allah'a dua et hayırlı bi sonuç alamabilmen için

Bence konu sahibinin eşi babasıda onu dövmüştür birde annesini döverek baba kötü örnek olmuştur çocuğuna şimdi bu aynısını hanıma yaşatıyor ,güya birde kadınlar erkeklerin emaneti diye yaygara kopartıyorlar siz önce kadınları,çocukları dövmemeyi öğretin çocuklarınıza
beni dövdü demek bir insan için ne agır bir şey olmalı,

ortada suç olsun olmasın ne olursa olsun orda şiddet varsa saygı sevgi yoktur.

siz bile soruyorsunuz insan sevdiğine kıyar mı diye,sevdigine kıymaz daha 4 aylık evlisiniz bu böyle nereye kadar gidicek

eminim arkadaşlar demiştir.sakın çocuk yapma diye evet yapma

kocam hem sever hem döver mantığıyla yetişmişiniz,eşinizde kadın değil mielinden sopayı karnından sıpayaı eksik etmiyeceksin ziyniyetiyle yetiştirilmiş

Şiddet uygulamak bu kadar kolay değil.Eşinizi şikayet etmeniz gerek.Böyle sevgi olmaz.

ayrıca her gözün bir yere kaydığın da dayak giyeceksen senin çok işin var demektir.

bu nasıl bir şey gözüm erkeğe kaydı valla kayıyor göz bu dur dediğin de duran bir organ değil

erkeğe de kayıyor kadına da her göz kaydığında her erkeğe baktığında aklına ayıp şeyler mi gelicek eşin böylemi düşünüyor o zaman eşinin kendi bilinç altında saplantılar mı var.

bunun adı kıskanmak falan değil bunun adı seni kafese koymak

4 aylık evliyiz. Eşim muhafazakar birisi ben de öyleyim. Yanlışlıkla bile başka bi erkeğe baksam gözüm kaysa burnumdan getirir. Demediğini bırakmaz. Halbuki kendisi de bilir yanlışlıkla baktığımı. Aynı yerde çalışıyoruz. Son zamanlarda bende onu kızlara bakarken görüyorum. Ben de artık onun gibi tepki vermeye başladım. Bana diyip kendinin bu şekilde davranması çok canımı sıkıyor. Bende bu yüzden tartıştım. Sonra bakmadım ben kimseye diye bağırmaya başladı ve beni dövdü. Yüzüm çok ağrıyor. Kendi suçunu bu şekilde bastırmaya çalışıyor. Onu seviyorum. O da beni seviyor ama seven sevdiğine kıyar mı? Ama bu şekilde ne kadar devam eder bilmiyorum. Bana evliliğin ilk haftasında da şiddet uygulamıştı bu ilk değil yani. Hep gereksiz yere.
Yanlışlıkla bakmak ne demek.Ya bunun muhafazakarlıkla alakası yok.Hayatında insan hiç mi erkekle göz temasında bulunmaz.Pazara çarşıya giderken,alışveriş yaparken,otobüse minübüse binerken napıyorsunuz kara gözlükmü takıyorsunuz.Bi de çalışıyorsun.Çalıştırmasın o zaman.Eve para getirirken iyi,ama erkeğe bakma namusun gider.Olgunlaşmamaış bireyleri evlendiriyorlar böyle.

Sen ilk dayakta tepki verip babanın evine gitseydin,burnundan getirseydin ailen biraz korkutsaydı bunu bir daha tekrar etmeye cesaret edemezdi.Otur sen.Otur bekle.Sadece kızlara bakınca tepki ver.

Ne istediğini bilmek " ne demek ? Biraz açarmısın? Evlilik programlarında çok geçiyo da ??
Ne istediğini bilenler, ne istiyolar mesela ??
insanlar doğar,
yaşar,
büyür,
ölür ve bu evre de bir takım amaçlar insanın hayatını sürdürebilmesi için büyük etken uyandırır.
eğer iyi bir iş sahibi olmak istiyorsanız,
bunu düşünürsünüz çalışırsınız ve sonunda onu elde edersiniz.
iyi bir eş sahibi olmak istiyorsanız hangi kadın yada adamı istediğinizi bilirsiniz.
büyük başarılar kazanmış ve amaçlarına ulaşmış kişilerin ortak bir özellikleri vardır,
ne istediklerini kesin ve net olarak bilirler.
zihinlerinde,
hayatlarında olmasını istedikleri şeyler ve ulaşmak istedikleri başarılar gerçek olduğunda bunun neye benzeyeceği ile ilgili net fotoğrafları vardır.

flört süreci tanıma sürecidir canım flört etseydin ne mal olduğunu anlardın bence
YAŞASIN FLÖRT DÖNEMİ :KK31::KK31::KK31:
bence tanıma sür
Yanlışlıkla bakmak ne demek.Ya bunun muhafazakarlıkla alakası yok.Hayatında insan hiç mi erkekle göz temasında bulunmaz.Pazara çarşıya giderken,alışveriş yaparken,otobüse minübüse binerken napıyorsunuz kara gözlükmü takıyorsunuz.Bi de çalışıyorsun.Çalıştırmasın o zaman.Eve para getirirken iyi,ama erkeğe bakma namusun gider.Olgunlaşmamaış bireyleri evlendiriyorlar böyle.

Sen ilk dayakta tepki verip babanın evine gitseydin,burnundan getirseydin ailen biraz korkutsaydı bunu bir daha tekrar etmeye cesaret edemezdi.Otur sen.Otur bekle.Sadece kızlara bakınca tepki ver.
çalışmamı istemiyor zaten

İnsan olduğumuz gereği bay bayan kim olursa iletişim hakkına sahibiz. bir erkekle konuşabilirsin, bir erkeğe bakabilirsinde. arkadaşın dediği gibi, göz bu illaki oynar yani.
ozaman bütün kasiyerler hergün dayakmı yesin?

bak güzel kardeşim bizden küçüksün. biz burada seni düşünüyoruz. yazık değilmi sana. kendine neden böyle bir hayatı layik görüyorsun. hadi eşin sana kıyabildi, sen kendine nasıl kıyabiliyorsun.

Bence konu sahibinin eşi babasıda onu dövmüştür birde annesini döverek baba kötü örnek olmuştur çocuğuna şimdi bu aynısını hanıma yaşatıyor ,güya birde kadınlar erkeklerin emaneti diye yaygara kopartıyorlar siz önce kadınları,çocukları dövmemeyi öğretin çocuklarınıza

öyle maalesef ülkemiz de küçükken hadi göster amcalarına teyzelerine şeyini diye büyülüyor kız çocukları bacaklarını uzatsa bile ayıp diyerek yasaklar konuyor.

erkek ya her şeyi yapar onlara laf söz yok severde döverde nasıl bir ortamda büyüdüyse genelde o ortamı kendi ailesinde de yaşatıyor.

öyleymiş sanıyor eş öyle olur koca öyle olur baba öyle olur sanıyor.

bunu da uyguluyor hiç bir şey bulamıyorsa gözün kaydı diye dayak atıyor

sonra kocam beni seviyor yüzümde acıyor ama olsun seviyor seviyor diyor.

kendini kandırmak başka bir şey degil

bence tanıma sür

çalışmamı istemiyor zaten
Çalışmanı istememesi hafifletici sebep mi.Ya kimin kimin üstnde bu kadar baskı kurmaya hakkı var.Hayvana bile vurulsa millet ayağa kalkıyor.Nasıl hazmediyorsun bir insanın sana vurmasını.Senin üzerinde bu kadar baskı kurmasını.

Konu sahibinin eşi arızalı yanlış kodlarla yetiştirilmiş böylelerini ya kadın boşar yada kadın yıllarca dayak yer
öyle maalesef ülkemiz de küçükken hadi göster amcalarına teyzelerine şeyini diye büyülüyor kız çocukları bacaklarını uzatsa bile ayıp diyerek yasaklar konuyor.

erkek ya her şeyi yapar onlara laf söz yok severde döverde nasıl bir ortamda büyüdüyse genelde o ortamı kendi ailesinde de yaşatıyor.

öyleymiş sanıyor eş öyle olur koca öyle olur baba öyle olur sanıyor.

bunu da uyguluyor hiç bir şey bulamıyorsa gözün kaydı diye dayak atıyor

sonra kocam beni seviyor yüzümde acıyor ama olsun seviyor seviyor diyor.

kendini kandırmak başka bir şey degil

Kocamdır döver de sever de mantığı yok bende. Bazı şeyleri bitirmek kolay değil işte. Bu iş böyle devam ederse zaten eninde sonunda bitecek. Ama karar vermek zor. Gerçi değişeceğini de söylemedi bile.
Canim bak, sana bitir diyen yok zaten ama bir tepki vermen gerekiyordu. Hic bisey olmamis gibi ayni evde yasamaya devam etmen, onun yaptigini normallestiriyor. Okuz, anlamazki, asil yaraladi sey senin bedenin degil, ruhun.
Yikip dokmen lazimdi o evi, sonra en az 3 gun sana ulasamamaliydi, cekip gidecektin. Ya pesimden kosmaz, affettirmeye calismaz diyorsan, oyle evlilik hic olmasin zaten.

:KK57:Herkesin sevgi anlayışı farklı demek ki! Dikkat edin de severken öldürmesin sizi.Ben kırıcı söz bile söylendiğinde unutamıyorum. Siz size vurduğunda nasıl sevgi duyuyorsunuz tuhaf.

Niye,erkeklerden mi kıskanıyor yoksa seni?
Yoksa başka hatunlara bakarken görmeni istemediği için mi acaba?

evet yani çalışma özgürlüğünü de almak istiyor tamamen kapatıcak eve

kendi bakıcak kendi her halti edicek eve gelince başka bir sebeb bulucak yine dövücek

hanım kızımızda hala seviyor derdin ya bu kadınlar neden ezilir neden ezildiğini kabul etmez ilginç

Canim bak, sana bitir diyen yok zaten ama bir tepki vermen gerekiyordu. Hic bisey olmamis gibi ayni evde yasamaya devam etmen, onun yaptigini normallestiriyor. Okuz, anlamazki, asil yaraladi sey senin bedenin degil, ruhun.
Yikip dokmen lazimdi o evi, sonra en az 3 gun sana ulasamamaliydi, cekip gidecektin. Ya pesimden kosmaz, affettirmeye calismaz diyorsan, oyle evlilik hic olmasin zaten.
gidecektim izin vermedi. Sonra da sakinleşince kaldım gitmedim

Benim anlamadigim sey konu sahibesi, asiri kiskancligin ve kisitlamaciligin , manyakligin muhafazakarlik kisvesi altina girmesi , yani adam muhafazakar tabi, calismami istemiyor, baska insanlarla konusmami istemiyor gibi garip bir dusunce tarzinin toplumumuzda iyice yayginlasmasi.

Kiskanclik, kafese kapatmak , akabinde dayaga kadar gitmenin ruh hastaligindan baska aciklamasi yok, adam muhafazakar iste yaaaaa diyerek bunu normallestirmeye calismayin, sebepler, gerekceler, teselliler, aciklamalar aramayin, yaratmayin. Burda pekcok muhafazakar insan var, sorun bakalim hangileri dayak yiyor ? Muhafazakarlara hakaret ediyorsunuz bence, bu adam gitsin altina girecek baska kisve bulsun. Mesela, erkegim severim de doverim de aynen toplumumuza uygun .

Back