• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyken şiddet

4 aylık evliyiz. Eşim muhafazakar birisi ben de öyleyim. Yanlışlıkla bile başka bi erkeğe baksam gözüm kaysa burnumdan getirir. Demediğini bırakmaz. Halbuki kendisi de bilir yanlışlıkla baktığımı. Aynı yerde çalışıyoruz. Son zamanlarda bende onu kızlara bakarken görüyorum. Ben de artık onun gibi tepki vermeye başladım. Bana diyip kendinin bu şekilde davranması çok canımı sıkıyor. Bende bu yüzden tartıştım. Sonra bakmadım ben kimseye diye bağırmaya başladı ve beni dövdü. Yüzüm çok ağrıyor. Kendi suçunu bu şekilde bastırmaya çalışıyor. Onu seviyorum. O da beni seviyor ama seven sevdiğine kıyar mı? Ama bu şekilde ne kadar devam eder bilmiyorum. Bana evliliğin ilk haftasında da şiddet uygulamıştı bu ilk değil yani. Hep gereksiz yere.

yobazlıkla muhafazakarlıgı karıstırmıssınız yine.
ayrıca saglıklı psikolojiye sahip olmayan biri sizin de ruh saglıgınızı iyiden iyiye bozmus belli ki.
birazcık mantıklı dusunseniz onun sacmalıklarının aynısını tekrarlamazdınız.
bir şans vermeyi dusunuyorsanız gitsin tedavi olsun.
ayrıca darptan bahsetmissiniz... seviyorsanız ve bu sizin icin problem degilse birsey diyemem.
cocuk yapıp onun da hayatını karartmayın yeterli.

Muhafazakar olanlar aydin olamiyor mu? Bunu demeniz bile sizin nasil bir 'aydin' oldugunuzu gosteriyor
Olamiyor canim benim biraz siyaset biliMi okursan oluo olmadigini anlarsin bu bir..kaldiki oluyorsa bile biz muhafazakar degiliz aydin kesimiz dedim sen ikisinide ol mani mi olduk sana allah allah ya ...yoz yoz takilmisin bir noktaya pes

Muhafazakarlik bu degil zaten ama ablamizin bunu aydinlikla kiyaslamasi abes geldi, adam olan adamdir zaten
konu sahibinin olayi muhafazakarlikla kaliba sokmasi sorun olmadi benim aydinim demem mi mesele oldu onu anlayamadim benim kocam bakmazda dovmezde cunku baski ve siddetle korkutmayla buyumemis psikolojisi allah yakar gunah yazar gibi terimlerle bozulmamis kadina saygi ve deger kavramlari ogretilmis

konu sahibinin olayi muhafazakarlikla kaliba sokmasi sorun olmadi benim aydinim demem mi mesele oldu onu anlayamadim benim kocam bakmazda dovmezde cunku baski ve siddetle korkutmayla buyumemis psikolojisi allah yakar gunah yazar gibi terimlerle bozulmamis kadina saygi ve deger kavramlari ogretilmis
Benim kocamda bakmaz, dövmez hatta tabiri caizse el üstünde tutar. sevap günah öğretilmiş, bunun gerektirdiği kadına saygı ve sevgide tabiki öğretilmiş. yanlış kelimeler seçmişsiniz bence, muhafazakarlık yozluk yada yobazlık değildir. tekrar söylüyorum eşim hem muhafazakar hem oldukça aydın. buırda konu sahibinin de hatası var. muhafazakarlığı eşinin onu kıskanması sanıyor. gerçekten "aydın" sanız şayet muhafazakar olup aynı zamanda aydında olunabileceğini bilmeniz lazım. aydınlıktan kastınız nedir? eşinizin sizi dövmemesimi sadece? yada başkasına bakmaması?

bu nasıl koca..şiddetin azı çoğu olmaz..sebebide olmamalı..eğer anlaşamılıyorsa boşanılır..kadını kendi malı gibi görüp istediği zaman tokat...sonrada sevgiden bahsediyorsunuz..böyleleri değil mi ilerde kıskançlıktan bıçaklayıp öldürüyorlar..burada ne sevgi var nede aşk..sizde kendinizi kandırmayın..çekmek zorunda değilsiniz..tekmelin gitsin kafası bozuk adam..seviyormuş muş muş da...:KK75:

4 aylık evliyiz. Eşim muhafazakar birisi ben de öyleyim. Yanlışlıkla bile başka bi erkeğe baksam gözüm kaysa burnumdan getirir. Demediğini bırakmaz. Halbuki kendisi de bilir yanlışlıkla baktığımı. Aynı yerde çalışıyoruz. Son zamanlarda bende onu kızlara bakarken görüyorum. Ben de artık onun gibi tepki vermeye başladım. Bana diyip kendinin bu şekilde davranması çok canımı sıkıyor. Bende bu yüzden tartıştım. Sonra bakmadım ben kimseye diye bağırmaya başladı ve beni dövdü. Yüzüm çok ağrıyor. Kendi suçunu bu şekilde bastırmaya çalışıyor. Onu seviyorum. O da beni seviyor ama seven sevdiğine kıyar mı? Ama bu şekilde ne kadar devam eder bilmiyorum. Bana evliliğin ilk haftasında da şiddet uygulamıştı bu ilk değil yani. Hep gereksiz yere.
eşiniz muhafazakar falan değil kusura bakmayın. Ve lütfen eşinizin kıskançlık adına yaptıklarını dinle bağdaştırmayın. Dindar bi adam olsa kadının islamda nasıl önemli olduğunu bilir, öyle o herife baktın bu herife bakton die karısını dövmezz dövemez. Keza kadın ona bakmadım diyprsa. Sizinki bunlarin ardına grçip içindeki pisliği kusuyor sizee karşı. Ben gerçek anlamda muhafazakar bir adamın davranacağını düşünmüylrum. Ki karısıda öyleyim dior. Eşiniz tam bir öküz. Kadona şiddet uygulayan her erkek gibi odun. Lütfen onu seviorum beni sevior ama kemiklerimi kırıyor demeden önce bida düşünün. Böyle bi sevgi olabilirmi? ayağının altı cennnetle müjdelenmiç bi varlık ayak altına alınırmı? Bir an önce şu duygusallıktan çıkıp tavrınızı koyun. Aynı olaylar bir daha yaşanorsa eşinize sizi kaybedeceğini söyleyin ve yaşanırsa çaresine bakın.

Döverde severde ne var bunda? (!)
Birde konu açmışsınız üstelik cık cık cık :KK12:

konu sahibin olaya ben ve eşim muhafazakar insanlarızla başlaması da alakasız, sizin buradan aydınlıkla bağdaştırmanız da. şiddet hem sosyolojik hem de kişisel bir olgudur. en modern yetiştirilmiş bir erkek bile yapısında varsa psikolojik ya da fiziki şiddet kullanabilir ve sebebe de ihtiyaçları yoktur. karısı yemeği yakmış, ya da akşam eve geç gelmiş, ya da sesini yükseltmiş, din böyle emretmiş.. pek çok bahane bulabilir kendine. buna karşı dağın başında yalnızca din ve ananeyle büyümüş bir köylünün eşine, çocuklarına hatta başka çocuklara nasıl saygıyla davrandığını görüp şaşırabilirsiniz.

ama dediğiniz şu açıdan doğru,dini devamlı ceza kavramıyla ilişkilendirip, bunu çocuklarına aşılayan bir toplumda nihai sonuç; şiddetin, kaba kuvvetin doğru ve uygulanabilir bir şey olduğudur. ama bunun gerçek dinle ya da dindarlıkla alakası yoktur. o kişilerin din algısındaki bozukluktan kaynaklanır ve dine mal edilemez.

toplum girift bir oluşum sonuçta; din, ekonomik yapı, tarihsel örüntü, siyasal olaylar hepsi birbirinin içine girer ve toplumsal yapıyı oluşturur.aydın kesim ve muhafazakar kesim diye cetvelle bölünemez. ben kk yı biraz da bu yüzden seviyorum. dertleşmenin ötesinde toplumsal nüveler veriyor kişisel olayların içinde.

cetvelle bölmek kolonyalistlerin afrika da ülkeler arasında sorun çıkarmak için yaptığı şeydir. çünkü toplum cetvelle, jiletle keser gibi bölündüğünde kaos oluşur ve insanlar kavram karmaşası içinde tartışmaktan birleşemezler. halbuki amerika, bütün dünyaya küçülmeyi empoze ederken kendisi bir sürü farklı milletten ve dinden oluşan nüfusunu AMERİKALI sıfatında birleştirir ve nereden geldiğini arka planda bırakıp beyin göçü için kucak açar. müslüman bir bilim adamıyla, hristiyan veya budist, ateist olanı aynı emel için çalışır.

muhafazakarlık ve entellektüel merak benim hayatımda iki önemli şey, her ne kadar aydın oldum ben artık diyeceğim bilgi birikimine henüz sahip olduğumu düşünmesem de. yine de çocuğumu ve ailemi hem dini hem bilimsel temeller üzerine yetiştirmeye çalışıyorum. ama mesela henüz 5 yaşındayken allah yakar demiyorum, hatta allah böyledir de demiyorum. çünkü yaşından dolayı, henüz somut dönemde ve bunları algılayamaz henüz. yalnızca bize verdikleri için allah a şükredelim diyorum, sen bana allah ın en güzel emanetisin diyorum, eşim de benim için aynı şeyi söylüyor. eşler allah ın bize emanetleridir diye bakıyoruz, içimizdeki şiddeti boşaltabileceğimiz kum torbaları olarak değil. ve çocuğumuza eşimle birbirimizi sevdiğimizi , fikirlerimize saygı duyduğumuzu göstererek şefkatle doldurmaya çalışıyoruz şu anki hayatını. biz elimizden geleni yapıyoruz, eksiğimizi de allah bağışlasın ve nasib etsin tamamlamayı diye bakıyoruz.

uzun yazdım biliyorum ama muhafazakarlık ve aydınlık deyince konuya bir de buradan bakalım diye düşündüm. muhafazakarlık çocuğu allah yakar diye büyütmek olmadığı gibi; aydın olmak da siyasal bilim okumak değildir.

Dogru seyler yazmissiniz aciklayici olmus cok tesekkur ederim ben neden kiziyorum biliyor musunuz ust komsum ses yapiyor imam kendisi kocam beni dovuyor baskasina bakiyor aslinda muhafazakar falan gibi seyler yazilinca kiziyorum ahlak birtek bu dusuncede olanlarda yok benim esim bana guveniyor bende ona birbirimize siddet uygulamiyoruz ,saygi duyuyoruz veya sevisirken sesimizi yukseltmiyoruz mahrem diye dozunu abartmiyoruz yani lutfen ahlaki ,vicdani, insani herseyi namaza ibadete allaha dayandirmayin tarzinda bir tepki aslinda benimki.sevgiler

Siddetin bir kere iki keresimi olur deger verse sevse kiyamaz heleki evliligin en basinda ses cikatmadiysan o bunu daha cok tekrarlayacak iste boyle taviz verince sonu kotu bitiyor bastan onlem almazsan ilerde cok madur olursun sana siddet uygulamasina nasil izin verirsin kendini iyi ifade et bundan sonra elini kaldirman durumunda kaybedersin beni de sahipsizmi sandin beni de ayyy cok kizdim bide seviyoruz birbirimizi diyosun bence sunun ayrimina var baglilik ayri sey bagimlilik ayri sey..hic birsey senden kiymetli deil once kendine deger vet degerli gorki insanlarda seni oyle gorsun

aynen öyle. o yüzden demiştim ben de, eşim başkasına bakmama kızıyor gibi bir şeyin muhafazakarlıkla alakası yok. temel insanlık ahlakı diye bir şey var. ve kişiler bunu yapmayınca hemen dindarlığına vuruyor işi. halbuki bu kur'an'ın devamlı bahsettiği bir şeydir; bu ayetler düşünenler içindir diye. ya da onlar yalnızca dara düştüklerinde hatırlarlar allah ı diye. din bu kadar küçük bir olgu değil gerçekten ve ben de rahatsız oluyorum bundan.

Dün bir olay yaşadık onu anlatmak istiyorum.

Evde otururken apartmanda çok kötü bir koku geldi burnuma, doğalgaz zannettim ama değilmiş..

Koku, 2. kattaki komşudan geliyormuş, şalterleri atmış dolaptaki et bozulmuş...

1.5 aydır evde kimse olmayınca...

Buraya kadar konu ile ilgisi yok tabi...

İlgi şurada, bu komşumuz tam da konu sahibinin anlattığı gibi bir hayata sahipmiş, yeni öğrendik..

4 aylık evliler, "muhafazakar" bir aile ve sonuç, görülen şiddet ve eziyetin katlanamaz hâl alması üzerine ayrılık...

Bu kızcağız adamın normal olmadığını tam en başından anlamasına rağmen "elalem ne der, evilikte keramet vardır"saçmalıklarından üzerinde oluşan mahalle baskısı sonucu evlenmiş ama kız haklı çıkmış tabiii. Keşke daha ilk anladığı anda evlenmeden bu işi bitirseydi, yazık.

Demem o ki, konu sahibi arkadaşım sonucu belli olan birşeyi ısrarla sürdürmek neden?? Eşine şans mı vermek istiyorsun, ver ama bil ki bu adam sana hep şiddet uygulayacak... Bir zaman sonra bakmışşın ki özgüvenin kaybolmuş, belki çocukların olmuş, sen tükenmişsin...

Ayrılıp ayrılmamak sana kalmış ama kk kadınları olarak bu işe bir son vermen gerektiği, bu şiddete katlanmaman gerektiğini düşünüyoruz.

Ayrıca hemen ailene haber ver, mutlaka sana sahip çıkarlar, böyle hayat gitmez, sadece ömrünü tüketirsin, yazık sana da...

Seviyorsan oda seni seviyorsa sorun yok bu böle sürer gider senin hep gereksiz yere yüzün ağrır:KK14:

Olamiyor canim benim biraz siyaset biliMi okursan oluo olmadigini anlarsin bu bir..kaldiki oluyorsa bile biz muhafazakar degiliz aydin kesimiz dedim sen ikisinide ol mani mi olduk sana allah allah ya ...yoz yoz takilmisin bir noktaya pes
Tatlim bir kesime hakaret icerikli seyler soyluyirsaniz tabiki tepki veririm, muhafazakar degilim fakat muhafazakar olup hepimizden bilgili acik goruslu tanidiklarim var neden boyle bir ayrima gidiyorsunuz, bu dedikleriniz gayet onemli tabiki,bu ulkede kaliplasmis bir muhafazakar tanimi var ve oradan haraketle incitici yorumlar yapiyorsunuz bence, bunun da siyasetle bir alakasi oldugunu dusunmuyorum, siyaseti de sevmem zaten bir gorusum yok o konuda, sizi de suclamiyorum yanlis anlamayin belki hic benim tanidigim insanlar gibileriyle karsilasmadiniz fakat belli bir kesim hakkinda yorum yaparken genellemeyelim

Konu sahibine onceden yazdigim yorumu gorseydiniz boyle bir sey demezdiniz

siz iyi yazıyorsunuz, hoş yazıyorsunuz da konu sahibi en son dün 11:49'da şunu yazmış:
başıma vurdu yüzüme vurdu kaşımın üstü çizildi
dün 17:17'den sonra da gitmiş daha da gelmemiş zaten. bence kendimizi boşuna yormayalım, onlar birbirlerini çok şiddetli bir şekilde seviyorlar, biz anlayamayız.

Back
X