• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyken şiddet

Herkes yazmış çizmiş.
Ama arkadaş; "çok seviyorum,ayrılamam ki" demiyor.
Hayırdır inşallah!
şu şiddete maruz kalıp
kocamdır döverde sever de
hem bende çok seviyorum diye
mıc mıc kadınları hiç anlamıyorum..
bir kadın kendine zarar veren bi adamı neden sever?

Kıların daha erken evlenmei gerekir düşüncesine katılmıyorum. Kız erkek farketmez kim ne zman hazırsa evlenir , 23 yaşında erkek de evlenebilir 30 yaşında kadın da evlenebilir
Erkeklerin daha geç olgunlaştığına inanıyorum.istisnalar elbette var.fakat 30 yaşında evlenseydi şiddeti yine normal görürdü bu arkadaş.yaşdan çok zihniyet daha önemli bi faktör

Hımmm...
Yok yani hani böyle daha ağlanmaçlı yazıyorlar ya onu kasttettim.
Henüz aşk ile kocasını savunma levelına gelmedi. Şimdilik dövüyor ama birbirimizi seviyoruz seviyesinde.
Öğleye doğru olur o. Akşama da kocamdır evimin direğidir, düzelteceğim ben onu, anafikri üzerinden devam eder mevzu.

Ben de zaten diyorum seven birisi sevdiğine kıyar mı diye. Hem sen benim emanetimsin diyo sonra da bana bunları yapıyor.

Hiçbirimiz, hiçbir kadın kimsenin kimseye emaneti değildir. Hiçbir insan başka bir insana sebepli ya da sebepsiz şiddet uygulayamaz. Şiddetin hiçbir şekilde haklı sebebi olmaz. Şiddetin hiçbir şekilde affedilmesi olamaz. Seven insan hiçbir şekilde sevdiğine şiddet uygulamaz. Şiddet gören "eşim beni seviyor" diye bahane uyduramaz, uydurmamalı. Bir silkelenin, kendinize gelin.

Erkeklerin daha geç olgunlaştığına inanıyorum.istisnalar elbette var.fakat 30 yaşında evlenseydi şiddeti yine normal görürdü bu arkadaş.yaşdan çok zihniyet daha önemli bi faktör
Valla erkekler de bal gibi olgunlaşıyo da numara yapıyolar

Biz kadınlarda olgunlaşma baskısı var , o yüzden olgunlaştık sanıyoruz !!!

10 yaşındaki kıza artık büüyüdün şöyle yap böyle davran diye diye , ittire ittire olgunlaştırıyolar ,

20 yaşındaki erkek bi yumurta kırıp karnını doyuramıyo, aman ne anlar çocuk deniliyo !!!!

Yaratılıştan değil bence yetiştirmeden kaynaklanıyo

şu şiddete maruz kalıp
kocamdır döverde sever de
hem bende çok seviyorum diye
mıc mıc kadınları hiç anlamıyorum..
bir kadın kendine zarar veren bi adamı neden sever?
Kocamdır döver de sever de mantığı yok bende. Bazı şeyleri bitirmek kolay değil işte. Bu iş böyle devam ederse zaten eninde sonunda bitecek. Ama karar vermek zor. Gerçi değişeceğini de söylemedi bile.

Kocamdır döver de sever de mantığı yok bende. Bazı şeyleri bitirmek kolay değil işte. Bu iş böyle devam ederse zaten eninde sonunda bitecek. Ama karar vermek zor. Gerçi değişeceğini de söylemedi bile.
bu konu benim için bitmiştir. herkese iyi günler ..
ben çıktım bu konudan,sinirlerim bozulmadan

Bir erkek için 24 yaş erken değilmi yani,o yaşlarda evliliğin kavramını bildiğini bile zannetmem..

Normalde insanlar bu yaşta anca okulu bitirir işe girer. parasını kazanmaya başlar. Birazcık sefasını sürer. Ardından biraz birikim derken 28 30 u bulur zaten normal şartlarda insanların evlenmesi. Bunların öyle dertleri olmadıysa boş yaşıyoşarsa evlenmişler işte. Evlenmeyip napsınlar :)

Madem öyle darp raporu almak için neyi bekliyorsunuz?

24 bi erkek için erken evet ama 23 bi kız için erken bi yaş değil

Benim düşüncemde tam tersi bu konuda,heleki okul bitip iş hayatına atılacak hayatını yaşayacak sonra evlilik olsun bana göre..

Yok cnm ya insan olan için küçük bi yaş değil bence , maşallah eşşek kadar bi yaş :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Tabi herkesin maddi manevi psikolojik sosyal ruhsal bilişsel ailevi ........... durumuna göre değişir

Sadece evlilik olayında değil de , artık olgunluk yaşı çok çok ileriye gitti , bence yanlış, 5 yasındaki kendi başına yemek yiyemez daha küçük ,15 yaşındaki kendi odasını toplayamaz daha küçük , 25 yaşndaki evlenemez daha küçük .......,

E zaten hayat kaç yıl yani ne zaman olgunlaşılacak da hayat yaşanacak ????

Sorun erken evlenmekte değil , sorun evlilğin zor bir hayatın başlangıcı gibi kabul edilmesinde, evlilkiklerin kötü olmasında , evlenen kadının hayatı gitti bitti gi olmasında , falan filan

Ben 26 yaşımda evlendim esim 29 du. Keşke daha önce evlensydim diyorum mesela :KK68::KK68::KK68:

Kızımdan örnek verdim,okulu biteli 1 sene oldu üniversiteyi bitirdi sonrada masterını yaptı,şimdide çalışıyor parasını kazanıyor hayatı yaşasın biraz yesin içsin biraz.Koca nasılsa olacak ama bunun hemen olmasını istemiyorz biz anne ve babası olaraktan..

Ben üniversite 3 ten beri eşimle görüşüyordum üni bitti hemen atandım.bi yıldan fazla çalıştıktan sonra evlendim.hiç küçüğüm diye düşünmüyorum.akıl yaşta değil baştadır.he eğer sevgilim olmasa evlenmek için hemen eş adayı bakar mıydım?sanmıyorum.ama sevgililik süresini uzatmak bana doğru gelmedi

Bu birazda tercih meselesi işte,herkes faklı bakar saygı duyarım bunada..

Back
X