• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyken şiddet

4 aylık evliyiz. Eşim muhafazakar birisi ben de öyleyim. Yanlışlıkla bile başka bi erkeğe baksam gözüm kaysa burnumdan getirir. Demediğini bırakmaz. Halbuki kendisi de bilir yanlışlıkla baktığımı. Aynı yerde çalışıyoruz. Son zamanlarda bende onu kızlara bakarken görüyorum. Ben de artık onun gibi tepki vermeye başladım. Bana diyip kendinin bu şekilde davranması çok canımı sıkıyor. Bende bu yüzden tartıştım. Sonra bakmadım ben kimseye diye bağırmaya başladı ve beni dövdü. Yüzüm çok ağrıyor. Kendi suçunu bu şekilde bastırmaya çalışıyor. Onu seviyorum. O da beni seviyor ama seven sevdiğine kıyar mı? Ama bu şekilde ne kadar devam eder bilmiyorum. Bana evliliğin ilk haftasında da şiddet uygulamıştı bu ilk değil yani. Hep gereksiz yere.

Kocan hastalıklı ve seni de kendine benzetmiş ..
Hele bir de sıkışınca eşine şiddet uygulayan biri eşin ..
Ya ikiniz de tedavi olun ya da lütfen uzun süre çocuk falan düşünmeyin .

ben 23 yaşındayım eşim 24 yaşında. Görücü usulü değil ama flört dönemi olmadı tanıştık anlaştık dinine düşkün biri dedim Allah korkusu olur dedim yanılmışım.6 ay nişanlı kaldık.

flört etseniz ne olurdu
hayata dair iki kelam etseniz bir filme gidip akabinde bir kafede kritik yapsanız el ele gezseniz falan, ne olurdu bunlar olsa

Niye erken yaşta evlendiniz?

Normalde 23,24 yaş evlii için erken değildir

.ama bazı durumlarda Akıl yaşta değil baştadır misali, evlilik yaşla ilgili değil başla ilgili demesi geliyo insanın. .

Bu olayda olduğu gibi.

Bu insanlar 50 yaşında evlense de daha iyi olmaz zanımca

Normalde 23,24 yaş evlii için erken değildir

.ama bazı durumlarda Akıl yaşta değil baştadır misali, evlilik yaşla ilgili değil başla ilgili demesi geliyo insanın. .

Bu olayda olduğu gibi.

Bu insanlar 50 yaşında evlense de daha iyi olmaz zanımca

Bir erkek için 24 yaş erken değilmi yani,o yaşlarda evliliğin kavramını bildiğini bile zannetmem..

4 aylık evliyiz. Eşim muhafazakar birisi ben de öyleyim. Yanlışlıkla bile başka bi erkeğe baksam gözüm kaysa burnumdan getirir. Demediğini bırakmaz. Halbuki kendisi de bilir yanlışlıkla baktığımı. Aynı yerde çalışıyoruz. Son zamanlarda bende onu kızlara bakarken görüyorum. Ben de artık onun gibi tepki vermeye başladım. Bana diyip kendinin bu şekilde davranması çok canımı sıkıyor. Bende bu yüzden tartıştım. Sonra bakmadım ben kimseye diye bağırmaya başladı ve beni dövdü. Yüzüm çok ağrıyor. Kendi suçunu bu şekilde bastırmaya çalışıyor. Onu seviyorum. O da beni seviyor ama seven sevdiğine kıyar mı? Ama bu şekilde ne kadar devam eder bilmiyorum. Bana evliliğin ilk haftasında da şiddet uygulamıştı bu ilk değil yani. Hep gereksiz yere.
"bana şiddet uyguluyor" cümlesinden sonra "onu seviyorum" demek yazıya nasıl bir anlam katıyor acaba.
Hep bu kalıp halinde görüyorum da kk da.
Sevgi ve şiddet aynı yerde olmaz.

Birbirinizi muhafaza etmeyin siz, herkes kendini muhafaza etsin.
Bu nedir arkadaş yahu.
Sizi gereksiz(!) yere döven adam için beni seviyor diyorsunuz.
Gerekli(!) yere dövse sesiniz de çıkmayacak belli ki.
Sizi seviyorsa eşinizin akıl ve ruh sağlığı yerinde değil.

eşin muhafazakar ama kızlara bakıyor

birbirinizi seviyorsunuz ama şiddet görüyorsun ve ilk defa da yapmıyor

şu iki cümleyi açıklayacak bir babayiğit aranıyor bacılar :KK57:

hem de gereksiz yere vuruyor gerekli olsa neyse diye mi düşünüyorsun acaba onu da merak ettim.

Seni seviyor.... ama dövüyor. Bir kere seni sevse dövmez canım bunu bir kere kabullenmeye çalış..
Hem ne o öyle erkeğe baktım diye dövdü.. yok o kıza baktı gördüm falan
Bu gericilik bu cehalet.. hiç kusura bakmayın. Buna muhafazakarlık denmez..
Ben sizin evliliğinizde hiç bir ışık göremedim. Fazla sürmeyeceğini düşündüm.

eşin muhafazakar ama kızlara bakıyor

birbirinizi seviyorsunuz ama şiddet görüyorsun ve ilk defa da yapmıyor

şu iki cümleyi açıklayacak bir babayiğit aranıyor bacılar :KK57:

hem de gereksiz yere vuruyor gerekli olsa neyse diye mi düşünüyorsun acaba onu da merak ettim.

Dedim ya ego tatmini bu sadece..

muhafazakarlık, müslümanlık, iman, inanç sadece "başka erkeğe/kadına bakmamak" değildir.
eşiniz cidden öyle olsaydı hayat arkadaşına el kaldırmaya kalkmazdı. bunun nasıl bir günah olduğunu, döktüğünüz her damla gözyaşının hesabını vereceğini bilirdi.
bu muhafazakarlık değil ki bildiğiniz kıroluk.

Yeni evliyken şiddet diye konu açtıyorsunuz. Sonrada onu seviyorum oda beni seviyor diyorsunuz. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Dediğiniz gibi insan sevdiğine kıyarmı? ALLAH o gücü eşine seni korusun kollasın diye vermiş sana şiddet uygulamış.
Muhazakar birinin bunu daha iyi bilmesi gerekiyor

erkektir sever de döver de diyelim o zaman biz sana;)
hala daha çok seviyormuşta bilmem ne..

Back
X