- 21 Mart 2016
- 1.705
- 2.314
- 133
- Konu Sahibi Manolyalarca
-
Bana mı sordunuz der mi cidden ya
Kabul etmez bence bizim ev sahibi adam cok uyanıkKontratiniz varsa tasinma masraflarinizi karsilamak zorunda. Biz oyle cikmistik. Yani bu yasal hakkiniz.
Hiç ilgilenmedi ki biz defalarca aradik yeri geldi acmadi yeri geldi tamam hallederiz dedi baktik olmuyor biz yaptirdik mecbur bıraktı bizi..esimde ev sahibine soylemeden banyoyu falan yaptırmıstı evlenmeye yakın adam eve gelip bakmadı bile direkt kiradan dusurttu bu zaman da iyi ev sahibi bulunca insan evden cıkmak istemiyor sizinki sorunlu biriymis bence sizin icin daha hayırlı olur cıkmanız yaptırdıgınız masrafları odemesi lazımdı neticede kendi evi yenileniyor vermiyorsa eski haline ne kdr getirebiliyorsanız oyle bırakın
belkide belliydi cıkaracagı evden sizi yaptrılsın diye beklediHiç ilgilenmedi ki biz defalarca aradik yeri geldi acmadi yeri geldi tamam hallederiz dedi baktik olmuyor biz yaptirdik mecbur bıraktı bizi..
Dediğim gibi biz senelerce oturucaz diye konuştuk adam bize cocuklariniz insallah bu evde dogar buyur diger dairelerde bizim herkes burada 10 yildir oturuyor birbirimizden memnun kalacagimiza eminim dedi evi tutarken bizde ilk evimiz gelenler güzel gorsun diye duvarlari kagit yaptik ama diger masrafları ev sahibi hic ilgilenmedi mecbur birakti bizi hatta 20tlik sey yaptiriverin ne olacak diye laf etti esime esimde o gunden sonra bi daha tamah etmem bu adamin biseyine dedi..Kusura bakma ama ev sahibi sizi saf bulmuş ne sorun varsa size havale etmiş siz orada kiracısınız ne demeye bu kadar masraf ettiniz birgün çıkıp gideceğiniz eve anlamadım
Adama bunu desek bana mi sordunuz der diye korkuyorum o yuzden demedik adama boyle bisi.ki bence der paragöz.Onca masrafi kiradan düştünüz mü ? Düsmediyseniz ben olsam son iki ayın kirasini vermem. Hiç olmazsa son ayin kirasını vermem ki onca masrafa değsin .
Bencede öyleydi oğlu evlenecek ev bos durmasın bir sıfırdan iyidir dedi bize kiraladi evi bizde inandık tuttuk...belkide belliydi cıkaracagı evden sizi yaptrılsın diye bekledi
kiraci oldugunuz eve bu kadar neden masraf yaptiniz kirasi cok mu ucuzdu baska ev yokmuydu eger degilseSelam kızlar,yaklaşık 1.5.yıl önce evlendim.Haziran 2015'te şu an oturduğumuz evi tuttuk.Duvarları berbat olduğundan en kalın ithal kağitlarla kaplattik,lavabolar,klozetleri yaptırdık(akıtıyorlardı)Parkelerin kalkan kısımlarını bile yaptırdık vs vs yani bir ton masraf ettik yeni ev gelene güzel görünsün dedik...Bir kac ay sonra yagmur yağdığında camlardan kova kova sular akmaya başladı evin içine,elimizde havlular nöbet tuttuk resmen,ev sahibine defalarca dememiz üzerine birini yolladı halloldu dediler,yagmurlar yeniden başlayınca tekrar su almaya başladı,bize kendiniz yaptıriverin ne olacak alt tarafı silikon çekilecek dedi ona da eyvallah dedik yaptırdık,ilk kira artışında en yüksek orandan kirayi arttirdi yine bisi demedik evi seviyoruz diye,yani yapilabilecek en kötü seyleri yaptı bize...
Şimdi bu aksam ev sahibi eşimi aramış ve oğlum evlenecek nisana kadar evden çıkmanızı rica ediyorum demis,eşimde yarın konusuruz su an musait diilim deyip beni aradi,önce çok sinirlendim sonra oturdum emeklerim için ağladım,taşınmak kolay diil hele bu kış zamanı nerden ev bulup tasinicam,esyalarim mahvolucak...
Ev sahibine ne gibi bir yaptırım uygulayabiliriz?Yani simdi taşın dese taşınmak masraf,bize baştan söylemesi gerekmiyor muydu oğlunun evleneceğini?Böyle kiracı çıkartılabilir mi?
Aslında şöyle oldu eşim ilk eve girerken 2200tl istiyordu ev sahibi eşim adama ben ilk 5 ayı peşin odiyim siz 2000 yapin dedi adam tamam dedi sonrasinda adam ben zam yaptim 2200 istiyorum dedi bisi diyemedik ödemeye başladık normalde 1 yıl biz 2000tl odyecektik.. bu aksam gelmis oglum evlenicek çıkmanizi istiyorum dedi.
Kabul etmeme gibi bir hakki yok ki. İtiraz ederse deyin ki, avukatinla gorus elinden geleni yap deyin. O sirada kiranizi duzenli odeyin. Onun rizasina kalacak bisey degil yani.Kabul etmez bence bizim ev sahibi adam cok uyanık
Hem para göz hem pişkinmişDediğim gibi biz senelerce oturucaz diye konuştuk adam bize cocuklariniz insallah bu evde dogar buyur diger dairelerde bizim herkes burada 10 yildir oturuyor birbirimizden memnun kalacagimiza eminim dedi evi tutarken bizde ilk evimiz gelenler güzel gorsun diye duvarlari kagit yaptik ama diger masrafları ev sahibi hic ilgilenmedi mecbur birakti bizi hatta 20tlik sey yaptiriverin ne olacak diye laf etti esime esimde o gunden sonra bi daha tamah etmem bu adamin biseyine dedi..
Muhit diil de manzara icinYa ne biliyim ben çok sevmiştim her zaman diil sadece aşırı yagmur yağdığında cam kenarindan su alıyor su an yagmurlu mesela aliyorkokusu yok allahtan o da olsa gercekten durulmazAkan kokan eve mi 2000?Sirf muhit icin mi bu cile?
Hep kirayi düzenli oduyoruz,apartman adama ait bula bula bizi mi buldu cikarticak anlamiyorum dusundukce sinirleniyorum,biz masraflari düs desek bile düşmez bu adam eminim.Alt katta oglu oturuyormus bizim oturdugumuz daireyide 2. Ogluna verecekmis oyle demis madem oyleydi bastan deseydi yani ne kadar adi biriymis ya...yepyeni esyalarim mahvolucak yine kiraya cikicam..Biz bir kac yil para biriktirio oyle ev alir cikariz diye dusunurken simdi birikimizden ev nakliyesine aktaricaz yine kira.Kafayi yicem..Kabul etmeme gibi bir hakki yok ki. İtiraz ederse deyin ki, avukatinla gorus elinden geleni yap deyin. O sirada kiranizi duzenli odeyin. Onun rizasina kalacak bisey degil yani.
Selam kızlar,yaklaşık 1.5.yıl önce evlendim.Haziran 2015'te şu an oturduğumuz evi tuttuk.Duvarları berbat olduğundan en kalın ithal kağitlarla kaplattik,lavabolar,klozetleri yaptırdık(akıtıyorlardı)Parkelerin kalkan kısımlarını bile yaptırdık vs vs yani bir ton masraf ettik yeni ev gelene güzel görünsün dedik...Bir kac ay sonra yagmur yağdığında camlardan kova kova sular akmaya başladı evin içine,elimizde havlular nöbet tuttuk resmen,ev sahibine defalarca dememiz üzerine birini yolladı halloldu dediler,yagmurlar yeniden başlayınca tekrar su almaya başladı,bize kendiniz yaptıriverin ne olacak alt tarafı silikon çekilecek dedi ona da eyvallah dedik yaptırdık,ilk kira artışında en yüksek orandan kirayi arttirdi yine bisi demedik evi seviyoruz diye,yani yapilabilecek en kötü seyleri yaptı bize...
Şimdi bu aksam ev sahibi eşimi aramış ve oğlum evlenecek nisana kadar evden çıkmanızı rica ediyorum demis,eşimde yarın konusuruz su an musait diilim deyip beni aradi,önce çok sinirlendim sonra oturdum emeklerim için ağladım,taşınmak kolay diil hele bu kış zamanı nerden ev bulup tasinicam,esyalarim mahvolucak...
Ev sahibine ne gibi bir yaptırım uygulayabiliriz?Yani simdi taşın dese taşınmak masraf,bize baştan söylemesi gerekmiyor muydu oğlunun evleneceğini?Böyle kiracı çıkartılabilir mi?
Bizi 8 ayda çıkaracağını bilseydik bırakın yapmayı tutmazdik bile..kendi ellerimizle balkonlarını bile boyadık boyalar fircalar alip....
Haha yaa ben hala yeni gibi hissediyorum,herkeste yebi gelin muhabbeti yapınca:))Dogru pek de yeni sayilmam artik:)Ya ev sahibi bize baya baya uzun sureli kalacagiz gibi konusunca biz de özendik eve nerden bilebilirdim boyle olacagini bilsem tutmazdim bile.guzel olsun guzel gorunsun istedim gelenler güzel evleri desin istedim acikcasikontrat şu durumda haziran 2017ye kadar geçerli. öyle hadi çıkın demekle sizi çıkaramaz. en az 5 ayınız var yani.
yalnız kiracı olduğunuz eve neden masraf yaptınız o kadar anlamadım. o sizin hatanız.
bir de söylemeden edemiycem 1,5 yıllık evlilik nasıl yeni oluyo
Demeyin siz de. O size böyle bir şey dedi mı evi tutarken. Çocuğu uzaydan gelmedi sonuçta, önceden diyebilirdi ,oğlum girebilir eve diye. Bir de ev sahibi öder evin masraflarini ya da kiradan düşer. Sizinki çok uyanikmis. Siz de aynı şekilde karşılık verin.bence nişana kalmadan çıkın ama çıkarken son ayin kirasını vermeyin. Oyalayin biraz, çıktıktan sonra eve yaptığımız masrafa say dersiniz , faturalar onun adinaysa son ay onları da ödemeyin. Bir nebze olsun ettiğiniz masraflara denk düşer.Adama bunu desek bana mi sordunuz der diye korkuyorum o yuzden demedik adama boyle bisi.ki bence der paragöz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?