- 1 Haziran 2017
- 8.204
- 11.846
- 248
- Konu Sahibi Bugunneselibirgun
-
korkak mı? kimden korkuyor?
döverler mi söverler mi?
kendini çaresiz hisseden kadınların kendini kandırma yöntemi.
cinsellik kötü, sosyal ilişkileriniz kötü, adam boşamakla tehdit ediyor ama seviyor öyle mi?
ne diyelim.
Allah muhabbetinizi artırsın.
Gece kavga ettik.
- Saat 01.15 biz yeni geldik eve.
Anası desen ayrı laf eder .
Kendi desen ayrı tavırda.
Gelir gelmez yatagi kaplayarak kredi kartı borcunu sorguluyor.
Dedim çekil uyucam.
Yok çekilmiyor
Neyse yastığımı aldim
Başka odaya gittim vantilator ile.
Geldi kapıyı sert açtı.
Napiyosun dedim adam ol dedi.
Neyse suan ayrı odalardayiz.
Ben bu adamdan bosanacagim ..
Pazar gunu onun sözünü dinlememisim diye ondaki bütün her şey bitmiş.
Onun sözünü dinlemeyen ailesinden sıkılan birini napcakmis. Böyle biriyle evli kalmak istemiyormuş.
Bende beni ezdirren bana destek olmayan adamı ne yapayim .
Herkes lafini söyleyecek ben ezilcem. Onu temizlicem bunu yikicam onu kaldircam
12 den önce gitmedim diye hem kocamdan hem gorumcemden azar isiticem.
Oldu. Ben bunun için mi evlendim dedim
Dönüp kicini yattı sinir oldum.
Bende mutfağa gittim
Balkonun kapısını açtım orda günlük yazicaktim.
Yok ben o halde nasıl orda otururmusum diye laf etti ittirdi.
Balkonu kapadı ben açtım.
Sonra sigarasını içti yarim saat.
Ondan sonra bend e gittim
Saksilarla uğraştım
Geldi baktı bu sefer bişey demedi.
Gecenin 2 sinde balkondaydm.
Akşam uyudum.
3 ağrı kesici içtim.
Sabah kirayi söyledim sen ver dedim
Yok illa adam gibi giyinip ben vercekmisim.
Lütfen artık sakin ol. Bak sana demiş ailesi tarafı sana laf söyleyebilirmiş. Bak sen şuna. Ne elde edecekmiş. Tehdit ettiğinde de sen bilirsin deseydin. Ben kimseye saygısızlık yapmıyorum ailenden de sıkılan bend eğilim beni ezen onlar. gördüğün gibi seni hertürlü eziyor. Boşanacağım tehditlerine boyun eğersen hep böyle ikinci sınf insan muamelesi görürsün. boşanmayı sen düşünme ama o söylediğinde de sen bilirsin de. ve lütfen günlük tutmaya başla. ayrıc alütfen dua et geceleri sürekli sabırla dua et. hemen düzelmez herşey ama sen dik durursan yoluna girer. biraz sabır ve mücadele ama tavrından taviz vermeden.
Canim söyledim zaten.
Beni ezen sana saygısızlık yapmış olur. Ben senin himayen altındayım. Ben saygısızlık yapmıyorum onlar beni eziyor. Evli kalmak istemediğini söylediğinde ise ona ne sen benden ne de ben senden bosanirsam ölürüm dedim
Zaten o cevap vermedi.
Babanneme anlattım baban konussun diyor.
Bende ilk önce babamla konusucam
Hala kaynanama gitmedim.
Gitmek istemiyorum zaten.
tamam güzel konuşmussun. Tavrını hiç bozma. Dik dur. Gitmek istemiyorsan gitme. Gidince ha zorla kızınca sana yaptırdıklarını hesap edip herbir şeyi zorla yaptırmaya tehditle yaptırmaya çalışırlar zaten. Ayrıca bırak sonucunu o düşünsün. Böyle şeylerde hemen sonuç alamassın. Babanla konuş evet. Babana herşeyi anlat. Bir büyük olarak konuşsun onunla. Hemen çözüm alamassın ama yılma sabret dualarına devam et. yanlızca konuşurken o ne kadar bağırırsa bağırsın tehdit ederse etsin sen sakın öfgene yenik düşüp kızma bağırma sesini yükseltme. Sakin ama dik dur. Ezdirme kendini. Dualarına çokça devam et.
Bak san aşunu üstüne basa basa söyleyeyim. Bizler burada biraz sana fikir verebiliriz. elimizdne geldiğince yardımcı olmaya çalışabiliriz. Ancak Arşın sahibi Allahtır. Tek yardımcı odur. o ol dediğinde olur. Lütfen o yüzden gün boyu ve geceleri dua et. ihmal etme. Tavrını koru ve sabırla dualarına devam et. Bak gör zamanla Allahın izni ile anlayacaktır.
Bir de tabi boşanacağım senden seni istemiyorum gibi cümlelerini blöflerini yeme. verdiğin cevapta güzel olmuş. zaten o da susmuş. anlasın sen ona muhtaç değilsin. Biler hepimiz Yalnız Allah'a muhtaçız. Bu arada ona bir de şunu hatırlat. Peygamber efendimizin veda hutbesini söyle. veda hutbesinde 4 konudan 1 tanesi kadınlardır. Kadınlar size Allahın emanetidir diye. Bunu özellikle bir ara söyle ona.
Yavrum burası neresi yaa Vallahi içim şişti te burdan onların ağzının payını veresim var. Belli zaten kayınvaliden zamanında çok çekmiş şimdi güç eline geçti sana yapıyor. Oğlunuza dolduruyor işte bizim zamanımızda vs soyke böyle tek kelime ağzımızı açmadık hikayesi okuyor sana. Sana söyleyeceğim son şey o eve bir daha asla ayak basma bile. Eşin e karşı da sinirlenme tehditlerini yeme sakın ol dik ol ve babana herşeyden bahset başka da birşey demiyorum o aile çok kötü ve fena
Anladım canım eşine lütfen sinirlenmeden naif kırılgan ses tonuyla anlat. Ve şunları hatırlat kadın Allah ın emanetidir bunların hesabını verebilecek mısın de herşeyden evvel ben sana Allah ın emanetiyim de ayrıca de Annene kardeşin e ses cikartamiyursun saygı adi altında bana zulmetmelerine müsaade ediyorsun ama şunu bilsin eşin mahşerde anne evlatlarından esker birbirlerinden evlatlar anne babalarından kaçacak orası öyle bir yer ki kan bağı torpil olmayacakOnlar urfalı.
Ama üç büyük şehirden birinde yaşıyoruz.
Daha fazla deşifre olmak istemiyorum...
Eşime anlaticam zaten.
Yine aynı.
Misafirler bugün gidiyor zaten.
Bakalim
Anladım canım eşine lütfen sinirlenmeden naif kırılgan ses tonuyla anlat. Ve şunları hatırlat kadın Allah ın emanetidir bunların hesabını verebilecek mısın de herşeyden evvel ben sana Allah ın emanetiyim de ayrıca de Annene kardeşin e ses cikartamiyursun saygı adi altında bana zulmetmelerine müsaade ediyorsun ama şunu bilsin eşin mahşerde anne evlatlarından esker birbirlerinden evlatlar anne babalarından kaçacak orası öyle bir yer ki kan bağı torpil olmayacak
Hiç sesini çıkarma sen. En doğrusunu yapmış sin anlasin seni boşamakla korkutamayacagini. Bu arada sen muhatap olma. Babana herşeyi anlat. Baban kayınpederin ile görüşsün. Babaannen de kayınvaliden ile görüşsün. Bu arada tel kayıtlarını sakla. Mailine falan at. Günlük de tut. Tavrını ve sakinliğini koru. Sakin ina yalvarma. Ac ellerini Allah a yalvar. Dua et sürekli ihmal etme duayıKızlar persembenin gecesinden beri ateş içinde yatıyordum
Sabah esim hastaneye götürdü.
Ama iyi gelmedi.
Eve geldik.
Neyse ışte gece uyumadigim için ful uyudum.
Uyanınca kaynanama haber verdim
Anne hastayım böyle böyle ayaklarom tutmuype gelemicem dedm.
Dolmuşa atla gel dedi
Gelemicem dedim
Bize geldiler
Ben çıplak yatiyordum.
Üstümü giyininceye kadar anca acabildim kapıyı.
Neyse gelir gelmez hakaret etmeye başladı
Cingenesin evimin huzurunu birakmadin millete rezil etcen. Allah seni carpsin . Misafirler gitsin seni babanin evine gturcem dedi.
Bende hayır şimdi gideyim o zaman babamı ararım sen git dedim
Ver ben arayım dedi.
Yok sen arama dedim
Neyse kocasini aradı. Dedi ki
Gelinin babambabamin evine birak beni diyor ugrasamiyoeum felç olcm dedi
Sonra oğlunu aradı.onla konuştu. Esimde sen başıma bela ettin ben napayim dedi.
Gece geç geliyoruz ve çamaşırları da bir türlü yikayyikayamadim diye çarşafı degistirememistim ona laf etti
Kendimi suyla siliyodum. Yatak islanmisti ona laf etti.
Yok güZel giyin yirtarim bunu dedi
Neyse aldı götürdü hastaneye eşime oraya geldi
Yine serum verdiler
Eve döndük onlar düğüne git cekti. Sende gel serum yedin iyisindir diyorlardı.
Ben gidemedim yattım
Neyse akşam eve gittik
Eşimle konusuyoduk hani bu sorunu çözelim f
Dedim.
O da sen kendini duseltceksn
Senin önerin ne dedi
Bende ışte ona dedim ya ben annemlere haftada bir iki defa gidicem ya da sen evliglin sürmesini istemiyorsan yol belli dedim.
Anami atamam didismekten iyi gecinemiyosunuz dedi
Ses kaydını dinlettm annesini haklı buldu
Neyse ışte ben dedim orada çok hakaret yiyorum annende yemekleriniz ayrılabilir dedi dedim
O ben ayrılsn istemiyorum dedi.
Bende o zaman sen orda ye. Ben bugün bütün gün bişey yemedim olmedim dedim
Neyse balkonda oturmama izin vermedi kızdı itekledi.
Neyse sonra uyuduk
Sabah kalk gezmeye gidicez. Sonra doktora gidicez dedi.
Bende dus almm lazım dedim aldım.
Sonra nereye gitdegimisi biliyosun dedi.
Bende biliyorum ama o zaman ben gelmem dedim.
Kalk geleceksin dedi. Yok dedim
O zaman seni başka yere birakcam dedi.
Tamam o zaman dedim.
Hazirlandim annesinin kapısının önüne bıraktı.
In dedi yukarı çik dedi.
Bende yok dedm sürekli hakaret gördüğüm bir yere gitmek istemiyorum dedim.
Ya ben bu eve gelmicem ya da ayrilcaz dedim.
Bin dedi.
Babamın evine bıraktı. Inerken de ne annemin ne de benim evime gelme geri dönüşü yok sittir git dedi.
Bende babanemlerdeyim suan..
Hiç sesini çıkarma sen. En doğrusunu yapmış sin anlasin seni boşamakla korkutamayacagini. Bu arada sen muhatap olma. Babana herşeyi anlat. Baban kayınpederin ile görüşsün. Babaannen de kayınvaliden ile görüşsün. Bu arada tel kayıtlarını sakla. Mailine falan at. Günlük de tut. Tavrını ve sakinliğini koru. Sakin ina yalvarma. Ac ellerini Allah a yalvar. Dua et sürekli ihmal etme duayı
Tmm bak baban destekliyor seni. Sende şu laf söz olur a takılırsan ömrünce hep ezilirsin. Zaten o evde de aman kocam kızar kaynanam kızar diye katlanmadın mi ne oldu sadece eziyet eziyet. Bu arada yine de yuvayı yıkmak yerin e yapmak gerekir. Babana soyke kayiniederinle konuşsun yine de. Bu arada ilk atağı sen atma. Ayrilacaksanizda sen açma davayı bekle. Sen yıkan olma. Ama yalvarma da sakın. Dualarını tesbihatlarini yap sürekli. Sabret bekle Gün olur hayır olur. Sen dualarını eksik etmeBabam diyor ki istemiyoesan anlasanlasamiyorsaniz ayrlin.
Ben laf soz olu4 diye korkuyorum.
O da boşver dedi.
Dua ediyorum ama içinde hiç pişmanlık yok.
Tmm bak baban destekliyor seni. Sende şu laf söz olur a takılırsan ömrünce hep ezilirsin. Zaten o evde de aman kocam kızar kaynanam kızar diye katlanmadın mi ne oldu sadece eziyet eziyet. Bu arada yine de yuvayı yıkmak yerin e yapmak gerekir. Babana soyke kayiniederinle konuşsun yine de. Bu arada ilk atağı sen atma. Ayrilacaksanizda sen açma davayı bekle. Sen yıkan olma. Ama yalvarma da sakın. Dualarını tesbihatlarini yap sürekli. Sabret bekle Gün olur hayır olur. Sen dualarını eksik etme
Ayrıca onun içind e mi pişmanlık yok demek istedin. Bunu demek istedi isen biraz bekle pişman olması için biraz zanan lazım. O şimdi senden yalvarmani bekliyor dur. Annesi zaten dolduruyor onu. Biraz zaman geçsin. Anlar zamanda sen dualarını yap. Gece kalk özellikle dua et sürekli
Nasıl dua edeyim..Bekle ve sabret sakın sen yıkan taraf olma sakinliğini koru yalvarma sakın sadece dua et ve bekle içindeki yangın geçecek biraz sabır et sebat et. Dualarını yap sürekli dualarınla meşgul ol. Onları kafandan çıkar Allah ı hisset gün olur neler değişir. Her evlilik bir sınav unutma. Boşanmak Allahın sevmediği bir helaldir. Sen Allahtan işte ondan sana yol göstermesini işte yalvar Rabbine duanın açamayacağı kapı yoktur. Bu arada ses kaydını iyi sakla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?