• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyim ama sorunlar bitmiyor bir çare bir yol arıyorum

Canim son durumu okudun mu
Okudum canım ama yorum yapamıyorum çünkü anlamıyorum boşanma işleri nasıl oluyor ne yapılması lazım filan. Boşanmaya kesin kararlıysan alabilirsin eşyaları ama benimki bir fikirden öteye gitmez yine en doğrusunu sen bilirsin.

Bende aynı durumlarda seninle aynı şeyleri çektim psikolojim bozuldu aklıma neler gelmiyordu ki aklımı kaçıracak gibi oluyordum sinir stres o kadar kötü durumlar yaşadım ki suan bunları okurken aklıma bu yaşadıklarım geldi ben 21 eşim ise 25 yaşında testi çektim gitmiyorum dedim ailene gitmek istemiyorum değil haftada bir gün iki gün hadi 3 4 gün olsun ama ben evimizde olmak istiyorum dedim suana kadar tartısa tartisa bu ana kadar geldik suan 7 aylik evliyiz çok şükür aramizdaki tartışmaları biraz dindirdik birbirimize anlayışlı olmaya başladık sana tavsiyem sabır et ben atlattiysam herkes atlatır bundan emin ol canım

Bende aynı durumlarda seninle aynı şeyleri çektim psikolojim bozuldu aklıma neler gelmiyordu ki aklımı kaçıracak gibi oluyordum sinir stres o kadar kötü durumlar yaşadım ki suan bunları okurken aklıma bu yaşadıklarım geldi ben 21 eşim ise 25 yaşında testi çektim gitmiyorum dedim ailene gitmek istemiyorum değil haftada bir gün iki gün hadi 3 4 gün olsun ama ben evimizde olmak istiyorum dedim suana kadar tartısa tartisa bu ana kadar geldik suan 7 aylik evliyiz çok şükür aramizdaki tartışmaları biraz dindirdik birbirimize anlayışlı olmaya başladık sana tavsiyem sabır et ben atlattiysam herkes atlatır bundan emin ol canım

Neye sabredeym.
Babamın evine bıraktı.

Neye sabredeym.
Babamın evine bıraktı.
Canım herkesin evliliğinde bir çok sorun oluyor çok aynı senin yaşadıkların gibi ağır sorunlar oluyor ama sabreden atlatıyor bur ömür çek demiyorum ancak boşanmak için çok erken. Bırak biraz zaman geçsin. Sabret sen sakın ol. Eve gidip eşyalarını şimdilik dokunma. Daha çok yeni yaşadıklarıniz bırak onlar bakalım ne yapacak. Biraz sabret. Duaya devam et. Bak ne sorunları atlatıp mutlu olan insanlar var. Gün olur herşey değişir dua ile sabir ile.

Eşi için çok küçük demişsiniz de bence 26 yaş küçük bir yaş değil mantıklı düşünülmesi beklenen bir yaş. 6 yaş var aralarında çok daha olgun olmalı ve sahiplenmeli. Seviyor gibi de göremedim ben açıkçası seven adam ezmez de ezdirmez de. Tüm suçu kv ve görümceye atmak hata olur bence. Çünkü onlara bu haddi veren yine eşi diye düşünüyorum.
Aslında evet olgun olması gereken bir yaşta ancak bizim kültürümüzde bu böyle olmuyor malesef. Anne hakkı denen bir olay var. Kayınvalide oğullarının üzerinde tahminimizden daha daha fazla etkisi var. Çünkü anne hakkını çok ciddi olarak koz olarak kullanıyorlar ve oğulları da malesef annem en doğrusunu bilir onu üzmemeliyim fikrine çok takılınca eşinin yaşadıklarını göremiyor. Bakın ben size örnek vereyim ben öyle kayinvalide yanıyorum ki oğlum gelini üzersen hakkımı helal etmem diyeni biliyorum ve o evde hep mutluluk ve huzur oldu. Ama nerde eşine yüz verme ipleri elinde tut bugün bizi saymayan seni de saymaz diye oğullarına fikir verenler ve o fikre annem benim mutluluğum dan başka ne çıkarı olur ki diye zanneden erkeklerin evind e de huzursuzluk oluyor. Bu yüzden kayinvalide tahminimizden de çok daha etkiye sahip. Sözleriyle sürekli ailen daha önemli herkesten diye yetiştirilen erkekler ilk başta eşini sevse dahi böyle yapabiliyorlar. Zamanda kimi yaptığı yanlışı anlayıp yuva kurtuluyor kimi de annesinin etkisinden kurtulamayınca ya boşanma yada huzursuz bir evlilik oluyor. Işte bu yüzden biraz zamana ihtiyaç var diye düşünüyorum

Instagrama keyfimiz yerinde diye bir fotoğraf attım
Ardından hemen bu whatsap profilini değiştirdi. Durumu tarihimizdi onu da sinema da diye değiştirdi.

Canım herkesin evliliğinde bir çok sorun oluyor çok aynı senin yaşadıkların gibi ağır sorunlar oluyor ama sabreden atlatıyor bur ömür çek demiyorum ancak boşanmak için çok erken. Bırak biraz zaman geçsin. Sabret sen sakın ol. Eve gidip eşyalarını şimdilik dokunma. Daha çok yeni yaşadıklarıniz bırak onlar bakalım ne yapacak. Biraz sabret. Duaya devam et. Bak ne sorunları atlatıp mutlu olan insanlar var. Gün olur herşey değişir dua ile sabir ile.
Bende yiklsin istemem

Zaten canm... ama düşünce konuşmadan olmaz...
Ardından hemen bu whatsap profilini değiştirdi. Durumu tarihimizdi onu da sinema da diye değiştirmiş.

Misilleme yapıyor

Ardından hemen bu whatsap profilini değiştirdi. Durumu tarihimizdi onu da sinema da diye değiştirdi.

Bende yiklsin istemem

Zaten canm... ama düşünce konuşmadan olmaz...
Ardından hemen bu whatsap profilini değiştirdi. Durumu tarihimizdi onu da sinema da diye değiştirmiş.

Misilleme yapıyor
Olur böyle şeyler hiç bence ne facebook ne de başka biryerden bir hareket yapma bence. Sen bilirdin yine de ama onun kafasında bak işte beni sevmiyor evliliği umurunda değil gibi düşüncelere sebep olabilir. Aynı senin düşündüğün gibi bak umurunda bile değilim gibi düşünebilirsin ama bunlar karşılıklı birbirlerine nisbet mis gibi olur. Sen hiç sessiz sakın biraz bekle sabret. Sadece tavrından taviz verme dik ol. Ama sakın yıkan taraf olma bence. Sorunlar atlatılır gelir geçer. Zamanla yaptığı hataları anlayacaktır. Ben onun annesinin etkisinde kaldığını düşünüyorum. Düşün adam bu yaşına kadar o anne ile büyümüş. Birde erkeklerin çoğu ilk evlendiklerinde ailelerine düşkünlükleri artıyor.ama zamanla bunun üstesinden gelenler var. Sabret seni haksız çıkartacak seni yanlış anlamalara sebebiyet verecek bir hareket yapma. Hele öyle bir kayinvalide ve görünce zaten fırsat kollarlar arkandan eşini doldurmak için. Akıllı davran sabret kazanırsın inşallah. Ve bence eşin aslında seni seviyor seni takip ediyor bu yüzden ve senin face deki hareketinin ardından hemen watsap ta durum değiştiriyor yani nisbet yapıyor. Sevmeyen insan önemsemezdi böyle. O şimdi iki arada bir derede. Bir tarafta onu büyüten kollayıp gözeten annesi ve ailesi diğer tarafta daha ne yapacağını nasıl bir yol izleyeceğini bilmediği bir evliliği yani sen. Şimdi biraz zaman a ihtiyaç var. Evet beklemesi çok zor ama bekle biraz. Dua et sürekli değişir herşey. Ha baktın hep aynı zamanda değişmiyor o zaman kendi ailenle oturup bir karar verirsiniz ama sh an herşey için çok erken.

Olur böyle şeyler hiç bence ne facebook ne de başka biryerden bir hareket yapma bence. Sen bilirdin yine de ama onun kafasında bak işte beni sevmiyor evliliği umurunda değil gibi düşüncelere sebep olabilir. Aynı senin düşündüğün gibi bak umurunda bile değilim gibi düşünebilirsin ama bunlar karşılıklı birbirlerine nisbet mis gibi olur. Sen hiç sessiz sakın biraz bekle sabret. Sadece tavrından taviz verme dik ol. Ama sakın yıkan taraf olma bence. Sorunlar atlatılır gelir geçer. Zamanla yaptığı hataları anlayacaktır. Ben onun annesinin etkisinde kaldığını düşünüyorum. Düşün adam bu yaşına kadar o anne ile büyümüş. Birde erkeklerin çoğu ilk evlendiklerinde ailelerine düşkünlükleri artıyor.ama zamanla bunun üstesinden gelenler var. Sabret seni haksız çıkartacak seni yanlış anlamalara sebebiyet verecek bir hareket yapma. Hele öyle bir kayinvalide ve görünce zaten fırsat kollarlar arkandan eşini doldurmak için. Akıllı davran sabret kazanırsın inşallah. Ve bence eşin aslında seni seviyor seni takip ediyor bu yüzden ve senin face deki hareketinin ardından hemen watsap ta durum değiştiriyor yani nisbet yapıyor. Sevmeyen insan önemsemezdi böyle. O şimdi iki arada bir derede. Bir tarafta onu büyüten kollayıp gözeten annesi ve ailesi diğer tarafta daha ne yapacağını nasıl bir yol izleyeceğini bilmediği bir evliliği yani sen. Şimdi biraz zaman a ihtiyaç var. Evet beklemesi çok zor ama bekle biraz. Dua et sürekli değişir herşey. Ha baktın hep aynı zamanda değişmiyor o zaman kendi ailenle oturup bir karar verirsiniz ama sh an herşey için çok erken.

Başka bir konu açtım.
Herkes bosan kurtul diyor.
Daha şimdiden böyle yapan adam ilerde neler yapmaz diyor...

Bilmiyorum artık canim ne olur ne olmaz.

Sanmıyorum eşimin beni düşündüğünü.. .

Ailesini allah bildiği gibi yapsın inşallah..
Benim yuvamyuvami bozanin yuvası olmasin

Whatsapaba

Sen sni sevni goremeyecek kadar korsen seni seven de seni sevmeyecek kadar Onurludur
Diye.
Bu kadar onurluydu ne diye karısıni erdirdi.
Nasıl yani eşin mi bu sözleri eşin mi yazmış eğer o yazdı ise bak işte seni seviyor o. Şu an kafası karışık onun. Çünkü kafasını karıştıran bir anne ve kardeşi var. Ben bütün yazdıklarından anladigim tamamen kayinvalide ve görünce karıştırıyor ortalığı. Çünkü o kayinvalide gelini kendisine hizmetçi olsun geçmişte çektiklerini kussun egosunu tatmin etsin diye almış oğluna seni. Oğlunu da dolduran onlar. Hatta bir yorumunda şunu yazmıştın. Eşin demistin aileme soruyorum seni suçluyorlar sana soruyorum sen onları sucluyorsun diye söylemiş ya sana. Bak düşün bi insan bu yaşına kadar o anne ile büyümüş yetişmiş. Sende olsan önce ilk başta kendi ailene inanırsın bu herkes için böyle. Eşin arada kalmış durumda ve muhtemelen düşündüğü şudur beni seven benim için aileme gider. Eşin ailesinin sana kötülüklerine çok inanamıyor çünkü karşısındaki annesi. Birde annesi kardeşi sürekli onu dolduruyorlar ve muhtemelen onlar yine demiştir ona bak seni sevseydi dönerdi sevmiyor ki dönmedi vs. Gurur yapıyor o şimdi ve çıkış yolu bulamıyor. Lütfen babanla konuş. Eşini çağırsın konuşsun sonra kayınpederin ile konuşsun. Yanı büyükler araya girince büyüklerin senin arkanda olduğunu eşin bilirse durum değişir. Hemen beni sevmiyor beni umursamıyor boşanayım en iyisi diye düşünme. Önce mücadele. Tabiki burada yalvararak alttan alarak değil. Dik ve kararlı bir şekilde hareket önemli. Boşanınca yarın obur gün farklı bir insan danda başka türlü bir sınavla karşı karşıya kalırsın. Evlilik başlı başına hayatın sınavı. Önemli olan çözüm üretmeye çalışmak. Ve lütfen dualarını eksik etme. Zamana ihtiyaç var. Bekle ve sabret

Nasıl yani eşin mi bu sözleri eşin mi yazmış eğer o yazdı ise bak işte seni seviyor o. Şu an kafası karışık onun. Çünkü kafasını karıştıran bir anne ve kardeşi var. Ben bütün yazdıklarından anladigim tamamen kayinvalide ve görünce karıştırıyor ortalığı. Çünkü o kayinvalide gelini kendisine hizmetçi olsun geçmişte çektiklerini kussun egosunu tatmin etsin diye almış oğluna seni. Oğlunu da dolduran onlar. Hatta bir yorumunda şunu yazmıştın. Eşin demistin aileme soruyorum seni suçluyorlar sana soruyorum sen onları sucluyorsun diye söylemiş ya sana. Bak düşün bi insan bu yaşına kadar o anne ile büyümüş yetişmiş. Sende olsan önce ilk başta kendi ailene inanırsın bu herkes için böyle. Eşin arada kalmış durumda ve muhtemelen düşündüğü şudur beni seven benim için aileme gider. Eşin ailesinin sana kötülüklerine çok inanamıyor çünkü karşısındaki annesi. Birde annesi kardeşi sürekli onu dolduruyorlar ve muhtemelen onlar yine demiştir ona bak seni sevseydi dönerdi sevmiyor ki dönmedi vs. Gurur yapıyor o şimdi ve çıkış yolu bulamıyor. Lütfen babanla konuş. Eşini çağırsın konuşsun sonra kayınpederin ile konuşsun. Yanı büyükler araya girince büyüklerin senin arkanda olduğunu eşin bilirse durum değişir. Hemen beni sevmiyor beni umursamıyor boşanayım en iyisi diye düşünme. Önce mücadele. Tabiki burada yalvararak alttan alarak değil. Dik ve kararlı bir şekilde hareket önemli. Boşanınca yarın obur gün farklı bir insan danda başka türlü bir sınavla karşı karşıya kalırsın. Evlilik başlı başına hayatın sınavı. Önemli olan çözüm üretmeye çalışmak. Ve lütfen dualarını eksik etme. Zamana ihtiyaç var. Bekle ve sabret

Ben sadece bekliyorum.
O kendisi bıraktı beni kapıya.

Benim yapabileceğim bişey yok artık...

Arayan ben olmak istemiyorum..
Olmayacağımda Allahın izniyle..

Çünkü ben bu cileye katlanmak istemiyorum artık.
He aklı başına gelir konuşur.
Iyisi kötüsüyle anlaşırız.
Yoksa olmaz.

Şimdi biz ararsak kayinvalidem hemen laf çıkarcak.
Biz aramadık onların ailesi kızını istemedi diye aradı dicekler.
Ben bunu dedirtmem.
Onlar bana çok mu iyi davrandı.

Her neyse öğle uykusunda esimi rüyamda gördüm. Ozlemisim ama yapacak bişey yok...

Amcam bile diyo
Konuşmak olursa konusursun yoksa sen eşya misin seni oraya bırakacaklar buraya bırakacaklar diyor.. .

Onlar ailen sahip çıkmaz sandılar diyor.
Ben ne kadar bekleym dedim.
O da acelen yok dedi...
Herşey olacağına varır.. .

Ben sadece bekliyorum.
O kendisi bıraktı beni kapıya.

Benim yapabileceğim bişey yok artık...

Arayan ben olmak istemiyorum..
Olmayacağımda Allahın izniyle..

Çünkü ben bu cileye katlanmak istemiyorum artık.
He aklı başına gelir konuşur.
Iyisi kötüsüyle anlaşırız.
Yoksa olmaz.

Şimdi biz ararsak kayinvalidem hemen laf çıkarcak.
Biz aramadık onların ailesi kızını istemedi diye aradı dicekler.
Ben bunu dedirtmem.
Onlar bana çok mu iyi davrandı.

Her neyse öğle uykusunda esimi rüyamda gördüm. Ozlemisim ama yapacak bişey yok...
Bak burda haklisin. Zaten sen git onlara diye tavsiye vermiyorum Sana. Sen zaten arama tavrından taviz verme. Dik dur sen. Ama baban eşini ve kayınpederini arayabilir. Bu farklı birşey. Büyüklerin araya girmesi başka bir şey. Baban ne oğlum gel buraya biz kızımızı sana bunları çeksin diye vermedik ne sorunun var yoksa kızım benimdir bu şartlar altında geri alırım sizden tarzında buba benzer bir şey gibi konuşsun. Yanı sen değil baban konuşsun. Kayınpederin ve eşinle. Zaten aynı şartlarda dönmeyeceksin. Olaki konuşurlarsa ve eşinde seninle konuşursa ve eşinde sana adım atarsa eğer sorunları konuş şartlarını sun ve olabildiğince anlaşmaya çalış ama tabiki yalvarmadan tavrından taviz vermeden. Yanı yuvanı kurtarmak için bunları yap derim ben ama yine de sen bilirsin. Ve sende eşini seviyorsun. Düzelecektir belki de bunu bilemezsin.

Bak burda haklisin. Zaten sen git onlara diye tavsiye vermiyorum Sana. Sen zaten arama tavrından taviz verme. Dik dur sen. Ama baban eşini ve kayınpederini arayabilir. Bu farklı birşey. Büyüklerin araya girmesi başka bir şey. Baban ne oğlum gel buraya biz kızımızı sana bunları çeksin diye vermedik ne sorunun var yoksa kızım benimdir bu şartlar altında geri alırım sizden tarzında buba benzer bir şey gibi konuşsun. Yanı sen değil baban konuşsun. Kayınpederin ve eşinle. Zaten aynı şartlarda dönmeyeceksin. Olaki konuşurlarsa ve eşinde seninle konuşursa ve eşinde sana adım atarsa eğer sorunları konuş şartlarını sun ve olabildiğince anlaşmaya çalış ama tabiki yalvarmadan tavrından taviz vermeden. Yanı yuvanı kurtarmak için bunları yap derim ben ama yine de sen bilirsin. Ve sende eşini seviyorsun. Düzelecektir belki de bunu bilemezsin.

Cuma günü araması daha doğru olurdolurdu.
Babam aramaya niyetli değil çünkü zaten kendisi geldi bıraktı.

Benim elimde değildi.
Evime de goturebilirdi bunu seçti.
Kendisi bilir.

Faceboktan canlı yayın yapmis.
Yayın şöyle basliyor .
Izlemez herhalde ya
Diye.
Yanındaki kişide izler izler diyor.
Yayın 36 saniye.

Benim facebookum yok ya. Şifreyi de değiştirince goremicem sandi ama babamın facesini ben açmıştım ordan baktım.

Kızlar sizce bende manidar sözler paylaşmali miyim
Arkadaşım
Eşimin whasabo için şey dedi.
"Necip fazilin bir sözü var. Namusun mudafasi namussuza kaldı diye. Bu da aynı hesap.
Onurun müdafaası onursuza kaldı." Dedi.
Bana da çok doğru geldi açıkçası.
Paylaşmali miyim yoksa kalsın mi.

Kızlar sizce bende manidar sözler paylaşmali miyim
Arkadaşım
Eşimin whasabo için şey dedi.
"Necip fazilin bir sözü var. Namusun mudafasi namussuza kaldı diye. Bu da aynı hesap.
Onurun müdafaası onursuza kaldı." Dedi.
Bana da çok doğru geldi açıkçası.
Paylaşmali miyim yoksa kalsın mi.
Canım düzelteyim evliliğinin yoluna girmesini duzelmesini istiyorsan sakın bunu yapma. Çünkü bunu yaparsan eşine onursuz demiş olursun ve ailesini onun gözünde haklı çıkartırsın. Lütfen gaza gelme burada akıllı olmak gerekiyor. Ha diyorsan ki bitti daha da asla ben dönüş yapmayacağım kesin boşanacağım sen bilirsin. Ama evliliğinin duzelmesini eşinin senden yana tavır koymasını istiyorsan eğer ona hakaret değil güzel bir şekilde yaklaşmam gerekir. Bu söz ortalığı sadece gerçekleştirir ve eşin annesini daha da haklı görür bak bana saygısı yok bugün onursuz diyen yarın kim bilir neler der diye düşünür ve sen kaybedersin. Öfke ile kalkan zararla oturur. Yanı sen davanda haklisin ancak lütfen bu tarz söylemlerle haklı iken haksız konuma geçme derim ben. Sakin ol. Bekle sadece herhangi bir hareket yapma

Back