- 1 Haziran 2017
- 8.204
- 11.846
- 248
- Konu Sahibi Bugunneselibirgun
-
canım bak biraz ılımlı gibi. Sen sadece tavırlarında ve isteklerinde net ol. Dik dur. korkma hiç bir zaman tehditlerinden ailesinin etkisinde şu an ve bu biraz süreç alabilir. Boşanma konusunda tehdit yaptıgı zaman demek istediğim sakın yalvarıp aglama sen bilirsin kendin zarar görürsün diye yaptıgı blöfleri geri çevir. sana her ne kadar bağırıp çağırsalarda şikayet etselerde sen tavrından isteklerinden geri durma. kızmasınlar diye isteklerini erteleme. kayınvalide ne her daim gitme gittiğinde de her işi yaparak hizmetçi olma. kararında üzerine düşen kadar. kızından fazla yapma. eşine de bugün konuşmasa bile ara ara sıkmadan güzellikle konuşmaya çalış. bıkma usanma. bu arada evinde güzel yemekler yap eşin için süslen ara ara cilve yap. ama zorba isteklerine sakın boyun eğme. ipleri hemen ele alamassın ama zamanla tavrını ve sakinliğini korursan korkmazssan dik durusan kazanırsın. tek dikkat etmen gereken kızmadan kavga etmeden ve ses tonunu yükseltmeden herşeyi yapmak.Herneuse eve gelirken su ve dondurma lazım dedim
Dondurmayı napcan derken sakalastm.
Neyse dondurma almiyodu şu al dedim.
Sonra bulaşık deterjanlar az kaldı. Sosiste bitti dedim.
Onları aldık
Dondurma da al dedi.
Bende yok canim istemiyor dedim
Illa aldı ışte. Sonra yersin dedi.
Geldik eve o tv izledi. Konuşmaya çalıştım konuşmadı. ( kutuphaneye gitmek istedigimi mandal sepet ve yol icib para lazim oldugunu soyledim)
Sonra hala konusmadigi için balkonda çamaşırları topladım.
Sandalyeyi aldım oturdum.
Video izledim
Sonra o geldi.
O da bir sandalye getirdi.
Oturdu telefonla ilgilendi. Sigara içti.
Sonra benim uykum gelince artık dedim.
Sandalyeyi kaldırır misin o da yok dedi.
Kendi sandalyemi kaldırdım.
Sonra arkamdan o da kaldırdı.
Odaya gittim ışte giyindim biraz
Vantilatoru açmış kocam..
Neyse yastığa sarılıp uyudum.
Sonra o geldi.
Yastığı aldı. Bende uzakta yatcaksan yastığı ver
Kendi yastığın dolapta. Git içeri yst dedim ama uyku sersemi.
Vermedi yastığı. Bende gittim başka yastık aldım ona sarıldım.
Neyse ışte biraz debelendi uyudu.
Sabaha doğru ışte bana doğru dönmüş yatiyodu bende yaklaştım baştaki elini kendi üstüme koydum
Alarm çalınca kalktı.
Kapı sesini duyunca bende kalktım.
Gittim sarıldım hayırlı işler dedim
Allah helal rizik versin dedim
Sonra da ışte gitti
En uyudum
Bir baktım bana para bırakmış.
canım bak biraz ılımlı gibi. Sen sadece tavırlarında ve isteklerinde net ol. Dik dur. korkma hiç bir zaman tehditlerinden ailesinin etkisinde şu an ve bu biraz süreç alabilir. Boşanma konusunda tehdit yaptıgı zaman demek istediğim sakın yalvarıp aglama sen bilirsin kendin zarar görürsün diye yaptıgı blöfleri geri çevir. sana her ne kadar bağırıp çağırsalarda şikayet etselerde sen tavrından isteklerinden geri durma. kızmasınlar diye isteklerini erteleme. kayınvalide ne her daim gitme gittiğinde de her işi yaparak hizmetçi olma. kararında üzerine düşen kadar. kızından fazla yapma. eşine de bugün konuşmasa bile ara ara sıkmadan güzellikle konuşmaya çalış. bıkma usanma. bu arada evinde güzel yemekler yap eşin için süslen ara ara cilve yap. ama zorba isteklerine sakın boyun eğme. ipleri hemen ele alamassın ama zamanla tavrını ve sakinliğini korursan korkmazssan dik durusan kazanırsın. tek dikkat etmen gereken kızmadan kavga etmeden ve ses tonunu yükseltmeden herşeyi yapmak.
ben sanırım çok konuştum. benimde bazı şeyler basımdan geçtiği ve bazı şeylerle mücadele etmeye devam ettiğim için kendimce yol göstermek istedim. umarım Rabbim yüzünü güldürür. Dua etmeyi sakın ihmal etme. Özellikle geceleri çok dua et.
sevgiyle kal.
valla okudukça sinirlerim tepeme çıkıyor. ifadeye bak ya misafirler aç susuz bekliyormuş. kendi ne işe yarıyor muş. görümcen sana fırça atacak bir insan değildir. kim oluyor ya. kaksın kendi yapsın o zaman bu zaman akadar sen gelene kadar kim yapıyormuş. işte boyle insanların zihniyeti bu. gelini hizmetçi niyetine alıyorlar. keşke sakin bir ses tonuyla sen yapsaydın deseydin. bu saatten sonra da gelme dediğinde siz bilirsiniz gelmiyorum bende deseydin. bence gitme. eşine de böyle her defasında danışırsan ne yapman gerektiği konusunda hep ailesinin işine gelecek şekilde seni yönlendirir. demek istediğim aslında hep buydu. her isteklerine boyun eğersen kızarlar diye seni fena kullanırlar ve kullanıyorlar da. gitme bence kesinlikle gitme. eşin kızarsa bağırırsa da bağırsın. ben kimsenin stres makinesi değilim kardeşin bana fırça atmaya hakkı yok. ben kimsenin kölesi değilim de. sakin ses tonuyla. sonra köşene çekil ve sus. eşin ne derse nasıl kızarsa kızsın yeme bunları. oldu gelin hizmetçi mi yani gel deyince gelecek kalk deyince kalkacak yat deyince yatacak. bunlara prim verirsen hep devam eder.Gorumcem aradı nerdesin sen diye .
Yoldayım dedim.
Yok gelme bu saatten sonra misafirler 3vde aç susuz bekliyormuş bizde gelinmiz var diye övünüyoruz dedi.
Bende bişey demedim.
Abisini aradım söyledim.
Sen git yine de dedi.
Nasıl davranayim
21 yaşındavalla okudukça sinirlerim tepeme çıkıyor. ifadeye bak ya misafirler aç susuz bekliyormuş. kendi ne işe yarıyor muş. görümcen sana fırça atacak bir insan değildir. kim oluyor ya. kaksın kendi yapsın o zaman bu zaman akadar sen gelene kadar kim yapıyormuş. işte boyle insanların zihniyeti bu. gelini hizmetçi niyetine alıyorlar. keşke sakin bir ses tonuyla sen yapsaydın deseydin. bu saatten sonra da gelme dediğinde siz bilirsiniz gelmiyorum bende deseydin. bence gitme. eşine de böyle her defasında danışırsan ne yapman gerektiği konusunda hep ailesinin işine gelecek şekilde seni yönlendirir. demek istediğim aslında hep buydu. her isteklerine boyun eğersen kızarlar diye seni fena kullanırlar ve kullanıyorlar da. gitme bence kesinlikle gitme. eşin kızarsa bağırırsa da bağırsın. ben kimsenin stres makinesi değilim kardeşin bana fırça atmaya hakkı yok. ben kimsenin kölesi değilim de. sakin ses tonuyla. sonra köşene çekil ve sus. eşin ne derse nasıl kızarsa kızsın yeme bunları. oldu gelin hizmetçi mi yani gel deyince gelecek kalk deyince kalkacak yat deyince yatacak. bunlara prim verirsen hep devam eder.
Sana şu kadarını soyleyeyim. Bu insanların zihniyeti belli. kızlarna kadar sana fırça atmaya hakları görüyorlar. Sen kimsenin misafirini ağırlamak kimseye hizmet etmek zorunda değilsin. Sadece kendi evin ve yuvan için yapmak görevin. eşinin ailesini memnun etmek zorunda değilsin. bırak onlar senin peşinden koşsun. korkma korkma korkma. kendine az güvenin olsun. korkma hiçbir şeyden.
Bu arada görümcen kaç yaşında
bu arada her telefonlarına da cevap verme. duymadım işim vardı görmedim vs de seni köle gibi kullanmalarına izin verme. Daha ne diyelim. Eğer dur demessen kendini bu şekilde ezik bir şekilde kullandırmaya devam edersen daha çookk ağlarsın ve ayrıcao kadar koşturursun yaparsın edersin ve bir gün hepsinin nankörlüğünü görürsün. sonra yaptıklarına yandığında da iş işten geçmiştir. sen se olmaktan çıkmışsındır ve eşinin de gözünd eçok değerli olacağını sanıyorsan yanılıyorsun. hayır demeyi öğren lütfen. tek dikkat etmen gereken kavgasız ve alçak ses tonuyla ifadelerini kullan.
yani seninle yaşıt bir insan sana fırça atmaya kalkışıyor ve eşinde buna dur demiyor. eşine söyle kardeşin bana saygızızlık ediyor. bana ettiği saygısızlık san aedilmiş sayılır. kardeşinin eşine saygısızlık yapması senin basiretsizliğini gösteriri de bunu ben köle değilim bir daha olursa da cevabını alır benden de korkma
hangi kültür gelenek bu hiçbir dinde kültürde gelini ezmek yoktur. kendini kandırma o görümcen gelin olduğunda bak gör senin onlar için yaptıklarının onda birini yapmayacak gittiği evde. o zaman anlarsın kullanıldığını. sana boşanman için tavsiye vermiyorum ki yuvanın yıkılmasına karşıyım ancak seninde onların her dediğine boyun eğersen tavrını koymassan da mutlu olamassın hayatın boyunca köleliğe alış o zaman
tartışmaya girmeden kavga etmeden uslubuyla söylenmesi gerekenleri de soylemessen dik durmassan da çok ezerler. yeri geldiğinde lafını uslubuyla söylemeli insan. yoksa ezmekten geri durmuyor bu tipler. Artık bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğine karar verebilirsin. Yalnız dua etmeyi unutma. her daim dilinde duaların olsun.Of of ben laf etmeywyim diyorum.
Sen dinine duskun bir insansın .
Biliyosun ki biri senle tartisiyorsa sen cevap vermezsen melekler senin yerine cevabini verirmis ve ecrini alirmis
Ezberlerim inşallah..tartışmaya girmeden kavga etmeden uslubuyla söylenmesi gerekenleri de soylemessen dik durmassan da çok ezerler. yeri geldiğinde lafını uslubuyla söylemeli insan. yoksa ezmekten geri durmuyor bu tipler. Artık bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğine karar verebilirsin. Yalnız dua etmeyi unutma. her daim dilinde duaların olsun.
"La ilahe illa ente subhaneke inni kuntu mine’z Zalimin " Hz. Yunus un duası
“La ilahe illallah el Meliku’l Hakku’l Mubin” Hz. Yunus un duası
"
Hasbiyallahu lâ ilâhe illâ Hû, aleyhi tevekkeltu ve Huve rabbül arşıl azîm, ( Allah bana yeter, O’ndan başka ilah yoktur. Ben yalnız O’na dayanırım. Çünkü O, büyük Arş’ın, muazzam hükümranlığın sahibidir.”(Tevbe, 9/129)."
Bu ayeti ve yukarıdaki 2 duayı sürekli ezberle ve oku. Dilinden düşürme. Allah yardımcın olacaktır.
Bütün detayları anlatmışsın. Sandalyeyi kaldırmaktan video izlemeye kadar..
Dedi dedim dedi dedim bi sürü diyalog geçiyor.
İmla hataları insanı bezdiriyor.
Okudukça hipnoz olmuş gibi bırakamadım da.
Neyse konuya yorumum tavrını koy. Kocan hem peşinden geliyo hem ailesini aklınca ezdirmiyor sana. Böyle çok çabuk yaşlanırsın.
Iyi de buna can mi dayanır.
Bir süre sonra bakarsın ki sen diye bir şey kalmamış. Sonra isyanlarin başlar ama geçen giden gitmiştir. Esinde , " aslında bu ortaya çıkan kadının kendi eseri olduğunu unutarak yeni aşklara yelken açar. "
Ben boşanın deniyorum ancak boşanmamak içinde bu kadar esaret altına girilmez.
Kesinlikle soyle ama burda çok dikkat et. Eşini yanına çekmek istiyorsan eğer ki biraz süreç alabilir. Sakin ve kırılgan ses tonuyla soyle eşini incitmeden suçlamadan kızmadan soyke. Aslında ailesini sevmeye çalıştığını onu memnun etmeye elinden geldiğince çalıştığını ancak böyle ayrımcılık görünce çok kırıldığını kalbinin çok açıldığını ifade et. Hatta ona deki sen eşinin ezik hizmetçi gibi 2. Sinif insan muamelesi görmek istermisin de. Ben seninle mutlu olmak istiyorum. Evimin ailenin direği olmanı istiyorum beni öyle koru ki seni ömründe seveyim de. Hani bahsetmiş ya benim ailemi saymayan beni de saymaz diye bunu ona hatırlat ve asıl de beni ailen karşısında ezersen sana sevgim kalmaz böyle bir aile resine zorla nasıl saygı duyulur ki ben seni seviyorum de ancak bana saygı gösterilmez se ezilmeye devam edildiği sürece bu iş iyiye gitmez. Işte o zaman kimse sana saygı duymaz de. Ama kızmadan bağırmadan dik durarak sakinde.
zaten sana fikir olsun diye gönderdim. Yani şöyleki eşim kayınvalidem beni sevsin diye hep alttan alıp her dediklerini yaparsan kendini yok sayarsan fedakar olan hep sen olursan iyiye gider herşey diye yanlış bir düşünceye kapılma diye gönderdim. Alttan alan herşeyi eşinin isteklerine karşı da yapsan erkekler ve kayınvalideler nankördür daha fazlasını isterler ve o korktugun boşanma daha cabuk yaklaşır. Yani korkma hiç birşeyden ve dik ol her zaman herkes ettiğini bulur. İşte burda yazanlarda örnek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?