Yeni evliyim ama sorunlar bitmiyor bir çare bir yol arıyorum

Herneuse eve gelirken su ve dondurma lazım dedim
Dondurmayı napcan derken sakalastm.
Neyse dondurma almiyodu şu al dedim.
Sonra bulaşık deterjanlar az kaldı. Sosiste bitti dedim.

Onları aldık

Dondurma da al dedi.
Bende yok canim istemiyor dedim
Illa aldı ışte. Sonra yersin dedi.

Geldik eve o tv izledi. Konuşmaya çalıştım konuşmadı. ( kutuphaneye gitmek istedigimi mandal sepet ve yol icib para lazim oldugunu soyledim)

Sonra hala konusmadigi için balkonda çamaşırları topladım.
Sandalyeyi aldım oturdum.
Video izledim
Sonra o geldi.
O da bir sandalye getirdi.
Oturdu telefonla ilgilendi. Sigara içti.

Sonra benim uykum gelince artık dedim.
Sandalyeyi kaldırır misin o da yok dedi.
Kendi sandalyemi kaldırdım.
Sonra arkamdan o da kaldırdı.
Odaya gittim ışte giyindim biraz
Vantilatoru açmış kocam..
Neyse yastığa sarılıp uyudum.
Sonra o geldi.
Yastığı aldı. Bende uzakta yatcaksan yastığı ver
Kendi yastığın dolapta. Git içeri yst dedim ama uyku sersemi.

Vermedi yastığı. Bende gittim başka yastık aldım ona sarıldım.

Neyse ışte biraz debelendi uyudu.
Sabaha doğru ışte bana doğru dönmüş yatiyodu bende yaklaştım baştaki elini kendi üstüme koydum
Alarm çalınca kalktı.
Kapı sesini duyunca bende kalktım.
Gittim sarıldım hayırlı işler dedim

Allah helal rizik versin dedim

Sonra da ışte gitti
En uyudum
Bir baktım bana para bırakmış.

canım bak biraz ılımlı gibi. Sen sadece tavırlarında ve isteklerinde net ol. Dik dur. korkma hiç bir zaman tehditlerinden ailesinin etkisinde şu an ve bu biraz süreç alabilir. Boşanma konusunda tehdit yaptıgı zaman demek istediğim sakın yalvarıp aglama sen bilirsin kendin zarar görürsün diye yaptıgı blöfleri geri çevir. sana her ne kadar bağırıp çağırsalarda şikayet etselerde sen tavrından isteklerinden geri durma. kızmasınlar diye isteklerini erteleme. kayınvalide ne her daim gitme gittiğinde de her işi yaparak hizmetçi olma. kararında üzerine düşen kadar. kızından fazla yapma. eşine de bugün konuşmasa bile ara ara sıkmadan güzellikle konuşmaya çalış. bıkma usanma. bu arada evinde güzel yemekler yap eşin için süslen ara ara cilve yap. ama zorba isteklerine sakın boyun eğme. ipleri hemen ele alamassın ama zamanla tavrını ve sakinliğini korursan korkmazssan dik durusan kazanırsın. tek dikkat etmen gereken kızmadan kavga etmeden ve ses tonunu yükseltmeden herşeyi yapmak.

ben sanırım çok konuştum. benimde bazı şeyler basımdan geçtiği ve bazı şeylerle mücadele etmeye devam ettiğim için kendimce yol göstermek istedim. umarım Rabbim yüzünü güldürür. Dua etmeyi sakın ihmal etme. Özellikle geceleri çok dua et.

sevgiyle kal.

Gorumcem aradı nerdesin sen diye .
Yoldayım dedim.
Yok gelme bu saatten sonra misafirler 3vde aç susuz bekliyormuş bizde gelinmiz var diye övünüyoruz dedi.

Bende bişey demedim.
Abisini aradım söyledim.
Sen git yine de dedi.
Nasıl davranayim

valla okudukça sinirlerim tepeme çıkıyor. ifadeye bak ya misafirler aç susuz bekliyormuş. kendi ne işe yarıyor muş. görümcen sana fırça atacak bir insan değildir. kim oluyor ya. kaksın kendi yapsın o zaman bu zaman akadar sen gelene kadar kim yapıyormuş. işte boyle insanların zihniyeti bu. gelini hizmetçi niyetine alıyorlar. keşke sakin bir ses tonuyla sen yapsaydın deseydin. bu saatten sonra da gelme dediğinde siz bilirsiniz gelmiyorum bende deseydin. bence gitme. eşine de böyle her defasında danışırsan ne yapman gerektiği konusunda hep ailesinin işine gelecek şekilde seni yönlendirir. demek istediğim aslında hep buydu. her isteklerine boyun eğersen kızarlar diye seni fena kullanırlar ve kullanıyorlar da. gitme bence kesinlikle gitme. eşin kızarsa bağırırsa da bağırsın. ben kimsenin stres makinesi değilim kardeşin bana fırça atmaya hakkı yok. ben kimsenin kölesi değilim de. sakin ses tonuyla. sonra köşene çekil ve sus. eşin ne derse nasıl kızarsa kızsın yeme bunları. oldu gelin hizmetçi mi yani gel deyince gelecek kalk deyince kalkacak yat deyince yatacak. bunlara prim verirsen hep devam eder.

Sana şu kadarını soyleyeyim. Bu insanların zihniyeti belli. kızlarna kadar sana fırça atmaya hakları görüyorlar. Sen kimsenin misafirini ağırlamak kimseye hizmet etmek zorunda değilsin. Sadece kendi evin ve yuvan için yapmak görevin. eşinin ailesini memnun etmek zorunda değilsin. bırak onlar senin peşinden koşsun. korkma korkma korkma. kendine az güvenin olsun. korkma hiçbir şeyden.

Bu arada görümcen kaç yaşında

21 yaşında

Doğru diyorsun da öyle demeye hakkı yok.
O gel derse gideyim git derse gideyim kiko o

Gitmek istersem giderim gereksiz tavır yapmayacagim
Misafirler var.
Ondan sonra gorcekler.

bu arada her telefonlarına da cevap verme. duymadım işim vardı görmedim vs de seni köle gibi kullanmalarına izin verme. Daha ne diyelim. Eğer dur demessen kendini bu şekilde ezik bir şekilde kullandırmaya devam edersen daha çookk ağlarsın ve ayrıcao kadar koşturursun yaparsın edersin ve bir gün hepsinin nankörlüğünü görürsün. sonra yaptıklarına yandığında da iş işten geçmiştir. sen se olmaktan çıkmışsındır ve eşinin de gözünd eçok değerli olacağını sanıyorsan yanılıyorsun. hayır demeyi öğren lütfen. tek dikkat etmen gereken kavgasız ve alçak ses tonuyla ifadelerini kullan.

Ama onların kültürü ve geleneği o.
Bilmiyorum..

yani seninle yaşıt bir insan sana fırça atmaya kalkışıyor ve eşinde buna dur demiyor. eşine söyle kardeşin bana saygızızlık ediyor. bana ettiği saygısızlık san aedilmiş sayılır. kardeşinin eşine saygısızlık yapması senin basiretsizliğini gösteriri de bunu ben köle değilim bir daha olursa da cevabını alır benden de korkma

hangi kültür gelenek bu hiçbir dinde kültürde gelini ezmek yoktur. kendini kandırma o görümcen gelin olduğunda bak gör senin onlar için yaptıklarının onda birini yapmayacak gittiği evde. o zaman anlarsın kullanıldığını. sana boşanman için tavsiye vermiyorum ki yuvanın yıkılmasına karşıyım ancak seninde onların her dediğine boyun eğersen tavrını koymassan da mutlu olamassın hayatın boyunca köleliğe alış o zaman

Of of ben laf etmeywyim diyorum.
Sen dinine duskun bir insansın .
Biliyosun ki biri senle tartisiyorsa sen cevap vermezsen melekler senin yerine cevabini verirmis ve ecrini alirmis

Misafirleri var diye öyle diyorlar ama bilmiyorum benimde canim sıkılıyor bu duruma.

Of of ben laf etmeywyim diyorum.
Sen dinine duskun bir insansın .
Biliyosun ki biri senle tartisiyorsa sen cevap vermezsen melekler senin yerine cevabini verirmis ve ecrini alirmis
tartışmaya girmeden kavga etmeden uslubuyla söylenmesi gerekenleri de soylemessen dik durmassan da çok ezerler. yeri geldiğinde lafını uslubuyla söylemeli insan. yoksa ezmekten geri durmuyor bu tipler. Artık bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğine karar verebilirsin. Yalnız dua etmeyi unutma. her daim dilinde duaların olsun.

"La ilahe illa ente subhaneke inni kuntu mine’z Zalimin " Hz. Yunus un duası
“La ilahe illallah el Meliku’l Hakku’l Mubin” Hz. Yunus un duası

"
Hasbiyallahu lâ ilâhe illâ Hû, aleyhi tevekkeltu ve Huve rabbül arşıl azîm, ( Allah bana yeter, O’ndan başka ilah yoktur. Ben yalnız O’na dayanırım. Çünkü O, büyük Arş’ın, muazzam hükümranlığın sahibidir.”(Tevbe, 9/129)."

Bu ayeti ve yukarıdaki 2 duayı sürekli ezberle ve oku. Dilinden düşürme. Allah yardımcın olacaktır.

Bütün detayları anlatmışsın. Sandalyeyi kaldırmaktan video izlemeye kadar..
Dedi dedim dedi dedim bi sürü diyalog geçiyor.
İmla hataları insanı bezdiriyor.
Okudukça hipnoz olmuş gibi bırakamadım da.
Neyse konuya yorumum tavrını koy. Kocan hem peşinden geliyo hem ailesini aklınca ezdirmiyor sana. Böyle çok çabuk yaşlanırsın.

Ezberlerim inşallah..

Evet hepsini anlattım mecburen
Çünkü içimi dökmem lAzım

1. Saat 01.15 biz yeni geldik eve.

Anası desen ayrı laf eder .
    Kendi desen ayrı tavırda.
    Gelir gelmez yatagi kaplayarak kredi kartı borcunu sorguluyor.

Dedim çekil uyucam.
    Yok çekilmiyor

Neyse yastığımı aldim

Başka odaya gittim vantilator ile.
    Geldi kapıyı sert açtı.
    Napiyosun dedim adam ol dedi.

Neyse suan ayrı odalardayiz.
    Ben bu adamdan bosanacagim ..

Gece kavga ettik.
Pazar gunu onun sözünü dinlememisim diye ondaki bütün her şey bitmiş.
Onun sözünü dinlemeyen ailesinden sıkılan birini napcakmis. Böyle biriyle evli kalmak istemiyormuş.

Bende beni ezdirren bana destek olmayan adamı ne yapayim .

Herkes lafini söyleyecek ben ezilcem. Onu temizlicem bunu yikicam onu kaldircam

12 den önce gitmedim diye hem kocamdan hem gorumcemden azar isiticem.
Oldu. Ben bunun için mi evlendim dedim

Dönüp kicini yattı sinir oldum.
Bende mutfağa gittim

Balkonun kapısını açtım orda günlük yazicaktim.
Yok ben o halde nasıl orda otururmusum diye laf etti ittirdi.
Balkonu kapadı ben açtım.
Sonra sigarasını içti yarim saat.
Ondan sonra bend e gittim
Saksilarla uğraştım
Geldi baktı bu sefer bişey demedi.
Gecenin 2 sinde balkondaydm.

Akşam uyudum.
3 ağrı kesici içtim.

Sabah kirayi söyledim sen ver dedim

Yok illa adam gibi giyinip ben vercekmisim.

Doğru diyorsun..
Beni sevmiyor.
Saymıyor.
Bugün kayinvalidemlere gitmicem...

Babannemle konuştum.
Babamla da konusucam Allah bildiği gibi yapsın inşallah onları..

Konuştum dedim ışte.

O da onlar sana laf söyleyebilir.
Pazar günü sözümü dinlemedin sözümü dinlemeyen kadınla ne diye evli kalayim dedi.

Bundan sonra ssna ızdırap olcam dedi. Başka bişey bekleme benden dedi.

IyiyeIyiye gitmiyor.
Kocam da istemiyor artık beni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…