tamam güzel konuşmussun. Tavrını hiç bozma. Dik dur. Gitmek istemiyorsan gitme. Gidince ha zorla kızınca sana yaptırdıklarını hesap edip herbir şeyi zorla yaptırmaya tehditle yaptırmaya çalışırlar zaten. Ayrıca bırak sonucunu o düşünsün. Böyle şeylerde hemen sonuç alamassın. Babanla konuş evet. Babana herşeyi anlat. Bir büyük olarak konuşsun onunla. Hemen çözüm alamassın ama yılma sabret dualarına devam et. yanlızca konuşurken o ne kadar bağırırsa bağırsın tehdit ederse etsin sen sakın öfgene yenik düşüp kızma bağırma sesini yükseltme. Sakin ama dik dur. Ezdirme kendini. Dualarına çokça devam et.
Bak san aşunu üstüne basa basa söyleyeyim. Bizler burada biraz sana fikir verebiliriz. elimizdne geldiğince yardımcı olmaya çalışabiliriz. Ancak Arşın sahibi Allahtır. Tek yardımcı odur. o ol dediğinde olur. Lütfen o yüzden gün boyu ve geceleri dua et. ihmal etme. Tavrını koru ve sabırla dualarına devam et. Bak gör zamanla Allahın izni ile anlayacaktır.
Bir de tabi boşanacağım senden seni istemiyorum gibi cümlelerini blöflerini yeme. verdiğin cevapta güzel olmuş. zaten o da susmuş. anlasın sen ona muhtaç değilsin. Biler hepimiz Yalnız Allah'a muhtaçız. Bu arada ona bir de şunu hatırlat. Peygamber efendimizin veda hutbesini söyle. veda hutbesinde 4 konudan 1 tanesi kadınlardır. Kadınlar size Allahın emanetidir diye. Bunu özellikle bir ara söyle ona.
O bağırmiyyor sakin kalıyor
Ben deliriyorim
Saat dorde on kala kaynanama gittim
O kız kardeşine gitmiş. Oraya gittim yardım ettim çiğköfte vs derken gorumcemle misafir olan ufak kiz evi temizliyomus.
Neyse onlarda geldiler.
Yemek yedik ictik
Teyzenin kızı makyaj yapmış Görümcem çıkartıyor.
Neyse ışte misafirimizde bende bekarken de evliyken de yapiyordum dedi
Bende aynen bende yapiyordum. Dedi.
Ben evde yapıyorum dışarıya yapmıyorum dedim.
Niye oyle dediler bende insan farklı hissediyor dedim. Makyaja ihtiyacın yok dediler
Neyse Görümcem de Dedi ki ozguvensizsn dedi. Bende yo benim var ozguvenim sende var ki dedim
O da senin yok ama benim çok var dedi.
Herkes şaşırdı.
Sonra artık gorumcelik yapıcam dedi.
Bende teyzeye gülerek Teyze gorumcemden birkaç gündür çekiyorum dedim
O da ne oldu ki dedi.
Bişey yok ama böyle dedi.
Neyse gorumcemde artık böyle ben bir ay burdauom kötü gorumcelik yapıcam. Ozguvensizsim dedi.
Bende ozguvenli olsam ağzının payını verirdim haklısın dedim.
Gorumcem teyzesinin gorumcesinden ders alcam dedi.
Bende teyzeye dedim. Bende senden alayım dedim.
Neyse gorumcem yine laf etti kesinlikle ondan al dedi. Beende dedim ki ayıp ediyorsun.
Sonra kaynanam bir bağırdı.
Sizin derdiiniz ne. Ben on tane gorumcenin içine düştüm. Herkes laf ediyordu saygısızlık etmiyodum. Misafirin yanında o laf etsede sen etme. Onun abisi hasta. Ondan sama böyle yapiyorduryapıyordur.
Ben cevap vermedim
Yok ramazanda geç geldin.
Şimdi saat kaç oyle geldin
Bana 5meizlik mi yaptın
Diyp diyip durdu.
Ben misafir var diye bişey yapmadım
Öyle sustum.
Neyse yok babaniza soylucem sizi kapının önüne koyar dedi.
Gorumcemde ben onun kiziyim beni koyamaz dedi.
Neyse kayinvalidem dedi ki
Senin ailen bir kere gelmedi. Konuşmadı oglum hasta diye dedi.
Gelince laf soylersen niye gelsin demi ama.