Yeni evliyim ama sorunlar bitmiyor bir çare bir yol arıyorum

Şu son bir ayda zaten çökmüştüm ,konunu okurken bi 10 yaş daha yaşlandım ..darlandım!

Ailemin yanına dönemem ihtiyaçlarım karşılanmıyor , demişsin ... ben olsam o evde kalıp köle gibi yaşayacağıma (buna yatak köleligi de dahil ,bence sadece cinsel bir objesin, sevilmiyorsun) ailemin yanında açlıktan ölürüm. .tabi buna ek olarak çalışmak da bir seçenek ..neden senin maddi ihtiyaçlarını karsilasinlar ki ? Hele de maddi zorluk varsa ..evlenecek yasa geldiysen çalışacak yasa da gelmissindir. .boşver sırtını birilerine dayayıp yaşama fikrini ..bugün mutsuzluğunun mimari eşine dayayacaksin sırtını ,peki yarın kime ? Kendini garantiye almak için paraya ihtiyacın var ..kimseye boyun eğme geçinmek için ...açlıktan öl ama boyun eğme !

Mesela kendi isteklerinden ödün vermek.
Sadece onun ısteklerini yapmak falan.
Iyi de buna can mi dayanır.
Bir süre sonra bakarsın ki sen diye bir şey kalmamış. Sonra isyanlarin başlar ama geçen giden gitmiştir. Esinde , " aslında bu ortaya çıkan kadının kendi eseri olduğunu unutarak yeni aşklara yelken açar. "

Ben boşanın deniyorum ancak boşanmamak içinde bu kadar esaret altına girilmez.

Doğru diyorsun
Kendime de vakit ayırmam lazım

Bu arada yaşadıkların konusunda günlük turnanı tavsiye ederim. Hep seni rahatlatır içini dökmüş olursun hemde yarın bir gün eşin olacak adam anasının kardeşinin gazına gelerek seni boşamaya kalkışırsa elinde delil olur ve sana büyük fayda sağlar. Akıllı ve dik ol lütfen

Olur canim sağolasın
Yüce Allah, “aralarınızı düzeltin” (Enfal, 8/1) buyurmuş, Peygamberimiz (a.s.) da ashabının iyi ilişkiler içersinde olmasını, birbirlerine sevgi ve saygı göstermelerini ve birlik ve beraberliklerini istemiş, bu konuda Allah’a şöyle dua etmelerini öğretmiştir:

Okunuşu: Allâhümme ellif beyne kulûbinâ
Ve aslih zâte beyninâ
Vehdinâ sübüles-selâmi
Ve neccinâ minez-zulümâti ilen-nûri
Ve cen-nibne-l-fevâhışe mâ zahara minhâ ve mâ betane.
Allâhümmehfaznâ fî esmâ’ınâ ve ebsârinâ ve ezvâcinâ

Anlamı: Allahım! Kalplerimizi birleştir (bize ayrılğıa düşürme) Aramızı/sosyal ilişkilerimizi düzelt. Bizi doğru yola ilet. Bizi (şirk, küfür ve nifak) karanlıklarından kurat, (iman ve İslam) aydınlığına çıkar, bizi her türlü çirkinlik ve edepsizliğin açığı ve gizlisinden uzaklaştır
Allah’ım! Kulaklarımızı, gözlerimizi ve eşlerimizi (her türlü kötülükten ve günahtan) koru. (İbn Hibban, Rakaik, No: 996)

• Hz. Peygamber'in (s.a.v.) Rüyada Öğrettiği Dua

Anlamı: Allah'ım, senden yalvararak diliyorum; Ey gizliyi bilen! Ey göğü kudreti ile bina eden! Ey yeri izzeti ile döşemiş olan! Ey celalinin nuru ile güneşi ışık merkezi, ayı yol gösterici kılan! Ey her temiz nefse yönelen! Ey korkanların, gönlü temiz olanların korkusunu gideren! Ey yaratıkların ihtiyaçlarını ve dileklerini yerine getiren! Ey Yusuf'u kölelik boyunduruğundan kurtaran! Ey kulların ihtiyaçlarını zatına iletmek için aracı koymayan! Her dilek sahibinin müracaatını doğrudan doğruya kendisi dinleyen, karşılığını veren ve hiçbir yardımcıya muhtaç olmayan Rabbim! Sana gelenleri engelleyecek kimse yok kapında. Sen öyle bir Rab'sin ki; sana müracaat edip isteyenlere verdikçe hazinen azalmaz, dileyenlerin çokluğu cömertliğini azaltmaz, bilakis yağmur gibi yağar, yağdırırsın. Ya Rabbi! Peygamberin Hz. Muhammed'e (s.a.v.), O'nun ali ve ashabına sonsuz selam olsun. Duamı kabul et, istediğimi lutfet. Çünkü sen herşeye gücü yetensin!

• Dua No 228
    İmâm Şafiî'nin Duası

Anlamı: O'ndan başka ilah yoktur. O, üstündür, hikmet sahibidir. Muhakkak ki Allah katında din, İslâm'dır. Ben de Allah'ın tanık olduğu şeye tanıklık ederim ve bu tanıklığı, Allah'a emanet ederim, onu bana kıyamet gününde versin. Allah'ım her türlü âfet ve belâdan, gece ve gündüz gelecek musibetlerden, kutsallığının nuruna, kutluluğunun büyüklüğüne, temizliğinin azametine sığınırım. Hayırdan başka bizi her şeyden koru, bize yalnız hayır ver Allah'ım. Sığınacağım varlık sensin, sana sığınırım, sığınılacak yer sensin, sana iltica ederim, yalnız senden yardım dilerim, ey huzurunda zorbaların küçüldüğü, Firavunların boyunlarının eğildiği Rabbim. Senin yüzüstü bırakmandan, örttüğünü açmandan, senin zikrini unutmaktan, şükründen yüz çevirmekten sana sığınırım. Gece ve gündüz, uykuda ve uyanıkken, hazarda ve seferde, hayatta ve ölünce senin himayendeyim. Seni anmak benim şiarım, seni övmek benim örtümdür. Senden başka ilah yoktur. Azametini yüceltmek için, zâtının yüceliğini anmak için seni tesbih eder, sana hamd ederim. Ya Rabbi, beni yüz üstü bırakma, kullarının şerrinden beni koru.

Aile Huzuru İçin Okunacak Dua;

Bir (1) Fatiha, Üç (3) ihlas okunarak sevabı Hazreti peygamber (s.a.v.)'in ruhuna hediye edilir.
Sonra sabah ve akşam :
Hasbiyellahü la ilahe illa hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azıym.
Yedişer defa okuyan kimse mesud bir aile hayatı geçirir.Dünyanın sıkıntısından kurtulur.Huzurlu bir hayat elde eder.
Karı Koca Arasındaki Çıkan Huzursuzlukları Dindirmek İçin Dua :

Eşimizle aramızı bir türlü düzeltemiyoruz ya da düzelttikçe yeni sorunlar üstüne ekleniyor olabilir.
Nazar değiyor belki göze geliyor olabilirsiniz.
Severken hiç yoktan yere kavgaların büyük ihtimal nedeni bu olsa gerek.
Yoksa başka açıklaması kalmıyor.
Eğer böyle sorununuz derdiniz var ise aşağıdaki duayı yalnızken okuyarak Allah'tan eşinizle aranızı düzeltmesi için yardım isteyin.
Elhamdülillêhillezî yümsiküssemêvêtisseb’a en takaa alel ardi illâ biiznih, hasbiyallahu lâ ilâhe illâ hû, aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbul arşil azîm ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm...

Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı
kıl ve bizi Allah’a karşı gelmekten sakınanlara önder
eyle. (Furkan, 25/74)
Rabbimiz! Bize dünyada da iyilik, güzellik ve nimet ver,
ahirette de iyilik, güzellik ve nimet ver ve bizi ateş azabından
koru. (Bakara, 2/201)

Olur tutacagim.

Canim bunu eşime gondermeeyim bence
zaten sana fikir olsun diye gönderdim. Yani şöyleki eşim kayınvalidem beni sevsin diye hep alttan alıp her dediklerini yaparsan kendini yok sayarsan fedakar olan hep sen olursan iyiye gider herşey diye yanlış bir düşünceye kapılma diye gönderdim. Alttan alan herşeyi eşinin isteklerine karşı da yapsan erkekler ve kayınvalideler nankördür daha fazlasını isterler ve o korktugun boşanma daha cabuk yaklaşır. Yani korkma hiç birşeyden ve dik ol her zaman herkes ettiğini bulur. İşte burda yazanlarda örnek

fedakarlık karşışıklı yapılır. Tek taraflı fedakarlık fedakarlık değil köleliktir. Ha sakın kavga etme ama her isteklerine de cevap verme. Tehditlerinden korkma tam tersi sen bastır sen bilirsin siz kaybedersiniz benim hatam kusurum yok diye falan

Bizde boşanma yok
Ölümle cikarsiniz lafı geçmişti bir keresinde kaynanam öyle demişti..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…