- 1 Haziran 2017
- 8.204
- 11.846
- 248
- Konu Sahibi Bugunneselibirgun
-
Ben urfalı değilim.Yorumları sizin yazdıklarınızı başdan sona okudum..Anladığım kadariyla eşin urfalı sizde urfalımısınız niye soruyor diyceksiniz bizim kültürümüz bu biz urfalıyız bizde böyle işine gelirse diye bir kültür yok okumamış kendi kayınvalidesinden ne görmüşse onu uygulayan anne olucagina kaynana adı altına saklanan cahilden başka birşey değil karşınızdaki insan yaşadıklarınıza çok üzüldüm. Yaşınız itibariyle sizi kendi bildikleri gibi yoğurup kültürümüz geleneklerimiz bu işine gelirse tavrındalar sizi sindiricek istedikleri gibi kullanıcaklar gelin değilde köle gözüyle bakan kendilerince çok dogru yolda olduklarını sanan bir aile var karşınızda çok güçlü olmanız lazım görümceyi konuşmıycam bile allah ona kendi ailesinden beter bir aile versin inşallah anlasın yaptığı hataları size tavsiyem önce şu sosyal ağlardaki paylaşımları göz ardı edin görmeyin emin olun onlar sizi kışkırtmak için yapılan paylaşılan gereksiz kıskançlıga yol açıcak şeyler aslaa görmeyin ve aslaa cevap vermeyin bırakın istediklerini paylaşsın istediklerini eklesin..Siz önce Allah'a sonra kendinize güvenin dogru duvar hiç bir zaman yıkılmaz unutmayın..Yok öylee yağma hadi babanın evine diyen koca ve bu durumda sessiz kalan ailesi zamanı gelince Rabbimin sopasını yiycek üzülmeyin..Şuanda yapacağınız şey beklemek eninde sonunda ya arıyacaklar yada gelip görüşme talep edicekler..Siz kendinizi o güne hazırlayın sonradan pişman olacağınız bir harekette bulunmayın.Bol bol düşünmeye zamanınız var oturun bu 6 aylık evlilikde yaşadıklarınızı gözden geçirin ama hepsinden önemlisi güçlü olun evet yaşınız küçük bocalıyor burdan hiç tanımadığınız bizlerden medet umuyorsunuz her kafadan bir ses çıkıcaktır herkezin bende dahil her dediği doğru demek değildir size doğru geleni uygulayın evliliğinizi gözden geçirin derken bunu kastediyorum.Arkadaşınız sende misilleme yap bunu paylaş diyebilir yada ben size şöyle davran diye yazabilirim kendinizi dinleyin size ters yanlış gelen birşeyi zaten mantıken yapmıycaksınız bu arada benim eşim ve aileside urfalı rahmetli kayınvalidem eşime herzaman derdiki eşin ailesinin sana emaneti oğlum emanete ihanet etme hakkımı helal etmem siz köle değil onlara emanetsiniz kusura bakmayın çok uzun bir yorum oldu çok üzüldüm durumunuza kısa sürede yaşadıklarınıza
Çalış hayatini yeniden kur.. köle olmaktan ıyidir.. yani boyle cahil adamdanda çocuk yapiyim deme sakin... ama sen yaparsin.. hemde beni seviyomu acaba diye dusunerek , belki daha da sever diyerek1 2 3 bisürü cocuk yaparsin.. sonrada gelir buraya 3 cocukla nasil bosanicam, biktim bu hayattan diye yazarsin...
Aklini basina al.. bosan demiyorum ama taviz verme, ezdirme kendini, takmiyolarsa takma onlari, konuşmuyolarsa konuşma
Sabırlı ol. Seni kızdırmak için kıskandırmak için yapıyor olabilir. Sabırlı ol herşey bir anda değişip mutlu olursun bunlar imtihan bekle ve dua et.
Böyle konuşman beni motive ediyor..
Onlar davayı acincaya kadar ben dava acmicam.
Bu yuvayi bozan onlar olsun.
Sinirlerim bozuldu daha bunlari okurken bide sen yasiyosun
ALLAH yardimcin olsun. Yuvanin dagilmasi kolay degil heleki sevgi varsa icinde. Ama kendini kandirma ben objektif bir goz olarak esini o kendini bilmez ailesinin doldurusa getirdigi bariz apacik ortada. Ve insan 7 de neyse 70 te de odur. Degerini bilicek insan illaki bulunur. Biraz daha sakin kafayla dusunup yola o sekilde cik bence.
aynen öyle canım. Sen dava açma. Bekle ve sabret. Bak yukarıda da bir arkadaş yazmış yazdıklarına aynen katılıyorum. Sen sessizce bekle ve arkadaşın dediği gibi sosyal medyada paylaşılan hiçbir şeyi görme. Hatta seni kıskandırmak için yapıldığını düşünüyorum. Bu da bir yerde iyi bir şey. Yani seni aslında eşin düşünüyor. Bakma keyfi yerindeymiş havasında ama içi bambaşka. Aynı senin gibi. Sen sadece bekle ve dua et. Yapman gereken sana geldiklerinde dik olmak yapılan eziyetleri bir daha yaşamamak için sen şartlarını sunacaksın kararlı olacaksın ve yemleri yemeyeceksin. Sen yanlış bir şey yapmadın elinden gelenin fazlasını yapıp bir de eziyetlerine katlandın. bundan sonra sessiz sakin bir şekilde beklemek. Sabırlı ol. Yuvayı yıkan sen olma. Zaman öyle bir değişir ki hiç beklemediğin anda mutluluk seni bulur. ama sen bu süreçte eşinin ve özellikle kayınvalidenin ağzına laf olabilecek hiç bir harekette bulunma. Hatta bana sorarsan sosyal medyanı tamamen kapat bir süre. Ne sen onların hareketini gör ne de sen bir şey paylaş. Tamamen kapat ve bekle. dua etmeyi ihmal etme.
Ve lütfen umudunu ve yaşam enerjini yitirme.
şartlarını çok beğendim. Sadece giyim konusunda eşini mutlu etmek için hafif esneklik gösterebilirsin. Diğerlerinden kesinlikle taviz verme. Bunlar insan olmanın en temel şartları ve evliliğin temeli zaten. Zaten islami açıdan erkek eşine ayrı ev açmak zorundadır. kaynanaın evind eyiyip içtikten sonra bu evliliğin hiç bir anlamı kalmıyor. Evliliğin temeline dinamit atmak gibiydi zaten bu durum. Eşinin bunu kesinlikle anlaması gerekiyor. Yok gelenekmiş yok adetmiş böyle böyle ogullarını ve seni kandırmaya çalışmışlar. dediğimiz gibi niyet zaten seni köle olarak hizmetçi olarak kullanmak vardı. İşte bütün bu kurallarında net ve dik ol ve taviz verme. Onun dışında sakin ol bekle zamanla neler değişir sen bile şaşırırsın. Sabret ve dua etmeye devam et. Canını da sıkma üzülme herşey yoluna girecektir Allahın izni ileUmudum zerre kadar var sadece..
Esimde artık ne paylaşıyor ne bişey yapıyor
Ben ınstagramda onunla ilgili bişey paylasmiyoeum.
Ama hiçbirşey paylasmamak daha iyi olacaksa paylasmym.
Sadece kendi tanidiklarimla konuşuyorum.
Başkalarıyla konuşmuyorum..
Ama bana yapılanlar kimsenin yanına kar kalmasın.
Ben şart olarak sadece birkaç bişey belirledim.
Kesinlikle evimiz ve yemegimiz ayrı olacak.
Hafta da bir defa gidilecek.
Giysime laf edilemeyecek.
Hakaret asla edilmeyecek.
Ama bunlar uygulanamaz onlar tarafından.
şartlarını çok beğendim. Sadece giyim konusunda eşini mutlu etmek için hafif esneklik gösterebilirsin. Diğerlerinden kesinlikle taviz verme. Bunlar insan olmanın en temel şartları ve evliliğin temeli zaten. Zaten islami açıdan erkek eşine ayrı ev açmak zorundadır. kaynanaın evind eyiyip içtikten sonra bu evliliğin hiç bir anlamı kalmıyor. Evliliğin temeline dinamit atmak gibiydi zaten bu durum. Eşinin bunu kesinlikle anlaması gerekiyor. Yok gelenekmiş yok adetmiş böyle böyle ogullarını ve seni kandırmaya çalışmışlar. dediğimiz gibi niyet zaten seni köle olarak hizmetçi olarak kullanmak vardı. İşte bütün bu kurallarında net ve dik ol ve taviz verme. Onun dışında sakin ol bekle zamanla neler değişir sen bile şaşırırsın. Sabret ve dua etmeye devam et. Canını da sıkma üzülme herşey yoluna girecektir Allahın izni ile
Bende şartlarını beğendim... Kesinlikle kendinizden kişiliğinizden ödün vermeyin karşınızdaki insanlara ne kadar verirseniz doymaz ve daha dahaa demeye başlar onlar sizi biraz fazla sessiz bulmuş resmen oynuyorlar izin vermeyin haa ne yapabilirim derseniz önce ayaklarınızı yere sağlam basın hiç kimseye değil kendinize güvenin ben bu insanlarla baş ederim diye telkinde bulunun bunları yaparken evliliğinizi devam ettirip ettirmemek adına oturup düşünün anladığım eşiniz anne sözüyle hareket eden biri gel gel git git kukla misali ellerinde oynatıyorlar...Yine diyorum sakinliğinizi koruyun onlar sizden bir adım bekliyor olabilir bırakın onlar ayağınıza gelsin anne iyi bir anne olsa evinize gidip oglunun kirlisini yıkayıp ütülemez...Ama bugūnūn yarınıda var kendi kendinize ben nerde hata yaptım yada yapıyorum diye sorun o hataları düzeltme yoluna gidin daha yolun çook başındasınız sizin şuanda cicim ayları denilen zamanları yaşamanız gerekirken bu hale nasıl gelindi gerçekten çok yazık ailenizde ve eşinizin ailesinde sözü lafı dinlenen kimler varsa onlarla fikir alışverişi yapın yeri gelirse sizin adınıza konuşmasını sağlayın yaş itibariyle çok genç olduğunuz için bu öneride bulunuyorum amaa yokk ben kendime yeterim kimseye ihtiyacım yok diyorsanız ne mutlu size o zaman karşınıza çıkacakları güne kadar sükunetinizi koruyun derim..
Olurda eşiniz yada ailesi konuşma görüşme talep ederlerse ki mutlaka ediceklerdir eşinizle yalnız görüşmeyi talep edin karşısına kendinizden emin bir şekilde çıkın bu evlilikden beklentiniz neler onu konuşun.Kayınvalidenizede tek kelime söyleyin ben değil siz benim peşimden koştunuz beklerdimki bana anne olmanızı yüzūme ayrı arkamdan ayrı konuşmamanızı ama görüyorumki bunu beceremiyorsunuz...
yalanlı dolanlı konuşan insanlardan hep uzak durmuşumdur kayınvalidenizin karakteri gösteriyorki çift kişilikli bir insan yüze ayrı arkasından ayrı davranışlar sergiliyorsa o insanla bir arada durmak gerçekten çok zor
Olurda eşiniz yada ailesi konuşma görüşme talep ederlerse ki mutlaka ediceklerdir eşinizle yalnız görüşmeyi talep edin karşısına kendinizden emin bir şekilde çıkın bu evlilikden beklentiniz neler onu konuşun.Kayınvalidenizede tek kelime söyleyin ben değil siz benim peşimden koştunuz beklerdimki bana anne olmanızı yüzūme ayrı arkamdan ayrı konuşmamanızı ama görüyorumki bunu beceremiyorsunuz...
yalanlı dolanlı konuşan insanlardan hep uzak durmuşumdur kayınvalidenizin karakteri gösteriyorki çift kişilikli bir insan yüze ayrı arkasından ayrı davranışlar sergiliyorsa o insanla bir arada durmak gerçekten çok zor
Kayinvalideme öyle desem ben sana ne yaptım sana ne ettim der.
Durduk yere mi oldu bunlar yani.
Görüşme talep ederler mi etmezler mi bilmiyorum.
Çünkü onlar hep gittinmi dönüşün olmaz diyorlardi çünkü.
Esimde ana ağızlı . Ne derse ona gore davranıyor. Bazen bazı konularda anası bilr daha ılımlı yaklassada oğlunu dolduruyor sonra... o yüzden esimde bana anlayışlı yaklasmadi.
Ben saygı eksik etmedetmedim ama onlara göre saygı sadece ışte kahvaltımi yatagimi koysun toplasin işimi gücümü yapsın. Bişey dersem hakarette etsem sesini cikarmasin. Onlara göre gelin öyle yani.
Evlilik ilerledikçe herşey daha kötüye gider. Siz daha en güzel yaşlarınızda cicim ayları denecek dönemde bile böyle sorunlar yaşıyorsunuz.Tecrubeye ihtiyacım var gercekten Öncelikle önerilerin için teşekkür ederim genellikle benim yaptığım şekilde yemekleri annesi kabul etmiyor misafir geleceği zaman bir kere kısır yapayım dedim kısır öyle yapılmaz diye elimden attırdı leğeni sadece kendi yaptıklarının doğru olduğunu söylüyorlar Eşime böyle bir tarif gördüm yapayım da sen bu sefer de annemlerde yap diyecek ama bunu da kabul edeceğimi sanmıyorum çünkü Ne yapsam sürekli bir ezikleme derdindeler Ben de olaya katılmak istiyorum ama kendimi dışlanmış hissediyorum dediğin fikirlere de katılıyorum eltim yok bu arada eşimle dışarı çıkmak istiyorum ancak bana dedi laf şu Dün de söyledi zaten sana bir daha topluma çıkmak yok dedi çıkıyoruz da ne oluyor dedi Bundan sonra her şeyi ya annemlerle yapacaksın dedi ya da benle dedi
Bak işte o ne der bu ne der şöyle der böyle der korkusundan kurtulman lazım. Karşındaki ne derse desin sen görüşlerini korkusuzca net bir tavırla ifade etmekten korkma çekinme. Öncelikle kendine güven. Yoksa o şunu der bu bunu der ile hayat gitmez ve inan bana sen kendi düşüncelerini ifade etmekten çekinirsen kimse sana söz hakkı tanımaya meraklı olmaz. Kayınvalideni zaten tanıyoruz. elbette kabul etmeyecektir ancak sen görüşlerini korkusuzca ifade etmeyi öğrenmelisin. burda tek dikkat edeceğin nokta görüşlerini ifade ederken onlardan farklı olarak sert bir şekilde değil sakin bir şekilde kendine güvenli olgun bir şekilde etmen.
Saygı konusuna gelince emin ol bir çok evlilikte de aynı. Zaten bir çok eziyetlerini saygı maskesine sığınarak yapıyorlar. Sesini çıkardığında saygısızlıkla itham etmeye bayılırlar. Çünkü kabahatlerinin üstünü örtmek için müthiş bir çıkış yolu onlar için saygı maskesine sığınmak. Gelin sesini çıkartırsa işlerine gelmez çünkü gelin onların stres atma makinesi hizmetçi onlar için. İşte bu yüzden o kayınvalide ye taviz vermeyeceksin. olaki geri döersen eğer sakın bir daha aman saygısızlık olmasın diye sesini çıkarmamazlık yapma. Bağırarak kızgınlıkla değil ama dik ve karralı bir şekilde kendine laf söylenmesine izin verme. Bu konuda eşine de çok net konuş. yok hakaret edilecekse asla annenlere gitmeyeceğini isterse kendisinin gidebileceğini ha ille de senin gelmesini istiyorsa annesine engel olacak sana saygı duymalarını sağlayacak. Başka türlü o kayınvalide ve görümce uslanmazlar.
Evlilik ilerledikçe herşey daha kötüye gider. Siz daha en güzel yaşlarınızda cicim ayları denecek dönemde bile böyle sorunlar yaşıyorsunuz.
Her şey daha iyi olacak diye düşünme ve boşan. Çünkü bu çocuk zorbalığı gittikçe arttıracak. Tecrübeyle sabit.
Daha çok gençsin, git kendine zarif, beyefendi,çağdaş birini bul.
Seni eve kapatmalı ne demek allah aşkına?
Bekle zamanla anlaşılır ne yapmak istediği ama bu adamdan sana fayda gelmez. Ne yaparsa yapsın bence.Faturasiza geçmek icin açılmış..
Sizce ne yapmaya çalışıyor.
Evime uzaktan baktım.
Çiçeği koyduğum yeri değiştirmişler ama perdeler kapal
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?