- 1 Haziran 2017
- 8.204
- 11.846
- 248
- Konu Sahibi Bugunneselibirgun
-
Bekle zamanla anlaşılır ne yapmak istediği ama bu adamdan sana fayda gelmez. Ne yaparsa yapsın bence.
Okulunu bitir o vakte kadar ananın babanın kahrını çek bişey olmaz. Sonra da gir bi işe çalış kendi ayaklarının üstünde dur. Erkeklere asla güven olmayacağını öğrenmiş oldun böylece erkenden. Kendine güven
Seni sevecek saygı duyacak birini bul.
Geçecek bu günler merak etme
Canım esim telefonumu faturasiza3 çevirmiş.Bak işte o ne der bu ne der şöyle der böyle der korkusundan kurtulman lazım. Karşındaki ne derse desin sen görüşlerini korkusuzca net bir tavırla ifade etmekten korkma çekinme. Öncelikle kendine güven. Yoksa o şunu der bu bunu der ile hayat gitmez ve inan bana sen kendi düşüncelerini ifade etmekten çekinirsen kimse sana söz hakkı tanımaya meraklı olmaz. Kayınvalideni zaten tanıyoruz. elbette kabul etmeyecektir ancak sen görüşlerini korkusuzca ifade etmeyi öğrenmelisin. burda tek dikkat edeceğin nokta görüşlerini ifade ederken onlardan farklı olarak sert bir şekilde değil sakin bir şekilde kendine güvenli olgun bir şekilde etmen.
Saygı konusuna gelince emin ol bir çok evlilikte de aynı. Zaten bir çok eziyetlerini saygı maskesine sığınarak yapıyorlar. Sesini çıkardığında saygısızlıkla itham etmeye bayılırlar. Çünkü kabahatlerinin üstünü örtmek için müthiş bir çıkış yolu onlar için saygı maskesine sığınmak. Gelin sesini çıkartırsa işlerine gelmez çünkü gelin onların stres atma makinesi hizmetçi onlar için. İşte bu yüzden o kayınvalide ye taviz vermeyeceksin. olaki geri döersen eğer sakın bir daha aman saygısızlık olmasın diye sesini çıkarmamazlık yapma. Bağırarak kızgınlıkla değil ama dik ve karralı bir şekilde kendine laf söylenmesine izin verme. Bu konuda eşine de çok net konuş. yok hakaret edilecekse asla annenlere gitmeyeceğini isterse kendisinin gidebileceğini ha ille de senin gelmesini istiyorsa annesine engel olacak sana saygı duymalarını sağlayacak. Başka türlü o kayınvalide ve görümce uslanmazlar.
Kızlar eşimin ınstagramda bir kızla mesajını buldum.Hadi Allah selamete çıkarsın. Hakkımızda Rabbim gönlünüze gore en hayırlısını nasip etsin. Allah eşine ve ailesine vicdan merhamet versin. Hayırlısı olsun canım.
Zaten bu kadar çok baskı yapan insanlar genelde kendileri bişeyler karıştırıyor oluyorlar.Kızlar eşimin ınstagramda bir kızla mesajını buldum.
Kız bunu engellemiş.
Tanışmışlar. Resim istemiş evliyim demis. Kızda bekar bir tanıdığınız varsa bana ayarlayın yazmış.
Yok çok guzelsiniz bekar olsaydım kendime ayarlardim sizi falan yazmış.
Yaşadığı şehri kızla aynı söylemiş.
Yok yanınıza gelebilirim musaitseniz demis.
Birinin numarasını yollamış herhalde ama numara yok.
Bir de demis ki beni boş birakmazsiniz konuşursunuz demi demis.
Kızda evet demis.
Bu nasıl bir şey ya.
Her erkek böyle mi
Taaa 19 temmuzdan beri konuşmuşlar.
Insan utanır. Evliyken daha böyle neleri saklıyordu acaba allah bilir...
Artık asla olmaz....
BekliBekliyorum ama kestim artık gönül bagimı.
Zaten bu kadar çok baskı yapan insanlar genelde kendileri bişeyler karıştırıyor oluyorlar.
Bir an evvel kurtul
Demek anladılar işin ciddiye bineceğiniOglunun bile haberi yoktur.
O denizlerde surtuyor.
Sosyal medyadan laf çarpıyor anca.
Demek anladılar işin ciddiye bineceğini
Çocuk oyuncağı mı bu
Git, gel
Ben olsam dönmem ama yine de düşün taşın kendin için neyi doğru buluyorsan onu yap.
Bir daha hiç sorun çıkmayacağına inanıyor musun?
Ya da bütün hayatını böyle geçirmen gerekirse katlanabilecek misin?
Babanın destek olması çok iyi bence
İyice düşün taşın canım
merhaba,
başından ve şimdi de sonundan okuduğum kadarıyla yorum yapacağım.
eşler kendi aralarındaki soruları rahat çözerler. fakat sizin sorununuz erkek tarafının ailesi yani 3. 4. kişiler. ben bu sorunların öncelikle eşinden kaynaklandığını NET olarak düşünmekteyim.
çünkü eşin seni sürekli ezmiş ve ayrı bir aile olamamışsınız. ailesi ne dediyse hep sizin üstünüze yürümüş. bu erkekten koca olunacağını, çoçuk sahibi olunacağını yani kısacası ileriye dönük plan yapılamayacağını düşünmüyorum.
sosyal medyayı takip etmeyi, kimin ne dediğini ve en önemlisini senin canını sıkacak şeyleri takibi bırak. biraz rahatla kim ne dedi, ne yayınladı, ne zaman whatsapa girdiyi bırak. böyle yaparak sadece kuruntu yaparsın.
Ben sorunun senden kaynaklandığını düşünmüyorum. şunun için;
eşin sürekli bıç bıç ailesiyle takılmak, onların kurallarına göre insan olmanı bekliyor. yani siz kendinizden beklentileri bırakmışsınız ve başkasının evindeki insan olmaya çalışıyorsunuz.
ben konunu okuyunca bunu anladım. bugün bir şeyini düzeltirsin, yarın başka bir şeyine takar böyle insanlar.
siz eşinle bir aile olamamışsınız ki.
her şeye müdahil olan bir aile en önemlisi eşinin de ONLARA HAK VERMESİ. e yani sende insansın. sen 5 yaşında çocuk değilsin ki sürekli birilerini seni çekiştirsin şekil vermeye çalışsın.
ben yapamazdım. eşininde seni sevdiğini düşünmüyorum. boşanırsın boşanmızsın onu sen bilir ve sen analiz edersin.
ama ben sana 18 senelik evli bir ablan olarak söylüyorum. bu kocadan eş olmaz. sırtını dayayamaz önünü göremezsin.
Ailesi bir yana bu adamın sorunları çözme tarzı hiç hoş değilHaklisin düzeltilmesi gereken sekil alması gereken susmasi gereken hep ben oluyorum...
Bu durumlsr duzelmez mi offfffffff
Genc yasta
Evliligimi bozmak istemiyorum..
Ama mutlu da oolmsk istiyorum.
Herseyin ilkini esimle bir omur yasamak isterken o adam benim dusmanim gibi davrsndi.
Ailesi bir yana bu adamın sorunları çözme tarzı hiç hoş değil
İlerde daha da kabalaşacağını düşünüyorum ben
Tek sorun ailesi değil
Arkadaş çok haklı yazdıklarında
Ben de 10 senelik evliyim
Eşimin ailesiylede çok sorunlar yaşadım üstelik
Her evlilikte oluyor
Ama eşim asla bana karşı despotlaşıp kabalaşmadı. O da öyle davransaydı belki ben de boşanırdım.
Senin durumunda eşin de yanlış davranıyor seni önemsemiyor.
İyi düşün taşın.
Canım düzelteyim evliliğinin yoluna girmesini duzelmesini istiyorsan sakın bunu yapma. Çünkü bunu yaparsan eşine onursuz demiş olursun ve ailesini onun gözünde haklı çıkartırsın. Lütfen gaza gelme burada akıllı olmak gerekiyor. Ha diyorsan ki bitti daha da asla ben dönüş yapmayacağım kesin boşanacağım sen bilirsin. Ama evliliğinin duzelmesini eşinin senden yana tavır koymasını istiyorsan eğer ona hakaret değil güzel bir şekilde yaklaşmam gerekir. Bu söz ortalığı sadece gerçekleştirir ve eşin annesini daha da haklı görür bak bana saygısı yok bugün onursuz diyen yarın kim bilir neler der diye düşünür ve sen kaybedersin. Öfke ile kalkan zararla oturur. Yanı sen davanda haklisin ancak lütfen bu tarz söylemlerle haklı iken haksız konuma geçme derim ben. Sakin ol. Bekle sadece herhangi bir hareket yapma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?