Yeni evliyim ama sorunlar bitmiyor bir çare bir yol arıyorum

anladığım kadarıyla aile el birliğiyle senden kurtulma çabasındaymış oğulları da sana pek değer vermediği için babanın evine götürüp bırakmış böyle basit bi olay için..
ben boşan kurtul köle gibi kullandırma kendini daha yaşın çok genç diyorum..hayat birilerine kölelik yaparak geçirilemeyecek kadar kısa ve değerli

Adlı yardıma gittim. Bni eve bıraktılar. Eşyalarımı alamadım. Kayinvalidem de bana sürekli hakaret ediyorlar. Bir kere kapıyı üstüme kitlediler. Bosanirsan seni öldürürüz diye tehdit ettiler dedim. Ordaki bir avukat dedi ki dava açılmadan bişey diyemeyez üzerine konuşmayız. Terketti diye gosterselerde kanitlamak gerekicek.
Ama böyle tehditler varsa kadın haklarına başvurun dediler. Orda anlattım bunları kanitlyaabilir misin dediler. Hayır dedim.
Bunlar boşanma sebebi. Maddi manevi tazminat davası acabilirsin dediler.
Avukat talebi için gereken belgeleri verdiler.
Ses kaydı ise yaramiyodu ama kadın telefonda ses kaydedicisiinin açık olduğunu söylediği için iyi olabilir o zaman dediler.

Ayrıca eşyalar için de gidip alabilirim bir engel yok ama polisle falan gidemezmisim

Boşanma davası açılsa bile 7 ay olduğu icin çekişmeli 1 seneden sonra anlaşmalı bosanmaya dönebilirmis

O kaynanamin ses kaydını dinledim.
Tekrar moralim bozuldu..
Son bir hafta. Sonra boşanma davasi açacağım.
boşanma konususnda eminmisin. bak bu senin açtığın konuya aynı senin yaşadığın sorunları yaşayan bir arkadaş yazmış. o da çok bunalıma girdiğini çok çektiğini ancak şimdi düzeldiğini vs yazmış. Güzelim herkesin evliliğinde bir çok problem oluyor. Ha çok güzel giden evliliklerde var elbette. bazılarında da baştan çok güzel olup yıllar sonra kötüye dönenler var. Seninkisi gibi baştan kötü zor olup düzelenlerde var. yani çeşit çeşit evlilikler var. İyi düşün artısını eksisini. Aslında biraz daha zaman ver. dua et bu süreçte. Dua etmeyi denedin mi ? sürekli dua et tesbihat yap. Yaşadıkların hafif şeyler değil elbette ama üstesinden gelinemeyecek de değil.

Yinede tabiki sen bilirsin. Çok iyi düşün.

Emin değilim.
Ama bu yasitilanlar beni evliligim konusunda daha iyi düşündürüyor..

Her zaman kabahatli bulunan
Haksız çıkarılan benim..
Üzerine iftira atılan
Hakaret edilen benim.
Tavır yapılacak en az değer verilecek kişi yine benim.

Sahiplenilmeyen hor görülen yanlış anlaşılan yine benim.
Ses kaydında kaynanam bin tane hakaret etmiş ama bir tepki verememisim.
Ona sadece çekil üstümü giyingiyiniem dedim diye resmen agzma scms.
Bunu ben niye yapmadım.
Yapamadım.
Niye ben yine saygı derdine düştüm.
Allah bilir.
Ama bu benim için ağır ve yeni farkettigim şeyler..

Herkes kendisine bir toz konduramazken ben nasıl bu kadar hakaretleri isitirken dayanmisim..

söylediklerin konususnda kesinlikle haklısın evet. Ancak aynı bütün bu sorunlar gibi herkes problem yaşıyor. Mesele zaten kayınvalide bunu hepimiz biliyoruz. Oğlunu dolduran da o zaten. Kendi gelinliğinde çektiklerini sana çektiriyor. Aslında yaktığı ateş yine kendini yakacak oğlunun yuvasının yıkımına sebep olacak. ha o yuva yıkılmasa bile yine o hesabını verecek. Peygamberimiz bir hadisinde karı koca arasını bozacak laf söz eden cehennemliktir diyor. Sen evliliğini aslınd abitsin istemiyorsun şu an çok öfkelisin haklı olarak o yüzden zamana bırak ve eşinle çözmeye çalış. Biraz bekle eşin ne yapacak bunu bir gör. Eğer bir hareket olmassa yine sen yapmak istediğini yaparsın. eşinden bir hareket olursa şartlarını sunar yaşadığın problemleri iyice anlatır tavrını bozmaz ve böylece belki eşin alar ve sana hak verir. Belli mi olur herşey bir bakarsın düzemiş olur. Önemli olan eşini yanına çekmen. Boşanma için çok erken. Kızgınken verilen kararlar çok sağlıklı değildir. Kendine ve eşine biraz zaman tanı bu 3 5 gün ya dabir iki hafta ile olacak şeyler değil. h;a bi de olaki barışırsnız kesinlikle bak kendi kendine yaptıklarının farkındasın asla ve asla taviz verme kendilerine saygı bekliyorlarsa sana da gösterecekler. Saygı maskesi altında yapılan eziyetlere bu sefer fırsat verme.

Biraz zaman ve dua lütfen.

Zamanda nereye kadar..

Beni bir kenara attılar
Öfkeli değilim kırgınım sadece.
Hepsine.
Eşim olacak adam buna müsaade etti.
Kendisi de yaptı
Tek suçlu kaynanam değil esimde suçlu.. .

Zamanda nereye kadar..

Beni bir kenara attılar
Öfkeli değilim kırgınım sadece.
Hepsine.
Eşim olacak adam buna müsaade etti.
Kendisi de yaptı
Tek suçlu kaynanam değil esimde suçlu.. .

elbette onund asuçu va ama dolduran kayınvaliden. aile gelenekleri anne hakkı vs derken müthiş bir beyin yıkama var. onun aslında görmesi gerekiyordu ancak bir çok erkek başlangıçta bazen göremeyebiliyor. bu onun haklı çıkarmak için söylemiyorum. ancak yaptıklarının farkına varıp evlilikleri yoluna girenler var.

Sen bilirsin artık. Rabbim yardımcın olsun ve en doğru kararı vermeni nasip etsin sana.

zamanla derken uzun bir süreyi kastetmedim zaten. ama bu karar için erken diye düşünüyorum. Şöyle bi kaç ay bira zaman tanısan en azından mücadele ettim dersin. Sonradan keşke biraz daha bekleseydim biraz daha mücadele etseydim diye pişman olmassın.

Herşey gönünce olsun inşallah

Bekliyorum canim zaten...
Öyle sadece bekliyorum
Evimin eşyalarını satsalar haberm olmayacak..

Onlar akıllı bir şekilde ilerlerken ben burda kıyafetim bile olmadan beklicem.
Hadi kıyafeti geç dış fırçası bile yok.. .

Mazlumun yardımcısı Allah tır. Sen merak etme herşey Allah'ın izni ile öyle bir değişir ki sen bile sasirirsin. Ilahi adalet yerini bulur. Sen sadece dua et. Gerisini Allah a bırak

Valla
Allah'a icimi dokuyorum
Ama bunu sistemli ve doğru yapmıyorum sanki.
Oyle dusunme içinden Sen nasıl geliyorsa öyle dua et. Dua etmeye devam et. Allah vekildir en güzel yardımcı odur. Sen dualarını ıçinden nasıl geliyorsa öyle etmeye devam et. O kullarını duyar işitir merak etme içini ferah tut güven

Babamla konuştum. O da düzelmez adam olacak adam karısından öyle hemen ayrılmazdi. Siz bu ana sorununu her zaman cekersin dedi.

Hz alinin niyetinin hayırlı mi hayırsız mi olduğunu anlamasi için bir yöntem vardım
Niyet ettim

Hep iyi şeyler çıktı. Boşanma konusunda..

Eşimin ınstagramiınstagrami bende açıktı.
Gitmiş önceden takip ettiği kadınıtakip etmiş.
Kuaför olan...

O bunu kendisine uygun görüyorsabenim niye içim acıyor bilmiyorum..

Eşimin ınstagramiınstagrami bende açıktı.
Gitmiş önceden takip ettiği kadınıtakip etmiş.
Kuaför olan...

O bunu kendisine uygun görüyorsabenim niye içim acıyor bilmiyorum..
Sabırlı ol. Seni kızdırmak için kıskandırmak için yapıyor olabilir. Sabırlı ol herşey bir anda değişip mutlu olursun bunlar imtihan bekle ve dua et.

Çalış hayatini yeniden kur.. köle olmaktan ıyidir.. yani boyle cahil adamdanda çocuk yapiyim deme sakin... ama sen yaparsin.. hemde beni seviyomu acaba diye dusunerek , belki daha da sever diyerek1 2 3 bisürü cocuk yaparsin.. sonrada gelir buraya 3 cocukla nasil bosanicam, biktim bu hayattan diye yazarsin...
Aklini basina al.. bosan demiyorum ama taviz verme, ezdirme kendini, takmiyolarsa takma onlari, konuşmuyolarsa konuşma

Yorumları sizin yazdıklarınızı başdan sona okudum..Anladığım kadariyla eşin urfalı sizde urfalımısınız niye soruyor diyceksiniz bizim kültürümüz bu biz urfalıyız bizde böyle işine gelirse diye bir kültür yok okumamış kendi kayınvalidesinden ne görmüşse onu uygulayan anne olucagina kaynana adı altına saklanan cahilden başka birşey değil karşınızdaki insan yaşadıklarınıza çok üzüldüm. Yaşınız itibariyle sizi kendi bildikleri gibi yoğurup kültürümüz geleneklerimiz bu işine gelirse tavrındalar sizi sindiricek istedikleri gibi kullanıcaklar gelin değilde köle gözüyle bakan kendilerince çok dogru yolda olduklarını sanan bir aile var karşınızda çok güçlü olmanız lazım görümceyi konuşmıycam bile allah ona kendi ailesinden beter bir aile versin inşallah anlasın yaptığı hataları size tavsiyem önce şu sosyal ağlardaki paylaşımları göz ardı edin görmeyin emin olun onlar sizi kışkırtmak için yapılan paylaşılan gereksiz kıskançlıga yol açıcak şeyler aslaa görmeyin ve aslaa cevap vermeyin bırakın istediklerini paylaşsın istediklerini eklesin..Siz önce Allah'a sonra kendinize güvenin dogru duvar hiç bir zaman yıkılmaz unutmayın..Yok öylee yağma hadi babanın evine diyen koca ve bu durumda sessiz kalan ailesi zamanı gelince Rabbimin sopasını yiycek üzülmeyin..Şuanda yapacağınız şey beklemek eninde sonunda ya arıyacaklar yada gelip görüşme talep edicekler..Siz kendinizi o güne hazırlayın sonradan pişman olacağınız bir harekette bulunmayın.Bol bol düşünmeye zamanınız var oturun bu 6 aylık evlilikde yaşadıklarınızı gözden geçirin ama hepsinden önemlisi güçlü olun evet yaşınız küçük bocalıyor burdan hiç tanımadığınız bizlerden medet umuyorsunuz her kafadan bir ses çıkıcaktır herkezin bende dahil her dediği doğru demek değildir size doğru geleni uygulayın evliliğinizi gözden geçirin derken bunu kastediyorum.Arkadaşınız sende misilleme yap bunu paylaş diyebilir yada ben size şöyle davran diye yazabilirim kendinizi dinleyin size ters yanlış gelen birşeyi zaten mantıken yapmıycaksınız bu arada benim eşim ve aileside urfalı rahmetli kayınvalidem eşime herzaman derdiki eşin ailesinin sana emaneti oğlum emanete ihanet etme hakkımı helal etmem siz köle değil onlara emanetsiniz kusura bakmayın çok uzun bir yorum oldu çok üzüldüm durumunuza kısa sürede yaşadıklarınıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…