• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyim ama sorunlar bitmiyor bir çare bir yol arıyorum

Bugunneselibirgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2017
8.204
11.846
248
Kızlar 2p yaşındayım
6 aylık evliyim.
Eşim 26 yaşında aile işi yapiyolar.
Evlendigimizden beri e kaynanmlarla mutfagimiz bir. Evimiz ayrı ama ben okula giderken bile oraya gidip yiyorduk.
Gitmk istemediğimde tartışma cikiyordu.
Son birkaç haftadır kayinvalidemler gidiyoeum ama ne konuşuyorla r gorumcemle birlikte.
Odaya gelsem başka odaya geçiyorlar.
Surat aşıyorlar. Haliyle benimde enerjim düşüyor.

Eşimin sadece bir gun izni var. O gün kayinbabam için alışverişe gittik
Tişört ve pantolon aldık. Eşim gorumceme sor dedi hangi beden giyiniyor diye. Bende sordum. Napcan dedi bilmiyorum dedi
Tişört bedenini sordum
Benim Babam♡ tsort giymez dedi.
Abim baksin diyor deyince söyledi.

Bende dedim eşime ni daha birşey soracaksan onu arayıp sorarsan daha iyi olur dedim.
Bana tavır yapıyor dedim. Olsun yapsın sen yapma dedi.
Bana da 60 liraya tunik aldi. Ben dedim iki tane alacagim paraya bi tane aldım dedim

Sonra ışte yolda konuştuk seni mutlu edemiyorum. Bende dedim ki yemegimizi ben evde yemek istiyorum gitmek istemiyorum moralim bozuluyor dedim
Sen benim ailemi kabul etmiyosun dedi. Bende onlar beni kabul etmiyor dedim.
Neyse ışte paketlerden sadece kendime ait olanı aldım yukarı ckiyodum
Bunu alsan eline mi yapışirdi dedi.
Bende tamam bunu da almıyorum dedim. Yere attım.
Gel dedi . Aşağıya inip arabaya bindik. Beni babam lara goturcekmis kafamı dinlicekmisim. Neyse ben agladim çünkü ailesinin yaptığı herşey için beni hatalı buluyor.
Senden başka kimsem yok ama sende bana böyle yapiyosun dedim.

Eve geldik sonra isim var gitcem dedi bende gitmesini istemedim. Önüne geçtim. Yalnız kalmak istemiyorum dedim. O zaman annemlere bırakayım dedi.
Yok dedim.
Babam lara gireyim dedim . Eşyalarımı topladım.

Boyle mi olcak dedim. Esyalarini topliyosin dedi.
Ben dün cok kotuydum. Kendimi öldürmek istedim. Sonra gitti ışte..
Sakinlesemedim... üç tane ayrı kesici içtim. Akşam geldi. Annemlerle kavga ettim. Babamladakonustum. Onlar seni kotuluyor sen onları dedi.
Artık hergün sabahtan gidceksin onlarsız veya bensiz hiçbir yere gitmiceksin dedi
Ne iş derlerse yapacaksın dedi.
Sohbetse sohbet dedi edecekler dedi ama yüzünü asmicaksin dedi.

Aileme saygı gostermiyosun dedi. Ama öyle olduğunu düşünmüyorum.
Ben de ışte gidemem dedim. Yemekte yemicem aç kalırım daha iyi dedim.
Herşey zorla mi olcak dedim.
Sen dedin diye iyi davrancaklar dedim
O da dedi ki bir sen dislaniyosun .
Bende disliyorlarsa sevmiyolarsq gitmiym dedim.

O da adam olacaksın inat yapmicaksin dedi.

Zaten duzelmezsen Baban hariç herkese söyledim bosanicam diye dedi.
Tamam dedim. Istemiyosun sevmiyosin açalım dedim.
Yok dedi sen aç.

Sevmiyosin saymiyosun dedim.
Affedersin ama dedi benim ailemi saymayan yarın onur gün beni de saymaz dedi.
Çalışayım dedim hayır dedi.
Baska odaya gittim. Bu dışarı çıktı ekmek almış.
Sandvic yaptı.
Yedin mi sen dedi
Hayır dedim.
O zaman yapım da yeme göreyim dedi
Balkona çarşaf serdi kapattı.
Brda yatalim dedi bende yok dedim. Eşyaları getirdim kendim odada yattım sonra ışte uyaninca onun yanına gittomm

Bilmiyorum ne yapacağimi.
Ne yapmalıyım..
Beni seviyor mu

Okurken gözlerime ağrı girdi.. Keşke mesajını bir daha okuyup, yazım hatalarını düzeltip gönderseydin.

Konuya gelince;
Bu 26 yaşındaki genç daha adam olamamış. Annesine bu kadar düşkünse aynı evde yaşasın. Sen de kendi ailenin evine git. Ömür geçmez böyle.

Onu dusunemedim. Ozur dilerim hatalar için

Kendi ailemde de sorunlar var..
Orada maddi ihtiyacım karşılanmıyor.
Yemek saklıyorlar.
Annemle Babam ayrı babamin karısı da babannemlerde yaşıyor

Orada yasarsamda kölelik..

sen hatayı başta yapmışsın ağız vererek cnm yani gitme ne varmış hergün oraya gitmede yani senin evin ayrı değil mi kapın ayrı değil mi her gün orda olduktan sonra ne anlamı var evliliğin senin ailen ne diyo duruma

Onların orfune gore öyle.
Başta yemek bilmiyosun diye dediler.
Simdi de bizde böyle diyorlar.

senin ailende şaşırmış evlatlarının ezilmesine nasıl razı oluyllar ya

Onlara anlatmadimanlatmadim
Daha dun konuştuk esimle bu konuyu ama sabah gitmedim kayinvalideme.
Aradi gel hastaneye gidicez diye bende dedim ne kadar sürer ki dedim.
Belli değil dedi
Ac olur musunuz dedim
Ac olcaz tabo dedi.

Bende tamam buraya gelirsiniz kek yapmıştım dedm..

Eşim ısteklerimi yapıyor inan
Beni seviyor da. Ama ailesine gitmek istemediğim için korkuyor.
Aileme saygı göstermeyen bana hiç göstermez diyor.

Yakında ailemle gorusgorusmemi de istemez sin dedi. Korkuyor sanırım.. .

bosanmayi iste simdi ve gerceklestir. Dunyanin sonu degil. Yalnizda degilsin. Kocana lutfeb sen gidersen mahfolurum izlenimi vermekten vazgev. Yoksa iligini somurecek.

Biraz daha böyle denemek istiyorum.
Hala düzelen bir şeyler olmazsa
Eşime söyleyeceğim
Ben ailemin yanına gidiyorum. Sen kesin kararını ver..
Boşanmak mı istiyosun yoksa devam etmek mi diye.
Şimdilik kayinvalideme karşı nasıl bir yol izleyeceğim.

Biraz daha böyle denemek istiyorum.
Hala düzelen bir şeyler olmazsa
Eşime söyleyeceğim
Ben ailemin yanına gidiyorum. Sen kesin kararını ver..
Boşanmak mı istiyosun yoksa devam etmek mi diye.
Şimdilik kayinvalideme karşı nasıl bir yol izleyeceğim.
kotu davranilan insan sizsiniz ama bosanma kararini bile kocaniza birakiyorsunuz. Cok buyuk bir iradesizlik maalesef bu.

İzleyeceginiz bir yol yok. Kayinvalideniz ne derse yapin. Yapmazsaniz ya dayak yersiniz yakinda yada yine baba evine yollanirsiniz. Olan her durumda gururunuza olacak.

canım yaşın küçük eşinin yaşıda çok büyük sayılmaz. Ben eşimi 13 yıldır tanıyorum ve 8 yıllık evliyim. deneyimlerime kulak vermeni umuyorum. evliliğin ilk yılları otorite ve güç mücadeleri yaşanır. erkekte kadında son sozü söyleyen ve lafının ağırlığı olan insan olmak isterler. ancak evlilikler bir kişinin yönetimiyle değil uzlaşma ve orta yolu bulmayla yürür. Eşin kötü birine benzemiyor. sadece erkekler eşlerinin beceri ve yeteneklerini hemen keşfedemediklerinden onun adına karar alıp hayatını yönlendirmekte sakınca görmez. ve evlenince ailelerine normalden daha düşkün olurlar. onun ailesiyle ne kadar kötü olursa eşinlede o kadar aranız kötüye gidecektir. Peki bu durumla nasıl baş edeceksin. cevap basit öfkeli ve kızgın duygularını öncelikle bastıracak, baskılayacaksın. taki eşin senin sözlerinde art niyet aramayıp sözlerinin arkasındaki gerçek nedenleri sağlıklı bir gözle görebilinvwye kadar. peki bu nasıl olacak? Annenlere gitmek istemiyorum demeyeceksin. evde yemek mi yapmak istiyorsun? cnm nette şöyle bir tarif gördüm senin sevdiğin yiyeceklerden vardı içinde bende kocama kendi ellerinle yemek yapmak istedim. annen kadar güzel yapamayabilirim ama benim için tadına bakamaz mısın? ( belki ilk yemeklerini annemlere götürüp yiyelim diyebilir hayır deme). internette araştırırken haftasonu bogaza karşı kahvaltı menüsü gördüm çok ucuzdu. acaba gitsek mi? aslında ailenle hep birlikte gidelim mi onlara da bi değişiklik olur? dışarıda seninle vakit geçirmesini sağlamalısın. kayınvaldenin ve görümcenin varsa eltinin sorunlarına kulak ver. abla ben şöyle bir etkinlik gördüm birlikte gidelim mi? sen şunu çok güzel yapıyorun bana da öğretir misin? bu akşam tarifini yaptığın yemeği kocama pişireceğim gibi. ne kadar kendini eşinin ailesinden soyutlamak istesende o eşinin ailesi. bir ömür iyi ve kötü günde karşılaşacağın bazen bu zamanları birlikte maddi manevi göğüslemek zorunda kalacağın insanlar. kafanda bu düşünce oturursa rahatlarsın. insan ilk evlendiğinde sadece eşi ve kensi olacağını düşünerek yanılgıya düşer.sorunların ilk başlangıcı atası bu düşünceden doğar. bu fikrin yanlış olduğunu kabullenirsen sorunların azalır. Aslında eşin seni seviyor ve seninle yoluna devam etmek istiyor. ailesine de seni kabul ettirmeye ve bir parçaları olarak seni benimsemelerini sağlamaya çalışıyor.

kotu davranilan insan sizsiniz ama bosanma kararini bile kocaniza birakiyorsunuz. Cok buyuk bir iradesizlik maalesef bu.

İzleyeceginiz bir yol yok. Kayinvalideniz ne derse yapin. Yapmazsaniz ya dayak yersiniz yakinda yada yine baba evine yollanirsiniz. Olan her durumda gururunuza olacak.

Yapsamda aynı ki
Nankorluk görüyorum

yöntem tecrübesizlikten dolayı yanlışsada niyet iyi. Sende elinden gelenin en iyisini yapmalısın. evlenmek zor değil ama birlikte bir hayatı paylaşmak oldukça zor ve zahmetlidir. arkadaşınla bile farklı fikirlerde kavga çıkar kaldı ki hayat arkadaşın. güvenle ona yaslanmak istiyorsun o da sana güvenmeli ve sevdikleriyle iyi geçindiğini görmeli değil mi? insanın içi ancak böyle rahatlar. erkenden çocuk yapmamanı öneririm. umarım herşey iyi gider. Allah kolaylık versin

Back