Bende gecen ysptırdım kist dedı onemlı deıl dedı benımkı agrı yapıypr 6 sy donra tekrar gel defı .Şimdi bende çok korktumKonu çok eski yorum yapıp üste taşımak istemiyorum ama bana da geçenlerde usg ile bakıp 3cmlik fibroadenom var dendi. Biyopsi falan yapılmadı, temiz dendi. Bununla ilgili sağlık bölümüne konu açtım ama kimse dönüş yapmadı. 2004 konusunu okudum, aklıma takıldı, usg sonucu temiz çıksa da inanmamak mı lazım?
Hayatım boyunca hiç ağrımadı, elime gelmedi. Annem meme kanseri atlattığı için ben de baktırayım demiştim.Bende gecen ysptırdım kist dedı onemlı deıl dedı benımkı agrı yapıypr 6 sy donra tekrar gel defı .Şimdi bende çok korktum
Genelde fibrodenomlar ağrı yapıyorBende gecen ysptırdım kist dedı onemlı deıl dedı benımkı agrı yapıypr 6 sy donra tekrar gel defı .Şimdi bende çok korktum
6 ay donra dedi gıttıgım bu doktor ıyı 6 ay sonra bakıcaz dedı kılo alıp vermedende oluomuşGenelde fibrodenomlar ağrı yapıyor
Küçük ise mudahale etmiyorlar
Buyukse alıyorlar.
Ama bence başka iyi bir doktora gidin
İhmal etmeyin.
Çok ıyı yspmışınız aslında hep baktırmak gerek bence ama her seyı ne kadar ıhmal edıoruzHayatım boyunca hiç ağrımadı, elime gelmedi. Annem meme kanseri atlattığı için ben de baktırayım demiştim.
E devlete düşüyor mu sonuçGenelde fibrodenomlar ağrı yapıyor
Küçük ise mudahale etmiyorlar
Buyukse alıyorlar.
Ama bence başka iyi bir doktora gidin
İhmal etmeyin.
Ah canımMerhabalar uzun olacak anlatacaklarim ama icimi dokmek istedim... Ben 26 yasindayim uzun suredir birlikte oldugum ve cok sevdigim adamla 3 ay once evlendim gercektende ruya gibi hersey tam istedigim gibi oldu cok guzel bir dugun harika bir balayi ve harika bir evlilik hayatina adim attik. Ben devlet memuruyum memleketimizden uzakta kendi dunyamizi kurduk derken cook istedigimiz icin evliligimin 1. ayi dolduktan sonra hamile oldugumu ogrendim uctuk havalara tek biz mi aileler arkadaslar herkes cok cok sevindi. Bende bu farkliliga garip duyguya alismaya calisirken asiri mide bulantilarim basladi onlar bile oyle guzel geliyordu ki bana sonucta bunun sebebi askimizin meyvesiydi. Bunun oncesinde ben evlenmeden 1 sene önce elime bir kitle geldi hemen ertesi gun doktora gittim cok korktum. Bana onemsiz oldugunu fibrokist yapisi oldugunu soylediler. Usg cekildi. TEMIZ.... Ama hala elime geliyordu hatta doktor sut bezlerinden kaynakli olabilecegini hamile kalip emzirince kaybolacagini söyledi. 6 ay sonra gelmemi istedi. 6 ay sonra gittim yine kist TEMIZ dediler. Tamam artik dedim icim rahat... Bu süreçte anlattigim gibi evlendim. Bebek 6 haftalik olmustu doktorum benden bir takim testler istedi bunun icin devlet hastanesine gittim. Once bebegimi ilk defa ultrasonda gorecektim minicikti zaten ama kalp atislari oyle bir atiyor ki Allahim nasil bir sevinc mutluluk sardı bedenimi o ansa anladim annelik icimde atan 2. bir kalp... Kadin dogumla isim bitti Esimde beni bekliyordu Esim bu kiste bir baktir hic icime sinmiyor dedi ben hala cok onemsiz bu doktor emzirince gecer dedi diye ona anlatmaya calistikca sen bir baktir dedi. Randevu aldim ve usgye girdim. O anda doktor direkt -Ailende kanser var mi dedi
-Hayir dedim
-Yasin kac?
-26
-Ama cok gencsin sen dedi.
icime bir ates dustu....
-Ama hamileyim dedim.
-Kac haftalik dedi?
-6 dedim.
-Sadece suphe var ama zaten kucukmus aldirirsin dedi. Ne kadar basit bir cumle dimi? Bense yikildim orda hemen ciktim odadan tanidigim doktorlara ulastim gercek olamazdi bu. Tanidiklarim hamilelige bagli hormon degisikliginden dolayi bir doku artisi olabilecegini rahat olmami istedi ama mumkun mu? Hemen biyopsi icin 1 gun sonrasina randevu alip biyopsiyi aldirdik. Tam 1 hafta bekledim 1 umut..... Bebegime beni birakma sakin diye yalvardim konustum onunla... 1 hafta sonra esimden gelen telefon.
-Askim istedigimiz gibi cikmadi sonuclar ama sakin olalım bir çözüm bulacagiz. YIKILDIM...
hüngür hüngür aglamaya basladim hastaliktan degil sadece bebegimin beni birakacak olmasından. Hemen ailemin oldugu sehre gittim. 1 gun sonra cok iyi bir genel cerrahla tanistirdilar beni. Erken teşhis oldugunu bunun icin sevinmem gerektiğini ameliyat olup kitle ve koltuk altimi temizleyeceklerini söyledi. Peki dedim. Bebegim ne olacak? Gebeligi sonlandirmaliyiz cunku cok kucuk narkoz ve verilecek ilaclara dayanamaz bu da senin icin daha dramatik olur. Peki dedik esim de ben de çok uzulduk ama bitanem o bana destek olmaya calisiyor ben onu uzmemeye. Hep gulmeye calistik. Simsiki tuttuk ellerimizi. Bebegimizi aldirdik. O gun ogleden sonra. 3 gun sonrada kanser ameliyatimi oldum kitleyi temizlediler 1. evre hormona duyarli meme ca. Koltuk alti temiz cikti. Sonrasinda yaralarimin iyilesme sureci oldu. Bu evrede bir onkolog sectik. Kendisi bana 5 sene menapoza gireceğimi bu nedenle yumurta dondurma islemi yaparsam ilerde bebek istedigimde bir sorunla karsilasmayacagimi soyledi. Ben hemen yumurta dondurma islemlerina basladim. Dusunsenize bir kac hafta önce bebegim karnimdayken simdi ilerde doguramama sorunuma karsi onlem icin yumurta dondurmaya basladim. Kadin dogum randevulari en zoruydu hep hamile kadinalr bebeklerini usgde gorme heyecaniyla gelirken ben ise...........
Kisacasi yumurta dondurma islemimi de yaptirdim. Ve kemoterapi seanslarima basladım. Cooook zor zamanlar yasiyorum. Rabbim beterinden korusun. Bu hastaliktan cok korkuyorum. Kurtulabilir miyim bilmiyorum. Esimi coook seviyorum onun dede oldugu zamanlarda yaninda olmak istiyorum esimi bembeyaz saclariyla gorebilecek miyim? Biri bana anne diyecek mi? Allahım kimseyi boyle sinamasin çok zor. Uzun oldu kusura bakmayin. Lutfen meme kontrollerinizi aksatmayin...
Bilmiyorum ben özele gitmiştim o zaman e devlet bu kadar meşhur degildi.E devlete düşüyor mu sonuç
Çok şükür ki geçmişHamdolsun. Tedavim 1.5 sene önce bitti işime başladım. doktorumun izniyle hamile kaldim 6 haftalık hamileyim Allah nasip ederse.
Sibel Can 1 ben 2 ... çok kilo alıp vermişimdir.6 ay donra dedi gıttıgım bu doktor ıyı 6 ay sonra bakıcaz dedı kılo alıp vermedende oluomuş
Allah acil sifa versin cok uzuldum insallah tez zamanda atlatir ve evladiniza kavusursunuz sizin yazinizi okurken aklima kendim geldim bundan 8 sene once oglum dunyaya geldiginde gogsumde bi kitle fark ettim hemen dra gittim fibrokistlik oldunu soyledi her sene muayneye gelmem gerektigini soyledi fakat ben bundan 3 ay oncesine kadar hic gitmedim son 1 senedir ablam vefat ettiginden beri uzuntudenmi bilmiyorum asiri agri yapiyordu 3 ay once kontrole gittimde kistlerde buyume oldunu fakat korkulacak birsey olmadigini soyledi dr fakat yazdiklarinizi okuduktan sonra aklimda soru isareti olduMerhabalar uzun olacak anlatacaklarim ama icimi dokmek istedim... Ben 26 yasindayim uzun suredir birlikte oldugum ve cok sevdigim adamla 3 ay once evlendim gercektende ruya gibi hersey tam istedigim gibi oldu cok guzel bir dugun harika bir balayi ve harika bir evlilik hayatina adim attik. Ben devlet memuruyum memleketimizden uzakta kendi dunyamizi kurduk derken cook istedigimiz icin evliligimin 1. ayi dolduktan sonra hamile oldugumu ogrendim uctuk havalara tek biz mi aileler arkadaslar herkes cok cok sevindi. Bende bu farkliliga garip duyguya alismaya calisirken asiri mide bulantilarim basladi onlar bile oyle guzel geliyordu ki bana sonucta bunun sebebi askimizin meyvesiydi. Bunun oncesinde ben evlenmeden 1 sene önce elime bir kitle geldi hemen ertesi gun doktora gittim cok korktum. Bana onemsiz oldugunu fibrokist yapisi oldugunu soylediler. Usg cekildi. TEMIZ.... Ama hala elime geliyordu hatta doktor sut bezlerinden kaynakli olabilecegini hamile kalip emzirince kaybolacagini söyledi. 6 ay sonra gelmemi istedi. 6 ay sonra gittim yine kist TEMIZ dediler. Tamam artik dedim icim rahat... Bu süreçte anlattigim gibi evlendim. Bebek 6 haftalik olmustu doktorum benden bir takim testler istedi bunun icin devlet hastanesine gittim. Once bebegimi ilk defa ultrasonda gorecektim minicikti zaten ama kalp atislari oyle bir atiyor ki Allahim nasil bir sevinc mutluluk sardı bedenimi o ansa anladim annelik icimde atan 2. bir kalp... Kadin dogumla isim bitti Esimde beni bekliyordu Esim bu kiste bir baktir hic icime sinmiyor dedi ben hala cok onemsiz bu doktor emzirince gecer dedi diye ona anlatmaya calistikca sen bir baktir dedi. Randevu aldim ve usgye girdim. O anda doktor direkt -Ailende kanser var mi dedi
-Hayir dedim
-Yasin kac?
-26
-Ama cok gencsin sen dedi.
icime bir ates dustu....
-Ama hamileyim dedim.
-Kac haftalik dedi?
-6 dedim.
-Sadece suphe var ama zaten kucukmus aldirirsin dedi. Ne kadar basit bir cumle dimi? Bense yikildim orda hemen ciktim odadan tanidigim doktorlara ulastim gercek olamazdi bu. Tanidiklarim hamilelige bagli hormon degisikliginden dolayi bir doku artisi olabilecegini rahat olmami istedi ama mumkun mu? Hemen biyopsi icin 1 gun sonrasina randevu alip biyopsiyi aldirdik. Tam 1 hafta bekledim 1 umut..... Bebegime beni birakma sakin diye yalvardim konustum onunla... 1 hafta sonra esimden gelen telefon.
-Askim istedigimiz gibi cikmadi sonuclar ama sakin olalım bir çözüm bulacagiz. YIKILDIM...
hüngür hüngür aglamaya basladim hastaliktan degil sadece bebegimin beni birakacak olmasından. Hemen ailemin oldugu sehre gittim. 1 gun sonra cok iyi bir genel cerrahla tanistirdilar beni. Erken teşhis oldugunu bunun icin sevinmem gerektiğini ameliyat olup kitle ve koltuk altimi temizleyeceklerini söyledi. Peki dedim. Bebegim ne olacak? Gebeligi sonlandirmaliyiz cunku cok kucuk narkoz ve verilecek ilaclara dayanamaz bu da senin icin daha dramatik olur. Peki dedik esim de ben de çok uzulduk ama bitanem o bana destek olmaya calisiyor ben onu uzmemeye. Hep gulmeye calistik. Simsiki tuttuk ellerimizi. Bebegimizi aldirdik. O gun ogleden sonra. 3 gun sonrada kanser ameliyatimi oldum kitleyi temizlediler 1. evre hormona duyarli meme ca. Koltuk alti temiz cikti. Sonrasinda yaralarimin iyilesme sureci oldu. Bu evrede bir onkolog sectik. Kendisi bana 5 sene menapoza gireceğimi bu nedenle yumurta dondurma islemi yaparsam ilerde bebek istedigimde bir sorunla karsilasmayacagimi soyledi. Ben hemen yumurta dondurma islemlerina basladim. Dusunsenize bir kac hafta önce bebegim karnimdayken simdi ilerde doguramama sorunuma karsi onlem icin yumurta dondurmaya basladim. Kadin dogum randevulari en zoruydu hep hamile kadinalr bebeklerini usgde gorme heyecaniyla gelirken ben ise...........
Kisacasi yumurta dondurma islemimi de yaptirdim. Ve kemoterapi seanslarima basladım. Cooook zor zamanlar yasiyorum. Rabbim beterinden korusun. Bu hastaliktan cok korkuyorum. Kurtulabilir miyim bilmiyorum. Esimi coook seviyorum onun dede oldugu zamanlarda yaninda olmak istiyorum esimi bembeyaz saclariyla gorebilecek miyim? Biri bana anne diyecek mi? Allahım kimseyi boyle sinamasin çok zor. Uzun oldu kusura bakmayin. Lutfen meme kontrollerinizi aksatmayin...
Konu hortlamış. Ama cidden aşırı üzüldüm konuyu okurken. Konu sahibi sanırım sonra iyileşip tekrar hamile kalmış ama onunda hamileliği baya ilerlemişken bebeciğin kalbi durmuş.Bugün ikili test sonucumu aldım. Biraz riskli çıktı doktor tekrar çağırdı Bebeğimin kalbi durmuş nasıl oldu anlamadık. Yarın suni sanciyla bebeğimi alacaklar. Çok üzgünüm. Allah sizlere hayırlı sağ selamet doğumlar nasip etsin. Hakkınızı helal edin. Kolayca bu durumun altından kalkabilmem için duanızı eksik etmeyin.
Ben de konu sahibinin sonrasında neler yaşadığını merakedip baktığımda gördüm ..canım sıkıldı yazamadım burayaKonu hortlamış. Ama cidden aşırı üzüldüm konuyu okurken. Konu sahibi sanırım sonra iyileşip tekrar hamile kalmış ama onunda hamileliği baya ilerlemişken bebeciğin kalbi durmuş.Rabbim kadına sabır versin yA keşke gelse buraya tekrar ama uzun süredir girmemiş.
Kardeşim fibraadenom ameliyati oldu belki on sene olmuştur sukur temizdi sonuclar...birkac sene sonra sizinki gbi küçük çıktı gene..takip ediyorlar 6 ayda bir...cok geçmiş olsunn sizedeKonu çok eski yorum yapıp üste taşımak istemiyorum ama bana da geçenlerde usg ile bakıp 3cmlik fibroadenom var dendi. Biyopsi falan yapılmadı, temiz dendi. Bununla ilgili sağlık bölümüne konu açtım ama kimse dönüş yapmadı. 2004 konusunu okudum, aklıma takıldı, usg sonucu temiz çıksa da inanmamak mı lazım?
Merhaba. Fibroadenom bende de var. Bunlar iyi huylu tümörler, büyüyüp kansere dönüşmüyorlar. Müdahale gerektirecek boyuta gelirse alınıyorlar yerinden. Kontrollerimi yeni yaptırdım ben de, üniversite hastanesinde bir profa ve bir de özel hastanede genel cerraha muayene oldum, ikisi de aynen böyle anlattı.Konu çok eski yorum yapıp üste taşımak istemiyorum ama bana da geçenlerde usg ile bakıp 3cmlik fibroadenom var dendi. Biyopsi falan yapılmadı, temiz dendi. Bununla ilgili sağlık bölümüne konu açtım ama kimse dönüş yapmadı. 2004 konusunu okudum, aklıma takıldı, usg sonucu temiz çıksa da inanmamak mı lazım?
İçimi rahatlattığınız için çok teşekkür ederim. Bana 4cmi geçmeden ameliyatla almadıklarını, benimkini orada bırakıp büyümesini takip edeceklerini söylediler. Damarsız, top gibi birşey görüntüsü. Benim hiç ağrım olmadı, elime gelmedi. Annem meme kanseri atlattığı için 32 yaşından başladım kontrollere. Stres olmuştum biraz, teşekkür ederim.Merhaba. Fibroadenom bende de var. Bunlar iyi huylu tümörler, büyüyüp kansere dönüşmüyorlar. Müdahale gerektirecek boyuta gelirse alınıyorlar yerinden. Kontrollerimi yeni yaptırdım ben de, üniversite hastanesinde bir profa ve bir de özel hastanede genel cerraha muayene oldum, ikisi de aynen böyle anlattı.
Biyopsiye gerek yok, eğer buna ihtiyaç duyarsak kitleyi tamamen temizler onu patolojiye göndeririz dokunmaya gerek yok dediler. Elle muayenede belirgin bir büyüme olmadığı sürece de almıyorlarmış.
İçiniz rahat olsun yani, yıllık muayenelerinizi ihmal etmeyin. Geçmiş olsun.
Çok geçmiş olsun annenize de, size de. Ben de üniversite öğrencisiyken elime gelen bir kitleyle başladım meme kontrollerine. Onlar kistmiş, şimdiki fibroadenom. İki doktorun da aynı şeyleri söylemesi rahatlattı beni de. Bunun kanserle ilgisi yok dediler. İnşallah ameliyat boyutuna ulaşmadan böyle sakince durur ikimizinki de yerindeİçimi rahatlattığınız için çok teşekkür ederim. Bana 4cmi geçmeden ameliyatla almadıklarını, benimkini orada bırakıp büyümesini takip edeceklerini söylediler. Damarsız, top gibi birşey görüntüsü. Benim hiç ağrım olmadı, elime gelmedi. Annem meme kanseri atlattığı için 32 yaşından başladım kontrollere. Stres olmuştum biraz, teşekkür ederim.