Yeni evlenmiş hanımlar,çeyizinizdeki hangi ürünlerden memnun değilsiniz?

Tabiki bilgilerim yetersiz geliyordur cnm ya
Hayatta hiç bişi de belli olmuyor ki aslında yani sonuçta bakarsın bende alıp kullanırım..
Nasip kısmet
Ama bilgilerini paylaştığın için teşekkürler tatlım
Artık karşı değilimkaydirigubbakcemile3

mikrodalga sevdasına benim kurutma makinesiyle ilgili sordugum soru kaynadı:)
hanımlar kurutma makınesı kullanıyormusunuz,memnunmusunuz?

mikrodalga sevdasına benim kurutma makinesiyle ilgili sordugum soru kaynadı:)
hanımlar kurutma makınesı kullanıyormusunuz,memnunmusunuz?

Biz kullanmadık evde cnm ama güzel bişi gibi geldi eğer sen öyle de söylüyorsan bi araştırmak lazımCADIARZU
bu arada şafağın yaklaşmış hayırlı olsunopuyorumnanaktan

teşekkür ederim durucum
ya bizde var miele markası
ya bolarıyor yada cekıyor kıyafetler
ya annem kullanmasını tam bılmıyor
ya da anlamadım ben bu işi:)

bence kurutma makinası sağlıklı değil:sinifsinif:

saglik boyutunu bilmiyorum cnm ama ben ogrenciligmde yikatip kurutmaya verirdim ve yumusatici kokusu falan bayaga yok oluyodu..Acaba digerleri de onun gibi mi, o yuzden ben dusunmuyorum gerci antalyada yasiycam nasipse gerek de yok benim icin..

Çok güzel bir topic olmuş yapan arkadaşın ellerine sağlık..Ben ne alırsam alayım alacağım her şeyi ki özellikle büyük ve pahalı olan ürünleri araştırmadan asla almam.Kalite inanılmaz önemlidir ve tabi görsellikte.İnanın abartmıyorum ama hasta derecede araştırmacı ve gözlemciyimdir.2senelik evliyim ve eşyalarımı alırken benimle alışverişe iştirak eden herkes zamanla pes ettiler ve herşeyimi kendim aldım:)Mobilyalarımı alırken eşim bile yoktu yanımda fotolarını gönderdim ona ve o da beğenince aldım:)Arkadaşlar mutfak eşyaları mutlaka çok önemli ancak topicte mobilya konusunda fazla yorum yapılmamış ve bir evde bence en önemli unsur alınan mobilyalar sonra beyaz eşyalar sonra mutfak araçları vs.Mobilyada hepimiz önce görselliğe bakıyoruz ve kullanım özelliklerini biraz göz ardı ediyoruz sanki.Ben Denizli'de oturuyorum ve belki inanmıcaksınız ama buradaki tüm mobilya mağazalarını gezdim ve mobilyalarımı Konya'dan Rapsodi mağazasından aldım.Bu yönümü hiç sevmemekle beraber aldığım ürünlerin kullanımına bakınca aslında fena değil yönüm diyebiliyorum.Neyse çok uzattım listeye başlıyorum:

-Tüm mobilyalarımı yatak odamda dahil Rapsodiden aldım ve hepsinden çok memnunum.Benim evime şu zamana kadar kim gelirse gelsin inanın ilk sordukları ve öve öve bitiremedikleri şey oturma odamdaki takımımdır.Altları komple açık temizlik açısından çok kullanışlı,çookkk komforlu ve inanılmaz spor.Çok fazla renk seçeneğiniz var.Kendi takımınızı istediğiniz renk seçenekleriyle oluşturuyorsunuz.Ben mor hastası biri olarak kanepe ve koltukları acı mor,sırtları tatlı lila (ki lilanın her tonunu beğenmem)kırlentleri fuşya yaptırdım.Fotosunuda koyarım evlenecek arkadaşlara fikir olur.Başlıkları üç kademede ayarlanabiliyor.Koltukları bile üç kademeli ve tv koltuğu,çocuklar için yatak olabiliyor.En süper özelliği de tüm takımın yüzeyi,kendi örtüsü yani çıkarılıp yıkanabiliyor.Arkadan fermuarlı hepsi.Yıkanıncada birşey olmuyor ben sık sık yıkıyorum ne renk atması ne başka bi sorun.Bu arada aldığınız ürünün 10yıl parça hakkı sağlanıyor size.Eskiyen ya da değiştirmek istenilen bir parçayı değiştiriyorlar.Rapsodi reklamı gibi oldu sanki ama inanın samimi duygularımı yazıyorum.

-Misafir odamdaki takımında altı açık bacakları metal.Rapsodinin sponsor olduğu dizilerde gösterilen kanepe örneği benim takımım ve ilk üretildiğinde özel dizayn ödülü almış.Onuda sırtları ve oturulacak kısımları siyah flock,kolları metalik gri deri yaptırdım.Yastıklarda kırmızı deri yaptırdım.Bu ürünüde tavsiye ediyorum.

-Denizlide benm tarzıma uygun olan tek yer Casa'ydı ki fiyatlar inanılmaz yüksek olduğu için alamadım Rapsodi Casa'ya göre biraz daha uygun ve çizgileri aynı fikir olsun herkese.

-Beyaz eşyalara gelince ben herşeyimi Bosch aldım ve çok memnunum.Eşim Bosh ve Sıemenste staj yapmış ve kalitelerini çok daha farklı açıdan onaylıyor ki bende 2senedir kullanıyorum hiç bir şikayetim yok.Bulaşık makinesi alacaklara tavsiyem Bosch'dan Power 55'dir.60 derecede 55 dk yıkıyor ve süper sonuç veriyor.Çamaşır makinanızda mutlaka kısa programlara dikkat edin.Benim 15,39,45 ve 50 dklık kısa programlarım var ve gerçekten memnunum.

-Mikrodalga konusuna gelince ben almadım.Bende sağlıksız olduğunu düşünüyorum ki bu konuda bir çok yazı okudum ve uzman yorumları dinledim.Kullananlar için pratikmiş ama ben tasvip etmiyorum.Herkesin bakış açısına saygı duymak gerek.

-Yatak örtüsü,kahvaltı seti,ekmek kızartma makinası almadım gereksiz gördüğüm eşyalar.

-Bornozlarım Benetton ve Pierre Cardin ikisindende çok memnunum.

-Nevresim takımlarım Linens,Taç ve Benetton tavsiye ederim hiç sorun yaşamadım.

-Fritöz sakın almayın derim ben.Hiç kullanışlı değil ve gerçekten temizliği çok zor.Kullanmıyorum bi köşede bekliyor çok gereksiz.

-Kütahya'da okuduğum için tüm tencere ve yemek takımlarımı Güral almıştım.Çelik tencere seti haricinde diğerlerinden memnunum.Bi arkdaşta çelikte sorun yaşamış ona fikir olması açısından yazayım ki benim takımımla aynıysa eğer takımı değiştiriyorlar.Saplarında metal olan kısımları folyo gibi birşey yapmışlar o kısımlar zamanla deforme oldu ve Güral bu noktada hatayı kabul ediyor.İster sapları değiştiriyor çünkü sadece saplarda sorun isterse komple seti.Ben seti değiştiriyorum yerinede siyah puantiyeli çok şık ve spor bi set beğendim onu alıcam.Bir tencere eksik ama olsun deseni çok hoş.Sorun yaşayan arkadaş bi bak derim.

-Bir de ben yemek takımı aldığıma pişmanım.Memnunum takımım iyi ama gereksiz olduğunu düşünüyorum.Annemin baskısıyla almıştım.Şimdi ki aklım olsa Bernardo,Esse gibi markalardan kafama göre alır kendim oluştururdum.Hem farklı farklı olurdu hem de acaip şık ürünler var.Bernardo ve Esseye mutlaka bakın arkadaşlar.

-Mutfakta cam masa ve renkli deri sandalyeler kullanıyorum.Cam masa konusunda tereddütü olan arkadaşlar bence düşünmeyin ben çok rahatım.Arada örtüsünü seriyorum ama genelde sade kullanıyorum ve şimdiye kadar sorun yaşamadım.

-Baharatlık,yağdanlık gibi aslında küçük ama önemli eşyaları ise komple metal aldım.Metal kullanması zor olmasına rağmen görüntüsünden dolayı çok memnunum ve mutfağa giren herkesin ilk sorusu"nerden aldın"oluyor.Bulaşık makinasında yıkıyorum parlamış olarak çıkıyor.

-Koridorda kaşmirin turuncu ve kiremit rengi shaggy halısını kullanıyorum görüntü çok spor ama kullanışlı değil.Shaggde kaşmiri tavsiye etmiyorum.Başta kabarık ama zamanla gidiyor kabarıklık.

-Mutfak robotu almadım blendır,mikser ve rondo kullanıyorum onlarda Bosch'n memnunum.
Robot gereksiz sanki gibi geliyor bana.

-Elektrik süpürgesinde yine Boschn 2200 W'lk Formula Hygienixx şiddetle tavsiyedir.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar ve inanın tüm bunları çok araştırarak aldım kullanımlarıda gayet güzel.Özellikle mobilya konusunu bi değerlendirin arkadaşlar.Sıkmışsam sizi kusura bakmayın biraz da canım sıkkın iyi geldi yazmak bi de hassas olduğum bi konu.Umarım az da olsa faydalı olmuşumdur.

cok tesekkurler, sanirim ben de sizdenim her seyi cok fazla arastiriyorum ve cevremdeki insanlar abarttigimi dusunuyor bazen..Bense her sey icime sinerek aliyim istiyorum cok sukur bi cok seyimi kendim aldim, allahtan cevremdekiler karismiyor kendim aldigim icin eh ucu kimseye dokunmuyor nasi olsa..

sana katılıyorum canım

1992 yılında Raum ve Zelt tarafından yayınlanan ‘’Geleneksel şekilde hazırlanan yiyecekler ve Mikro dalgada hazırlanmış yiyeceklerin kıyaslanması’’ başlıklı çalışmada şu noktalar vurgulanmıştır:-

‘’Doğal tıbbın en temel hipotezi insan vücudu alışık olmadığı moleküller ve enerjiler ile karşılaştığı zaman bu molekül ve enerjiler bedene fayda yerine zarar verirler.

Mikrodalgada hazırlanmış yiyeceklerin içinde insanların ateşin keşfinden beri pişirdikleri yiyeceklerinde bulunmayan moleküller ve enerjiler bulunmaktadır. Hâlbuki güneşten ve diğer yıldızlardan gelen mikrodalga enerjinin esası DC/direkt akımdır.

Buna karşılık yapay olarak üretilen mikrodalgalar (ki buna fırınlarda üretilenlerde dâhildir) AC (değişken akımdan) meydana gelir ve dokundukları her yiyecek molekülünde saniyede bir milyarın üstünde polarite değişmelerine neden olurlar.

Böyle bir işlemde doğal olmayan moleküllerin ortaya çıkması kaçınılmazdır. Fırınlarda üretilen mikrodalgadan dolayı doğal olarak ortaya çıkan amino asitlerde bile isomerik değişiklikler (şekil değişimleri) olduğu ve toksik formlara dönüştükleri tespit edilmiştir.

Kısa bir sürede tamamlanmış bir çalışmada mikrodalgada hazırlanmış süt ve sebzeleri tüketen kişilerin kanlarında belirgin ve rahatsız edici değişimler olduğu gözlenmiştir. Bu araştırmada sekiz gönüllü değişik şekillerde pişirilmiş aynı besin türlerini tüketmişlerdir.

Mikrodalga fırınlarda işlem görmüş yiyecekler gönüllülerin kanlarında değişimler yaratmıştır. Hemoglobin seviyeleri düşmüş ve toplam beyaz hücreler ile kolesterol seviyeleri yükselmiştir. Buna karşılık lenfositler düşmüştür.

Kandaki enerji ile ilgili değişimleri tespit edebilmek için ışık yayan bakteriler kullanılmıştır. Mikrodalgada işlem görmüş yiyecek tüketiminden sonra kişilerden elde edilen kan serumuyla karşılaşan bakterilerin yaydıkları ışınlarda belirgin bir artış gözlenmiştir.

1991 yılında ısviçre de Dr. Hans Ulrich Hertel ile Lozan Üniversitesinden bir profesörün birlikte yaptıkları araştırmada da yukarıdaki sonuçlar elde edilmiştir.

Bunlara ek olarak Ruslar tarafından tespit edilmiş bir ‘’mikro dalga hastalığı’’ vardır. 1950’li yıllarda Ruslar radarın geliştirilmesi çalışmalarında mikro dalgalara maruz kalmış binlerce işçi üzerinde yaptıkları araştırmada bu kişilerde çok ciddi sağlık sorunları olduğunu tespit etmişler ve bu nedenle mikro dalga kullanımı için kesin kısıtlamalar getirmişlerdir. Buna göre işçiler en fazla 10mikrowatt enerjiye maruz kalabilecekler, siviller için ise bu miktar 1 mikrowatt belirtilmiştir.

‘’The Body Electric’’ isimli kitabında Robert O.Becker mikrodalga radyasyonunun sağlık üzerindeki etkileri ile ilgili olarak Ruslar tarafından yapılan araştırmayı ve ‘’mikrodalga hastalığını’’ şöyle tanımlamıştır :-

‘’Mikrodalga hastalığının ilk işaretleri düşük kan basıncı ve düşük nabızdır. Daha sonra çoğunlukla sempatik sinir sisteminin kronik olarak uyarılması (stres sendromu) ve yüksek kan basıncı ortaya çıkar.

Bu dönemde baş ağrısı, baş dönmesi, göz ağrısı, uykusuzluk, huzursuzluk, endişe, mide ağrısı, sinirsel gerilim, konsantrasyon bozukluğu ve bunlara ek olarak apandisit, katarakt, üreme organları ile ilgili sorunlar ve kanser görülür.

Kronik semptomlardan sonra adrenalin fazlalığı, koroner damarların bloke olması ve kalp krizleri ortaya çıkar.

Ayrıca lenfatik sorunlarda gözlemlenmiştir ki bu da bazı kanser türlerini önleyebilmek için bedenin ihtiyacı olan gücün daha azalmasına yol açmaktadır.

Yapılan gözlemlerin sonuçlarına göre kanda daha fazla kanser hücresi oluştuğu, ayrıca mide ve bağırsak kanserlerinde de artış olduğu gözlemlenmiştir. Ayrıca, daha fazla sindirim sorunu, idrar ve dışkılama sisteminde yavaş yavaş bozulmalar meydana gelmiştir

Mikrodalgalar da ışın dalgaları veya radyo dalgaları gibi bir çeşit elektromanyetik enerjidir ve elektromanyetik güç veya enerji spektrumunun bir kısmını işgal ederler. Günümüzde, modern teknoloji çağında mikrodalgalar uzun mesafeli telefon sinyallerini, televizyon programlarını ve bilgisayar bilgilerini hem dünya çapında hem de bir uzayda ki bir uyduya yollamak için kullanılırlar. Ancak, bizim bildiğimiz ve de bize hiç yabancı olmayan mikrodalgalar yemek pişirmek için bir enerji kaynağı olarak yaralandığımız mikrodalgalardır.

Her mikrodalga fırında bir magnetron vardır. Bu bir tüptür ve burada elektronlar hem manyetik hem de elektrik alanlarından etkilenerek 2450Mega Hertz veya 2.45 Giga Hertzlik bir mikrodalga radyasyonu üretirler. ışte bu radyasyon yiyeceklerdeki moleküllerle etkileşim yapar.

Bütün dalgasal enerjiler dalganın her bir döngüsü ile pozitif kutuptan negatife doğru bir değişim yaşarlar. Bu polarite değişimi her saniyede milyonlarca defa meydana gelir. Besin moleküllerinde özellikle su moleküllerinde aynen bir mıknatısta ki kuzey-güney kutbu gibi bir pozitif birde negatif uç vardır.

Ticari fırın modellerinde 1000Wattlık bir elektrik akım vardır. Magnetron denilen tüpten üretilen bu mikrodalgalar fırının içindeki besini bombardımana tabi tutarken kutupsal moleküllerin de aynı frekansta saniyenin milyonda biri bir zamanda dönmelerini sağlarlar.

Bütün bu aktivite yemeğin ısınmasını sağlayan moleküler bir sürtünmedir. Bu alışılmadık ısıtma şekli çevredeki moleküllere zarar verir, onları parçalara ayırır ve deforme eder.Güneşten gelen mikrodalgalar ise direkt akım (DC) prensiplerine göre fonksiyonlarını yaparlar ve yukarıda bahsedilen sürtünme ısısını üretmezler. Buna karşılık mikrodalgalar AC akım kullanırlar ve sürtünme ısısı meydan getirirler.

Bir mikrodalga fırın ince ve çok keskin bir enerji dalgası üretir ve bu dalga tüm enerji spektrumunda sadece dar bir frekansta bulunur. Fakat güneşten gelen enerji geniş bir frekans spektrumunda çalışır.

Mikrodalga kullanarak pişirme yönteminin hem günlük yemek pişirmede hem de bebeklere verilen biberon sütlerinin ısıtılmasında çeşitli zararlarının olduğu tespit edilmiştir.

Ayrıca, 1991 yılında, Oklahoma’da mikrodalgada ısıtılmış kan verilen bir hasta ölmüştür. Mikrodalga da ısıtılmış kan hastanın kendi kanında değişim yapmış ve sonuçta hastanın ölümüne sebep olmuştur.

Bu da açıkça gösteriyor ki mikrodalga kullanılarak yapılan ısıtma işlemi ısıtılan maddelere zararlı bir şeyler yapmakta. Beden, doğası itibariyle bir elektrokimyasal olduğu için insanın elektrokimyasal işlemlerini zorlayan veya değiştiren bir zorlayıcı güç bedenin fizyolojisinide etkilemektedir.
Bu konu Robert O.Becekr’ın kitabı ‘’The Body Electric’’ ve Ellen Surgaman’ın kitabı ‘’Dikkat, Çevrenizdeki Elektrik Sağlığınıza Zaralı Olabilir’’ isimli kitapta detaylı olarak anlatılmıştır.

Detaylı bilgi: http://sufizmveinsan.com/arastirma/microdalga.html

dileyen dilediğini kullanabilir tabi, ama okumakta da fayda görüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yanlış bildiğimi düşünmüyorum, çok şükür araştırıyorum. Ama isteyen istediğini kullanmakta elbetteki özgürdür.

saglik boyutunu bilmiyorum cnm ama ben ogrenciligmde yikatip kurutmaya verirdim ve yumusatici kokusu falan bayaga yok oluyodu..Acaba digerleri de onun gibi mi, o yuzden ben dusunmuyorum gerci antalyada yasiycam nasipse gerek de yok benim icin..
çamaşır makinasından çıkar kurutma makinasına at.giysiler çabuk kötü oluyo resmen..
ben asla almam:1ninca:

Çok güzel bir topic olmuş yapan arkadaşın ellerine sağlık..

çok faydalı bilgiler vermişsin cnm..tşkkrlropuyorumnanaktan

Ne dmk cnm faydalı olabilmişsem ne mutlu bana ki topic çok güzel gerçekten ancak bir rahatsızlığımı da dile getirmeden edemeyeceğim konu mikrodalga zararlı mıdır değil midir değil herkes kısaca bence görüşünü paylaşabilir ama konu mikrodalgaymış gibi yaklaşmasak daha iyi olur gibime geliyor.Konu alanından çıkmasın bence çünkü evlenecek olan ve eşya yenilemek isteyen arkadaşlar için gerekli bir topic bu.Herkes kullandığı eşyalardan yola çıkıp deneyimlerini yazmaya devam ederse çok daha faydalı olcak benim görüşüme göre

çok faydalı bilgiler vermişsin canım,çok teşekkürler ben siemens ve boshun aynı yerde üretildiğini duymuştum sence doğru mu?

Bende boschla ilgili çok iyi şeyler duyuyorum herşeyi bosch aldık süpürgemi de bosch almak istiyorum bakalım

Mutlulukla kullan Pinky eşyalarını..Evet cnm Bosch ve Sıemens aynı yerde üretimi yapılan aynı firmanın ürünleri.Aralarındaki farklar sadece Sıemens Bosch'dan önce kurulmuş Bosch'u sonra kurmuşlar.Ve aralarında dizayn farklılıkları var.Eşimin söylediğine göre tüm eşyaların motorları Almanya'da üretiliyormuş.Motor ve önemli parçalar orada yapılıyor diye biliyorum cnm.Tabi değişiklik yapmamışlarsa çünkü eşim ünvdeyken stajını yapmış ve o yıllarda öyleymiş.Alman markası yani.Sıemens marka olarak önce doğduğu için fiyatları Bosch'a göre biraz daha yüksek.Benim tüm beyaz eşyam Bosch.2senedir bi sıkıntı yaşamadım memnunum şunu da belirtmeden geçemeyeceğim arkadaşım fırınını Sıemens'ten aldı onun da eşyaları komple Bosch fırını acaip övüyor yalnız ve arkadaşım genelde fırın yemekleri yapıyor bende memnunum fırından ama o aşırı derecede övüyor benimki ile kıyaslayınca daha iyi olduğunu söylüyor bu noktayı da söyleyeyimde fikir olsun.

Yanlış bildiğimi düşünmüyorum, çok şükür araştırıyorum. Ama isteyen istediğini kullanmakta elbetteki özgürdür.

ben sana hakaret etmişim gibi bi tavra girmişsin saçma olmuş
evet yanlış biliyorsun
bu dediğini işi bilen birine yada bir bilim adamına sölesen sana gülerler
molekülün yapısını değiştirmek bukadar kolay mı derler
araştırmışsın ama yanlış şeyler öğrenmişsin
doğruyu öğrenmek de bukadar kötü olmasa gerek
moleküllerin yapısı değişmez en azından bukadar kolay değil bu iş
moleküllerin hareketi ile enerji iletimi yapılır ısınma meydana gelir
hatta yiyecekteki su oranı nekadar yüksekse ısınma okadar kolay olur ısıtma ve pişirme çünkü su ortamı hareket kolaylaştıran bir ortamdır
molekül hareketi ise herzaman dünyada mevcuttur
hiç birşey sabt değildir düzensizlik doğanın bi kanunudur çünkü

sen doğruya kapalı olsan da bilmeyip öğrenmek isteyenlere bu da açıklayıcı bilgi olsun

kızlar sakin olun
mikrodalga konusunu kapatalım artık
sağlıksız bulan alıp kullanmaz sağlıklı olduğunu düşünen alır kullanır herkes düşüncesini yazmakta özgür ama daha fazla uzatmayalım lütfen...!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…