Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu Yeni evlenecek ,ev yenileyeceklere (renkler ve desenler uzerine )

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

canim avangard mobilyalari bende cok begeniyorum.. turkiyede son zamanlarda bi contemporary akimi aldi absini gidiyor.. ama avangard son yasadigimiz yuzyila damgasini vurmus bir still.. ayrica bence yeterince modernize edilmis haldeler..

avangardi bilirsin, ilgilendigin icin cokca mor, aqua , haki, siyah, yada aklina gelen herhangi bir rengin pastel bir tonunu kullanabilirsin.. bol tasli, sikir sikir bir tarz avangard.. yine modernize edilmis kristal avizeler , ama esyalarin yaninda ihtisamini kaybetmicek sekilde buyukce secilmeli..

perde olarak ipek santuk kullanabilirsin yada polyester, damask olabilir yada sade .. bir veya birkac rengi karistirarak,Drapeler halinde, rod'larla uzunca birakabilirsin perdelerini hatta biraz yerleri supurecek sekilde durursa, daha gosterisli olabilir..

bir kac resimde ekliyeyim perdelerin kumaslari ve nasil kullanildiklarina dair ..

cok detayli anlatmissiniz, resmen gormus kadar oldum salonunuzu :) baslayalim hadi..

simdi ceviz bir loveseat'iniz var .. ve 70 yillik.. ve kaplamalik kumasini degistirmek istiyorsunuz onun icin bir kac sey soyleyecegim ama oncelikle kaplama icin goturdugunuzde koltuklarin iskeletinide baktirin, muhtemelen onca senenin agirligi , yukunu tasiyan iskeleti pek saglam degildir.. siz koltukalrin yuzunu degistirdikten 3-5 yil sonra cokme yapmasin.. bir de koltuklarin ahsap bolumlerini boyatmayi dusunur musunuz? boyatmadan da pek ala guzel sonuc alirsiniz ama daha acik renge bej'e mesela boyatip , oymalari hafif golgelendirebilirsiniz cok sik bir goruntu alabilirsiniz..

onun disinda 2'li koltugunuzu tek renk kaplattirin, polyester karisik bir kumas olacaksa, haki, sarap rengi, bal rengi olabilir.. ama kadife kaplatmak isterseniz, son yillarda yine delicesine moda.. mavi, mor, gri,sutlu kahve, yesil yine kaplanabilir renkler arasinda .. aslinda hayal gucune sinir koymak imkansiz, ne renk arzu ederseniz.. ama benim favorim polyester icin sarap rengi olurdu .. ki bulursam resim ekleyecegim :)

kadife icinse parlak gumus grisi nedense , siz koyu ceviz rengi dediginizde aklima oturmustu bile :)

berjerleri damask dusunebilirsiniz, renk katmasi ve ortami neselendirmesi icin.. deriden tutun, sirt kismi desensiz , sadece minderleri desenli, yada her farkli parcasi icin farkli renk ve dizayn kullanabilirsiniz.. berjerler ne kadar cilgin, o kadar makbul artik.. o agir basli, yasli berjerler kalmadi ..

ev giris kat mi, yuksek katlarda mi? perde secimini ona gore yapmak gerekebilir..ev yuksek kat ise , buyuk ve deniz goren camlari kapatmak hic benim tarzim degil cunku.. sirf ciplak gorunmesin diye cam bitis noktalarina ,kalin perdeler yerlestirilebilir.. giris kat bir evse , store kacinilmaz olur.. sonuna kadar acilabilir sekilde kullanilabilir..

son olarak siz 2 li koltukalrinizin rengini netlestirin kafanizda.. ona gore duvar ve perde rengini konusalim yine..

merhaba,

özellikle bu güzel yönlendirmeleriniz için çok çok teşekkür ederim. fikir olması için koyduğunuz fotoğraflardan tam aklımdaki şeyleri bulma fırsatı buldum ne kadar teşekkür etsem az...

yeni evim için kesinlikle "rahat" konseptte ve açık pastel renklere sahip mobilyalar düşünüyordum, meğer benim kafamdaki "country" denilen tarzmış sayenizde keşfetmiş oldum

örneğin şu fotoğrafları gördüğümde resmen kalp atışlarım hızlandı tam soldaki gibi bir takım ve sağ resimdeki gibi abajurlar kullanmak istiyorum çünkü

ancak internette yaptığım araştırmada özellikle bu tarz mobilyalar üzerine çalışan firma bulamadım. özel yaptırmaya kalktığımızda da pahalı olacağını tahmin ediyorum...

siz ne önerirsiniz?

Sabırsızlıka sıramı beklerken küçük bir ekleme yapmak istedim
perdemi seçtim.. rustik olacak ve fon su sekilde.. yanlardan toplama olmayacak, sadece biraz uzun olacak yerde sürünecek yani (bunun bir adı verdı ama hatırlamıyorum).
fonum şu;

tüllerim kırık beyaz ve hafif parlak.. düz renk..
halımı da aldım.. tarif etmek gerekirse beyaz gibi ama gri gibi de görünüyor. çizgi çizgi bir halı ama çizgileri belli değil. nepal el dokuma diye geçiyor bilmiorum başka nasıl anlatabilriim :2:

benim sorum şu; pencerenin önüne tekli bir koltuk ya da berjer gibi bir şey düşünüyorum. hatta kafamda belirlediğim tarz şu

ama kumasına karar veremiyorum.. yani diyorum keşke perdeyi sonra seçseymişim çizgili bir desen iyi mi durur sizce?

yemek kısmı biraz daha süslü olacak. bu masayı ve konsolun siparişini verdim..

tek farkı masanın üstü ve konsolun üstü gri asitli ayna olacak ve masanın demir kısmı siyah..
diğer kısmını kapatmadık ahşapla.. bu üçlü koltuğu da alacağım tekli koltuğun ya da berjerin kumaşıyla kaplatmayı düşünüyorum.. o yüzden desen ciddi önem taşımaa başladı ve ben yalan yanlış şeyler seçicem sanırım
yardımcı olabilirseniz cidden çoooook ama çook sevinicem

Konu sahibine içten bol teşekkürleri sunuyorummmm.canım yine muhteşemsin sayende kendi evlerimizi ve bi bakıma çeyizlerimizi alabiliyoruz.canım sana bir kaç sorum olucak mümkünse bana yardımcı olurmusun.ben henüz bekarım ama ilerde kısmet olursa diyorum evlilik salonumu gri-beyaz-kırmızımı yapsam yoksa mor-beyaz-pembe mi yapsam çok kararsızım şimdiden objeleri almaya başlicamda ondan halımı filan alırsam diyorum.siyah renkleri asla evde bulundurmicam.mesela sade gri üçlü koltuk ve diğer üçlü koltuğuda kırmızı yapsam diğer iki tekli koltuğu beyaz yapsam diyorum.halımıda gri sade alsam.perdemi tülü grili beyazlı yapsam.ve mobilyayı beyaz tercih etsem.sade ve öz obje olarakta sadece kırmızıyı seçsem kötümü olur.

çok soru sordum ama eğer mor yaparsamda üçlü koltukları sade mor diğer iki tekliyi de sade beyaz yapsam.halımı mor beyaz alsam.perdemi tülü morlu beyazlı alsam.ve objeleri pembe seçsem nasıl olur.yani amacım yıllarca içinde otursam bile asla beni boğmasın bıktırmasın içim ferahlasın.gri-kırmızı-beyaz çok mu sade olur bu kombin.ve mor -beyaz-pembe ise çokmu keskin olur.

merhaba ;

aksesuarlarinizi esyalariniza gore secin, mobilyalardan evvel aksesuarlarin secilmesi , islerinizi biraz karistirabilir..

cok zevkli mobilyalar secmissiniz ama renklerle biraz basiniz dertte gibi :)) renkleri uydurmakta zorlanacaginizi tahmin ediyorsaniz, ve acik renk mobilya kullanmaktan korkmazsaniz.. benim tavsiyem ic perdenizin tonlarinda , haki-beyaz -kirli beyaz-bej renklerinde bir koltuk secmeniz olur, resimde gordugumuz berjer degil, eger bu tarz bir sofa olacaksa , koltugu acik renk tutup, uzerini yastikla doldurun.. yastiklari gumus gri ,eflatun ve dis perdenizin renkleriyle canlandirin..

yemek masasi koltugu icinse , modelde ki goruntuden sasmayin, orjinalligi kacirmayin.. cam onu koltugunda kullandigimiz yastiklarin renginden bir patchwork yaptirin yemek masasi koltugunun arka yuzune, ve sirt kismina, oturma kismina patchwork onermem, o bolume aynaninzla uyacak sekilde kirli gri deri kaplattirabilirsiniz..

resimdekiler biraz ucube bir country tarzi diyebilirim..:) biraz contemporary tarzla mix'lemisler.. ilk resim icin soyluyorum.. ikinci resimse tamamen modern bir takim.. sanirim bu resimleri bir arkadasim eklemis ve yorum istemisti.. ama ikisde birbrinden guzel ...

mobilya yaptirmaktan hic korkmayin.. guvendiginiz ve tarzinizi cikarabilecegine guvendiginiz bir atolye bulun.. aracisiz oldugu icin , umdugunuzdan hem cok daha kaliteli hemde cok daha ucuz mal edersiniz.:) hem piyasada cok bulunmayan , her evde gorulmeyecek size ait mobilyalariniz olur..

bu mesajinizi okumadan , cogu soruya cevap vermisiz sanirim diger sorunuzda :) koltuklariniz koyu fume,gri ?? tv uniteniz siyah, evinizi cidden aydinlatmak lazimmis, siz tekli koltugunuzda yada sofanizda kesinlikle acik bir renk kullanmalisiniz, az once bej-haki demistik, simdi evinizin fotograflarini gordukten sonra , somon renginide ekleyebilirim .. perdenizin alt tonlari 'da yakindi diye hatirliyorum..

mor rengi sormussunuz, mordan cok pastel gidin, fusya yada daha mor'un ucuk hallerini kullanabilirsiniz..

Coook sevindim cvp verdiğinizi görünce gerçekten çok teşekkür ederim çok mutlu oldum..

kesinlikel renkler konsuunda dertliyim.. girdim bir yola ama çıkamadım. nişanlım karıştırdı kafamı.. özellikle koltuk renkleri konusunda.. daha acık bir renk alacakken bir önceki sayfada olan gri koltukları sipariş etmiş buldum kendimi.
anlayamadığım bir iki şey var, utanarak sormak durumundayım ki iç perde dediğiniz tül mü? bu arada adını bilmediğim için berjer dedim çok pardon
sofayla yemek masası koltuğunu farklı kumaşlardan mı yapalım? bir de bana bahsettiğiniz renklere (haki-beyaz -kirli beyaz-bej) resimle örnek istesem çok mu şey istemiş olurum.. çünkü görmeden pek canlandıramıyorum
ayrıca koltuklarıma büyük yastıklar koyacağım daha seçmedim kumaşlarını.. onu da mı sofaya uydurayım? üff çok soru sordum kusura bakmayın..

kısaca ben ''sofayı-koltuklarımın üstündeki yastıkları-yemek masası koltugunu'' aynı renkte yapmayayım mı?
sofa: haki-beyaz -kirli beyaz-bej
yastıkları: gumus gri ,eflatun ve dis perdenizin renkleri (bunlardan koltuklarımın da üzerine atmalıyım di mi?)
yemek masası koltuğu (oturma kısmı haric): gumus gri ,eflatun ve dis perdenizin renkleri ile patchwork

diye özetleyebilri miyim?

ayy cok teşekkür ederrim tekrar çok mutlu oldum. biraz kafam aydınlandı sanki

kansu'cum meraba

mor agir bir renk yasadigimiz alanlar icin.. mor rengi bu kadar agirlikli kullanabilmek icin coook genis alanlara ihtiyacimiz var.. ki rengi yayarak kullanabilelim.. eger simdiden ne buyuklukte bir evde yasayacagin bellliyse, ev gercekten genisse sorun olmaz ama standart buyuklukte bir eve cikicaksan mor'rengi az ama oz kullan derim ben.. mesela sadece 2'li koltugunu mor kullan.. halini beyaz mor alma, kontrasti cok yogun yasatmaya gerek yok.. bej yap.. desensiz , sade bir hali sec.. berjerlerini yada tekli koltuklarini turkuaz yada turkuaz uzerine desenli kullanabilirsin.. mor'un renk oalrak gucunu , ancak fresh bi renkle kirabilirz, o yuzden turkuaz kullan derim.. uclu koltugunu ise yine ana renk olarak kullandigimiz bej yapabilirsin ..

ic perde ve durvar rengini halindan 1-2 ton daha koyu sec.. birbirine yakin renkler olmali.. sonra accent olusturacak butun objelerini pembe, turkuaz,eflatun, fusya 'larda secebilirsin.. cokda hos bir ortam yaratirsin ..

kirik beyaz siparis verdiginiz , tul yada store ona ic perde dedim:)

simdi ozetliyeyim iyice kafaniz akrismasin..

sofani : acik renk-bej-haki rengi olabilir

sofanizin ve fume koltuklarinizin uzerine yastiklar : gmus gri,eflatun, dis perdenizde somon tonu gordum sanki tum bu renklerde yastik yaptirabilirsiniz..

yemek masasi koltugu: yastiklarimizin kumaslarindan,( gumus gri, somon,eflatun hatta pembe renkelerinden) bir patchwork yaptirin, tipki orijinal yemek masasinin koltugunun sirti gibi yemek masasi koltugunuzu o patchworkle kaplattirin.. uzerine oturdugumuz kisim haric, popomuzu koydugumuz kisim cok kolay asinacagi icin, oraya kirli gri(aynaniza uysun) dana derisi kaplattirin, dayanikli olsun..

(Patchworkarca parca kesilmis, farkli renklerde kumaslarin birlestirilmis hali)

ornek renkler icin konuyu takip edin araya eklicem

canım çok sağol aslında mor ile turkuazı hiç kombin etmeyi düşünmemiştim derin bilgin sayesinde iki rengin uyumunu daha iyi anlamış bulunuyorum yüreğine diline sağlık .resimlerini heyecanla bekliyorum eklemeye devam

evet bir ara vakit bulduğumuzda modako'ya gidip bakacağız nişanlımla, yaptırsak kaça mal olur vs diye...

yalnız merak ettim sizin tam olarak "bu country tarzdır" diyebileceğiniz bir salon takımı nasıldır? fikir oluşturması açısından resim de ekleyebilirseniz çok sevinirim...

şimdiden teşekkürler

hadi ozaman bi country style giris 1. bolum yapalim :)

country tarzi , aslinda cograyadan, cografyaya farketmekle birlikte bir cesit koy evi dizaynidir.. yurt disinda sehirlerde yasayanlar bu tarzi cok kullanmiyorlar yani.. cogunlukla, kucuk kasaba ve country'lerde kullaniyor bu tarz, ismide ordan geliyor .. eger sehirlerde kullanilsa idi adi bu kez city style olacakti muhtemel :)

country tarzi kendi icinde de bolunuyor cokca, hic modernize olmamisi country, biraz daha renkleriyle ve sekliyle oynanmisi contemporary country look oluyor ..

country look mobilyalar genellikle 2-3 renkden olusur, renk skalasi biraz dar.. ham ahsap rengi , koyu cherry yada beyaz bitislidir.. cok cilali, cok boyali mobilya bulamazsiniz.. temel amac rahatliktir..

mobilyalar duz kesimdir. cok fazla girintisi , oyuntusu bulunmaz.. tek geometrik oyun koltuk ayaklarinda ve kollarindadir.

eger bahsettigimiz country evi bir dag evi flaansa, tavan ve yerlerde ahsap kaplama gormeniz mumkun..

kullanilan tekstiller genellikle cizgili, cicekli yada yama tarzi dedigimiz patchworklerden olusur.. beyaz, bej- yesil ve kahverengi cokca kullanilan renkler..

son olarak ekleyebilecegim illaki bir sominesi oldugudur..

unuttugum birseyler olursa yine eklemeye calisirim daha sonra..

hepsi country tarzi olmakla birlikte yine hepsi farkli iklimlerin ve bolgelerin contry tarzlari.. karisik ekliyorum bir fikiriniz olussun diye.. goz asinaligi olur hem..

bu arada eklerken aklima geldi, sizinde isinize yarar diye ekliyorum bilgiyi: eger dosemenin karakteristiginde cok fazla kahverengi varsa muhtemelen evin bulundugu yer bir dag etegi falandir..

cok fazla mavilik ve turkuaz varsa varsa dosemede ev bir sahil evi, yada denize yakin yakin konumlanmisdir..

eger agirlik bej ve minik desenlerden olusuyorsa muhtemelen ciftlik , duz ayak bir evdir..

sizde evinizi doserken bunalri dusunerek hareket edersiniz umuyorum..

çiçekli duvar kağıtları... aaaah ah...

Çok iyi anladım ve tekrar teşekkürler benim için bulunmaz bir nimet oldunuz gerçketen çok teşkkür ederim..
Forumu takip edicem sürekli

merhaba:)))

dün tesadüf konunuzu gördüm ve yeni evleneceğim, şu anda salonu hazırlamakla uğraşıyoruz. Henüz halı, perde, tv ünitesi, duvar kağıdı almadık. Sadece köşe koltuğumuz vardı yataş boogie resimdeki ile aynı renk kahve ve aynı yastıkları var, köşe takımı kapının karşısında fransız balkonun önünde duracak. 2 adet klasik tarzda berjer yaptırdık açık renk bej gibi berjerlerin sadece oturma yerleri ekose desenli yeşilli, kumaşlarının resimlerini ekledim. Bunlarda yemek masasının önünde duracak, berjerlerin ortasına yuvarlak ayaklı sehpa alacağız. Evin 2 adet resmini ekledim... kapıdan girişten sağdaki duvara duvar kağıdı ve tv ünitesi yapacağız. Cam masa da salonun yemek bölümünde duruyor, ben bu masayı boyatmayı ve sandalye döşemelerini değiştirmeyi düşünüyorum, benim bekar evimden kalma bir masa. Masayı beyaz eskitme düşündüm, döşemesi bej olsun dedim, berjer ortası sehpa ve tv ünitesi beyaz lake olsun dedik. Bilmiyorum doğru kararlar mı???? Buna göre halı açık renk krem, hafif bal rengi desenli olabilir dedim. Perde stor üzeri tül, yanlarda da japon fon olabilir, fonda krem düşündüm. Ama işte halı, perde ve duvar kağıdı rengine aslında çok karar veremedim. Oda küçük ama 9. katta ve çok aydınlık. Heryeri lake ve krem yaparsam bayar mıyız acaba??? Gerçi köşe takımı kahve ve yeterince yer dolduruyor ama...Aksesuar ekteki gibi gold rengi aldık, bir de şimdilik ayaklı yuvarlak abajur aldık. Cam masa üzerine sarkıt aydınlatma düşündüm.
Biraz karışık anlattım ama en azından bej ve kahveye uygun dekorasyon fikirleri verirseniz çok sevinirim.

Şimdiden çooook teşekkürler...