- 10 Şubat 2011
- 1.115
- 8
-
- Konu Sahibi nanymchpee
Eki Görüntüle 358049 Eki Görüntüle 358050 Eki Görüntüle 358051 Eki Görüntüle 358052
walla çok sevindim bu topiği bulduğuma
konu sahibi arkadaşım eğer eklemeyi becerebildiysem resimlerden de anlaşılacağı üzere ben bu avangard denilen tarzı salon için çok beğeniyorum.
yani adı üzerinde ''misafir odası'' bi ağarlığı olmalı bana göre. yüksek ihtimalle evime geçerken salon için seçimim bu yönde olucak hernekadar çevremden ''one öle babane
evi gibi'' diye tepkiler alsamda.
sana şunu sormak istiyorum ben bu tarzı aksesuar halı perde aydınlatma vs. seçimlerimle nasıl modernize edebilirim?
birde avangard tarza en çok yakışan renkler hangileridir sence ana renk ne olmalı?
şimdiden çook teşekkür ederim ....
sizi gördüğüme sevindim..
merhaba öncelikle içtenlikle yardımcı olmaya çalıştığınız için gerçekten sizi takdir ettim ve sizden birkaç öneri alabilmek için yeni üye oldum.ben aslında annem için soruyorum.annemin dikdörtgen bi salonu var.uzun kenarların biri komple cam ve bu camdan görünen harika bir deniz havuz ve bahçe manzarası var.diğer uzun kenarda tam ortada kolları ayakları koyu ceviz mobilya oymalı 70yıllık ikili bir koltuk ve onun sehpası var bu koltugun sag yanı mutfaga acılıyor kısmen açık mutfak gibi..sol yanındada surgulu komple filmli cam beyaz aliminyum kapı var yatak odasına açılıyor.kısa kenarların karsıya bakan kısmında ıkı adet koyu mese dar uzun camlı 30 yıllık iki vitrin ve arasında takımın cekmeceli konsolu ve uzerınde tv var.yerler ahsap görünümlü açık renk seramik bej rengide 2 halı var.annem mobilyalarında hatırası oldugu için vazgeçemiyor ama evi çok güzel yazlık eşyalarla boğulmasınıda istemiyor.simdi size sorum şöyle olacak1-oymalı koltugu ne rank ve ne tür kumaşla kaplamalıyız.2-yeni koltuk takımı alınacak diğer kısa duvar için 2li iki adette berjer cam önü için düsünüyoruz bu takım ne renk olmalı berjerlerde desen olmalı mı 3-duvar rengi ve perdeler ne renk olmalı tül mü stor mu japon mu yakısır lütfen yardımcı olun ...simdiden tesekkurler
Sabırsızlıka sıramı beklerken küçük bir ekleme yapmak istedim
perdemi seçtim.. rustik olacak ve fon su sekilde.. yanlardan toplama olmayacak, sadece biraz uzun olacak yerde sürünecek yani(bunun bir adı verdı ama hatırlamıyorum).
fonum şu;
Eki Görüntüle 366581
tüllerim kırık beyaz ve hafif parlak.. düz renk..
halımı da aldım.. tarif etmek gerekirse beyaz gibi ama gri gibi de görünüyor. çizgi çizgi bir halı ama çizgileri belli değil. nepal el dokuma diye geçiyor bilmiorum başka nasıl anlatabilriim :2:
benim sorum şu; pencerenin önüne tekli bir koltuk ya da berjer gibi bir şey düşünüyorum. hatta kafamda belirlediğim tarz şu
Eki Görüntüle 366582
ama kumasına karar veremiyorum.. yani diyorum keşke perdeyi sonra seçseymişimçizgili bir desen iyi mi durur sizce?
yemek kısmı biraz daha süslü olacak. bu masayı ve konsolun siparişini verdim..
Eki Görüntüle 366579
tek farkı masanın üstü ve konsolun üstü gri asitli ayna olacak ve masanın demir kısmı siyah..
diğer kısmını kapatmadık ahşapla.. bu üçlü koltuğu da alacağım tekli koltuğun ya da berjerin kumaşıyla kaplatmayı düşünüyorum.. o yüzden desen ciddi önem taşımaa başladı ve ben yalan yanlış şeyler seçicem sanırım
yardımcı olabilirseniz cidden çoooook ama çook sevinicem
merhaba,
özellikle bu güzel yönlendirmeleriniz için çok çok teşekkür ederim. fikir olması için koyduğunuz fotoğraflardan tam aklımdaki şeyleri bulma fırsatı buldum ne kadar teşekkür etsem az...
yeni evim için kesinlikle "rahat" konseptte ve açık pastel renklere sahip mobilyalar düşünüyordum, meğer benim kafamdaki "country" denilen tarzmış sayenizde keşfetmiş oldum
örneğin şu fotoğrafları gördüğümde resmen kalp atışlarım hızlandıtam soldaki gibi bir takım ve sağ resimdeki gibi abajurlar kullanmak istiyorum çünkü
Eki Görüntüle 366559 Eki Görüntüle 366560
ancak internette yaptığım araştırmada özellikle bu tarz mobilyalar üzerine çalışan firma bulamadım. özel yaptırmaya kalktığımızda da pahalı olacağını tahmin ediyorum...
siz ne önerirsiniz?
yaaa ben de yardım istiyoruuuumm lütfen
evlenmek üzereyim ve yavaş yavaş eşyalarımı alıyorum. tv ünitem ve koltuklarımı aldık.. resimlerini ekliyeyim hemen Eki Görüntüle 359891 Eki Görüntüle 359892 Eki Görüntüle 359893 Eki Görüntüle 359894 Eki Görüntüle 359895
aslında koltukları yaptırmak zorunda kaldık çünkü satan mağazaya gidemedik cok uzaktı, arabamız da yokama sunun gibi istemiştim; Eki Görüntüle 359896
sanırım benimki biraz koyu kaçtı ama artık is isten geçti.. ilk sorum aslında su; koltuklara koyacağım yastıkları hangi renkelerden seçmeliyim? perdeleri de aslında o tonlardan seçmek istiyorum uyumlu olsunlar diye.. ben fuşya ya da mor-fusya arası bir renk var, onunla renklendirmeyi planlıyorum ama yanlış mı olur?
halımı da su tarz düşünüyorum
Eki Görüntüle 359897 Eki Görüntüle 359898
bugun perdeleri almak istiyorum, dediğim gibi içinde fuşyalar olan bir fon, altına beyaz bir tül ve stor alıcam. rustik düşünüyorum.. umarım görürsünüz mesajımı..
merhaba ;
aksesuarlarinizi esyalariniza gore secin, mobilyalardan evvel aksesuarlarin secilmesi , islerinizi biraz karistirabilir..
cok zevkli mobilyalar secmissiniz ama renklerle biraz basiniz dertte gibi :)) renkleri uydurmakta zorlanacaginizi tahmin ediyorsaniz, ve acik renk mobilya kullanmaktan korkmazsaniz.. benim tavsiyem ic perdenizin tonlarinda , haki-beyaz -kirli beyaz-bej renklerinde bir koltuk secmeniz olur, resimde gordugumuz berjer degil, eger bu tarz bir sofa olacaksa , koltugu acik renk tutup, uzerini yastikla doldurun.. yastiklari gumus gri ,eflatun ve dis perdenizin renkleriyle canlandirin..
yemek masasi koltugu icinse , modelde ki goruntuden sasmayin, orjinalligi kacirmayin.. cam onu koltugunda kullandigimiz yastiklarin renginden bir patchwork yaptirin yemek masasi koltugunun arka yuzune, ve sirt kismina, oturma kismina patchwork onermem, o bolume aynaninzla uyacak sekilde kirli gri deri kaplattirabilirsiniz..
Konu sahibine içten bol teşekkürleri sunuyorummmm.canım yine muhteşemsin sayende kendi evlerimizi ve bi bakıma çeyizlerimizi alabiliyoruz.canım sana bir kaç sorum olucak mümkünse bana yardımcı olurmusun.ben henüz bekarım ama ilerde kısmet olursa diyorum evlilik salonumu gri-beyaz-kırmızımı yapsam yoksa mor-beyaz-pembe mi yapsam çok kararsızım şimdiden objeleri almaya başlicamda ondan halımı filan alırsam diyorum.siyah renkleri asla evde bulundurmicam.mesela sade gri üçlü koltuk ve diğer üçlü koltuğuda kırmızı yapsam diğer iki tekli koltuğu beyaz yapsam diyorum.halımıda gri sade alsam.perdemi tülü grili beyazlı yapsam.ve mobilyayı beyaz tercih etsem.sade ve öz obje olarakta sadece kırmızıyı seçsem kötümü olur.
çok soru sordum ama eğer mor yaparsamda üçlü koltukları sade mor diğer iki tekliyi de sade beyaz yapsam.halımı mor beyaz alsam.perdemi tülü morlu beyazlı alsam.ve objeleri pembe seçsem nasıl olur.yani amacım yıllarca içinde otursam bile asla beni boğmasın bıktırmasın içim ferahlasın.gri-kırmızı-beyaz çok mu sade olur bu kombin.ve mor -beyaz-pembe ise çokmu keskin olur.
Coook sevindim cvp verdiğinizi görünce gerçekten çok teşekkür ederim çok mutlu oldum..
kesinlikel renkler konsuunda dertliyim.. girdim bir yola ama çıkamadım. nişanlım karıştırdı kafamı.. özellikle koltuk renkleri konusunda.. daha acık bir renk alacakken bir önceki sayfada olan gri koltukları sipariş etmiş buldum kendimi.
anlayamadığım bir iki şey var, utanarak sormak durumundayım ki iç perde dediğiniz tül mü? bu arada adını bilmediğim için berjer dedim çok pardon
sofayla yemek masası koltuğunu farklı kumaşlardan mı yapalım? bir de bana bahsettiğiniz renklere (haki-beyaz -kirli beyaz-bej) resimle örnek istesem çok mu şey istemiş olurum.. çünkü görmeden pek canlandıramıyorum
ayrıca koltuklarıma büyük yastıklar koyacağım daha seçmedim kumaşlarını.. onu da mı sofaya uydurayım? üff çok soru sordum kusura bakmayın..
kısaca ben ''sofayı-koltuklarımın üstündeki yastıkları-yemek masası koltugunu'' aynı renkte yapmayayım mı?
sofa: haki-beyaz -kirli beyaz-bej
yastıkları: gumus gri ,eflatun ve dis perdenizin renkleri (bunlardan koltuklarımın da üzerine atmalıyım di mi?)
yemek masası koltuğu (oturma kısmı haric): gumus gri ,eflatun ve dis perdenizin renkleri ile patchwork
diye özetleyebilri miyim?
ayy cok teşekkür ederrim tekrar çok mutlu oldum. biraz kafam aydınlandı sanki
resimdekiler biraz ucube bir country tarzi diyebilirim..:) biraz contemporary tarzla mix'lemisler.. ilk resim icin soyluyorum.. ikinci resimse tamamen modern bir takim.. sanirim bu resimleri bir arkadasim eklemis ve yorum istemisti.. ama ikisde birbrinden guzel ...
mobilya yaptirmaktan hic korkmayin.. guvendiginiz ve tarzinizi cikarabilecegine guvendiginiz bir atolye bulun.. aracisiz oldugu icin , umdugunuzdan hem cok daha kaliteli hemde cok daha ucuz mal edersiniz.:) hem piyasada cok bulunmayan , her evde gorulmeyecek size ait mobilyalariniz olur..
evet bir ara vakit bulduğumuzda modako'ya gidip bakacağız nişanlımla, yaptırsak kaça mal olur vs diye...
yalnız merak ettim sizin tam olarak "bu country tarzdır" diyebileceğiniz bir salon takımı nasıldır? fikir oluşturması açısından resim de ekleyebilirseniz çok sevinirim...
şimdiden teşekkürler
hepsi country tarzi olmakla birlikte yine hepsi farkli iklimlerin ve bolgelerin contry tarzlari.. karisik ekliyorum bir fikiriniz olussun diye.. goz asinaligi olur hem..
bu arada eklerken aklima geldi, sizinde isinize yarar diye ekliyorum bilgiyi: eger dosemenin karakteristiginde cok fazla kahverengi varsa muhtemelen evin bulundugu yer bir dag etegi falandir..
cok fazla mavilik ve turkuaz varsa varsa dosemede ev bir sahil evi, yada denize yakin yakin konumlanmisdir..
eger agirlik bej ve minik desenlerden olusuyorsa muhtemelen ciftlik , duz ayak bir evdir..
sizde evinizi doserken bunalri dusunerek hareket edersiniz umuyorum..
Eki Görüntüle 367029 Eki Görüntüle 367030 Eki Görüntüle 367031 Eki Görüntüle 367032 Eki Görüntüle 367033 Eki Görüntüle 367035 Eki Görüntüle 367036 Eki Görüntüle 367037 Eki Görüntüle 367038 Eki Görüntüle 367039 Eki Görüntüle 367040 Eki Görüntüle 367041 Eki Görüntüle 367042
çiçekli duvar kağıtları... aaaah ah...
kirik beyaz siparis verdiginiz , tul yada store ona ic perde dedim:)
simdi ozetliyeyim iyice kafaniz akrismasin..
sofani : acik renk-bej-haki rengi olabilir
sofanizin ve fume koltuklarinizin uzerine yastiklar : gmus gri,eflatun, dis perdenizde somon tonu gordum sanki tum bu renklerde yastik yaptirabilirsiniz..
yemek masasi koltugu: yastiklarimizin kumaslarindan,( gumus gri, somon,eflatun hatta pembe renkelerinden) bir patchwork yaptirin, tipki orijinal yemek masasinin koltugunun sirti gibi yemek masasi koltugunuzu o patchworkle kaplattirin.. uzerine oturdugumuz kisim haric, popomuzu koydugumuz kisim cok kolay asinacagi icin, oraya kirli gri(aynaniza uysun) dana derisi kaplattirin, dayanikli olsun..
(Patchworkarca parca kesilmis, farkli renklerde kumaslarin birlestirilmis hali)
ornek renkler icin konuyu takip edin araya eklicem