Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu Yeni evlenecek ,ev yenileyeceklere (renkler ve desenler uzerine )

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

meraba , bu arada sorunuza cevabi henuz sabah saatlerinde kahvemi bile icmeden yaziyorum, yazim hatalarim olursa kusura bakmayin :)

simdi ana renk olarak bej guzel bir secim ama kahve ile asiri kontrast yaratip gozunuzu yormamasi icin kum bej'i rengini tercih edin.. koltukalrinizi cok begendim.. uzerindeki hitit rengi yastikalrida.. evinizi eger kum bej'i rengine boyatirsaniz, camlara yakin kucuk bir duvari ayirin. ana duvar olsun , cokda kiyida kosede kalmis bir duvar olmasin...o kucuk duvari , koktuklarinizin yastiklari ile ayni renge hitit rengine boyayin..duvari biraz isiltilandirmak icin uzerine cercevesiz geometrik kesimli bir ayna kullanin.. evet tv uniteniz ve kahve sehpalariniz lake olabilir, uzerine kahve ve hitit renkerinde objlerle renklendirebilirsiniz.. halinizi kose takiminizin onunde kullancaksaniz, ben yanik kahve, sifir tuy yada oldukca tuylu desensiz bir hali oneririm..

duvar kagidi olarak yine kum beji tonunda damask duvar kagitlari kullanabilirsiniz , yada o duvari aydinlatmak istiyorsaniz 1 ton daha acik bir renk tercih edebilirsiniz... bu yilda gectigimiz yil gibi duvar kagitlarinda damasklari da bolca gorucez..

perdenizle de hic riske girmeyin, evi en cok gosteren ayrintidir perde, direk duvar kagitlarinizin renginden, parlak ve kalin bir kumastan duz kesimli storlar yaptirin , duz kesimli storlar cok elegant durur..cok fazla tas , tus olayina girmeyin., duvarlarinizi renklendirirseniz..

eger yemek odanizi beyaza boyatacaksaniz, pudra tonlarinda bir renk ile kaplatin sandalyeleri.. beyaza bej, o alani cok soluk gosterebilir ..

Merhabalar çok yararlı bir topik olmuş
ben kısmetse temmuz ayında evleniyorum ufak küçücük bir odam var muhtemelen kış aylarında eşimle bu odada vaktimizi geçireceğiz.
aldığım oturma grubu yatak olmuyor.
ben yine kk da bu konuyla ilgili bir topik açmıştım ve pekde olumlu yorumlar almamıştım.
ama yinede aklımda bu model bir divan var
hem işlevsel çift kişilik yatak olabiliyor hemde fikrimce çok cici duruyor.
Sizlerinde yorumlarınızı almak isterim.
Rahat olur mu? bu divanı önerirseniz nasıl kombinleyebilirim

Ebatlar
Uzunluk: 211 cm
Genişlik: 87 cm
Yükseklik: 86 cm
Yatak uzunluğu: 200 cm
Yatak genişliği: 80 cm

çok teşekkür ederim , umarım bitince buraya yüklerim son halini:)) sadece ev sıfır olduğu için henüz boyatmayacağız ama duvar kağıdı mutlaka olacak. Perde de düz storun üzerine tül yaptırmayayım mı? ya da yanlara düz renk kum beji gibi fon?

bunlara daybed diyoruz.. ancak ben sizin bunu ne amacla kullanacaginizi anlamadim.. yatak odasi olarak mi dusunuyorsunuz , yoksa hem yatakodasi hem uzerinde yasamak icin mi ?

bunlara daybed diyoruz.. ancak ben sizin bunu ne amacla kullanacaginizi anlamadim.. yatak odasi olarak mi dusunuyorsunuz , yoksa hem yatakodasi hem uzerinde yasamak icin mi ?

hayır canım ayrı bir yatak odamız var
kış aylarında yaşayıp misafirlerimiz geldiği zaman yatıcak yer olsun diye böyle birşey düşünüyorum

Son düzenleme:

benim sahsi gorusum artik tul perdelerin islevinin kalmadigi yonunde..ve kullanimida moda anlaminda ortadan kalkti.. ancak tekstil ureticilerinin ellerindeki stoklari eritmek icin hala piyasaya tul perde surduklerini goruyorum buda beni olduruyor :))) katlamali , kalin kumaslardan perdeler oneriyorum ben genellikle, store'ada gerek kalmiyor oyle olunca..yanlara eger fon dusunursen dikine cizgili yada damask ... camlarin kucukse tek yonlu , buyukse cift yonlu fon kullanilabilir..

tekrar teşekkürlerrrr...ben tülün fazla romantik olduğunu düşünüyorum ki benim salonumla alakasız bir concept sanıyorum:) ama oturduğum sitede tüm bloklar uzun katlı ve görünme riski olur diye kullanmayı düşünmüştüm en başta...katlamalı stor ilk tercihim olacak bu durumda.

ilk beğenip bilgisayara attığım perdeler biraz bu renk ve tarzdı...hazır seni yakalamışken sormak isterim...bunlar nasıl?? çok soru sordum kusura bakma...

hayır canım ayrı bir yatak odamız var
kış aylarında yaşayıp misafirlerimiz geldiği zaman yatıcak yer olsun diye böyle birşey düşünüyorum

tamam o halde..kullanim amacini ogrendigimde daha iyi yardimci olabiliyorum.. o sebepten detay sordum..

bu tarz mobilyalar genellikle genc odalari icin kullanilir.. ama herhangi bir kisitlama getirmek kullanim alanlarina bana biraz mantiksiz geliyor.. kullanim olarak uzrinde vakit harciyabilirsiniz ama normal bir koltugun rahatligini bulamayabilirsiniz :) rahatsizligi gidermek icin silindir ve kare yastiklar yaptirabilirsiniz yatagin ebadlarinda..cokca yastiga ihtiyacaniz olacak yani hazirlikli olun :))

simdi odaniza gelelim..bu yatak elbette tek basina sirin gorunmicek biraz design lazim olacak ..

odanizi eninden ikiye bolun, alt kisimlari , beyaz dikine kesilmis , ahsaplarla kaplattirin, yataginizin renginde.. ust bolumde kalan kismi, koyu bordo rengine boyatin.. odanin genis duvarina yataginizi yerlestirin.. yataginizin ic dosemesini kendiniz hazirlayin.. oncelikle yatagin arka kismindaki ahsap bolumun boyunda kare yastiklar hazirlatin, bu yastiklara siyah kadifeden kiliflar diktirin..yastiklarin buyuk ve genis olmasi lazim rahatliginiz icin..

yatagin alt kisminda kalan cekmeceli bolumu kapatmak icin, yatak etegine ihtiyacimiz var , yatak etegimizi beyaz uzerine , siyah damask desenli hazirlatiyoruz, genis pileler yaptirin yatak etegine.. o etegi dosegin altindan sericez.. dosegi ise duz beyaz renk bir carsafla kaplayin.. yatak ortusunuda yine siyah kadifeden kestirin.. ama yatak ortusu yatak etegini kapamasin ve otururken hareket etmesin diye, dosegin altina kivirin , yatak ortusunun uclarini.. yan tahta kollarin icineyse kollarin ebadinda bordo (duvar renginizin tonunda) silindir yastiklar yaptirin.. onlarida yerlestirin...

yataginizin uzerindeki duvara, siayh cerceveli, icinde bordo accentleri olan bir tane dikdortgen , cerceve resim asabilirsiniz yada beyaz minik raflar yaptirip kitaplarinizi , bir kac minik aksesuari koyabilirsiniz.. yatagin saginda ve solundaki duvarlara ise beyaz ,kristal tasli, minik aplikler takabilirsiniz..

yere zebra desenli siyah beyaz bir hali atabilirsiniz.. beyaz yuvarlak bir puf koyup, kahve masasi niyetine kullanabilirsiniz gibi..

çok teşekkür ederim
gözümde canlandırınca apayrı bir dünya olucak gibi hatta harika olucak :))

ilk beğenip bilgisayara attığım perdeler biraz bu renk ve tarzdı...hazır seni yakalamışken sormak isterim...bunlar nasıl?? çok soru sordum kusura bakma...Eki Görüntüle 367512 Eki Görüntüle 367513

hah tamda bahsettigim tarz budur.. klasik turk evleri icin bir nebze daha kabul edebildigim bir tarz bu.. ama yeni evli, modern ev dosemek isteyen genclere i-ih diyorum :) bu sekilde hem store icin, hem tul icin, hem fon icin yuklu miktarlar odeniyor ki bu tarz dunya da ev tekstilinde bilinmiyor malesef..

eger bloklar biribine cok yakin degil ve merakli komsularla basiniz dertte degilse, aksamlari lambalari actiginizda zaten kalin perdelerinizi kapayacaksiniz.. gunduzleride gun isindan maksimum yararlanin, acin sonuna kadar.. ohh ferah ferah :))

renklere gelince cok kullanisli, goz yormaz, dinlendirir...

hımmm bu tarz olmaz yani, doğru mu anlamışım??? o zaman sade katlamalı stor olacak yani şu resimdeki gibi birşeyler

hımmm bu tarz olmaz yani, doğru mu anlamışım??? o zaman sade katlamalı stor olacak yani şu resimdeki gibi birşeylerEki Görüntüle 367544

sizin tasarrufunuza kalmis bir sey .. yanina renk katmasi acisindan tek yonlu fonda eklenebilir, ozaman hem klasik hem modern bi mix yaratmis olursunuz ki sanirim o sizin tarziniza daha yakin olur... birde bu resimde perdeler semitransparent olmus, aksam isiklar acildiginda evin ici gorunur muhtemelen.. siz ozel hayatinizada duskunsunuz daha kalin kumaslar secin..

canim evet nasil olmussa , atlamisiz :)

simdii, bej-beyaz kolay renkler,hemen hemen , her renkle kombinleyebilirsin.. sen ne renkler seviyorsun onu sorayim.. canli renkler? pastel renkler?

simdii, bej-beyaz kolay renkler,hemen hemen , her renkle kombinleyebilirsin.. sen ne renkler seviyorsun onu sorayim.. canli renkler? pastel renkler?

tşkler:))sewdiğim renkler krem,kahve...kk dan bi arkadaş turkuaz aksesuarlar güzel olur demişti:ben tamamiyle sizin wereceğiniz fikirlere bakıcam,kafam çok karışık :))

sorum şu salonumda değişiklik yapmak istiyorum en azından kısa vadede olmayacak bile olsa fikir geliştirmek istiyorum bu konuda. Şimdi salonumdaki koltuklarım beyaz süet kolları deri kahve, yemek odamın mobilyası yine ona uygun koyu kahve tonlarında sandalyeler krem, beyaz değil ancak yemek odası takımımı beğeniyorum severek aldım. Sadece beyaz koltuklarla başım dertte sonradan koltuklarımı değiştirmek istiyorum. Bi de tv ünitesi düşünüyom ama şu beyaz lake olanlara bayılıyorum. Mobilyalarım yeni olduğu için yenisini şu an alamam ama nasıl renk katabilir değişiklik yapabilirim bilmiyorum koltuklarımın üzerine örtü atmak zorundayım bir müddet buna nasıl bir çözüm bulabilirim yardımcı olursanız evimi güzelleştrimiş olacağım sayenizde.Salonmum geniş dikdörtgen.
En yakın zamanda fotoğrafı size atacağım. Kabaca bilgi verirseniz sevinirim. Duvarın rengi kesekağıdı renginde. Çok teşekkür ederim şimdiden..

tşkler:))sewdiğim renkler krem,kahve...kk dan bi arkadaş turkuaz aksesuarlar güzel olur demişti:ben tamamiyle sizin wereceğiniz fikirlere bakıcam,kafam çok karışık :))

Esyalarinizda agirlik acik renkler uzerine.. fistik yesili, oranj, kirmizinin bazi tonlari, pudra renkleri kullanabilirsiniz.. benim bu renkler arasindan tercigim koltuk kesimlerinize bakarak , oranjin en acik tonu ve pudra renkleri uzerine olurdu..

bunca acik renk esyanin icine , turkuaz onermiyorum, eger bir sahil kasabasinda yasamiyorsaniz..beyaz, bej ve turkuaz 'in yogun oldugu evler , genellikle akdeniz bolgesinin karakteristigidir.. getirip istanbulun gobeginde bu hissi yasatirsaniz bir kavram karmasasi yaratabilirsiniz..

onun disinda, kahverengi cok seviyorsaniz, yemek odasinda konsolunuzu yerlestirdiginiz duvarinizi , cikolata kahve , damask duvar kagidi ile kaplayabilirsiniz.. uzerine gosterisli bir ayna, icinde oranj barindiran bir boyama , aksesuar asabilirsiniz.. yada konsolun iki yanina , islak kum renklerinde basliklari olan iki aplik asabilirsiniz..

diger duvarlarinizi islak kum boyatabilirsiniz ..

tv unitenizi henuz almadiysaniz, ona harcicaginiz para ile, tv'nizi duvara monte ettirin, altina bej renginde kucuk karelerden olusan, dvd ve cd'lerinizi , aksesurlarinizi yerlestireceginiz , tv'nizden sag'dan ve soldan 10 cm daha uzun olucak, ahsap bir mobilya yaptirin.. ama mobilyanin kapaklari yada sirti olmicak , onden baktigimizda arkayi gormemiz sart.. mobilyanin arka kismina , ince oranj led lambalardan monte ettirin..

aksamalri isiklari kapadiginizda bir goruntu ziyafeti yasabilirsiniz .. gibi...