Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu Yeni evlenecek ,ev yenileyeceklere (renkler ve desenler uzerine )

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları
Evet bej. O kadar dogru tespit ki, ne denir :) Ilgi ve yorumun ıcın coook tesekkur ederim oncelikle. Bende fume halı ve perdeler dusunuyordum sade ve desensiz. Koltugu cook begenerek aldım ama su uzerindeki desenli yastıklar cok kısıtladı dusuncelerimi, seceneklerim cok az sanki. Bende üretici firmayla konusup o desenli yastıkların yerine buyukler duz fume kucukleride biraz daha acık / koyu duz fume ya da belki turkuazın silik tonlarında yine duz olarak yaptırsam daha mı iyi olur acaba diye dusunuyorum simdilerde. Yeni evimize de acık gri duvar rengi dusunuyordum. O zaman belki evimin dekerosyonuda orjinal, kişisel hale gelir gibi. Ne dersin?

rica ederim :) bende koltuklarin icin fume tonlarinda duvar boyalari secmistim.. umarim istedigin tarzi elde edersin.. bunca grinin icine muhakkak mor,murdum canli vazo cicekleri kullan kahve sehpanin uzerine yarattigi impact i anlatmam imkansiz su anda ama cok etkilerinirim ben o durustan :)

Haklısın, onerilerinin hepsine dikkat ederek ve yarından itibaren firmayla goruserek kendi adıma baslangıcı yapıyorum. Cok tesekkur ederim :)

tavsiyelerin icin tesekkür ederim.mobilyaları boyatmak veya eskitme görünümü vermek icin bi kac ustayla görüstüm fakat cok uzun is cıkardılar artı cıkarttıkları fiyatın üstüne biraz daha eklesem zaten yeni mobilyalar alabilirim.suan icin böyle masraflar yapıcak durumda deiliz malesef evde hala tadilat devam ediyor ve onlar bitinceye kadar malesef bunlar icin ayıracak bütcemiz yok :KK43: mobilyaların resmini eklicem bunlar kaplama.tv ünitesinin bi kısmının resmini cektim. $26022012245.jpg $26022012246.jpg

bu arada yazmayı unuttugum birsey daha var belki sacma gelicek ama tv ünitesi ve gümüslügü kendim boyamak istedim bunun icin nette bazı bloglar okudum ve konustugum ustalardan biri bana yapı marketlerde satılan swing color su bazlı dıs cephe boyasıyla kaplama mobilyaların zımparasız astarsız cilasız verniksiz boyanabildigini söyledi.kullanıslı oldugunuda söylüyorlar dikkatle boyandıgı takdirde sisme kabarma dökülme yapmıyormus.bunun hakkında önerin varmı acaba biraz bu boyadan alıp mobilyaların görünmeyen kısımlarında denesemmi diyorum.

Sagol canim,sayende öyle faydali bilgiler edindimki:)
Cok gezdim baktim ama bu sekilde avize hic görmedim desem,yinede kaydedeyim bir köseye.
Belki isinin ehli olan birine özel olarak yaptirabilirim.

Siyah kirmizi hali mutfagim icin mi?
Sonuncu hali cok hosmus, buna benzer bir hali bulurum umarim.

tavsiyelerin icin tesekkür ederim.mobilyaları boyatmak veya eskitme görünümü vermek icin bi kac ustayla görüstüm fakat cok uzun is cıkardılar artı cıkarttıkları fiyatın üstüne biraz daha eklesem zaten yeni mobilyalar alabilirim.suan icin böyle masraflar yapıcak durumda deiliz malesef evde hala tadilat devam ediyor ve onlar bitinceye kadar malesef bunlar icin ayıracak bütcemiz yok :KK43: mobilyaların resmini eklicem bunlar kaplama.tv ünitesinin bi kısmının resmini cektim.Eki Görüntüle 354926 Eki Görüntüle 354927
canım bak bu arkadaş boyamış forumdan
http://www.kadinlarkulubu.com/dekorasyona-dair-el-emekleriniz/442080-oglumun-degistirdigim-odasi.html

canim mor cok davetkar bir renktir.

anladigim kadariyla kuzenin yatak odasi trendlerini yakindan takip ediyor. mor rengi yatak odasinda kullanmayin diyenler neden bunu demisler tabi simdi bilemiyorum, ancak ozelikle mat mor renk son 5-6 yildir yatak odalarinda en slk kullanilan renkler arasinda beyazdan ve kahveden sonra 3. sirada..

rahatlatici ve gevsetici etkisi vardir, afrodizyak renkler grubuna dahil ayrica..

ancak mor rengi,farkli renklerle matchlemek zordur.. 2 hatta 3 renk kullanmanizi tavsiye edebilirim. beyaz renge ekstra olarak pudra rengi kullanabilirsiniz..

detaylarda buyuk desenlerden kacinmali, nevresimlerini ozellikle acik renk tutmali.. birde beyaz genellikle ev ici kullanimda kirilarak kullanilir tavan ve duvarlarda , isin icin mor grince cok daha canli bir beyaz kullanilabilir..

yatak odasi halisi icinse mumkunse mor renkten kacinmali, desensiz olmasi gozu daha az yorar ayrica..

eger minimalist bir tarza sahip olacaksa ev genel olarak yatagin basini kucuk ve beyaz kullanabilir hatta hic basi olmayan bir yatak bulabilirse originallik yakalayabilir.

postun sonuna yatak odalarinda siklikla kullanilan bir mor tonu ekleyecegim ayrica..

gelelim salon kismina , siyah beyaz ve kirmizi kombinasyonu benim icin bahsettiginiz yapi icinde salon icin bicilmis kaftan..

ancak kirmiziyi ne icin dusunuyorsunuz? duvar rengi? hali? mobilya?

cok cesitli kombin etmek mumkun biliyorsunuz..

beyaz duvar fonu, kirmizi simetrik deri koltuklar ve siyah beyaz cowhide hali olabilir mi?

yada beyaz koltuklar, kirmizi background duvar(uc duvari beyaz tekini kirmizi kullanmalisiniz kucuk salonlar icin) floor icin siyah parke ? ve gumus aksesurlar ?

yahur siyah beyaz desenli duvar kagitlari kullanip, koltuklari kirmizi dusunebilirsiniz zemini beyaz tutabilirsiniz..

secenek cok fazla tabi.. seceneklerinizi yerlesecegi evin buyuklugune yasam alaninin genisligine ,sekline , m2 sine ,aldigi isiga gore ayarlamak lazim..

tabi burdan cok kisitli bilgi verebiliyorum gormeden.

kolay gelsin, zevkli bir ev olacaga benziyor , hatta bittiginde bizede resim ekleyin :)

yorumlarınız için çok teşekkür ederim.kırmızı kombinasyonunu salonda kullanırsa beyaz ve siyah karışımı koltuk takımı,yine beyaz ve siyah duvar ünitesi,halıyı siyah-beyaz-kırmızı karışımı,duvarları tamamen beyaz,dekoratif objeleri yine kırmızı-beyaz-siyah karışımı,tülü beyaz yan perdeleri kırmızı siyah karşımı düşünüyor.yine aynı şekilde kırmızıyı yatak odasındada kullanmayı düşünüyor.
mor rengini kombinasyon yaparsa koltukları büyük koltuğu mor tekli koltukları beyaz düşünüyor.mor koltuğun üzerinde beyaz ve uçuk pembe kırlentler.beyaz tekli koltuktada koyu ve canlı bir mor renkte kırlent düşünüyor.gri renginide karıştırabilir.halıyı beyaz mor ve pembe karışımı düşünüyor.duvar ünitesi tamamen beyaz.objeleri metal gri düşünüyor.tülü beyaz yan perdeleri mor ve pembe karışımı düşünüyor.duvardada 3 duvar beyaz 1 duvar mor.
yatak odasında aynı şekilde.yatak odasının biraz romantik olmasını istiyor.o yüzden hangi rengi hangi odaya kullanacağına karar veremiyor.çok yazdım ama kaç haftadır bunlarlar uğraşıyoruz.artık kafayı yeme noktasına geldik.kuzenimde kararsız bende kararsızım.bide evlilik arifesinden dolayı çok gergin.başını çok şişirdim.lütfen kusuruma bakma.

tesekkürler rkyogn.hepsi cok güsel aslında ama cesaret isi bunları deneyipte bide mobilyaları mafetmek var isin ucunda.bide esimin dırdırıda yıllarca bitmez herhalde :KK43: ya güsel olmassa diye korkuyorum ama denemeden anlayamıcam sanırım...

$3263287.jpg $13609270.jpg $avangarde_img_3373.jpg $safir_koltuk_takimi_1_b.jpg

walla çok sevindim bu topiği bulduğuma:KK66:

konu sahibi arkadaşım eğer eklemeyi becerebildiysem resimlerden de anlaşılacağı üzere ben bu avangard denilen tarzı salon için çok beğeniyorum.

yani adı üzerinde ''misafir odası'' bi ağarlığı olmalı bana göre. yüksek ihtimalle evime geçerken salon için seçimim bu yönde olucak hernekadar çevremden ''one öle babane

evi gibi'' diye tepkiler alsamda.

sana şunu sormak istiyorum ben bu tarzı aksesuar halı perde aydınlatma vs. seçimlerimle nasıl modernize edebilirim?

birde avangard tarza en çok yakışan renkler hangileridir sence ana renk ne olmalı?

şimdiden çook teşekkür ederim ....

merhaba öncelikle içtenlikle yardımcı olmaya çalıştığınız için gerçekten sizi takdir ettim ve sizden birkaç öneri alabilmek için yeni üye oldum.ben aslında annem için soruyorum.annemin dikdörtgen bi salonu var.uzun kenarların biri komple cam ve bu camdan görünen harika bir deniz havuz ve bahçe manzarası var.diğer uzun kenarda tam ortada kolları ayakları koyu ceviz mobilya oymalı 70yıllık ikili bir koltuk ve onun sehpası var bu koltugun sag yanı mutfaga acılıyor kısmen açık mutfak gibi..sol yanındada surgulu komple filmli cam beyaz aliminyum kapı var yatak odasına açılıyor.kısa kenarların karsıya bakan kısmında ıkı adet koyu mese dar uzun camlı 30 yıllık iki vitrin ve arasında takımın cekmeceli konsolu ve uzerınde tv var.yerler ahsap görünümlü açık renk seramik bej rengide 2 halı var.annem mobilyalarında hatırası oldugu için vazgeçemiyor ama evi çok güzel yazlık eşyalarla boğulmasınıda istemiyor.simdi size sorum şöyle olacak1-oymalı koltugu ne rank ve ne tür kumaşla kaplamalıyız.2-yeni koltuk takımı alınacak diğer kısa duvar için 2li iki adette berjer cam önü için düsünüyoruz bu takım ne renk olmalı berjerlerde desen olmalı mı 3-duvar rengi ve perdeler ne renk olmalı tül mü stor mu japon mu yakısır lütfen yardımcı olun ...simdiden tesekkurler

tabi canim , seve seve..:KK31:

sizi gördüğüme sevindim..

merhaba öncelikle içtenlikle yardımcı olmaya çalıştığınız için gerçekten sizi takdir ettim ve sizden birkaç öneri alabilmek için yeni üye oldum.ben aslında annem için soruyorum.annemin dikdörtgen bi salonu var.uzun kenarların biri komple cam ve bu camdan görünen harika bir deniz havuz ve bahçe manzarası var.diğer uzun kenarda tam ortada kolları ayakları koyu ceviz mobilya oymalı 70yıllık ikili bir koltuk ve onun sehpası var bu koltugun sag yanı mutfaga acılıyor kısmen açık mutfak gibi..sol yanındada surgulu komple filmli cam beyaz aliminyum kapı var yatak odasına açılıyor.kısa kenarların karsıya bakan kısmında ıkı adet koyu mese dar uzun camlı 30 yıllık iki vitrin ve arasında takımın cekmeceli konsolu ve uzerınde tv var.yerler ahsap görünümlü açık renk seramik bej rengide 2 halı var.annem mobilyalarında hatırası oldugu için vazgeçemiyor ama evi çok güzel yazlık eşyalarla boğulmasınıda istemiyor.simdi size sorum şöyle olacak1-oymalı koltugu ne rank ve ne tür kumaşla kaplamalıyız.2-yeni koltuk takımı alınacak diğer kısa duvar için 2li iki adette berjer cam önü için düsünüyoruz bu takım ne renk olmalı berjerlerde desen olmalı mı 3-duvar rengi ve perdeler ne renk olmalı tül mü stor mu japon mu yakısır lütfen yardımcı olun ...simdiden tesekkurler

yaaa ben de yardım istiyoruuuumm lütfen :KK1:
evlenmek üzereyim ve yavaş yavaş eşyalarımı alıyorum. tv ünitem ve koltuklarımı aldık.. resimlerini ekliyeyim hemen $090220121069.jpg $090220121072.jpg $090220121079.jpg $090220121081.jpg $090220121077.jpg
aslında koltukları yaptırmak zorunda kaldık çünkü satan mağazaya gidemedik cok uzaktı, arabamız da yok :KK43: ama sunun gibi istemiştim; $origami_mobilya.jpg
sanırım benimki biraz koyu kaçtı ama artık is isten geçti.. ilk sorum aslında su; koltuklara koyacağım yastıkları hangi renkelerden seçmeliyim? perdeleri de aslında o tonlardan seçmek istiyorum uyumlu olsunlar diye.. ben fuşya ya da mor-fusya arası bir renk var, onunla renklendirmeyi planlıyorum ama yanlış mı olur?
halımı da su tarz düşünüyorum
$halı.JPG $halı-2.JPG

bugun perdeleri almak istiyorum, dediğim gibi içinde fuşyalar olan bir fon, altına beyaz bir tül ve stor alıcam. rustik düşünüyorum.. umarım görürsünüz mesajımı..

mrhlar,öncelikle yardımınız için tşkler.ben de çok kararsızım mobilya aldım ama;perde,halı we aksesuarlarda da hangi renkleri kullanacağımı bilmiorum.
we boya tabiiki:)koltuklar için kullanacağım renk kartelasını da ekliorum,berjerler krem üzerinde desen olucak,koltuklarda krem,şimdiden tşkler.swgiler... $IMG_0640.jpg $IMG_0639.jpg $koltuk.jpg $IMG_0644.jpg $konsol.jpg $IMG_0647.jpg