- 10 Şubat 2011
- 1.115
- 8
- Konu Sahibi nanymchpee
merhaba:)))
dün tesadüf konunuzu gördüm ve yeni evleneceğim, şu anda salonu hazırlamakla uğraşıyoruz. Henüz halı, perde, tv ünitesi, duvar kağıdı almadık. Sadece köşe koltuğumuz vardı yataş boogie resimdeki ile aynı renk kahve ve aynı yastıkları var, köşe takımı kapının karşısında fransız balkonun önünde duracak. 2 adet klasik tarzda berjer yaptırdık açık renk bej gibi berjerlerin sadece oturma yerleri ekose desenli yeşilli, kumaşlarının resimlerini ekledim. Bunlarda yemek masasının önünde duracak, berjerlerin ortasına yuvarlak ayaklı sehpa alacağız. Evin 2 adet resmini ekledim... kapıdan girişten sağdaki duvara duvar kağıdı ve tv ünitesi yapacağız. Cam masa da salonun yemek bölümünde duruyor, ben bu masayı boyatmayı ve sandalye döşemelerini değiştirmeyi düşünüyorum, benim bekar evimden kalma bir masa. Masayı beyaz eskitme düşündüm, döşemesi bej olsun dedim, berjer ortası sehpa ve tv ünitesi beyaz lake olsun dedik. Bilmiyorum doğru kararlar mı???? Buna göre halı açık renk krem, hafif bal rengi desenli olabilir dedim. Perde stor üzeri tül, yanlarda da japon fon olabilir, fonda krem düşündüm. Ama işte halı, perde ve duvar kağıdı rengine aslında çok karar veremedim. Oda küçük ama 9. katta ve çok aydınlık. Heryeri lake ve krem yaparsam bayar mıyız acaba??? Gerçi köşe takımı kahve ve yeterince yer dolduruyor ama...Aksesuar ekteki gibi gold rengi aldık, bir de şimdilik ayaklı yuvarlak abajur aldık. Cam masa üzerine sarkıt aydınlatma düşündüm.
Biraz karışık anlattım ama en azından bej ve kahveye uygun dekorasyon fikirleri verirseniz çok sevinirim.
Şimdiden çooook teşekkürler...Eki Görüntüle 367249 Eki Görüntüle 367250 Eki Görüntüle 367251 Eki Görüntüle 367252 Eki Görüntüle 367253 Eki Görüntüle 367254 Eki Görüntüle 367255
meraba , bu arada sorunuza cevabi henuz sabah saatlerinde kahvemi bile icmeden yaziyorum, yazim hatalarim olursa kusura bakmayin :)
simdi ana renk olarak bej guzel bir secim ama kahve ile asiri kontrast yaratip gozunuzu yormamasi icin kum bej'i rengini tercih edin.. koltukalrinizi cok begendim.. uzerindeki hitit rengi yastikalrida.. evinizi eger kum bej'i rengine boyatirsaniz, camlara yakin kucuk bir duvari ayirin. ana duvar olsun , cokda kiyida kosede kalmis bir duvar olmasin...o kucuk duvari , koktuklarinizin yastiklari ile ayni renge hitit rengine boyayin..duvari biraz isiltilandirmak icin uzerine cercevesiz geometrik kesimli bir ayna kullanin.. evet tv uniteniz ve kahve sehpalariniz lake olabilir, uzerine kahve ve hitit renkerinde objlerle renklendirebilirsiniz.. halinizi kose takiminizin onunde kullancaksaniz, ben yanik kahve, sifir tuy yada oldukca tuylu desensiz bir hali oneririm..
duvar kagidi olarak yine kum beji tonunda damask duvar kagitlari kullanabilirsiniz , yada o duvari aydinlatmak istiyorsaniz 1 ton daha acik bir renk tercih edebilirsiniz... bu yilda gectigimiz yil gibi duvar kagitlarinda damasklari da bolca gorucez..
perdenizle de hic riske girmeyin, evi en cok gosteren ayrintidir perde, direk duvar kagitlarinizin renginden, parlak ve kalin bir kumastan duz kesimli storlar yaptirin , duz kesimli storlar cok elegant durur..cok fazla tas , tus olayina girmeyin., duvarlarinizi renklendirirseniz..
eger yemek odanizi beyaza boyatacaksaniz, pudra tonlarinda bir renk ile kaplatin sandalyeleri.. beyaza bej, o alani cok soluk gosterebilir ..