- 10 Şubat 2011
- 1.115
- 8
-
- Konu Sahibi nanymchpee
sorum şu salonumda değişiklik yapmak istiyorum en azından kısa vadede olmayacak bile olsa fikir geliştirmek istiyorum bu konuda. Şimdi salonumdaki koltuklarım beyaz süet kolları deri kahve, yemek odamın mobilyası yine ona uygun koyu kahve tonlarında sandalyeler krem, beyaz değil ancak yemek odası takımımı beğeniyorum severek aldım. Sadece beyaz koltuklarla başım dertte sonradan koltuklarımı değiştirmek istiyorum. Bi de tv ünitesi düşünüyom ama şu beyaz lake olanlara bayılıyorum. Mobilyalarım yeni olduğu için yenisini şu an alamam ama nasıl renk katabilir değişiklik yapabilirim bilmiyorum koltuklarımın üzerine örtü atmak zorundayım bir müddet buna nasıl bir çözüm bulabilirim yardımcı olursanız evimi güzelleştrimiş olacağım sayenizde.Salonmum geniş dikdörtgen.
En yakın zamanda fotoğrafı size atacağım. Kabaca bilgi verirseniz sevinirim. Duvarın rengi kesekağıdı renginde. Çok teşekkür ederim şimdiden..
Canım ne kadar iyisin bütün bilgilerini paylaşıyorsun:))
benim salonum burdakilere göre hiç güzel değil(
vitrinleri başkasına vericem,halı ve perdemi değiştiricem nasıl kombin yapayım
neler yapayım yardımcı olur musun?
bi de burdan taşınıcam,taşınacağım evin salonu dikdörtgen geniş,büyük güzel yani
camlarıda yere kadar olanlardan
koltuk takımım ve masamda böyle...
Esyalarinizda agirlik acik renkler uzerine.. fistik yesili, oranj, kirmizinin bazi tonlari, pudra renkleri kullanabilirsiniz.. benim bu renkler arasindan tercigim koltuk kesimlerinize bakarak , oranjin en acik tonu ve pudra renkleri uzerine olurdu..
bunca acik renk esyanin icine , turkuaz onermiyorum, eger bir sahil kasabasinda yasamiyorsaniz..beyaz, bej ve turkuaz 'in yogun oldugu evler , genellikle akdeniz bolgesinin karakteristigidir.. getirip istanbulun gobeginde bu hissi yasatirsaniz bir kavram karmasasi yaratabilirsiniz..
onun disinda, kahverengi cok seviyorsaniz, yemek odasinda konsolunuzu yerlestirdiginiz duvarinizi , cikolata kahve , damask duvar kagidi ile kaplayabilirsiniz.. uzerine gosterisli bir ayna, icinde oranj barindiran bir boyama , aksesuar asabilirsiniz.. yada konsolun iki yanina , islak kum renklerinde basliklari olan iki aplik asabilirsiniz..
diger duvarlarinizi islak kum boyatabilirsiniz ..
tv unitenizi henuz almadiysaniz, ona harcicaginiz para ile, tv'nizi duvara monte ettirin, altina bej renginde kucuk karelerden olusan, dvd ve cd'lerinizi , aksesurlarinizi yerlestireceginiz , tv'nizden sag'dan ve soldan 10 cm daha uzun olucak, ahsap bir mobilya yaptirin.. ama mobilyanin kapaklari yada sirti olmicak , onden baktigimizda arkayi gormemiz sart.. mobilyanin arka kismina , ince oranj led lambalardan monte ettirin..
aksamalri isiklari kapadiginizda bir goruntu ziyafeti yasabilirsiniz .. gibi...
az evvel yazmistim ama bir anda kendimi forumdan cikmis buluyorum bu sizin sorunuza ikinci yazisim yani :)
evett evinizde cok fazla siyah var, koyu renkler yogunlukta biraz degistirip design edelim hadi.. ben sadece size fikir olussun renkler hakkinda diye yaziyorum , ucuk ve aykiri gelen fikirleri belirtebilirsiniz , biraz sizi zorliyabilirim gibi hissediyorum:)
koltuklarinizin kumas kismi evinizde bana hitap eden tek nokta oldu.. boyle siyahlarin agirlikta oldugu bir evi en iyi hali aydinlatir, perde degisik havayi katar.. o yuzden halinizi uzun tuylu ve kum rengi yapiyoruz.. renkten sasmak yok hatta hemen halinizi bakmaya baslayin evinizde mutlak mutlak olmasi gereken renk bu aydinlatma icin..
siyah yemek odanizi aydinlatmak icin yemekodanizda iki duvari, murdum renginde ortalama bir tona boyuyoruz yada kaplatiyoruz.. bu renk yemek odanizi daha canli sikir sikir gostermek icin.. o duvarlari aksesuarlamayi unutmayin .. duvar rengini ve masanizi matchlemek icin siyah -beyaz cerceveler kullanabilirsiniz..
ayni sekilde perdeleri yerlestrecegimiz camida yemek odasinda kullandigimiz renk 'le kaplatiyoruz, kagit olmasi burda tercihim olur.. perdeleri gostermek icin..
perdelere gelince , ic kismini siyah -beyaz damask'tan katlamali perde yaptiriyoruz.. fon olarak da dikine siyah beyaz cizgili bir kumas kullaniyoruz.. eger yan yana bir kac cam varsa, kristal beyaz aplikler kullanin muhakkak arada kalan duvarlara.. bunlar renk gecisini saglar.. tv uniteniz yoksa beyaz tv unitesi tercih edin..
gumus ve pudra renklerinde aksesurlarla'da goruntuyu tamamlayin ..
zahmet verdim sana canım çok tşk.ler
ama baya bi zorladın beni gerçekten:))
halı fikri çok güzel o tamam:)
perde içinde salonun fotosunu koyuyorum,tek cam,bide siyah beyaz abes durmaz mı?pek canlandıramadım
ama damaks modeller tam bana göre o da tamam:)
perdeler duvardan duvara mı olsun,yoksa sadece camı mı kaplasın?
bide ünitemde koyu renk ama sadece alt var,üst yok uzun ve dar,ben bu akşam şuanki halinide ekliyim salonun,bu eski foto
biraz kırmızı kattım ama nasıl oldu bilmiyorum:26:
eviniz tastamam .. zaten sorununuzda koltuklarinizin beyaz kismi anladigim kadariyla.. oturma kisimlari cikiyorsa, aksesuralarinizla kombinlenecek sekilde, bir kumas kaplatabilirsiniz.. yukarida yazdigim tavsiyeleri , sizde uygulayabilirsiniz aksesurlariniz icin..
cok detayli anlatmissiniz, resmen gormus kadar oldum salonunuzu :) baslayalim hadi..
simdi ceviz bir loveseat'iniz var .. ve 70 yillik.. ve kaplamalik kumasini degistirmek istiyorsunuz onun icin bir kac sey soyleyecegim ama oncelikle kaplama icin goturdugunuzde koltuklarin iskeletinide baktirin, muhtemelen onca senenin agirligi , yukunu tasiyan iskeleti pek saglam degildir.. siz koltukalrin yuzunu degistirdikten 3-5 yil sonra cokme yapmasin.. bir de koltuklarin ahsap bolumlerini boyatmayi dusunur musunuz? boyatmadan da pek ala guzel sonuc alirsiniz ama daha acik renge bej'e mesela boyatip , oymalari hafif golgelendirebilirsiniz cok sik bir goruntu alabilirsiniz..
onun disinda 2'li koltugunuzu tek renk kaplattirin, polyester karisik bir kumas olacaksa, haki, sarap rengi, bal rengi olabilir.. ama kadife kaplatmak isterseniz, son yillarda yine delicesine moda.. mavi, mor, gri,sutlu kahve, yesil yine kaplanabilir renkler arasinda .. aslinda hayal gucune sinir koymak imkansiz, ne renk arzu ederseniz.. ama benim favorim polyester icin sarap rengi olurdu .. ki bulursam resim ekleyecegim :)
kadife icinse parlak gumus grisi nedense , siz koyu ceviz rengi dediginizde aklima oturmustu bile :)
berjerleri damask dusunebilirsiniz, renk katmasi ve ortami neselendirmesi icin.. deriden tutun, sirt kismi desensiz , sadece minderleri desenli, yada her farkli parcasi icin farkli renk ve dizayn kullanabilirsiniz.. berjerler ne kadar cilgin, o kadar makbul artik.. o agir basli, yasli berjerler kalmadi ..
ev giris kat mi, yuksek katlarda mi? perde secimini ona gore yapmak gerekebilir..ev yuksek kat ise , buyuk ve deniz goren camlari kapatmak hic benim tarzim degil cunku.. sirf ciplak gorunmesin diye cam bitis noktalarina ,kalin perdeler yerlestirilebilir.. giris kat bir evse , store kacinilmaz olur.. sonuna kadar acilabilir sekilde kullanilabilir..
son olarak siz 2 li koltukalrinizin rengini netlestirin kafanizda.. ona gore duvar ve perde rengini konusalim yine..
Eki Görüntüle 366295 Eki Görüntüle 366296 Eki Görüntüle 366297 Eki Görüntüle 366298 Eki Görüntüle 366299 Eki Görüntüle 366300 Eki Görüntüle 366301 Eki Görüntüle 366302
Tekrar merhabaaaa :)
ben yine yazıyorum ama internetten bazı patchwork kumaşlar buldum.. daha dogrusu mobilya satan bir yer var ve bu kumaşları satıp satmadıklarını bilmiyorum.. ama eger uygun derseniz girişimde bulunacağım.. salonumu hatırlıyor musunuz bilmiyorum ama koyu gri koltuklarım vardı.. bir tane sofa ve bir tane de bench yaptıracaktım..
evimdeki tek renk şimdilik perdem
Eki Görüntüle 373243
öncelikle sofa yerine şöyle bir koltuk yaptırsam ne dersiniz.. tabii ki bunun teklisi olacak ya da tekliden biraz büyüğü.. yani daha önce gösterdiğim sofaya yaklaşık büyüklükte.. renklerine de özellikle bittim bu kumaşların.. sizce gri olan nasıl durur? siz düz bir kumaş önermiştiniz bana ama renk olarak farklı olsun demiştiniz..
Eki Görüntüle 373242
bunun dışında bahsettiğim kumaşlar şunlar;
Eki Görüntüle 373245 Eki Görüntüle 373244
özellikle pembeli ve grili olana bayıldım.. ama sizce uygun olur mu? diğeri mavi tonlarında farkındayım ama sonucta perdeme uyacak pembeli kumas verebilirim araya katmalaı için.. bu arada halım geldi ve şu şekilde;
Eki Görüntüle 373246
yani sanırım aydınlık yaptı evi :) ya da bana öyle geldi
bir de son bir soru, tekli koltuğumu ya da sofamı, yemek masasındaki benchle aynı kumaştan yapsam nasıl olur?
şimdiden teşekkürler, çok başınızı ağrıttım :)
merhabalar ...evimi yeni yaptırıyorum inşaat halinde ...kapılar bej rengi ...ve başka hiç bişey yapılmadı bu ayın sonnda diğer tadilat işleride yapılacak.....sorum şu dur
spor ,şık ,modern ev için bu yıl ki trerntler nelerdir? duvar boyası ,parke rengi ,koltuk ve halıar ne renk olmalı .tül ve perdemi yoksa stormu olmalı ,bu yıl ki renk ve modelleri yazarmısınız köşe koltuk istiyorum ...bej kahve krem tonlarını severim ...çok teşşekür ederim beraber sıfır bir yapabiliriz sizin yardımınızla resimleri yğklerim
Süper bi topic olmuş.
Emeğine sağlık arkadaşım
Ben de bu konuda yardımını istiyorum.Evimde küçük bir tuvaletim var.Buranın yerini ve her türlü lavabo, şifon , musluk kısımlarını çıkartıp boş bir oda haline getiriyorum.Amacım makyaj odası yapmak kendime.Makyöz olduğum için evde de alan açmaya çalışıyorum kendime.
Odanın ölçüleri eni 1.02 boyu 1,25
1,02 tam odaya girince karşı duvar bu duvarın önüne 1mt en 40cm boyunda ve 1mt bacak uzunluğunda masa yaptırdım.
Bu masanın üstüne ise ayna etrafı çerçeveli ve bol ışıklı bir aksam yapıyorum.
1,25 duvarlar kısmına ise yatay raflar yapmayı planlıyorum.
Buranın duvarlarını, yerini ve kapıyı çıkardıktan sonra eşiğini duvar kağıdı ile kaplamak istiyorum.
Mobilyaların rengi fildişi.
Bana duvar kağıdı önerisinde bulunabilirmisin.Tek ton olarak değilde, 2-3 çeşit duvar kağıdı kullanarak renklendirmek istiyorum.
Fikirlerini bekliyorumm..
canım öyle güzel paylaşımlarda bulunmuşsun ki bayıldım hepsine..renkler harika..bence ev döşerken eşyalardan çok renk uyumu daha önemli az bir bütçeylede güzel sonuçlar çıkacağını düşünüyorum..bende şuan küçük bir evde oturuyorum ve eşyalarımı evlenmeden önce gelişigüzel aldık o yüzden hiç memnun değilim zaten evimde yapılı değil eşyalar güzel olsa bile göstermez..ama kısmetse yaza taşınacağız ve yeni evimde herşeyin çok güzel olmasını istiyorum duvarlar perdeler halılar yenilenecek ve oturma odası için mobilyalar alınacak ama bütün bunlar nasıl yapılacak bilmiyorum( beğendiğim şeyler var ama bunları doğru şekilde kombinlemek gerek..benim senden ricam oturma odası içinde örnekler eklemen..ben toz pembe koltuklar ve üzerine yeşil fuşya ve beyaz tonları içeren çiçekli yastıklar düşünüyorum ama perde ve halıyı nasıl seçmeliyim veya sen ne önerirsin.evim bana huzur versin istiyorum.
anladim.. odanin kapisini iptal ettiginiz icin, evin geneliyle cok tezat bir renk olmamasi lazim.. evinizdeki renk yogunlugu nedir? birde 2 -3 cesit kagitt odayi oldugundan da kucuk hale getirebilir.. ziyadesiyle kucuk bir alan ve musteri kabul edip orda isinizi gorecekseniz.. musterilerinizi bayiltmaniz olasi :) siz rengi soyleyin..bir bakalim .. hatta bir resim cekip atabilirseniz.. bende uygun kagidi ve tarzi bulayim..odaya biraz derinlik katalim..