-
- Konu Sahibi nanymchpee
hmmm eklediginiz gri kucuk puntolu sofayi begendim , ama madem patchworkleride kattiniz secenekler arasina.. ben biraz daha uyumu yakalamak adina pembe patchwork koltugu tercih edebilirdim.. hele birde perdenizle uygun tarzda kaplattirirsaniz tadindan yenmez.. ama icine perdedeki renkten yogun katmayin, en fazla 3-5 parca olsun .. amac isigi yakalamak ..
hali dusundugumuz gibi aydinlatmis.. ama halinin yonu yanlis , resmen gozumu isirdi benim ordan :) hemen , hemen degistirin yonunu.. dikdortgen bir haliniz var, koltuklar L seklinde , demek ki hali koltuklarin disina tasmicak.. halinin uzun kenari tv unitesine baksin.. yada soyle diyelim uzun kenar , uzun koltugunuza bakacak.. ay ay ay simetriiiiii :)))
benchle ayni kumasta olabilir, ama bu kez cok takim takim durabilir.. amaeger takim yapmazsanizda bu sefer iki farkli patchwork ayni ortama cok gelebilir.. tercihi size birakiyorum mecburen.. :) bi dusunun hangisi daha az gozunuzu tirmalar on gore ..
Yanıtın için teşekkürler :) Süpersin ve cidden çok yardım ediyorsun
Evin boya rengi borak beji.odayı henüz yerleştirmedim , bu sebeple hala işleri duruyor.Resim pek bişey ifade etmeyecektir:)
Dediğin gibi çok ton kullanmamız iyi olmayacaksa, sadece eşiği farklı kaplasak hareketlendirmiş olurmuyuz.
patchworkü begenmenize cok sevindim :)) dediğinizi gibi perdeden de 1-2 parca bir şey alıp vericem.. sadece benchi patcwork yaptırayım o zaman ben.. takım gibi duran şeyleri çok sevmiyorum.. bu durumda tekli koltuk/sofa rengi için öneri hala ''haki-beyaz -kirli beyaz-bej'' midir? yoksa o patchwork içindeki kumaşlardan en düz ve perdeyle en uygun olan açık renkli düz bir kumaş mı seçmek gerekir?
bu arada halı yönünü öylesine koymuştuk ama nişamlımla aramızda da bu yön konusu konusuldu tabii :) şimdi daha bir emin olarak yanlamasına koyucam..
çoooooook teşekkür ederim
KONUYA AYILDIM, BAYILDIM TEKRAR AYILDIM ....ÇOK CİDDİ DERECEDE FAYDALI Bİ KONU OLMUŞ, KONU SAHİBESİ ARKADAŞI TEBRİK EDİYORUM ...
AYRICA YAPTIĞI YORUMLARDAN İŞİNİ NEKADAR BİLİNÇLİ VE İSTEKLE YAPTIĞI ANLAŞILIYOR BUNUN İÇİNDE AYRICA TEBRİK EDİYORUM...
ÖZELLİKLE BEBEK ODASI İLE İLGİLİ BOYA UYARISINI ÇOK DİKKATLİ OKUDUM 3 AY SONRA DOĞUM YAPACAĞIM DOĞUMDAN ÖNCE BOYA BADAN A YAPTIRACAKTIM SERAMİK BOYA UYARISINI BU KONUDA DİKKATE ALACAĞIM VE EĞER BİDE RENGİNDEN ÇOK CİDDİ DERECEDE RAHATSIZ OLMAYA BAŞLADIĞIM,5 YIL ÖNCE Bİ MOBİLYA BEĞĞENİP ALAMAYINCA MOBİLYAYLA ZIT Bİ GÖRÜNTÜ ÇİZEN DUVAR RENGİMİZİ SIRF BUNUN İÇİN DEĞİŞTİRECEĞİM SALONUM İÇİN ÖNERİLERİNİZİ DUYABİLİRSEM ,ÇOK MUTLU OLURUM ŞÖYLEKİ:
Eki Görüntüle 373592 Eki Görüntüle 373593 Eki Görüntüle 373594 Eki Görüntüle 373595 Eki Görüntüle 373596 Eki Görüntüle 373598 Eki Görüntüle 373600 Eki Görüntüle 373601 Eki Görüntüle 373603 Eki Görüntüle 373604
bide salonumda duvarlar için bir kaç dekoratif ama uygun bazı aksesuar önerileride alabilirim ve salonumda herşeyin olduğu yerde kalmak zorunda olduğunu gördünüz sanırım ,kirişler ve kolonlar yüzünden eşyalarımı yerinden oynatamıyorum malesef....
yorumlarınızı ve eleştirilerinizi bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim.
Özellikle yeni evlenecekler için süper bir konu olmuş, paylaşımlarınız için teşekkürler.
Bende evlenicem bugün eşyalarımı aldım ama sizden bir kaç konuda fikir almak isterim mümkünse :)
Evim giriş kat olduğu için biraz karanlık, mümkün olduğu kadar açık renk mobilya seçtim.Köşe beyaz, tekli koltuğum gönderdiğim sandalye renginde saks, yemek masam ve büfem avangarde oldu ve beyaz lake. Köşe masalar hiç içime sinmedi çünkü..
Salonu aydınlatmak için pencerenin karşısındaki duvara ayna düşünüyorum, (konsolun üzerine koyacağım)
*İlk sorum nasıl bir ayna uygun olur sizce, eşyalar çok köşeli olmadı sizce dikdörtgen bir ayna nasıl olur ? Yada daha uygunu nedir?
Köşemin küçük yastıklarınıdaa saks yaptırmayı düşünüyorum. Mobilyalar çok beyaz beyaz olduğu için sandalyelerin kumaşınıda saks yaptırsam renklenirmi?
*Sandalyelerin hepsimi saks olmalı, yoksa ikisi beyaz dört tanesimi saks olsa yada tam tersi nasıl olur :) bu konuda kafam çok karışık..
*Pencere içinde beyaz stor ve ucuk mavi bir tül düşündüm yere kasar uzun, nasıl olur?
*Halı konusuna hiç girmedim, bu konuda ne yapmalıyım hiç bilmiyorum. Paylaşmış olduğunuz bir halı vardı, açık renk duvar deseni gibi o nasıl olur mesela.?
Aslında nişanlımla denizi çok sevdiğimiz için salonda deniz esintileri yakalamak istedim, sanırım başaramadım
*Bunu başarabilmek içinde öneriniz varsa seve seve uygulamaya hazırım ..
Bu arada mobilyalarda olmamış dediğiniz bir kalem varmı?
Çok soru sordum ama kusuruma bakmayın.
yemek takimizin sandalyesi yuvarlak hatli olan mi? yoksa koydugunuz yemek masasinin yanindaki sandalyeler mi?
eger yuvarlak hatli ahsap sandalayelerse, 4 'unu gumus , kollu bas sandalyeleri saks yaptirabilirsiniz.. yada yemek masasi fotosundaki gibi sirf kumastan olusan sandalyelerse, her birini farkli neon renklerle kaplatabilirsiniz.. mavi, neon pembe, gumus, gibi gibi.. evinizdeki yogun beyazligi alt edersiniz..
ayna olarak damla ayna kullanabilirsiniz.. bir cok parcadan olusur bu tarz aynalar..
pencereleriniz icin, mavi tulden ziyade, fon olarak gumus grisini ve neon mavi tonlari yanyana iki fon olarak kullanin,santuk kumastan yaptirin birazda parlasinlar.. ama iki fon yanyana tek fon gunumunde olsun.. icine kirik beyaz tul yaptirabilirsiniz..
kendinden desenli acik renk bir hali isinizi gorur gibime geliyor..
genel olarak cok sik seyler secmissiniz.. bittiginde bizede resim ekleyin lutfen.
[/QUOTE]çok tesekkurler değerli fikirleriniz için.antika koltuk halihazırda şarap rengi kadife ve ceviz ile inanılmaz kasfetli duruyor.ailem vitrinleri ve koltugu boyatmayı hıç dusunmuyorlar.bu durumda alev kırmızı veya turkuaz kadife açarmı acaba diye dusunuyorum bu durumdada yenı koltuk beyaz mı bej mı olmalı.desen yeni berjerlerde karısık bı goruntu vermez mı.evimiz giriş kat sitebahcesine sıfır.stor perdelerın boylesıne buyuk camlarda aralarda bosluk kaldıgına sahıt olmustum buda benı dusundurmuyor degıl.fon perdeleri mi kırmızı veya turkuaz çiçekli kullanmalı mıyım son bir yardım lutfennnnnnn.....
nanymchpee yine beeeennn ya cidden kusura bakma cok soru soruyorum ama her seferinde ictenlikle cvp verdiğin için çekinmiyorum çekinemiyorum da..
bu kez kafama baska bir sey takıldı..o da halı boyutum
salonumun son hali şu sekilde;
Eki Görüntüle 375889
halı sanki küçük gibi geliyor ama emin olamadım.. bir büyüğü ile yani 6m2'lik olan ile değiştrieyim mi sence? dekorasyon dergilerinde falan hep küçük görüyorum sanki ama emin olamadım.. sana da sormak istedim.. orta sehpa da gelince sanki halı yok olacak gibi gelio.. yani bir büyüğü cam tarafına iyice yakınlaşacak hatta oraya koyacagım teklinin altında kalacak ama tv ünitesiyle halı arasında kalan boşluk azalacak. cok kafam karıstı
bu arada şeffaf cam şeklinde sarkıt avizeleri begeniorum ve sanırım öyle alıcam.. ne dersin? altına da cam (ayakları gümüş renkli metal) sehpa düşünüyorum.. yanlış bir karar mı sence? yani ortama baska bir materyal daha mı eklemiş olurum?
koltukların kısmına yuvarlak sarkıt, yemek masasının üstüne de dikdörtgen sarkıt diye düşünüyorum.. tablaları sehpanın ayakları gibi parlak gümüş metal olacak..
cok mu sacmaladım
simdiden tesekkurler umarım küfür etmezsin bana
yine aynı sıcaklıkta cvplar :))
cook tesekkurler cidden
halının rengini falan değiştirme imkanım yok aslında. yani bir halım daha var o perdenin tonlarında ama perdenin içindeki bir ton..
Eki Görüntüle 375939
pembe dısındaki renkte diğer halım.. ben onunla da foto cekip buraya koyayım ve sana göstereyim ona da bir bakar mısın? eger bu daha iyi dersen onun büyüğünü alırım.. dediğin gibi belki kestiririm ya da ikili koltugun altına sokarım iyice.. yani koltuk ve halı arasında parke görünmek zorunda değil dersen aklıma bu cözüm geldi.. ne derisn?
sonucta buraya gösterdiğim parchwork bench olacak yemek masamda.. içine perdemin kumasından da vericem koymaları için dediğin gibi.. hatt biraz cok az ama fuşya da koymayı planlıorum.. aynı fusyadan da koltuklarımın üstüne büyük yastıklar koyucam.. senin dediğin gibi siyah gümüş gri yastıklar da olacak.. koltujlarımı hiç sevmiyorum.. nasıl bir akılla aldıysam beni deli ediyor.. bu nedenle yastıklarla kapamayı düşünüyorum..
bi de eger bu halı kalsın dersen (büyük boyutu olacak sekilde) sehpamın ayaklarını siyah yapsam nasıl olur? siyah lake mesela??? tv üniteminde dolap kısımları siyah lake.. olur mu bu sekilde???
yine cok yazdım ama cidden yardıma ihtiyacım var cıkamıorum işin içinden su salak koltuklar yüzünden
meraba ,
duvarlarinizin rengini acik fildisine, tavandaki ince alcipaninizin icinide hitit gunesine boyayabilirsiniz..
perdelerinizle alakali bir iki sey gordum hemen onlarida ekliyeyim muntazam bir goruntu icin.. perdelerinizi monte eden kisi sanirim mesleginin erbabi degil.. fon perdelerinizden sag parcayi duvara sifir monte etmisken, sol fon parcasi ile duvarin arasinda en azindan 6-7 cm aciklik var..
katlamali perdeniz de cami ortalanarak takilmamis malesef.. camin sag kisminda kalan perdeli alan 5-6 cmken, sol tarafi 10 -12 cm bunu bir sekilde ortalatirsaniz camdaki asimetrik durumu kaldirmis olursunuz ortadan..
oturma takiminizin arkasinda bir kolon var duvarinizi ikiye bolen.. o kolonu tavanda kullandiginiz hitit gunesine boyatabilir ve uzerine siyah yada gold tonlarinda bir saat takabilirsiniz..
hmm birde koltuklarinizin karsisindaki gul yapistirmasi yaptiginiz duvariniza parcali bir ayna asabilirsiniz..beli altina incecik accent bir dolap koyabilirsiniz... koltuklar genelde duvara baktiginda oturanalr icin slklcl saatler baslamis demektir..ortami biraz hareketlendirmis olursunuz..
koltugunuzun yastiklarini bir kac farkli renkten ozellikle pastel renklerden secip, koltugunuzdaki sert havayi kirabilirsiniz
cnm fikirlerirn için çook sağol, kesinlikle dikkate alacağım dedikleerini...boyayı ne zaman yaptıracağım bilmiyorum ama yapılınca resim eklemeye çalışacağım