Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu Yeni evlenecek ,ev yenileyeceklere (renkler ve desenler uzerine )

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

patchworkü begenmenize cok sevindim :)) dediğinizi gibi perdeden de 1-2 parca bir şey alıp vericem.. sadece benchi patcwork yaptırayım o zaman ben.. takım gibi duran şeyleri çok sevmiyorum.. bu durumda tekli koltuk/sofa rengi için öneri hala ''haki-beyaz -kirli beyaz-bej'' midir? yoksa o patchwork içindeki kumaşlardan en düz ve perdeyle en uygun olan açık renkli düz bir kumaş mı seçmek gerekir?

bu arada halı yönünü öylesine koymuştuk ama nişamlımla aramızda da bu yön konusu konusuldu tabii :) şimdi daha bir emin olarak yanlamasına koyucam..
çoooooook teşekkür ederim

belfu'cum benim tavsiyem esigi kagitla kaplamanizdan ziyade, kendi eviniz ise.. o esige biraz deger katmaniz yonunde olur.. o bolumun ozelligini anlatmak ve aslinda evden biraz daha farkli bir hava katmak icin size tavsiyem tas kaplama yapmaniz yonunde olur.. bu hem evinizin icinde o bolume ozel bir hava, hemde ciddiyet katar.. kaplama isini siz bile yapabilirsiniz ihtiyaciniz olan sey uygun buyuklukte kesilmis olan kaplama taslar ve siva malzemesi..fiat olarakda kagitla arasinda cok buyuk bir fark yok.. uygun renkte seciceginiz traverten, iceride yakacaginiz bir kac mum ve tutsu ile spa keyfi bile yasatabilirsiniz musterilerinize..

duvar kagitlari icinde Rasch'dan bir kac model baktim... ama yine giris kismi oldugunu belirtmek adina.. tas kaplama gibi gorunen bir duvar kagidi esiginiz icin iyi olabilir..

canim pembeye yakin bir somon da olur demistik saniyorum ilk konusmalarimizdan birinde. olmadi puntolu , bej koltukda cok slk tamamlar salonunuzu..sanirim bir onceki postunuzda koymustunuz, patchwork koltukla birlikte ..

meraba ,

duvarlarinizin rengini acik fildisine, tavandaki ince alcipaninizin icinide hitit gunesine boyayabilirsiniz..

perdelerinizle alakali bir iki sey gordum hemen onlarida ekliyeyim muntazam bir goruntu icin.. perdelerinizi monte eden kisi sanirim mesleginin erbabi degil.. fon perdelerinizden sag parcayi duvara sifir monte etmisken, sol fon parcasi ile duvarin arasinda en azindan 6-7 cm aciklik var..
katlamali perdeniz de cami ortalanarak takilmamis malesef.. camin sag kisminda kalan perdeli alan 5-6 cmken, sol tarafi 10 -12 cm bunu bir sekilde ortalatirsaniz camdaki asimetrik durumu kaldirmis olursunuz ortadan..

oturma takiminizin arkasinda bir kolon var duvarinizi ikiye bolen.. o kolonu tavanda kullandiginiz hitit gunesine boyatabilir ve uzerine siyah yada gold tonlarinda bir saat takabilirsiniz..

hmm birde koltuklarinizin karsisindaki gul yapistirmasi yaptiginiz duvariniza parcali bir ayna asabilirsiniz..beli altina incecik accent bir dolap koyabilirsiniz... koltuklar genelde duvara baktiginda oturanalr icin slklcl saatler baslamis demektir..ortami biraz hareketlendirmis olursunuz..

koltugunuzun yastiklarini bir kac farkli renkten ozellikle pastel renklerden secip, koltugunuzdaki sert havayi kirabilirsiniz

çok tesekkurler değerli fikirleriniz için.antika koltuk halihazırda şarap rengi kadife ve ceviz ile inanılmaz kasfetli duruyor.ailem vitrinleri ve koltugu boyatmayı hıç dusunmuyorlar.bu durumda alev kırmızı veya turkuaz kadife açarmı acaba diye dusunuyorum bu durumdada yenı koltuk beyaz mı bej mı olmalı.desen yeni berjerlerde karısık bı goruntu vermez mı.evimiz giriş kat sitebahcesine sıfır.stor perdelerın boylesıne buyuk camlarda aralarda bosluk kaldıgına sahıt olmustum buda benı dusundurmuyor degıl.fon perdeleri mi kırmızı veya turkuaz çiçekli kullanmalı mıyım son bir yardım lutfennnnnnn.....[/QUOTE]

Özellikle yeni evlenecekler için süper bir konu olmuş, paylaşımlarınız için teşekkürler.
Bende evlenicem bugün eşyalarımı aldım ama sizden bir kaç konuda fikir almak isterim mümkünse :)
Evim giriş kat olduğu için biraz karanlık, mümkün olduğu kadar açık renk mobilya seçtim.Köşe beyaz, tekli koltuğum gönderdiğim sandalye renginde saks, yemek masam ve büfem avangarde oldu ve beyaz lake. Köşe masalar hiç içime sinmedi çünkü..
Salonu aydınlatmak için pencerenin karşısındaki duvara ayna düşünüyorum, (konsolun üzerine koyacağım)
*İlk sorum nasıl bir ayna uygun olur sizce, eşyalar çok köşeli olmadı sizce dikdörtgen bir ayna nasıl olur ? Yada daha uygunu nedir?

Köşemin küçük yastıklarınıdaa saks yaptırmayı düşünüyorum. Mobilyalar çok beyaz beyaz olduğu için sandalyelerin kumaşınıda saks yaptırsam renklenirmi?
*Sandalyelerin hepsimi saks olmalı, yoksa ikisi beyaz dört tanesimi saks olsa yada tam tersi nasıl olur :) bu konuda kafam çok karışık..
*Pencere içinde beyaz stor ve ucuk mavi bir tül düşündüm yere kasar uzun, nasıl olur?
*Halı konusuna hiç girmedim, bu konuda ne yapmalıyım hiç bilmiyorum. Paylaşmış olduğunuz bir halı vardı, açık renk duvar deseni gibi o nasıl olur mesela.?

Aslında nişanlımla denizi çok sevdiğimiz için salonda deniz esintileri yakalamak istedim, sanırım başaramadım
*Bunu başarabilmek içinde öneriniz varsa seve seve uygulamaya hazırım ..
Bu arada mobilyalarda olmamış dediğiniz bir kalem varmı?
Çok soru sordum ama kusuruma bakmayın.

Eklentiler

• $masa.png
    226,9 KB · Görüntüleme: 156
  • $saks.png
    81,8 KB · Görüntüleme: 119
  • $sandalye.png
    163,1 KB · Görüntüleme: 124
  • $köþe.png
    191,8 KB · Görüntüleme: 129
  • $konsol.jpg
    16,7 KB · Görüntüleme: 132
  • $teklim.png
    200,1 KB · Görüntüleme: 108

yemek takimizin sandalyesi yuvarlak hatli olan mi? yoksa koydugunuz yemek masasinin yanindaki sandalyeler mi?

eger yuvarlak hatli ahsap sandalayelerse, 4 'unu gumus , kollu bas sandalyeleri saks yaptirabilirsiniz.. yada yemek masasi fotosundaki gibi sirf kumastan olusan sandalyelerse, her birini farkli neon renklerle kaplatabilirsiniz.. mavi, neon pembe, gumus, gibi gibi.. evinizdeki yogun beyazligi alt edersiniz..

ayna olarak damla ayna kullanabilirsiniz.. bir cok parcadan olusur bu tarz aynalar..

pencereleriniz icin, mavi tulden ziyade, fon olarak gumus grisini ve neon mavi tonlari yanyana iki fon olarak kullanin,santuk kumastan yaptirin birazda parlasinlar.. ama iki fon yanyana tek fon gunumunde olsun.. icine kirik beyaz tul yaptirabilirsiniz..

kendinden desenli acik renk bir hali isinizi gorur gibime geliyor..

genel olarak cok sik seyler secmissiniz.. bittiginde bizede resim ekleyin lutfen.

harika bi konu, ne kadar özenerek cevap veriyorsunuz hayran kaldim
evini yeni düzen biri olarak yardimlariniza ihtiyacim olabilir.
dekorasyon eksigim oldukca fazla, yogunluktan ve maddi sIKINTIDAN dekorasyon kismina hic giremedim.
en kisa zamanda evimin resimlerini ekleyip fikirlerinizi alabilirim

Tabiki yüklerim :)
Sandalyeler yuvarlak hatlı olan olacak tek gönderdiğim, çok teşekkür ederim.
Bir de küçük kış bahçem var, henüz hiçbir şey bakamadım ona. Arşivinizde resimler varsa paylaşabilirseniz çok mutlu olurum.

[/QUOTE]

canim madem kirmizi mi turkuaz mi diyorsun turkuaz bana daha mantikli geliyor.. madem deniz goren buyuk camlar var.. beyaz turkuazinizi hareketlendirmek icin ikinci renk secimi olabilir.. diger koltugunuz icinde..
benim sahsi gorusum berjerlerin renklendirilmesi yonundedir.. ama sadelik isterseniz sizin bileceginiz birsey elbette..
isini bilen bir dosemeci, camlarinizi acikta birakmaz.. yukarda bi yerde bir postta bir arkadasin kucucuk cami bile duzgun dosenememis malesef.. dosenemicek buyuklukte cam olamaz.. isinin ehli olmayan usta vardir..

Son düzenleme:
merhaba ilginiz ve samimi cevaplarınız için teşekkür ederim
benim sıkıntım çok evi baştan döşeyeceğim ilk olarak yatak odam hakkında fikirlerinizi istiyorum
yatak odam yeni yani 6 yıl oldu alalı yeni ev aldık taşınacağız dolabım çok kullanışlı memnunum ama rengini değiştirmek istiyorum aslında dün akşama kadar yenisini alacaktık dün gece boyatsam nasıl olur diye düşündüm
her hangi bir ustaya sormadım
sizce her tür türlü mobilyada boyama olur mu
mdf kaplama koyu renkli bir dolap el izi falan belli oluyor
yanlarıda krem
resim ekleyebilmeyi başarırsam ekleyeceğim

ben bu dolabı pudra pembesi ve yine açık kahve kreme boyatmayı düşündüm
istikbalin tual adında bir modeli var çok beğendim rengi ordan kaldı aklımdA
http://www.istikbal.com.tr/files/pi/big/tual-yatak-odasi43-.jpg
maliyet nasıl çıkar bilmiyorum

aynalı şifonyer var birde onu boyatacağım

yatağım bazalı değil yeni bir baza ve başlık lazım
başlığı takıma uygayıun bulabilir miyim bilmiyorum
aslında başlık da istemiyorum
yatak başına dekoratif küçük küçük aynalar koysam falan diyorum orayı ayrı bir renk duvar kağıdıyla kaplatsam diyorum
bu kısmı tam araştırmadım

halı ve perdeyi henüz düşünmedim 2 tane pencere var küçük bir oda
bir duvara dolabı bir duvara yatağı ve komidinleri koysam
karşı duvarda balkon ve pencere olacak aynalı şifonyerin aynasını çıkarıp oraya koymayı düşünüyorum
ama çok daraltırsa şifonyeri yada komidinleri koymayı pek düşünmüyorum gerçi bu en son aşama

nasıl fikirlerim sizce
düşüncelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum

Son düzenleme:
nanymchpee yine beeeennn ya cidden kusura bakma cok soru soruyorum ama her seferinde ictenlikle cvp verdiğin için çekinmiyorum çekinemiyorum da..
bu kez kafama baska bir sey takıldı..o da halı boyutum
salonumun son hali şu sekilde;

halı sanki küçük gibi geliyor ama emin olamadım.. bir büyüğü ile yani 6m2'lik olan ile değiştrieyim mi sence? dekorasyon dergilerinde falan hep küçük görüyorum sanki ama emin olamadım.. sana da sormak istedim.. orta sehpa da gelince sanki halı yok olacak gibi gelio.. yani bir büyüğü cam tarafına iyice yakınlaşacak hatta oraya koyacagım teklinin altında kalacak ama tv ünitesiyle halı arasında kalan boşluk azalacak. cok kafam karıstı
bu arada şeffaf cam şeklinde sarkıt avizeleri begeniorum ve sanırım öyle alıcam.. ne dersin? altına da cam (ayakları gümüş renkli metal) sehpa düşünüyorum.. yanlış bir karar mı sence? yani ortama baska bir materyal daha mı eklemiş olurum?
koltukların kısmına yuvarlak sarkıt, yemek masasının üstüne de dikdörtgen sarkıt diye düşünüyorum.. tablaları sehpanın ayakları gibi parlak gümüş metal olacak..
cok mu sacmaladım
simdiden tesekkurler umarım küfür etmezsin bana

Son düzenleme:

cekinme canim zaten, elimden geldigince yardim etmeye calisiyorum :)

aslinda sorun halinin ebadindan cok sekli :) eger dikdortgen degilde kare bir arena halisi olursa, capraz koyarak goze daha hos gorunmesini saglayabilirsin.. yada ebadi buyutup kare haliyi duz serebilirsin.. her ikiside makbuldur.. birde tabi henuz evin cok bos.. cam onune yaptirdigin koltuk geldiginde, halinin boyu daha makul gorunecek illa ki..

birde perdelerinle halini acaba matchlesen mi? degistirme imkani bulursan halini,perdenin tonlarinda bir renkle degistrisen hatta, 1-2 ton acikda olabilir, 1-2 ton koyusuda... eger uzerine gumus ayakli bir sehpa gelecekse, bu kez altinda halinin bir anlami kalmayacak.. gumuse gumus durucak..sehpan ve avizeni on plana cikarmak icin bunuda uygulayabilirsin ... tavanda gri, sehpada gri,hali gri.. grilerin hepsini bir araya toplamakda iyi degil.. mumkun oldugunca renkleri serpistirmeye ve dengeli serpistirmeye gayret et..

lamba fikrini sevdim,sarkit lambalar uzun suredir revacta uzun surede yerlerini koruyacak gibi gorunuyorlar ..

yine aynı sıcaklıkta cvplar :))
cook tesekkurler cidden

halının rengini falan değiştirme imkanım yok aslında. yani bir halım daha var o perdenin tonlarında ama perdenin içindeki bir ton..

pembe dısındaki renkte diğer halım.. ben onunla da foto cekip buraya koyayım ve sana göstereyim ona da bir bakar mısın? eger bu daha iyi dersen onun büyüğünü alırım.. dediğin gibi belki kestiririm ya da ikili koltugun altına sokarım iyice.. yani koltuk ve halı arasında parke görünmek zorunda değil dersen aklıma bu cözüm geldi.. ne derisn?

sonucta buraya gösterdiğim parchwork bench olacak yemek masamda.. içine perdemin kumasından da vericem koymaları için dediğin gibi.. hatt biraz cok az ama fuşya da koymayı planlıorum.. aynı fusyadan da koltuklarımın üstüne büyük yastıklar koyucam.. senin dediğin gibi siyah gümüş gri yastıklar da olacak.. koltujlarımı hiç sevmiyorum.. nasıl bir akılla aldıysam beni deli ediyor.. bu nedenle yastıklarla kapamayı düşünüyorum..

bi de eger bu halı kalsın dersen (büyük boyutu olacak sekilde) sehpamın ayaklarını siyah yapsam nasıl olur? siyah lake mesela??? tv üniteminde dolap kısımları siyah lake.. olur mu bu sekilde???

yine cok yazdım ama cidden yardıma ihtiyacım var cıkamıorum işin içinden su salak koltuklar yüzünden

eger lake ve siyah olacak olursa, halinin rengi kalsin.. sehpanizin ayaklarini bu renkte yapacaksaniz son kararinizsa :)) diger halinizi salona tasiyip hic kafanizi karistirmayin.. bu yonde ilerleyelim sasmadan..

tek sorununuz halinin sekli olur ki, onuda simdilik kestirmeyin hic dokunmadan , diger koltugunuzu bekleyin :)

cok acele karar vermeyin, heyecaninizi anliyorum :)

çokteşekküredrim verdiğin bilgiler çok memnun etti beni gümüş gri ve açık mavi renklerini çocukların odasında kullanmayı düşünüyorum ....ama sana salon parkeleri için bir sorum oluca k ..

şimid kapılar bej rengi ,

parkelerde akçaağaç buz rengi olursa

koltularda ıslak kum rengi olursa..................... HALI ne renk olmalı ...TÜÜLERDE uzun kullanırsam ne renk tül ve perde yapmalıyım .......duvar boyam da kum beji olusa ...

çok mu solu olucak .....ama oranje akseuarlar kullanarak açabilirim dimi?salonda kahverengi kullanmak istiyorum....acı kahvede karıştırabilirim

önerilirin doğrultusunda ...devam edicem bunlar benim fikrim ....

antre içinde (antre deyip geçmeyin geniş bir giriş yani 6 m 2 halı sığar da boşluk kalır ) kırmızı ve kırık beyaz tonlarda olsun istiyorum ..olurmu? kırmızı halı kırmızı lamba

,beyaz çeveveli ayna ve altına yüksekçe sehpa gibi gibi bişey antrler için kulanılan mobilya...yani peteğin üzerini geçecek yükseklikte 30-40 cm derinliğinde uzunluğu valla 80 cm bile olabilir yer müsait ...bir kaç akseuar koncak bi şey ...ayakkabıları giymek için oturulması icap eden bir puf gibi bişeyde olması lazım ...olur mu?.. sana çok teşekkür edreim çok iyi bir sayfa oldu sağol ....

merhaba bende madem iç mimarsınız bi kaç soru soruyum dedim yakalamışken :) şimdi ben bunları alcam.koltuk takımımın siyah yerleri beyaz olacak.köşe takımı mürdüm rengi alt sandık kısmı beyaz.yatak odamın ve oturma odamın desenleri gri.perde ve halı seçiminde yardımcı olabilrmisiniz??nasıl kombine edebilirim hiç bilmiyorum bi el atın garibin haline :)