Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
yeni doğum yaptım sıcaklardan bebeğimi nasıl koruyabilirim
15 gün önce doğum yaptım bebeğim heryeri sıcaktan isilik ve pişik oldu bebeğimi sıcaktan nasıl koruyacağımı bilmiyorum vantilatör ve klimayı açamıyorum camı açmam ise yetmiyor ne yapmam gerektiğini bilemiyorum çok şaşkınım
Bebegine günde en az 2 kere banyo yaptır.Banyo cok önemli hem bebegini rahatlatır gazı varsa gaza da iyi gelir hem de pişiği engeller. Pişik icin( bez bölgesi icin ) desitin kullanmaya calıs biraz pahalı ama ( 49 tl) eger zorlanırsan oksidin var bi de onu da kullanabilirsin.Oksidini pişik olan yerlere kollara bacaklara incecik bir sekilde sürersin .Yatırırken altı cıtcıtlı kolları acık atlet seklinde bodylerden giydir .Gece sırtının terlemesi vucuduna yapısmasın diye sık sık minik havlular yap onları sırtına koyar değiştirirsin .
benim kızımda şu an 18 günlük her gün banyo yaptırıyoruz o da isilik olmuştu sadece çıtçıtlı badiyle yatırdım kapı felan açık uyudu sonra doktora gösterdim yapma bi ilaç verdi her akşam isiliklerine ondan sürüp bekletiyoruz ve gayet iyi geldi şimdi gözle görülür derecede bir isilik söz konusu değil
hergün mutlaka yıka bebişini ve çok kalın giydirme.tek kat bile yeterli olacaktır bir de minik çorap giydir .ceryan yapmıycak şekilde aç camları. bende geçen yıl doğum yaptım sıcakalrda kızımda pişik oldu hergün yıkayıp popolin pişik kremi kullandım çabucak geçti.
ben pişik için yurtdışından bile krem getirtdim hepsi hikaye bebeğini hergün mutlaka yıka ve poposunu havalandır bezin kalitesiylede alakalı gerekirse değiştir canım zor bişey allah kolaylık versin çok acı veriyor bazen onlara ..birde ikamet ettiğiniz yer çok sıcaksa zaten sonuna kadar pişiği engelleyemezsin sadece rahatlatırsın benim oturduğum yer hep serin hep esiyor hiç cam açmıyorum çok şükür ne pişik yaşadım ne bişey ama anneme gittim 15 gün orası aşırı sıcak nefes alınmıyor bebeğim boğazlarına kadar pişik oldu poposunun artık pişen yeri silmekten derisi incelmişti ve kıpkırmızıydı düşün acısını ki ordada hergün yıkadık sadece su rahatlattı ..üstüneüstlük birde orda gece tektaraflı cam açtık oda çocuğu çarptı ve bu hafta üstsolunum yolları full tıkalı üşüttükte geldik ..
benim bebeğimde 1 haftalık doktor oda sıcaklığının 26 derec olması gerektiğini söledi ve eger evinizde klima varsa mutlaka çalışıtırın sadcec direk bebeğe gelmesin dedi,ben klimayı açıyorum devamlı ve şimdilik bir problem olmadı