• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni bırakanlar, bırakacak olanlar

binbirrenkçim allah bu yolda kolaylık versin sana ve senin gibi bırakmak isteyen herkese
ben hiç kullanmadım bilemem ama seni azbuçuk tanıyorum nasıl kararlı olduğunu biliyorum
babamda 2 pakete yakın içer oda bu ara bırakmaya karar verdi umarım oda kolayca bırakır
ama ben senden eminim sen çok kararlısındır senin için bu zorlu dönem çok çabuk geçecekolumunekankayizsmile

Çok teşekkür ederim haticecim.opuyorumnanaktan İnşallah her isteyen kurtulur.
Bildiğim kadarıyla çok içenler daha kolay bırakıyorlar. Baban da kolay bırakacaktır bence.
Allah kolaylık versin. Benim her konuda iradem güçlüdür çok şükür.:nazar:
Dediğimi yaparım ama bir tek bu konuda kendime ve başkalarına verdiğim sözler boşa gitti ne yazık ki.kaydirigubbakcemile Bu sefer umutluyum. İnşallah başaracağım .:lepi:

ahh bu konuda darısı benim ve tüm tiryakilerin başına bende çok istyorum bırakmayı ama cesaret edemiyorum etsemde bir boşluk bir başka oluyor içim sanki çok dertliymişim gibi ondan cesaret edemiyorum

Evet canım ilk günler zor geçiyor dediğin gibi. Ondan sonra bünyenin adaptasyon süreci başlıyor. Ama sonuçta insan kendi sağlığını kazanıyor.:lepi:
Bir gün belirleyip kendini hazırlamak lazım. Ne zaman bırakılsa aynı sorunlar yaşanacaktır.
Onun için ne kadar erken davransak o kadar iyi.:hulya:

Evet canım ilk günler zor geçiyor dediğin gibi. Ondan sonra bünyenin adaptasyon süreci başlıyor. Ama sonuçta insan kendi sağlığını kazanıyor.:lepi:
Bir gün belirleyip kendini hazırlamak lazım. Ne zaman bırakılsa aynı sorunlar yaşanacaktır.
Onun için ne kadar erken davransak o kadar iyi.:hulya:

burdan okuduğum bilgilerle allen carr ın kitabını okudum 2 saar öncede içmememk için karar aldım inşallah bende başaracağım ve sağlıklı bir hayata kavuşurum ilk bir hafta zor olur sonra alışırım diye düşünüyorum cevremde bırakanlarda öyle diyor hayırlısı artık buraya hergün hissettiklerimi yazarım

burdan okuduğum bilgilerle allen carr ın kitabını okudum 2 saar öncede içmememk için karar aldım inşallah bende başaracağım ve sağlıklı bir hayata kavuşurum ilk bir hafta zor olur sonra alışırım diye düşünüyorum cevremde bırakanlarda öyle diyor hayırlısı artık buraya hergün hissettiklerimi yazarım

Tebrikler canım. Sağlığın için çok önemli bir karar.
İlk bir haftanı yazman sana da iyi gelecektir.
Paylaşmak rahatlatıyor.
Ben de gün gün yazmıştım.
Kolay gelsin.kaydirigubbakcemile5

kızlar ben 5 ayı doldurdum sigarayı bırakır bırakmaz hamile kalmışım
8 yıldır evliyim hamile kalmıyordum hiç korunmadım
ben ilaçla bıraktım zyban adı
hamile kalınca onu da bıraktım
evet başlarda çok zor oluyor sigarasızlık
ama sonra gitgide unutuyorsunuz sigarayı
en önemlisi şu bırakınca
herşeyi bozan çektiğiniz ilk nefes
o nefesi çekmeyin
yoksa her seferinde baştan başlıyorsunuz
aynı yoksunluk hissini tekrar tekrar yaşıyorsunuz
ben 2.denememde başarabildim
umarım sizlerde başarırsınız

kızlar ben 5 ayı doldurdum sigarayı bırakır bırakmaz hamile kalmışım
8 yıldır evliyim hamile kalmıyordum hiç korunmadım
ben ilaçla bıraktım zyban adı
hamile kalınca onu da bıraktım
evet başlarda çok zor oluyor sigarasızlık
ama sonra gitgide unutuyorsunuz sigarayı
en önemlisi şu bırakınca
herşeyi bozan çektiğiniz ilk nefes
o nefesi çekmeyin
yoksa her seferinde baştan başlıyorsunuz
aynı yoksunluk hissini tekrar tekrar yaşıyorsunuz
ben 2.denememde başarabildim
umarım sizlerde başarırsınız

kaydirigubbakcemile5

merhaba nasılsın binbirrenk cim
şişkinliğin nasıl
atlatmışsındır umarım zor günleri

Merhaba haticimopuyorumnanaktan. Sağol canım. Sen de iyisindir umarım.
İlk günlerdeki gibi değil tabi. Bünye de alışıyor zamanla.
Forumdaki diyetisyenin önerilerini uyguluyorum. Bir de diğer topikte yazdığım metabolizma hızlandırıcı içeceğe başladım. Bakalım inşallah her şey yoluna girecek.kaydirigubbakcemile2

ben yaklaşık 2,5 aydır içmiyorum . aramıyorum desem , unuttum desem yalan , ama bildiğim tek şey içmeyeceğim 20 yıl içtim sigara olmadan , yaşayamam diyordum.daha iyi yaşıyorum , birde şu aldığım kiloları verebilsem .? kendimle gurur duyuyorum içmediğim için .hihoyyyt

ben yaklaşık 2,5 aydır içmiyorum . aramıyorum desem , unuttum desem yalan , ama bildiğim tek şey içmeyeceğim 20 yıl içtim sigara olmadan , yaşayamam diyordum.daha iyi yaşıyorum , birde şu aldığım kiloları verebilsem .? kendimle gurur duyuyorum içmediğim için .hihoyyyt
Unutulmuyor maalesef,üç seneyi devirdim hala gözüm şeker paketi gibi gelen sigaralara takılıyor marketlerde:gitme:
Ama içmeyeceğimi bilmek,kararlı olmak yetiyor,hazır bu pislikten kurtulmuşken neden bulaşayım diyorum tekrar,hem de zaman zaman aramak başka,sabah gözünü açar açmaz aramak başka,ite kaka şöyle böyle geçecek ömrümüzsempatiksalakcinni

Peptyy ve dilarem sizleri kutluyorumvereliniortak. kendinize sağlığınızı armağan ettiniz.
Tabi istemek ayrı önemli olan tekrar içmemeyi başarabilmek.
Kilo sorunu genelde oluyor. Doktorlar 'ancak 40 kilo alırsanız sigaranın verdiği zarar kadar riskiniz olur'diyorlar.
Bu kadar kiloyu kimse almayacağına göre birkaç kilo fazlalık zamanla verilir gider.hihoyyyt

Unutulmuyor maalesef,üç seneyi devirdim hala gözüm şeker paketi gibi gelen sigaralara takılıyor marketlerde:gitme:
Ama içmeyeceğimi bilmek,kararlı olmak yetiyor,hazır bu pislikten kurtulmuşken neden bulaşayım diyorum tekrar,hem de zaman zaman aramak başka,sabah gözünü açar açmaz aramak başka,ite kaka şöyle böyle geçecek ömrümüzsempatiksalakcinni
hislerime tercuman olmuşsun arkadaşım :) :nazar:

kızlar bende 5 haftalık hamileyim , sigarayı azalttım fakat henüz bırakamadım.üzerimde bir baskı olduğunu hissediyorum , bırakmayı da istiyorum.hiç içmemeye çalıştıpğımımda stresten dudağımın üstü şişti biraz..ne olur bana yardımcı olun.kendimi çok kötü hissediyorum.

bende 10 senedir içiyodum malesef kalp spazmı geçirdim 24 yasında 8 senedir içmiyorum bıraktım çokta memnunum inatla kafadan silince iredeli olunca bırakılıyo sigara inanmazsanız hayatım degişti artık saglıklı sahatliyim allahıma şükürler olsun hamdolsunki bu sigara illetinden kurtuldugum için şükürler olsun rabbime:mymeka: içmeyin saglıgınızı düşünün arkadaslar

kızlar bende 5 haftalık hamileyim , sigarayı azalttım fakat henüz bırakamadım.üzerimde bir baskı olduğunu hissediyorum , bırakmayı da istiyorum.hiç içmemeye çalıştıpğımımda stresten dudağımın üstü şişti biraz..ne olur bana yardımcı olun.kendimi çok kötü hissediyorum.

Canım bunu kendine ve bebeğine yapma lütfen:1no2:. Ben de hamileliğimde 2-3 sigara içmeye devam ettim ve düşükle sonuçlandı. Böyle bir şey olmasın Allah korusun ama başka sorunlar çıkabilir.
Bir tanesinde bile 4000 zehir alıyorsun ve bebeğini hiç haketmediği halde henüz doğmadan zehirliyorsun. Birkaçını arka sayfalarda yazmıştım bunları aklına getir.
Sigaranın yerine su içebilirsin, aktarlarda baharatlı şekerler var sigaratix veya radikal çözüm adıyla, leblebi yiyebilirsin.
Bir 5 gün dayanırsan bir daha istemezsin. Yoksa ömür boyu vicdan azabı çekmek de var.
Bırak ve sıkıntılarını burada paylaş yazdıkça da rahatlarsın.
Kolaylıklar diliyorum.vereliniortak

bende 10 senedir içiyodum malesef kalp spazmı geçirdim 24 yasında 8 senedir içmiyorum bıraktım çokta memnunum inatla kafadan silince iredeli olunca bırakılıyo sigara inanmazsanız hayatım degişti artık saglıklı sahatliyim allahıma şükürler olsun hamdolsunki bu sigara illetinden kurtuldugum için şükürler olsun rabbime:mymeka: içmeyin saglıgınızı düşünün arkadaslar

Geçmiş olsun canım. Çok doğru karar verip kurtulmuşsun.
Söylediklerinde çoook haklısın. alkisalkisalkis

Bence ilk olarak Sigarayı bırakmak "ZORUNDAYIM" modelini kafandan sil, zorunda değilsin, fakat şunu yerleştirmelisin yerine "BIRAKMAK İSTİYORUM " artık ,
insan beyni zorunda olduğu şeyleri yapmak istemiyorum ve karşı koyuyor, zorundalıklar yerine, isteyorum koymalısın ve ALLEN CARR videolarına bak netten kitabıda var nette onları izle ve oku, bence faydalı olabilir. Düşünce tarzını değiştirmelisin kesinlikle ve bunu biran önce yapmalısın durumundan dolayı...
bir Psikiyatristede gidebilirsin faydası kesinlikle olur,
Sağlıklı bir hamilelik geçirmen dileğiyle...

Binbir nasıl gidiyor, ciddi ciddi kurtuldun sanırım ? Offf darısı başıma yani ben abarttım bu ara cidden güya azaltcam çoğalttım filan, bu yüzmek gibi sanırım derin suya atlayıp bocalamadan olmuyor bir pes edip kıyıya çıkarsan sonrası vahim, neyse sınava az kaldı bekle beni Zyban :D

Binbir nasıl gidiyor, ciddi ciddi kurtuldun sanırım ? Offf darısı başıma yani ben abarttım bu ara cidden güya azaltcam çoğalttım filan, bu yüzmek gibi sanırım derin suya atlayıp bocalamadan olmuyor bir pes edip kıyıya çıkarsan sonrası vahim, neyse sınava az kaldı bekle beni Zyban :D

Şimdilik iyi sumrucum ama kurtuldum demem için birkaç ay geçmesi lazım.
Bu konuda sabıkalarım olduğu için:1: henüz erken.
Haklısın canım sınav stresinde arttırma olabilir. Ben sınav dönemlerinde çok kez farketmeden paketi bitirirdim.
Umarım sınavın iyi sonuçlanır ve rahatça bırakma girişimine geçersin.a.s

kızlar akşam saat 9,30 dan beri sigara içmiyorum şimdi öğlen yemeğini yedim ve deliriyorum ama dayanacağım bari bu sefer başarayım hergün bırakkmayı deniyorum ama olmuyor kızlar yardım edin ne olur

Back