• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni bırakanlar, bırakacak olanlar

Merhaba,
Bende bırakalı 5 gün oldu. Yaklaşık 10 yıldır günde 5-6 tane içiyordum. Artık kendimi zehirlemeye bir son vermem gerekiyor diye düşündüm, geç kalmış olsam da. Aslında hiç başlamamak gerekirmiş.
Bırakan ve bırakmayı düşünen arkadaşlar vazgeçmeyin, geçiş umarım hepiniz için kolay olur.
Ben şimdilik nikotin açısından zorlanmıyorum, sakız hap vs hiç bir şey kullanmıyorum.
Tek endişem kilo almak. Normalde yediğimden daha fazlasını yemiyorum,daha çok su içiyorum, abur cubur çerez vs sıfır.
Ama bağırsaklarım çalışmıyor sanki:( Kuru kayısı arkası su, danone activia denemelerim oldu.
Daha başka ne yapabilirim? Zamanla normale döner mi? Tecrübesi olanlar paylaşırsa çok sevinirim.

Herkese merhabalar bende 10yıldır günde 1-1,5 paket sigara içen biriydim.Hep içmek istediğim için içtim.Ayrıca sanki onla doğmuşumda onsuz olamazmışım gibi bir ruh halindeydim hep.Fakat eşimin içmemesi ve artık kendimdeki sigaraya bağlı etkenleri görünce dedim ki önce bırakamasanda azalt bu yöntemi denedim başardım ve beni motive etti derken çıtayı arttırdım dedimki haftaya bırak onu da başardım ve bugün kendi irademle (bantsız,ilaçsız) sigarasızlığımın 13.günü inanmak başarmanın yarısı derlerdi hadi ordan derdim ben yaptıysam çoğumuz yapabiliriz pes etmeyin kendinize göre bir yöntem belirleyin uygulamaya geçin

Sigarasız 52. saatteyim. 11 yıldır sadece uyuduğumda sigaradan uzak dururdum. Asla bırakmayı denemedim çünkü bir tedavi mucize olmadan bırakamayacağımı biliyordum. Mora terapi denen saçmalığa gittim ama inanın mora terapiden değil verdiğin para ve karar boşa gitmesin diye hırs yaptığından direniyor insan. Beynim uyuşuyor resmen. Yöntemler terapiler falan hepsi yalan onu anladım. Arada arkadaşımın sigara paketini elime alıp küfür edip fırlatıyorum. Bazen de içimden şimdi bir sigara olsa da içsem diyorum. Gerçekten uyuşturucu bağımlısıyız arkadaşlar bunu farkettim ve kendimden utandım. İlk defa bugün sigarayı böylesine aşağılık bir şey olarak gördüm. Herkesin motivasyonu farklı onu bulmalı. Ben aklımı çelmeye çalışan bu garip duyguya karşı sinirlenip hırslanıp savaşıyorum.

Back