• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni bırakanlar, bırakacak olanlar

Canım senin adına çok seviniyorum, müthiş bir iraden var sakın bozma, zor dönemin geçmesine ise ayrıca sevindim bence bu kilo vermekden daha zor bir süreçti bunu yapabiliyorsan herşeyi atlatabilirsin, yola devam...
Bende inşallah bir gün yazıcam bıraktım diye şimdilik araştırmaya devam bakalım...
Şunada çok inanıyorum en geç 1-2 ay içinde unutacaksın kaldıki eşinde kullanmıyor, misler gibi kokacaksın hepsinden önce sağlığın süper olacak spor daha kolay olacak.. iyi haberlerini okumaya devam edicem tatlım... zemuszemus

sağol canım inşallah birkaç ay sonra hepimiz ''şu sigaraya nasıl esir olmuşuz artık adını bile anmıyorum'' diyecek hale geliriz.kaydirigubbakcemile5

binbirrenkcim topiğin hayırlı olsun canım.her ne kadar sigara kullanmasamda hatta ciddi bir sigara karşıtı olsamda etrafımda sigara içende,bırakmaya çalışanda o kadar çok insan varki anlatamam.seni anlamayacağımı düşünme sakın canım.en büyük destekçilerinden biri benim ve her zaman yanındayım.
kilo vermede olduğu gibi bu konudada başarılı olacağına hiç kuşkum yok.varsın kilo yapsın elbet verirsin.varsın kabızlık yapsın elbet bağırsakların çalışır.unutma sen sigarayı bıraktın,bağırsaklarını aldırmadın.varsın stres yapsın.elbet stres atmanın bir yolunu bulursun.
annesinin memesini bile bukadar çok emmeyen,bırakan insanlar şu sigarayımı bırakamayacaklar??
tabi sözüm tek sana değil,bu topikteki herkese.eminim isteyen herkes bırakabilir.önemli olan istemek.sonrasında karşınıza çıkan zorluklar muhakkak olacaktır ama onların üstesinden gelmekte sizin kararlılığınızla doğru orantılıdır.
bana sigara kullanmadığım için ''senin için konuşması kolay'' diyenler olur mutlaka diye söylüyorum.ben eskiden günde 2 pakete banamısın demiyordum.

Evet bir süre içmeyince tek tük başladığında '' artık zevk almıyorum, madem böyle ben devam ederim ara sıra'' diyorsun.
Bu nikotinin tuzaklarından biri. Emin ol zamanla eskiden ne kadar içiyorsan yine ona döneceksin ve zevk almaya başlayacaksın. Tamamen bitirmekten başka bir çözümü yok.
Bunu denedim ve sadece kendimi kandırdım.:1no2:

yeniden başlama olasılığım 0 çünkü benim bırakma nedenim biraz daha farklı inanın gün içinde bazen o bir sigaraya çok çok muhtaç olduğum anlar oluyo çünkü çok stresli bi iş ortamım var ama aynı zamanda nişanlımla aynı iş yerinde çalışıyorum o yüzden yeniden başlama olasılığım sıfırr

binbirrenkcim topiğin hayırlı olsun canım.her ne kadar sigara kullanmasamda hatta ciddi bir sigara karşıtı olsamda etrafımda sigara içende,bırakmaya çalışanda o kadar çok insan varki anlatamam.seni anlamayacağımı düşünme sakın canım.en büyük destekçilerinden biri benim ve her zaman yanındayım.
kilo vermede olduğu gibi bu konudada başarılı olacağına hiç kuşkum yok.varsın kilo yapsın elbet verirsin.varsın kabızlık yapsın elbet bağırsakların çalışır.unutma sen sigarayı bıraktın,bağırsaklarını aldırmadın.varsın stres yapsın.elbet stres atmanın bir yolunu bulursun.
annesinin memesini bile bukadar çok emmeyen,bırakan insanlar şu sigarayımı bırakamayacaklar??
tabi sözüm tek sana değil,bu topikteki herkese.eminim isteyen herkes bırakabilir.önemli olan istemek.sonrasında karşınıza çıkan zorluklar muhakkak olacaktır ama onların üstesinden gelmekte sizin kararlılığınızla doğru orantılıdır.
bana sigara kullanmadığım için ''senin için konuşması kolay'' diyenler olur mutlaka diye söylüyorum.ben eskiden günde 2 pakete banamısın demiyordum.

Egecim çoook teşekkür ederim canım.olumunekankayizsmile Bu söylediklerin ilaç gibi geldi inan. İnsan bazen umutsuzluğa kapılıyor kimseye anlatamıyorsun. Çünkü anlayacak kimse yoktur çevrende.:2: Onun için sizin destekleriniz çok değerli bizim içinopuyorumnanaktan
Ayrıca sigaradan sonsuza kadar kurtulmayı başardığın için ben de tebrik ediyorum canımvereliniortak.

yeniden başlama olasılığım 0 çünkü benim bırakma nedenim biraz daha farklı inanın gün içinde bazen o bir sigaraya çok çok muhtaç olduğum anlar oluyo çünkü çok stresli bi iş ortamım var ama aynı zamanda nişanlımla aynı iş yerinde çalışıyorum o yüzden yeniden başlama olasılığım sıfırr

Evet canım aynı iş yerinde çalışmanın içme konusunda caydırıcılığı olabilir. a.s

yine bırakmayı deniyorum geçen hafta başaramadım akşama kadar dayandım yine başladım şimdi daha zor yenmi işe başladım ve konsantre olamıyorum ama ofiste sigara içilmemesi avantajım bakalım sonucu ne olacak bırakmak zorundayım bende

yine bırakmayı deniyorum geçen hafta başaramadım akşama kadar dayandım yine başladım şimdi daha zor yenmi işe başladım ve konsantre olamıyorum ama ofiste sigara içilmemesi avantajım bakalım sonucu ne olacak bırakmak zorundayım bende

Tebrik ederim canım.kaydirigubbakcemile5 Ne zaman bıraksan ilk günler zorluklar yaşaman doğaldır.
Birkaç gün sıkıntıdan sonra her şey yoluna girecektir göreceksin.

elim ayağım uyuştu böle sanki kafayı vursam yatsam uyusam ne güzel olur ama dayanacağım mecburum buna ömrümün sonuna kadar buı lanet şeyden zehirlenmek ve herkesi zehirlememek için dayanmalıyımmmmmm

Yarın 2 haftam dolacak. Yokluğuna alıştım artık aramıyorum.
Sadece kahve içerken hala tadını alamıyorum. Boşluğu hissediliyor gibi.:kahve:
Ona da alışacağım mutlaka.
Şişkinlik de düzeliyor yavaş yavaş. Yarım kilosunu verdim.
Sonsuza kadar elveda diye büyük konuşmak istemiyorum ama içmemek için elimden geleni yapacağım.
Bırakmakta olan ve bırakacak bütün arkadaşlara başarılar dilerim.a.s.

binbirrenk topiğin hayırlı olsun canım.ben de günde 2 pakate yakın sigara içerken sigarayı bırkalı 5. gün bugün. hiç aramıyorum.ama davul gibi de şiştim ya .ben bu şişkinliği nasıl geçireceğim. sigarayı unuttum şişkinliğin derdine düştüm şimdide

30senelik içici olan babacıgımın kalbe giden tüm damarları tıkandı anjuo oldu açamadılar oderece tıkanmış kötüleşti hastaneye kaldırdık ve bidaha stent taktılar ve günde 3paket sigara içen ölsem bırakmam obeni bırakcak diyen babam bıraktıysa sigarayı herkes eminim bırakır cigerlerinize kıymayın hanımlarr

kızlar bişi sorucam şişkinlik demişsiniz sigara bırakıldıktan sonra vücutta şişkinlikmi oluyo ???

binbirrenk topiğin hayırlı olsun canım.ben de günde 2 pakate yakın sigara içerken sigarayı bırkalı 5. gün bugün. hiç aramıyorum.ama davul gibi de şiştim ya .ben bu şişkinliği nasıl geçireceğim. sigarayı unuttum şişkinliğin derdine düştüm şimdide

Sağol durucum. Öncelikle bıraktığın için tebrik ediyorum.kaydirigubbakcemile5
Ben de aynı sorun var. Çok azını atabildim. 3lt.su içiyorum. Günde 1 saat en az spor yapıyorum. Detoks yaptım faydasını görmedim. Zamanla normale dönecektir ama bu zaman insanı bunaltıyor.
Forumda diyet uzmanı var. Az önce ona sordum ne yapalım diye.
Cevaplarsa burada yazacağım.hihoyyyt

30senelik içici olan babacıgımın kalbe giden tüm damarları tıkandı anjuo oldu açamadılar oderece tıkanmış kötüleşti hastaneye kaldırdık ve bidaha stent taktılar ve günde 3paket sigara içen ölsem bırakmam obeni bırakcak diyen babam bıraktıysa sigarayı herkes eminim bırakır cigerlerinize kıymayın hanımlarr

Geçmiş olsun canım.vereliniortak Çok haklısın illa başımıza bir felaket gelmesini beklemiyelim.
Böyle çok örnekler var. Yine de Allah size bağışlamış.
Hastalıkları beklemeden kurtulmak en iyisi.

kızlar bişi sorucam şişkinlik demişsiniz sigara bırakıldıktan sonra vücutta şişkinlikmi oluyo ???

Evet bilgencim ama herkeste olmayabilir belki. Genelde oluyor.
Doktor hücrelere su doluyor dedi ama ben pompayla şişirilmiş gibi hissediyorum kendimi.:umursamaz:
Bir kısmını attım zamanla düzelir sanırım.
Önceden bırakan arkadaşlar bu konuda neler yaptıklarını anlatsalar memnun olacağız.fisfisfis

evet genelde bu tür şişkinlik ve gaz şikayetleri oluyor sigarayı bırakanlarda. bunun en önemli nedenlerinden biri kabızlık olabilir. biraz sebze ve meyveyi arttırabilirsiniz. ya da sigara yerine koyduğunuz besinler de buna neden olabilir. günkurusu da özellikle gaz ve şişkinlik yapar bazı bireylerde. onun yerine 15 gün boyunca sabah aç karnına maydanozu robotta geçirin ve yarım limonu sıkın içine. bunu tüketin. biraz ödem atmaya yardımcı olur. böbreklerinizde sorun varsa yapmamanızı öneririm. karpuz gibi sulu meyveler veya kiraz da ödem attırır. çok fazla çiğ sebze (örneğin salata) yemek de şişkinlik yapar. sebze tükettiğiniz zaman salata yemeyin. yalnız şuna dikkat etmek gerekir. sigarayı saiz bıraktınız,ok, ama vücudunuza da biraz izin verin. o da geçiş döneminde çünkü. eğer sorunlar devam ederse daha ayrıntılı da konuşuruz...çok sevgiler...

Yukarıdaki alıntı beslenme uzmanı arkadaşımız BUTTERFLYSOUL un sigara sonrası şişkinlikler için önerileri.
Dün kendine sormuştum sağolsun cevaplamış.kaydirigubbakcemile5
Sorun yaşayan arkadaşlar yararlanabilirler
.

evet genelde bu tür şişkinlik ve gaz şikayetleri oluyor sigarayı bırakanlarda. bunun en önemli nedenlerinden biri kabızlık olabilir. biraz sebze ve meyveyi arttırabilirsiniz. ya da sigara yerine koyduğunuz besinler de buna neden olabilir. günkurusu da özellikle gaz ve şişkinlik yapar bazı bireylerde. onun yerine 15 gün boyunca sabah aç karnına maydanozu robotta geçirin ve yarım limonu sıkın içine. bunu tüketin. biraz ödem atmaya yardımcı olur. böbreklerinizde sorun varsa yapmamanızı öneririm. karpuz gibi sulu meyveler veya kiraz da ödem attırır. çok fazla çiğ sebze (örneğin salata) yemek de şişkinlik yapar. sebze tükettiğiniz zaman salata yemeyin. yalnız şuna dikkat etmek gerekir. sigarayı saiz bıraktınız,ok, ama vücudunuza da biraz izin verin. o da geçiş döneminde çünkü. eğer sorunlar devam ederse daha ayrıntılı da konuşuruz...çok sevgiler...

Yukarıdaki alıntı beslenme uzmanı arkadaşımız BUTTERFLYSOUL un sigara sonrası şişkinlikler için önerileri.
Dün kendine sormuştum sağolsun cevaplamış.kaydirigubbakcemile5
Sorun yaşayan arkadaşlar yararlanabilirler
.

canım verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.vücudum biraz daha alışmaya başladı şişkinlik azaldı bugün daha rahattım. bende gün kurusunun faydası olur diye sabahları aç karnına yiyordum.ama bıraktım artık.

binbirrenkçim allah bu yolda kolaylık versin sana ve senin gibi bırakmak isteyen herkese
ben hiç kullanmadım bilemem ama seni azbuçuk tanıyorum nasıl kararlı olduğunu biliyorum
babamda 2 pakete yakın içer oda bu ara bırakmaya karar verdi umarım oda kolayca bırakır
ama ben senden eminim sen çok kararlısındır senin için bu zorlu dönem çok çabuk geçecekolumunekankayizsmile

ahh bu konuda darısı benim ve tüm tiryakilerin başına bende çok istyorum bırakmayı ama cesaret edemiyorum etsemde bir boşluk bir başka oluyor içim sanki çok dertliymişim gibi ondan cesaret edemiyorum

canım verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.vücudum biraz daha alışmaya başladı şişkinlik azaldı bugün daha rahattım. bende gün kurusunun faydası olur diye sabahları aç karnına yiyordum.ama bıraktım artık.

Rica ederim canım. Senin bünyen çabuk adapte olmuş. Çok sevindim. Umarım başka bir zorluk yaşamazsın artık atlattın sayılır. Gün geçtikçe daha iyi olacaktır. Geçmiş olsun.vereliniortak

Back