E
EU1
Ziyaretçi
- Konu Sahibi AnneyimBen
ememsi ve ellerini tercih etmesi bundan yani çok korkuyorum ya memeyi bırakırsaaaa ek gıdaya geçmden yaaaaa
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
inşallah cnm 8 den beri açç az önce verdim 2 dk bile almadı o da zorla itti beni ya uyuyo şimdi açlıktanmıki acabaaaaa
sor canım bende merak ettim
bide sen emzirmeyi bıraktın mı sütün var mı
inşallah cnm 8 den beri açç az önce verdim 2 dk bile almadı o da zorla itti beni ya uyuyo şimdi açlıktanmıki acabaaaaa
saoıl cnm sanada zahmet oldu ya çok sağol güzel paylaşımın içinnnnnnn
Tatarcım, Gizem nasıl? Herkes nasıl sitede, giremiyorum, çok yoğunum bu aralar. Bebişler iyidir umarım. Biz yarın kontrole gidiyoruz. Benim oğlan doymuyo galiba, söyleniyo emdikten sonra!!!
''bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler'' isimli kitabı dr. tavsiye ile almıştım memenin reddi konusu altında şu başlıklar var
1) annenin yedikleri baharatlı sarımsaklı veya kahanı tarzı şeylermi yediniz? bebeğiniz bu kokuları protesto ediyo olabilir
2)Burun tıkanıklığı burnu tıkalı bebkler emmek yerine nefes almayı tercih ederler , aspiratör veya damla ile burnunu açın
3)Diş çıkarma Emzirildiğinde bebeğin şişmiş damağına basınç uygulanacağından emzirme ağrılı hale gelebilir.Emmeme nedeni diş çıkartmaksa bebeğiniz hevesle memenize yaklaşır ama acı nedeniyle emmeyi bırakır.
4)Kulak ağrısı kulak ağrısı çeneye yayılır ve emerken bu durum dahada kötüleşebilir , kulaklarıyla bi oyna bak bakalım ağlıyormu?
5)pamukçuk bebeğinizin ağzında pamukçuk yani mantar olabilir
6)Sütün yavaş gelmesi Çok aç bir bebek sütün yavaş gelmesine dayanamaz bunu önlemek için önceden biriktirdiğiniz sütü verin böylelikle emmeye başladığı anda gayretinin karşılığını alır.
7) Sizin gerginliğinizEndişeli veya gerginseniz bebek bu gerginliği hisseder , gevşemeye çalışın
8)sizdeki hormanal değişikler Yeniden gebe kaldıysanız salgılanan hormanlar nedeniyle sütün tadı değişebilir.
9)Sütten kesilme için hazırlık memeyi reddeden büyükçe bir bebek artık meme istemediğini belirtiyor olabilir. zaman zaman tıpkı erişkinlerde olduğu gibi öğün atlamak isteyebilir. Eğer bebeğiniz ısrarla emmeye karşı koyuyorsa yada hastalık belirtileri var ise dr.unuza danışın
Kitapta daha uzun ve ayrıntılı yazıyor ancak efe uyanmadan özetlemek istedim , şimdi önce kulaklarını ve ağzını kontrol et , sonra yediklerini gözden geçir , sorun yok ise sütünü biraz sağ ve kaşıkla yada biberonla vermeyi dene sorun dişleriyse çenesine uygulanan basınç azalır da belki emer.
Ama memeyi bırakmak istediğini düşünüp sakın kendini daha fazla germe , bak onu bile anlıyorlarmış
eline saglık canım bılgıler ıcına.s
Ay yerim ben onu,,,,,,
Demek doymuyo da mıkırdanıyo emdikten sonra.Canım ek besinlere geçiş yaptınız mı hiç?
öz özletiyosun kendini yaaaaa
ay esma gelmesin daha ya beni de emmiyo acıkmıyomu diyorum hani ağlar da veririm yok zorla verdim 1 dk emdi itti beni yaaa resmen titredi yine bırak beni gibiiiiiii...bugün en son sabah 8,30 da emdi moraslim bozuk kızlar ya ellerini tercih ediyorrrrrr