Yengemin yaptıkları..

Bir daha başka birine 3. kişi hakkında "ona güvenme" demek gibi abes hareketler yapmayın. Kötü kalpli birini tanıyor olmanıza gerek yok, cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla örülüdür. Bundan sonra baştan olmanız gerektiği gibi, sessiz ve mesafeli olmak iş görür, çalışmanızı gerçekten etkiliyorsa da bunu söylemek ayıp olmaz.

Yengenizin Yaptığı davranış doğru değil(dedikodu vs ) ama onun yaptığı ne kadar doğru değilse sizin de diğer yengenize karşı diğer yengeme karşı güvenme demeniz doğru değil,sizin tabirinizle o sizi diğer akrabalarınıza kötülemiş fakat siz de yengenizi kötülemiş olmuşsunuz diğer yengenize karşı.

Eğer yengenize evimize gelme demiş olursanız elbette ayıp etmiş olursunuz ve dayınızla aranızın açılmasına neden olursunuz.

Son düzenleme:
Sabırlıymışsınız . Cevap vermede uygun dille ytr herkes kimin ne olduğunu kendini biliyorsa sorun yok laf vurup durma lütfen de kırmk istemiyrm saygımdan ve hemn uzaklş ordan.

Canım hiçte kendinı küçük gösterme sen sustukça yengen daha çok üzerine gelecektir haklı buluyorsan sonuna kadar kendini savun ve kimseyede güvenip sırr verme

Sizin hakkınızda konuşmaması için uyarın onu. Size laf çarptırdığında da ayıp ettiğini dile getirin.
Yengenizide uyarmanız yanlış olmuş. Kimin ne olduğunu bilemeyiz. Hemen gidip söylemiş. Bırakın herkes kendisi tanısın karşısındakini.

Ama diğer yengeme üzüldüğüm için böyle söyledim.
Çünkü onu sürekli kullanıyor ve hakkına giriyordu, arkasından konuşuyordu.
Yanımda ağladı, ben de ona güvenme dedim. Sadece bu ama bir laf öyle cımbızla çekilip dağıtılıyor ki.
Şaştım kaldım.
Dayımın eşi oluyor kendisi, dayımla aram çok iyiydi ama sanırım yengem dediğiniz gibi çoktan açtı.

Bisey dimmi tatlim? Inan herkesin boyle bir yengesi var. Benimde var ve hatta kizida var onu gecti o hatta. Ama hicccc takmiyorum bile. Akraba iste atamazsin satamazsin. Onlar evinde ben evimde. Umursama bile.

hadi o diedikoducu yengenizin ne olduğunu biliyormuşsunuz ama asıl kızmanız gereken sizin lafınızı taşıyan yenge

çocuğuna niye siz bakıyorsunuz onu anlamadım ?? hem çocuğun baktırıp hemde bu kadar laf sokulmaz ki bi insana kibar dille iletişimi kesin bence .

hadi o diedikoducu yengenizin ne olduğunu biliyormuşsunuz ama asıl kızmanız gereken sizin lafınızı taşıyan yenge
Üzüldü diye destek olayım dedim, üzülme boş ver yenge güvenme dedim ama o laf nerelere çekildi beni pişman etti söylediğime.
Ona da artık asla güvenmem.

olayı neresinden tutsan elde kalıyor.

1. sizin üzülüp acıdığınız yengenin de maşallahı var. Yememiş içmemiş sizin ona destek olmak için söylediğiniz o lafı cımbızla çekip yetiştirmiş eltisine. o da sağlam ayakkabı değilmiş, ona karşı da dikkatli olun bundan sonra.

2. yengenizin çocuğuna bakacak başka kimse kalmadı da mı siz bakıyorsunuz?

3. hadi bakıyorsunuz, hem çocuğunu baktırıp hem laf söyleme hakkını ona kim veriyor? (cevap: sessizliğinizle siz)

4. bu arada anneniz, abiniz ne yapıyor? bütün bu olanların farkında değiller mi? neden sizi ezdiriyorlar?

kesinlikle bu kişiye haddini bildirin. yaşınız küçük olabilir ondan ama bu kendisine sizi çekiştirme, hakkınızda dedikodu üretme hakkını kimse vermiyor. baktığınız kişi yeğeninizdir. belki şartlar onu gerektiriyordur başka bakacak kimse yoktur. ama en azından sizin buna zorunda olmadığınızı, yeğeninizi düşündüğünü bilsin. size bir daha geldiğinde çekin kenara. açık açık ben hakkımda söylediklerini herkesten duyuyorum bütün akrabalardan. bu durumdan hiç hoşnut değilim, bu yanlış davranışlara devam etme. koskoca kadına yakışmıyor de. dürüstlüğün bir kere onu şok edecektir zaten. varsın istediği cevabı versin. belki bu sayede ayağını da çeker.

kimin kime güveneceğini söylemek size düşmez böyle şeyler yapmayın aile içinde huzuru bozarsınız.onun yerine dedikodu yapmaya başladıgı zaman dedikoduyu kes demek en iyisiydi ama siz buna cesaret edemeyip başka yollara girmişsiniz.bıraksaydınız kendisi farketseydi ayrıca diğer yengenizin de ondan pek bir farkı yokmuş, ders ders ders

çocuğuna niye siz bakıyorsunuz onu anlamadım ?? hem çocuğun baktırıp hemde bu kadar laf sokulmaz ki bi insana kibar dille iletişimi kesin bence .
Çalışıyor diye çocuğu herkese bırakıp gidiyor. Diğer yengelerim artık bakmayacağını söylediği için şimdi bize getirmeye başladı.
İlk başlarda söyleyecektim, ama konuşulmuyor sanki insan değil.
Hemen saldırganlaşıyor.
Bu arada dayımın eşi. Dayımda onun hatasını görmüyor ve dayımı bana karşı dolduruyor.
Anneme gelince annem çalışıyor pek görmüyor ama yengemi sevmiyor, dedikodularından dolayı.
Annem dayımı sevdiği için ses çıkarmıyor.
Bana sen cevap verme boş ver dayın için ses çıkarmıyoruz demişti.
Yine her şekilde ben üzüldüğümle kalıyorum.
Ne yapayım bilmiyorum, Allah a havale ettim, eden bulur umarım.

Ama sen de yengeni kötülemişsin. Aradaki fark ne? O gerçekten kötü ama sen değil misin? Neye göre kime göre?

Annen çalışıyormuş zaten seninde bahanen ortada sınava hazırlanıyorsun. bakma çocuğa.yengenede annenede baskı yap bu konuda. Çocuğa bakıcak kimse olmazsa sende iyisi olmaz merak etme.Size geldiğinde ondan dahi çıkma.Seni akrabalara kötülüyormuş istediğini söylesin.o kendi seviyesini gösterir. Onu muhatap alanların seviyesi de aynıdır. Sen sınava yoğunlaş mesleğini eline alıp evlendikten görüşmezsin bile

bu kadar kolay pes etmeyin. benim de dayımın eşi aileme çok saygısızlıklar yapmış biridir. biz de çok yakın oturuyoruz yıllardır. anneannemle beraber yaşıyoruz. anneannem yıllarca hep aman tatsızlık olmasın aman oğlum üzülmesin diye yengemin yaptığı her şeyi sineye çekmiştir. annemin de hep önüne geçmiştir. bu seneple yengem artık hiçbirimizi saymıyor ve değer vermiyor. ama ben böyle gelmiş böyle gider demedim ve olayların farkına varmaya başlayınca kontrolü ele aldım. yeri geldiğinde yaanlış ve saygısız davranışlarında tepkimi dile getirdim. tavrımı koydum. şimdi bana farklı onlara farklı davranıyor. ama ben yeri geliyor ailem yapma etme dese bile onların da haklarını koruyorum. bu uğurda bazen dayımla da kötü oluyorum ama varsın olsun. beni kötü bilsinler. kimsenin imseyi ezme hakkı yok. sen de susma. dersaneye filan yazılma şansın yok mu? evde durma sen de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…