Ama diğer yengeme üzüldüğüm için böyle söyledim.Yengenizin Yaptığı davranış doğru değil(dedikodu vs ) ama onun yaptığı ne kadar doğru değilse sizin de diğer yengenize karşı diğer yengeme karşı güvenme demeniz doğru değil,sizin tabirinizle o sizi diğer akrabalarınıza kötülemiş fakat siz de yengenizi kötülemiş olmuşsunuz diğer yengenize karşı.
Eğer yengenize evimize gelme demiş olursanız elbette ayıp etmiş olursunuz ve abinizle aranızın açılmasına neden olursunuz.
Herkese iyi geceler..
Üzüntümden uyuyamıyorum.
Bir yengem var buraya yeni taşındılar, yengem başlarda bana çok soğuk geliyordu bir türlü yakın hissedemiyordum kendime ve bize ne zaman gelse sürekli dedikodu yapıyordu, o yüzden ondan soğudum ve neredeyse 2 yıl boyunca hiç evlerine gitmedim ama nerede görsem selam verir konuşurum.
Sürekli insanların arkasından atıp atıp ben asla bir insanın arkasından konuşamam diyor, kendim gözümle şahit oluyordum.
Ben de diğer yengeme yenge fazla güvenme diğer yengeme dedim.
Yengem de gidip o sevmediğim yengeme bu söylediğimi söylemiş.
Allah'ım kadın üstüme geliyor sürekli.
Kesinlikle tartışmaya girmek istemiyorum.
Bugün bize geldi sürekli bana laf çarptı, evi temizlemiyor bu kız sürekli ders çalışıyor güya, çalışmasa da temizlemez, bunun yanında bir laf söylenmez, bu kız şöyle bu kız böyle.
Sonra duydum ki başka insanlara memleketten akrabalarımıza kadar beni kötülemiş.
Bu kadar kötü kalpli birini ilk kez görüyorum, ben senden kaç yaş küçüğüm madem böyle biriyim madem hatalarım var gel beni uyar ama benim en hassas dönemimde gelip beni incitiyor.
Ve üstüne üstlük kendisi çalışıyor oğlu küçük onu da bize bırakıyor bakmam için.
Allah'ım diyorum nasıl bir kadın bu?
ona hakkımı asla helal etmiyorum.
Şimdi sürekli beni kışkırtıyor, onunla tartışmam için.
Sessiz kalmaya çalışıyorum ama benim ondan korktuğumu düşünmesini istemiyorum, ses çıkarıp terbiyesiz gibi görünmekte istemiyorum.
Eğer bir daha böyle konuşursa bizim eve geldiğinde ona bir daha bize gelmemesini huzurumu bozduğunu sınavımı etkilediğini söylemeyi düşünüyorum sizce ayıp mı olur?
Bir de ben gerçekten en ufak bir söze bile kırılan bir insanım, kaldıramıyorum.
Tüm gün aklımdaydı söyledikleri.
Nasıl bir yol izlemeliyim sizce?
Üzüldü diye destek olayım dedim, üzülme boş ver yenge güvenme dedim ama o laf nerelere çekildi beni pişman etti söylediğime.hadi o diedikoducu yengenizin ne olduğunu biliyormuşsunuz ama asıl kızmanız gereken sizin lafınızı taşıyan yenge
Çalışıyor diye çocuğu herkese bırakıp gidiyor. Diğer yengelerim artık bakmayacağını söylediği için şimdi bize getirmeye başladı.çocuğuna niye siz bakıyorsunuz onu anlamadım ?? hem çocuğun baktırıp hemde bu kadar laf sokulmaz ki bi insana kibar dille iletişimi kesin bence .
İlk başlarda söyleyecektim, ama konuşulmuyor sanki insan değil.olayı neresinden tutsan elde kalıyor.
1. sizin üzülüp acıdığınız yengenin de maşallahı var. Yememiş içmemiş sizin ona destek olmak için söylediğiniz o lafı cımbızla çekip yetiştirmiş eltisine. o da sağlam ayakkabı değilmiş, ona karşı da dikkatli olun bundan sonra.
2. yengenizin çocuğuna bakacak başka kimse kalmadı da mı siz bakıyorsunuz?
3. hadi bakıyorsunuz, hem çocuğunu baktırıp hem laf söyleme hakkını ona kim veriyor? (cevap: sessizliğinizle siz)
4. bu arada anneniz, abiniz ne yapıyor? bütün bu olanların farkında değiller mi? neden sizi ezdiriyorlar?
kesinlikle bu kişiye haddini bildirin. yaşınız küçük olabilir ondan ama bu kendisine sizi çekiştirme, hakkınızda dedikodu üretme hakkını kimse vermiyor. baktığınız kişi yeğeninizdir. belki şartlar onu gerektiriyordur başka bakacak kimse yoktur. ama en azından sizin buna zorunda olmadığınızı, yeğeninizi düşündüğünü bilsin. size bir daha geldiğinde çekin kenara. açık açık ben hakkımda söylediklerini herkesten duyuyorum bütün akrabalardan. bu durumdan hiç hoşnut değilim, bu yanlış davranışlara devam etme. koskoca kadına yakışmıyor de. dürüstlüğün bir kere onu şok edecektir zaten. varsın istediği cevabı versin. belki bu sayede ayağını da çeker.
Çalışıyor diye çocuğu herkese bırakıp gidiyor. Diğer yengelerim artık bakmayacağını söylediği için şimdi bize getirmeye başladı.
İlk başlarda söyleyecektim, ama konuşulmuyor sanki insan değil.
Hemen saldırganlaşıyor.
Bu arada dayımın eşi. Dayımda onun hatasını görmüyor ve dayımı bana karşı dolduruyor.
Anneme gelince annem çalışıyor pek görmüyor ama yengemi sevmiyor, dedikodularından dolayı.
Annem dayımı sevdiği için ses çıkarmıyor.
Bana sen cevap verme boş ver dayın için ses çıkarmıyoruz demişti.
Yine her şekilde ben üzüldüğümle kalıyorum.
Ne yapayım bilmiyorum, Allah a havale ettim, eden bulur umarım.