Güçsüz olduğumu düşünmüyorum çok şükür. Ben eşimin ailesiyle sorun yaşadım çünkü alt katımdalar. Görümcem de arka sokakta. Kayınvalidemin ailemin yanında evimde laf sokmasından tutunca çalıştığım halde canıma okumasına kadar herşeyi yaşadım. Gidipte kimseye saygısızlık yapmadım çok şükür.
Onlar uzakta. 7 yıldır biriktirdiği ne olabilir? Kaynanam arıyor der ne bileyim senede 1 kaynanama gidiyorum der arayıp soru soruyor der ne olabilir?
Ben yengemin evinde ısrarla kalmak istemiyorum orası abiminde evi. Abim gelin annemleride al gel diyorsa kestirip atamam. Size buraları gezdiricem getir babamı annemi diyorsa buna ısrarla gitmek istiyorsunuz diyemezsiniz ben halayım takımı takmadım bebeği görmedim.
Yengemi baskıladığım yok eşimin ailesni tanımıyorsunuz. Köylerine giderken memletimden geçiyoruz da uğrayacağım dediğimde suratıma küfür etmişim gibi bakıyorlar. Eşime bayramda memletime gitmek istediğimi söyledim gidilir yeğenin oldu tabi annenleri de alalım dedi. Ben ne diyeceğim peki? Yengem silmiş gidemem mi ? Abimlere uğramasam da gideceğim.
Peki 7 yıldır bu zamana kadar melek gibi olan kadın neden çıldırdı? Bakin hala söyleyemiyorsunuz annenizin annesine neler söylediğini.
Kimse sizin gibi her şeye boyun eğip tamam ağam tamam paşam demek zorunda değil. Size saygısızlık yapıldıysa ve sustuysaniz bu çok şükür denilecek bir şey değil. Bu sizin probleminiz. Herkesten aynı boyunegmisligi bekleyemezsiniz.
Siz kendi aile meseleniz yüzünden esinizin ailesiyle gerilmekten korkup yengenizi hedef seçiyorsunuz. 2 zor yoldan daha kolay olanı seçmek bu. İşinize gelen yol.
Evet orası abinizin de evi ama çok sevdiğiniz bir arkadaşınızın eşi sizi evinde istemese kapıya dayanıp zorla girmeye mi çalışırsınız yoksa "senin eşin de çok reröre, size gelmem dışarıda goruselim" mı dersiniz?
Olayı yenge-gelin-gorumce-kayinvalide ekseninden çıkarınca ne değişiyor?
Biri beni evinde istemiyorsa gitmem, bu kadar basit bir karar bu. O kişinin abimin karısı, arkadaşımın kocası, kayincomun eltisi falan olması fark etmez. Kendimi neden yıpratayim ki, ne gerek var buna?
Sizin eşiniz abinize göre nispeten daha mantikli bir insan diye yengenizin üzerine gidebiliyorsunuz şu an. Eşiniz abiniz gibi olsaydı, tabii ki gelecekler sen kimsin ki modunda takilsaydi ne yapardınız? Kendinize durustce cevap verin lütfen.
Söylediklerimden yengeyi sonsuz haklı gördüğüm de anlaşılmasın, siz her şeyi tam anlatmadiginiz için kadın cildirmakta ne derece haklı bilemiyorum.
Ben sadece diyorum ki ne gerek var?
Gitmek istiyorsanız gidin, hizmet, guleryuz beklemeyin, yatıya kalmayın, yegeninizi görüp dönün. Çünkü eminim "abimin evine gittik yengem 5 karış suratla oturdu" diye bir de onun fırtınasına yaşayacaksınız ailede.
Ne göreceğinizi bilerek gidin gidecekseniz.