Yemekli Düğün Israrı

babacım dicek kadar samimisin ben anne baba diyemedim daha 2.5 senelik evliyim

Ben bekarken almıştım evimi hala kredisini ödüyorum,
Senin ailen düğünü kim yapacak sanıyo

durumu bilmiyorlarsa evlenince demicekler mi kızım siz ne borcu ödüyosunuz

Ben söyledim bizimkilere, nişanlımın ailesiyle daha oturup konuşmadılar. Yani benden duydular ilk. Konuştuklarında da "biz yapacağız" derlerse aileme tembihleyeceğim, kabul etmesinler.

Kısacası nişanlın kaşınıyo

Uzaktan kolay geliyodur da geçim derdine düşsün bi kendi aklına tükürür ne diye o kadar masraflı bi düğün yaptım da millete gösteriş yapıcam diye aylarca borç ödüyorum der

Valla eşyayı sağlam almak daha mantıklı, ucuza kaçıp tekrar yenilemek gerekicek yine siz ödeyeceksiniz

Bilmiyorum da eş adayın her konuda mantığına değil ailesinin sözüne bakıyosa bu borçlardan daha önemli bi mesele
Geçmiş olsun

Madem böyle adetleri var ve yapmak istiyorlar, evlenmeden önce insan para biriktirir, kendi parasıyla ne isterse yapardı.Ama öyle olamamış. Gelin istese içinde kalmasın derdik, eee damat beyin de hevesi var içinde kalmasın diyeceğiz. Nişanlınızı seviyorsanız yanında olacaksınız tabiiki de, borç harç ortak, Allah ödeme kolaylığı versin.

Başka konularda çok iyidir, Allah razı olsun derim hep, mantıklıdır da ama para mevzuunda onu anlayamıyorum. Ailesinin sözüne de bakmaz aslında ama sanırım burada kendi de gösteriş yapmak istiyor sırf ailesi değil.

Bu para mevzusu değil ki
Paradan kaçsa cimri deriz
Gereksiz bi harcama yapıyo
Ama evlendikten sonra çok pişman olacak
Eşya borcu, düğün borcu, kredi veya kira, mutfak masrafı, sonracıma daha ne eksikler çıkıcak bi bilseniz

Evet bence de eş adayın millete gösteriş peşinde, o borçları öderken millet yardım etmeyecek ama sen edeceksin ben olsam müdahale ederim bu yüzden

Canım Sakın ama Sakın öyle bi hata yapmayın benimde yemekli oldu o kadar pişmanımki hala bi Sürü borç var Düğünün borcu bitemedi bi türlü 400 kişiyle başlayıp bu Sayı git gide artıyo yemek yitemeyen bi Sürü kişi oluyo ve düğün salonunun son üçkağıtçılıklarıyla hem düğün mahf oluyo hem rezilliği hemde aylardır bitmeyen borç ki benim eşimin maaşı iyi Allah a şükür benim öpretmen maaşım eşimin Dr onun maaşı ama bitmek bilmeyen düğün borcu...

Yok yere sıkıntı çekmek istemediğini düğünü erteleyip parayı biriktirdikten sonra evlenmek istediğini söyle. Hem bekarken masraf az olur. Bekarken bi senede biriktirirsin evliyken ev masraflarıda girince 3 senede anca biter o borç de. Böylesi daha mantıklı de. Belki düğün ertelensin deyince vazgeçer

Turkiye'de cogu dugunler yemeksiz oluyor evet, cok tuhafima gitmistir her zaman. Dugun derken insanin hayatinda bir defa olur, olmuskende temiz olsun kaliteli olsun diye dusununenlerdenim. Ailem ve ailesi bizim dugunumuzde 600/700 kisi filan istemislerdi, biz 450ye karar kildik. Ve ben, madem 450, ozaman acik bufeli olsun demistim, ki oylede yaptik zaten. Okadar parayi veren, bes asagi uc yukaridanda kacmaz zaten.

Esinize hak veriyorum. Gosteristen ziyade, size deger verip dugununuze katilan insanlarla guzel temiz ve kaliteli vakit gecirmek istemek bence gayet guzel.

Her evlenmek isteyenin böyle bir bütçesi olmayabilir
Ve sanırım bu durumunda sadece Türkiye için geçerliliği yok
Her yerde her ülkede maddiyat denilen bir gerçek vardır, ayağını yorganına göre uzat sözü de buradan gelir
1 günlük düğün için 12 ay borç ödeyeceksen gelen misafirleri menüsüz bi törenle ağırlaman daha mantıklıdır
Ayrıca kişi başına düşen yemek parasından daha az takı takan insanlar varken vah vah nasıl yemeksiz düğün olur diye düşünmüyorum ben

bizde aynı şeyleri yaşadık yemekli düğün yaptık 15 bine yakın masraf oldu sırf yemekli olsun dedikleri için. ben de defalarca söyledim evlendikten sonra borç istemiyorum diye ama dinleyen olmadı şimdi aylardır onun borcunu ödüyoruz.

Benim düğünümde 500 kişilik ve yemekli olmuştu. Yemekli isteyen benim babamdı. Eşimin ailesine "ben nişan yaparsam yemekli yaparım, gelin hiç nişan yapmayıp ortaklaşa yemekli bir düğün yapalım" dedi. Yani ortaklaşa yapmış olduk eşimin ailesiyle. Eğer aile çok istiyorsa yarısını versinler en azından. Yazık dünyanın borcunu ödemeyin sonra.

İlla yemekli istiyorlarsa o zaman bir zahmet yemekli düğünü karşılasınlar sırf insanları yedireceksiniz diye daha az kalitede eşyalarda oturup balayınızı kısacaksınız hatta boğazınızı kısacaksınız Yemekli düğünlerde çok iyi organize olmak gerekir genelde yemekler et pilav gibi meze tarzları da yanında şeklinde olur ve geneli soğuktur herkes beğenmez kulp bulur insanları beğendirmek zor genelde yenmez yense de laf edilir durur bence bunları anlatın belki soğutursunuz o borcu tek başına yüklenmeyecek düğünü sizde yapmış olacaksınız sonuçta sizinde fikirleriniz önemli

Düğüne harcayacağı parayla elden düşme bir araba alır nasıl mantıksız birşey o şok oldum millet 1 gecelik yemekli eğlence yapıcak diye o borcun altına girmek akıl işimi

bizim dugunumuz yemekli oldu,ben ve esim hic istemedik yemekli filan..benim ailem istedi,oyle olunca iki taraf birlesip yaptilar yemekli dugunu..
bence dunyadaki en sacma sey..
koca dugun boyunca ac kaldim,oynamaktan takidan sundan bundan..
benim karnim doymadiktan sonra napim yemekli dugun..
heleki nisanliniz kendi yapcakmis dugunu..
soyleyin dugun boyunca ac kalcak haberi olsun..millet yerken o da bakar

Ozaman tatlim gel gelelim asir soruna; Turk gencleri birseyleri hazirlamadan, belirli bir birikim (hem kisisel, kendilerini egitmek acisindan, hemde finansal) yapmadan maalesef kucuk yasta evlilige karar veriyorlar. Ben ve esim bu genclerden degildir, evlilikten once baska seylerin yoluna konulmasindan yana olduk. Tanistigimizda ben 28, o 34 idi, zamanlamamiz guzeldi yani. Ve herseyimizi en ince detayimiza kadar hic parayi sorun etmeden (israfada kacmadan) yaptik. Borcla harcla evlenilmemesi gerektigini dusunenlerdenim. Yazik degilmi, gencecik iki insanin evlilik hayatlarina bir yukle baslamalari? Ozaman acele etmesinler, biraz sabretsinler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…