- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
-
- Konu Sahibi TersAlfabe
Nişanlandık ama çok samimi değilim ailesiyle, babası beni ilk defa aradı o yüzden daha ilk konuşmadan bişey diyemedim. Onlar başka şehirdeler, o yüzden samimiyetimiz yok.
Muhtemelen öyle yapacaklar diye tahmin ediyorum.
aynen canım bizim tepkımızde boyle olmustuO para peşinat olarak verilip ev alınır yahu yuh yani...
E doğal olarak yani.
Çevrede herkes yemekli düğün yapıyor diye buna bu kadar para döküp geleceğe yatırım yapmamanın neresi mantıklı ki.
Adam azıcık kendi geleceğini düşünse çok daha iyi olacak.
Senin ailen düğünü kim yapacak sanıyo
durumu bilmiyorlarsa evlenince demicekler mi kızım siz ne borcu ödüyosunuz
babacım dicek kadar samimisin ben anne baba diyemedim daha 2.5 senelik evliyim
Kısacası nişanlın kaşınıyo
Uzaktan kolay geliyodur da geçim derdine düşsün bi kendi aklına tükürür ne diye o kadar masraflı bi düğün yaptım da millete gösteriş yapıcam diye aylarca borç ödüyorum der
Valla eşyayı sağlam almak daha mantıklı, ucuza kaçıp tekrar yenilemek gerekicek yine siz ödeyeceksiniz
Bilmiyorum da eş adayın her konuda mantığına değil ailesinin sözüne bakıyosa bu borçlardan daha önemli bi mesele
Geçmiş olsun
babacım dicek kadar samimisin ben anne baba diyemedim daha 2.5 senelik evliyim
Başka konularda çok iyidir, Allah razı olsun derim hep, mantıklıdır da ama para mevzuunda onu anlayamıyorum. Ailesinin sözüne de bakmaz aslında ama sanırım burada kendi de gösteriş yapmak istiyor sırf ailesi değil.
Turkiye'de cogu dugunler yemeksiz oluyor evet, cok tuhafima gitmistir her zaman. Dugun derken insanin hayatinda bir defa olur, olmuskende temiz olsun kaliteli olsun diye dusununenlerdenim. Ailem ve ailesi bizim dugunumuzde 600/700 kisi filan istemislerdi, biz 450ye karar kildik. Ve ben, madem 450, ozaman acik bufeli olsun demistim, ki oylede yaptik zaten. Okadar parayi veren, bes asagi uc yukaridanda kacmaz zaten.
Esinize hak veriyorum. Gosteristen ziyade, size deger verip dugununuze katilan insanlarla guzel temiz ve kaliteli vakit gecirmek istemek bence gayet guzel.
Ben bekarken almıştım evimi hala kredisini ödüyorum,
Ben söyledim bizimkilere, nişanlımın ailesiyle daha oturup konuşmadılar. Yani benden duydular ilk. Konuştuklarında da "biz yapacağız" derlerse aileme tembihleyeceğim, kabul etmesinler.
Ozaman tatlim gel gelelim asir soruna; Turk gencleri birseyleri hazirlamadan, belirli bir birikim (hem kisisel, kendilerini egitmek acisindan, hemde finansal) yapmadan maalesef kucuk yasta evlilige karar veriyorlar. Ben ve esim bu genclerden degildir, evlilikten once baska seylerin yoluna konulmasindan yana olduk. Tanistigimizda ben 28, o 34 idi, zamanlamamiz guzeldi yani. Ve herseyimizi en ince detayimiza kadar hic parayi sorun etmeden (israfada kacmadan) yaptik. Borcla harcla evlenilmemesi gerektigini dusunenlerdenim. Yazik degilmi, gencecik iki insanin evlilik hayatlarina bir yukle baslamalari? Ozaman acele etmesinler, biraz sabretsinler.Her evlenmek isteyenin böyle bir bütçesi olmayabilir
Ve sanırım bu durumunda sadece Türkiye için geçerliliği yok
Her yerde her ülkede maddiyat denilen bir gerçek vardır, ayağını yorganına göre uzat sözü de buradan gelir
1 günlük düğün için 12 ay borç ödeyeceksen gelen misafirleri menüsüz bi törenle ağırlaman daha mantıklıdır
Ayrıca kişi başına düşen yemek parasından daha az takı takan insanlar varken vah vah nasıl yemeksiz düğün olur diye düşünmüyorum ben