Yemekli Düğün Israrı

düğüne davet edilecek misafirler için aç karınlarını mı doyuracaksınız gibi laflar edilmiş yorumlarda .misafirler evlenecek çift için orada bulunacaklar ,hediyelerini takacaklar.bu kadar aşağılandıklarını bilseler gelmezlerdi heralde.

bence de, neticede gelecek olan adam nikah da olsa gelecek düğün de olsa gelecek yemekli düğün de olsa gelecek, kimse karın doyurmaya gelmiyodur zaten ha çoğu kişi beğenmez laf eder o ayrı ona yapacak bişey yok lafçı milletiz

ben menümü seçtim ikramımı yaptım gelen de ne bulduysa onu yiyecek ikram bu

burda aslında tartışılacak bişey yok isteyen istediği şekilde evlenir yeter ki çiftler birbirlerinin fikirlerini dikkate alsın ortak kararlar alsın

konu sahibinin eş adayı borç ödemeye meraklı ama konu sahibi değil, işten çıkma tabiki ama bu şartlarda destek olmicani söyle bence

O nasıl bir laftır yahu gerekirse 1-2 sene kuru ekmek yeriz milletin karnını doyuracaksınız gösteriş yapacaksınız diye insan kendinden bu kadar fedakarlık yapar mı? Israrcı ol ya da yapılsın kendi ailen ödesin ben karışmam de yazık günah değil mi sana takılan takıların 4-5 saat sonra düğün mekanına verilmesi içim giderdi vallahi Allah yardımcın olsun

"lapa pilav, pis tavuk, kuru börek, 3-5 salatalık havuç "

yemekli düğünlerin vazgeçilmez eleştirisi..
kimse yemeği beğenmez...

tabaklar olduğu gibi çöpü boylar...

yani yenecek olsa amenna ama yenmeyecek, insanlar da beğenmeyecek !

keşke nişanlınız bunun farkına varabilse... çok yazık olacak...

Peki bu duruma aileniz ne diyor. Millete gösteriş olsun diye yemekli düğün yapılacak sende evlendikten sonra kuru ekmek yiyeceksin. Kimse yardım etmeyecekse benden sana söylemesi, evliliğinin ilk yılları borç harç ödemekle geçer. O yüzden böyle açılıp saçılmaya gerek yok. Kuru pasta içecek yaş pasta neye yetmesin... Bence bu fikrine kesinlikle destek olma. Eğer ısrar ediyorsa iyi o zaman 1 2 sene daha para biriktir, düğünü o zaman yaparız seninle kuru ekmek yemeğe evlenmiyorum ben de. Sinir oluyorum gösteriş meraklısı insanlara.

hiççç kendini yorma bence..artık kafaya koymuşlar..bu saatten sonra ikna etmeye çalışarak kendini yorarsın..beğendiğin eşyaları al ve deki bizde eşyalar hep iyi alınır.....

ben de çocukluğumdan beri yemekli düğünlere çok özenirdim. eşimin ailesi bişeye el sürmedi. yemeği damat tarafı verir. yapmadılar. annemler içinde kalmasın kızım dedi. halletti. ama düğün çorbası yaptırmadık da tavuk suyuna çorba yaptırdık. et vermedik de köfte verdik. yaklaşık 600 tlye 200e yakın kişi doydu. ben de yedim yemeklerden tabi hepsi lezizdi. biraz daha ekonomik davranılırsa size çok aşırı yük olmayabilir belki...

senin düşündüğün gibi bişi deildir bence bu 600 tl lik olan düğün bu damatla ailesine göre olmaz bence baksana kız otel falan dio... herhalde damadın otel fiyatından haberi yok hem kredi ödiycel hem otelde düğün oldu canım başka derler ... kuru ekmek soğan yer tabi eminim yer elektriğide kendi üretir suyuda kuyudan çeker içersiniz kış oluncada doğalgaz yerine battaniye yeter ... eğer düğünü külfetli yapacaksan aileside destek olmalı gerekirse kız tarafıda olur hem çocuk tek başına yapacak sonra ailelerde böbürlenecek biz yaptık diye bu kadar borcun altına girilmez... hastalık var acil durum var... damadın niyeti düğün sonrası altınları bozdurup borcu kapatmak belkide kmbilir??

ALTINLARMIŞ GERÇEKTEN DERDİ detaylı okuyunca gördüm o altınlar o kadar değerli oluyorki ev için araba için bu nasıl mantıktır insanlar yesin içsin die geleceğini vermek...

kesinlikle yemekli düğün falan yapma. ben ne yemekli düğünlerde insanların yiyip yiyip de herşeyi a dan z ye eleştirdiğine şahit oldum. milleti memnun zaten edemezsin, bi de üstüne aylarca borç ödeyeceksin. oraya harcayacağınız parayla dediğin gibi evinizin eşyasını daha kaliteli alırsınız ya da daha kaliteli bir balayı yaparsınız. nişanlın varlıklı bir adam olsaydı yapın tabii derdim ama siz de kendi yağınızda kavrulan bir çift olcaksınız anladığım kadarıyla, o yüzden hiç böyle bişeye girişmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…