-
- Konu Sahibi TersAlfabe
ne enteresan, misafirlerinize pek deger vermemissiniz demek ki. misafirlerinizi guzel agirlayabilmek sizi mutlu etmemis. bu mentalitede bir insanin dugunune insallah hic gitmemisimdir, gitmemde umarim.bizim dugunumuz yemekli oldu,ben ve esim hic istemedik yemekli filan..benim ailem istedi,oyle olunca iki taraf birlesip yaptilar yemekli dugunu..
bence dunyadaki en sacma sey..
koca dugun boyunca ac kaldim,oynamaktan takidan sundan bundan..
benim karnim doymadiktan sonra napim yemekli dugun..
heleki nisanliniz kendi yapcakmis dugunu..
soyleyin dugun boyunca ac kalcak haberi olsun..millet yerken o da bakar
Ozaman tatlim gel gelelim asir soruna; Turk gencleri birseyleri hazirlamadan, belirli bir birikim (hem kisisel, kendilerini egitmek acisindan, hemde finansal) yapmadan maalesef kucuk yasta evlilige karar veriyorlar. Ben ve esim bu genclerden degildir, evlilikten once baska seylerin yoluna konulmasindan yana olduk. Tanistigimizda ben 28, o 34 idi, zamanlamamiz guzeldi yani. Ve herseyimizi en ince detayimiza kadar hic parayi sorun etmeden (israfada kacmadan) yaptik. Borcla harcla evlenilmemesi gerektigini dusunenlerdenim. Yazik degilmi, gencecik iki insanin evlilik hayatlarina bir yukle baslamalari? Ozaman acele etmesinler, biraz sabretsinler.
Cok alakasi var. Yurtdisinda yasiyorum, o yuzden Turk genclerini baskalariyla kiyaslayabiliyorum, izin verirsen tabi haha.Türk gençleriyle ne ilgisi var bunun
İyi yapmışsınız da sizin nasıl evlendiğiniz çokta merak unsuru değildi sürekli ben ben diyosunuz hem sizde Türksünüz sanırım : )
bu nasıl bir akıl vermektir ya?sen .alışıyor musun hemen çık işten sana güveni kalmasın
Cok alakasi var. Yurtdisinda yasiyorum, o yuzden Turk genclerini baskalariyla kiyaslayabiliyorum, izin verirsen tabi haha.
Bence bana saldiracaginiza durumu kisisellestirmeyin, ve asil soruna bir bakin. Sizcede yazik degilmi borcla harcla birlesen hayatlara baslamak? Sizcede bu BDV bolumunde yazilan bircok dertte konunun ozu genclerin tam olgunlasmadan evlilik gibi bir sorumluluga girmeleri degilmi? Olgunlukta sorun yasanmaz anlamina kesinlikle gelmez bu ayrica, altini cizeyim bununda.
Her yerde yorulmadan gucenmeden erken evlilige, birseylerin hazir olmadan baslanilan durumlara karsi oldugumu belirtmekten cekinmeyecegim, sizdende bunun icin izin almam gerektigini dusunmuyorum hanimefendi. Tekrarliyorum, kisisellestirmeyin, durumun esasina goz atin.
ne enteresan, misafirlerinize pek deger vermemissiniz demek ki. misafirlerinizi guzel agirlayabilmek sizi mutlu etmemis. bu mentalitede bir insanin dugunune insallah hic gitmemisimdir, gitmemde umarim.
cevap bile vermeye tenezzul etmiicem artik.Kişiselleştiren sizsiniz
Ben şöyle yaptım böyle evlendim diye kendinizi överken genellemeyle tüm Türk gençlerini eleştiriyorsunuz
Yurt dışında da neler neler var ama ben genellemeyi sevmem
Size saldıran yok siz konu üzerinden Türk gençlerine laf edip duruyorsunuz
Yurt dışında herkes aklı başında herkes borçsuz evleniyo, sende oraya gittin çağdaşlaştın dimi tebrikler
Turkiye'de cogu dugunler yemeksiz oluyor evet, cok tuhafima gitmistir her zaman. Dugun derken insanin hayatinda bir defa olur, olmuskende temiz olsun kaliteli olsun diye dusununenlerdenim. Ailem ve ailesi bizim dugunumuzde 600/700 kisi filan istemislerdi, biz 450ye karar kildik. Ve ben, madem 450, ozaman acik bufeli olsun demistim, ki oylede yaptik zaten. Okadar parayi veren, bes asagi uc yukaridanda kacmaz zaten.
Esinize hak veriyorum. Gosteristen ziyade, size deger verip dugununuze katilan insanlarla guzel temiz ve kaliteli vakit gecirmek istemek bence gayet guzel.
400 kişilik yemekli düğünün maliyeti ne?Merhabalar herkese, fikirlerinizi almak istedim. Nişanlımla düğün hazırlıklarına başladık. Düğünü nişanlım kendi başına yapacak ama ailesi illa da gösterişli olsun, yemekli olsun diye ısrar ediyor. Bana inanılmaz saçma geliyor, sonuçta borç harçla yapacağız ve o borcu beraber ödeyeceğiz. Bir gecelik eğlence için o kadar para saçmak istemiyorum, onun yerine eşyalarımızı daha kaliteli alırız, balayına harcarız.
Nişanlım da "bizde düğünler yemekli olur" diyor da başka birşey demiyor. Eh be sevdiceğim, yemekli olur da en az 400 kişi gelecek, ailen yardımcı olmayacak, herşeyi sen tek başına yapacaksın. Ele güne gösteriş olsun diye ille de pahalı bir otelde yemekli düğüne ne gerek var? Maddi durumu da buna çok müsait değil, kredi ödüyor zaten bir yandan.
İkna edemiyorum hanımlar, eşyalarımızı uygun alırız diyor, birkaç sene kuru ekmek yeriz gerekirse diyor ama illa düğünü tek başına pahalı yapmak istiyor. Bunun daha eşyası var, ıvır zıvırı var..
Zaten ben hiçbirşey istemiyorum, hatta nikah yeter dedim. Yok illa olacak..
Nişanlım iyidir hoştur da bu tutumu beni çileden çıkarıyor.. Laf söyleyince de "çok bunaltıyorsun, aşırı plancısın rahat ol biraz" diyor. Sizce ne yapayım, bu fikrinde destek mi olayım, vazgeçirmeye mi çalışayım?
bu nasıl bir akıl vermektir ya?
kendine güvenip te mi ödeyecek o borcu..kız istemiyor borca girmek
Ozaman tatlim gel gelelim asir soruna; Turk gencleri birseyleri hazirlamadan, belirli bir birikim (hem kisisel, kendilerini egitmek acisindan, hemde finansal) yapmadan maalesef kucuk yasta evlilige karar veriyorlar. Ben ve esim bu genclerden degildir, evlilikten once baska seylerin yoluna konulmasindan yana olduk. Tanistigimizda ben 28, o 34 idi, zamanlamamiz guzeldi yani. Ve herseyimizi en ince detayimiza kadar hic parayi sorun etmeden (israfada kacmadan) yaptik. Borcla harcla evlenilmemesi gerektigini dusunenlerdenim. Yazik degilmi, gencecik iki insanin evlilik hayatlarina bir yukle baslamalari? Ozaman acele etmesinler, biraz sabretsinler.