Yemekli Düğün Israrı

Benim kayınbabamlar millete gösteriş yapcaz diye takılarla beraber neredeyse 90 bin masraf yaptı. Kayınbabamın çevresi geniş 2000 kişi geldi düğüne ve yemekli. Üstelik bize tek kuruş borç yapmadan. Adamın durumu çok çok iyi olsa anlıcamda adamın evi bile yoktu. Tek oğlum var diye yememiş içmemiş para biriktirmişler. Hala acırım o paraya üstüne katar ota halli bi ev alırdım ben o paraya. Hala içime dokunur.
O paraya kendinize ev alırdınız dedim bi keresinde ve güldüler.

ne enteresan, misafirlerinize pek deger vermemissiniz demek ki. misafirlerinizi guzel agirlayabilmek sizi mutlu etmemis. bu mentalitede bir insanin dugunune insallah hic gitmemisimdir, gitmemde umarim.

Türk gençleriyle ne ilgisi var bunun
İyi yapmışsınız da sizin nasıl evlendiğiniz çokta merak unsuru değildi sürekli ben ben diyosunuz hem sizde Türksünüz sanırım : )

Türk gençleriyle ne ilgisi var bunun
İyi yapmışsınız da sizin nasıl evlendiğiniz çokta merak unsuru değildi sürekli ben ben diyosunuz hem sizde Türksünüz sanırım : )
Cok alakasi var. Yurtdisinda yasiyorum, o yuzden Turk genclerini baskalariyla kiyaslayabiliyorum, izin verirsen tabi haha.

Bence bana saldiracaginiza durumu kisisellestirmeyin, ve asil soruna bir bakin. Sizcede yazik degilmi borcla harcla birlesen hayatlara baslamak? Sizcede bu BDV bolumunde yazilan bircok dertte konunun ozu genclerin tam olgunlasmadan evlilik gibi bir sorumluluga girmeleri degilmi? Olgunlukta sorun yasanmaz anlamina kesinlikle gelmez bu ayrica, altini cizeyim bununda.

Her yerde yorulmadan gucenmeden erken evlilige, birseylerin hazir olmadan baslanilan durumlara karsi oldugumu belirtmekten cekinmeyecegim, sizdende bunun icin izin almam gerektigini dusunmuyorum hanimefendi. Tekrarliyorum, kisisellestirmeyin, durumun esasina goz atin.

Kişiselleştiren sizsiniz
Ben şöyle yaptım böyle evlendim diye kendinizi överken genellemeyle tüm Türk gençlerini eleştiriyorsunuz
Yurt dışında da neler neler var ama ben genellemeyi sevmem
Size saldıran yok siz konu üzerinden Türk gençlerine laf edip duruyorsunuz
Yurt dışında herkes aklı başında herkes borçsuz evleniyo, sende oraya gittin çağdaşlaştın dimi tebrikler

Benim Düğünüm yemekliydi ve insanlar aç gitmedigi icin gönlüm cok ferahladi. Illa coook cook lüks yemekler vermenize gerek yok.
Normal duzeyde yapabilirsiniz.
sanirim dugununuz lüks bir otelde olacak, bence otelin fiyatindan yemek bedavaya bile gelir..
Benim icin dugunume gelenler cok degerli, asla ac gonderemezdim..
Ekstra masraf olmayacakmis yemek size. Sadece gereksiz goruyormussunuz.
Eger ekstra masraf olsaydi o parayi balayında harcarim falan demezdiniz diye düşünüyorum. ..

ne enteresan, misafirlerinize pek deger vermemissiniz demek ki. misafirlerinizi guzel agirlayabilmek sizi mutlu etmemis. bu mentalitede bir insanin dugunune insallah hic gitmemisimdir, gitmemde umarim.

gelen misafirlerden bitanesi yakindan taniyorum diyemem ne yazik ki..sirf ailelerin tanidigi ama benim omru hayatimda 1 kere gormedigim insanlarla doluydu dugun..
ben nikah yapip masraf yapmama taraftariydim ki babam ve esimin ailesi 2 sene borc odedi..deger miydi..bence asla degmezdi..
neden borclarina yardim etmediniz diyebilirsiniz..esimle yurtdisinda sifirdan herseye basladik..bi kurus desen yanimizda yoktu..
o dugunde milletin yemegine dokulen para bize yardim amacli kullanilabilirdi..ama nerdeeee...onun yerine millet yesin icsin namimiz yurusun..
yine tekrarliyorum yemekli dugun dunyanin en sacma seyi..
insanlari kinamadan once iki defa dusunun..

borç sana kalacak başka bişey değil. Şimdiden böyleyse ilerde daha neler çıkar.

Yapabileceğiniz tek şey düğünü erteleyelim demek, ayrıca bu aileler neden gençlere bu kadar sorumluluk yükler anlamadım gitti,yemekli düğün istemeleri çok güzel ama en azından onu aile karşılasa yani nişanlınız bunu konuşamazmı ailesiyle.

cevap bile vermeye tenezzul etmiicem artik.

iyi de o düğün her ikinizin düğünü erkek tarafı da yapmayacak nişanlınız yapacak sizin fikrinizi görmemezlikten gelemez sen de beni bunaltma düğün bitip iş borç ödemeye gelince yemeksiz yaptırdığım için dua edeceksin bana diyin ve ısrar edin yemeksiz olması için bende bu yaz evlenmeyi planlıyorum kına nişan yapmayacağım kız tarafı yapar normalde ama ne gerek var gereksiz tan tana düğün içinde sözlümün ailesine söyledim gerekirse sokakta olmadı en ucuz düğün salonunda yemeksiz olsun diye onlarında cebinden çıkacak en fazla dört bin olacak düğün için sizin hayatınız bu evlendikten sonra borç ödemek istememeniz çok normal.

iyide sizin durumunuz varmış borçsuz evkenilmesi gerektiğini düşünüyorum diyorsunuz konuyu anlamadınız galiba böyle bi düğün olursa kuru ekmek yiyecek kadar borca batılacağını söylüyo adam baştan

yemekli olmayan düğünler kalitesiz mi oluyo bu arada

Ne demek eşyayı uygun alırız falan bi akşamlık milleti memnun etmek için hayatınızın konforunu mu elinizden alacak? İnşallah ikna edersiniz çok kızıyorum böyle şeylere ya. Bizimki de yemekliydi ama herşeyi eşimin ailesi karşıladı

şu ailelerin en güzel günleri zehir etmesine bir anlam veremiyorum.Resmen oğullarının beynini yıkamışlar.Bizde düğünler yemekli olur direkt bi anne baba cümlesi.
bende istemediğim birçok şeyi yaptım nişanlılık aşamasında,çoğu şeye rıza gösterdim.Size tavsiyem yapmayın ,tepkinizi koyun.Onlar yüzünden siz niye sıkıntı çekesiniz?İnanın nişanlılıkta yaptınız yaptınız evlendikten sonra o tavrı koymak daha zor

400 kişilik yemekli düğünün maliyeti ne?
aile istiyorsa masrafın bir kısmını üstlenmelilerdi.
gücünüz yok ise yemekli düğün akıl işi değil.
ne gereği var o kadar borcu ödemek çok zorlar sizi.
elinize ne para akalır ne takı uçar gider hepsi.
ne yapıp edip vazgeçirin bence.karşılıklı aileler konuşssa olmuyo mu?

benim çevremde kimse 25 inden önce evlenmiyor..A bu arada herkes tr de üni okuyor 18 yaşında lise biter +4 yıl =22 yaş sonra iş vs derken

gerçi kaliteli evlilik yaşı 28 mi orası da muamma tabi..

Tek basina karar alamaz. Sen fikrini savunmaya devam et. Ve duruma gore bak yani... İlerde her konuda sizi borca sokupkafasina gore takilirsa ne yapacaksin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…