Yemekli Düğün Israrı

İşin kötüsü ailesi "biz yapacağız" diyor herkese karşı, hatta aileme karşı ama nişanlım bana anlatıyor gerçeği, kendisi yapacak tek başına. Yani ailesi benim onların yapmayacağını bildiğimi bilmiyor. Hala biz yapacağız diyorlar.

Bir de babasi beni aradı geçende, kızım yuvayı kadın çeker çevirir, nişanlının maaşından kenara al altın yap olur mu diye tembihledi :KK57::KK57: Birşey diyemedim, merak etmeyin babacım ikimiz de tutumluyuz yapıyoruz birikimimizi dedim ama çok garibime gitti:KK57::KK57:
şimdi önlemini almazsan ileride çoook üzülürsün bu yaptığına
söyle nişanlına ailen hava atacak diye sıkıntıya girmeyeceğim
iyi düşün taşın evlendikten sonra tek kuruş yemekli düğün borcu ödemeyeceğiz

madem bildiğini bilmiyorlar evlerine gidince de "babacığım bişey diyeceğim
yemeklü düğün yapmayın çok pahalı biz ödemeyeceğiz tamam da siz de ödemeyin üzülürüm ben" de
"zaten biz ödeyecek olsak asla istemem" falan gibi şeyler söyle.. ne diyecekler bakalım

Ayranı yok içmeye tahterevanla gider gezmeye gibi. Aile yardım edemeyecekse diretmenin mantığı ne. Millet sizin düğün için '' aman ne şahane yemekli '' vs gibi konuşacak diye müstakbel eşinizin gerekirse bir kaç sene kuru ekmek yeriz demesi beni benden aldı.

Benimde düğünüm yemekli oldu 400 kişilik kişi başı 52TL idi teee 2011 de. Şu an 2015 yılındayız. Buyrun yapın hesabınızı.

O kadar para alıp verdikleri yemek bir şeye benzese bari. Küçücük but, azıcık pilav bir de börek. En azından benim gittiklerimde böyleydi. Yapma arkadaşım ne gerekiyorsa yap engel ol, neden gösteriş için sen 2 sene kuru ekmek yiyecekmişsin ki?

Bir kaç arkadaş 4000 tl demiş arkadaşlar o fiyata istanbulda değil yemekli düğün , düğün slonu bile kirlanmıyor. Benim düğünüm 2013 te idi 300 kişilikti ve kişi bası 100 tl ödediler. buradan hesap edin.. Ki bizimkini ailesi yaptığı halde biz baya bir zorlanmıştık ilk zamanlar..

İşin kötüsü ailesi "biz yapacağız" diyor herkese karşı, hatta aileme karşı ama nişanlım bana anlatıyor gerçeği, kendisi yapacak tek başına. Yani ailesi benim onların yapmayacağını bildiğimi bilmiyor. Hala biz yapacağız diyorlar.

Bir de babasi beni aradı geçende, kızım yuvayı kadın çeker çevirir, nişanlının maaşından kenara al altın yap olur mu diye tembihledi :KK57::KK57: Birşey diyemedim, merak etmeyin babacım ikimiz de tutumluyuz yapıyoruz birikimimizi dedim ama çok garibime gitti:KK57::KK57:

Niye derdini anlatmıyosun açık açık daha bide babacım falan, bu insanlar alenen aptal yerine koyuyolar seni

Ama sende diyemedinmi yemekli düğün yapıcak nişanlım ne birikiminden bahsediyorsunuz laf ayana kadar gelmiş sen geriçevirmişin düğün zamanı bazı erkek tarafları bu stratejiyi uygular malesef aynısı benimde başıma geldi düğün yapdığıma bile pişmanım nikah neyimize yetmedi gerekirse bu düğün olmaz de resti Çek bi yemeğe seni değilecekse zaten evlenme bu borç en az 5-6 sene sürer sende yediğin kuru ekmekle kalırsın çok sert olduysa kusuruma bakma nişanlının seni borç batağına sürüklemesi sinir etti beni kadın dayanışması var bu sitede En Büyük KK

Başkaları 2-3 gün konuşsun diye kuru ekmek yemek,ömür boyu oturulacak evde daha düşük kalitede eşyalar almak çok mantıklı çözümler.Yukarıda bir arkadaş 35000 tl'den bahsetmiş :KK57::KK57: ev alsanız 4\1 parası neredeyse. İnsanlar bu devirde yatırım için altın yaaprım diye düşünüyor nişanlınız da bozalım diyor.Para kolay mı kazanılıyor borç kolay mı ödeniyor arkadaşım. Bence tatlı dille ikna edin nişanlınızı. Üstelerseniz inada bindirebilir.

Nişanlınızın, yemekli düğün fiyatlarından muhtemelen haberi yok! Bir an önce mobilya masrafına sokun da görsün gününü. Bence de tepkinizi gösterin. Eğer daha nişanlılıkta böyle ailesinin ağzına bakıp mantıksız kararlar alıyorsa Allah sonunuzu hayır etsin. Bence siz yemekli düğünü de evliliği de bir kaç kere daha düşünün. Ayrıca kp nişanlının maaşı ile altın yapın demesi de kıllandırdı beni. Düğünde takacakları takıları acaba ordan mı karşılamayı düşünüyorlar?o_O

Sen düğün yemeği ile birlikte takı ve paralarını da o 400 kişiye yedireceksin. Ne gerek var ki buna. Eşini ikna edecek başka biri yok mu? Konuşsa, anlatsa, ne kadar saçma bir düşünce olduğunu söyleseler ona? Sanki biz yemeksiz evlendikte evlenmedik mi saydılar yahuu.

Bilmem kaç sene düğün parası ödenecek sonra ev araba almak isticeksiniz gençliğin borç ödemekle geçecek sizinle akran çiftler sinemaya yemeğe tatile giderken siz birbirinizi yiceksiniz hele bide çocuk oldu mu kendim bakayım bikaç sene çalışmıyım alternatifin hiç olmıcak

Milletin karni 2 dakika doyacak diye , Sen ucuz esya alacaksin ve bir kac yil kuru eknek yiyeceksin oylemi?
Nisanlinda ne mantiksiz insanmis ya..

Bizim bi komşu da oğluna yemekli düğün yaptı sonra arkadan millete giydiriyodu yemekli düğüne gelmisler çeyrek takıyolar diye :KK53:

sanki millet dedi sana yemekli yap diye her gelen bilezik taksın istiyodu zaar

Yaramı deştiniz başlıyorum anlatmaya bizim de düğün yemekli oldu 40000 ödedik nişanlım 30000 verdi babam 10000 verdi bizim çevremiz dede düğün yemekli olur ben sana şunu sormak istiyorum nişanlının aylık kazancı ne kadar bu çok önemli işte

Ben de aynı şeyi düşündüm. Aile kuracak bir insanın tutumlu olması lazım. Ben bekarım bir evim olsun diye kredi çekmeyi bile düşünüyorum.o_O

E doğal olarak yani.
Çevrede herkes yemekli düğün yapıyor diye buna bu kadar para döküp geleceğe yatırım yapmamanın neresi mantıklı ki.
Adam azıcık kendi geleceğini düşünse çok daha iyi olacak.

Niye derdini anlatmıyosun açık açık daha bide babacım falan, bu insanlar alenen aptal yerine koyuyolar seni

Ama sende diyemedinmi yemekli düğün yapıcak nişanlım ne birikiminden bahsediyorsunuz laf ayana kadar gelmiş sen geriçevirmişin düğün zamanı bazı erkek tarafları bu stratejiyi uygular malesef aynısı benimde başıma geldi düğün yapdığıma bile pişmanım nikah neyimize yetmedi gerekirse bu düğün olmaz de resti Çek bi yemeğe seni değilecekse zaten evlenme bu borç en az 5-6 sene sürer sende yediğin kuru ekmekle kalırsın çok sert olduysa kusuruma bakma nişanlının seni borç batağına sürüklemesi sinir etti beni kadın dayanışması var bu sitede En Büyük KK

Nişanlandık ama çok samimi değilim ailesiyle, babası beni ilk defa aradı o yüzden daha ilk konuşmadan bişey diyemedim. Onlar başka şehirdeler, o yüzden samimiyetimiz yok.

Nişanlınızın, yemekli düğün fiyatlarından muhtemelen haberi yok! Bir an önce mobilya masrafına sokun da görsün gününü. Bence de tepkinizi gösterin. Eğer daha nişanlılıkta böyle ailesinin ağzına bakıp mantıksız kararlar alıyorsa Allah sonunuzu hayır etsin. Bence siz yemekli düğünü de evliliği de bir kaç kere daha düşünün. Ayrıca kp nişanlının maaşı ile altın yapın demesi de kıllandırdı beni. Düğünde takacakları takıları acaba ordan mı karşılamayı düşünüyorlar?o_O

Muhtemelen öyle yapacaklar diye tahmin ediyorum.

Bizim bi komşu da oğluna yemekli düğün yaptı sonra arkadan millete giydiriyodu yemekli düğüne gelmisler çeyrek takıyolar diye :KK53:

sanki millet dedi sana yemekli yap diye her gelen bilezik taksın istiyodu zaar

Şu var. Adam 10 kişilik aile geliyor 10 porsiyon kişi başı 24 tl menü. Adam 100 tl takıyor. :KK70:
yemekli yapacaksan bu hesapları düşünmeyeceksin tabi de ben de şuan hesap yaptım da 50 takan da olmuştu aboo. Bana kalsa hayatta yemekli yapmazdım. :KK14:

X