Yemekli Düğün Israrı

gösteriş istiyorlarsa
gösterişli düğün yapsınlar.

bende düğünüm güzel olsun isterim bir kere olacak bir şey sonuçta ama eğer sonrasında sıkıntıya düşeceksem tek gece için yıllarca borç ödeyeceksem hiç gerek yok bence. balayı ve ev eşyası daha önemli. o eşyalarla yıllarını geçireceksin içine sinmesi lazım, balayı da eşinle geçireceğin ilk tatilin olacak unutulmaz olmalı en güzel şekilde geçmeli. bence istediğin eşyaların ve aklındaki balayının maliyetini çıkar koy önüne benim için bunlar daha önemli, evlendikten sonra da borç batağında olmak istemiyorum ona göre uygun bir düğün yapalım de, belki düğün masrafını biraz daha kısmaya çalışabilir.

Herkese gösteriş olsun diye , senin evinin rızkından almak istiyor öyle mi ??? Ailesi öyle istiyor ise karşılasınlar ama borcu size yüklemesnler. Ailen verecek ise okey ama biz sıkıntıyı çekip , bazı şeylerden mahrum kalacak isek sırf gösteriş için hayır de resti çek, şimdi sözünü dinletmelisin ki ileride daha da kötüye gitmesin bu durum.

Birebir yasadim ayni seyi.kayinpederim yemekte yemek diye tutturmustu.zaten herseyi esimle yaptik.haladaha borc oduyoruz.epey direttim.cok istiyosa kendi yapsin dedim.sonra esim beni dinledi.
Diretmeye devam edin.milletin bir gecelik karin toklugu icin aylarca borc odemeyin..yazik gunah

Ben de dugunde cok fazla para harcanmasina karsiyim.
otelde yapilacagina kir dugunu gibi bir sey yapilabilir, ve ahci tutulabilir. Yemek daha ucuza gelir.
Bilmiyorum yaa, dugunde bu kadar masraf yapmak bana sacma geliyor.

Çok saçma millet sizi kaç sene konuşcak o alacağınız eşyalar kaç sene kullanılcak 400 kişinin karnı doyurulurmu ayrıca millet tıkınmaktan ne oynar ne bişey yapar

Her şeyi siz yapacaksınız ama ailesi de ortaya çıkıp "düğün yaptık" diyecekler öyle mi??
Böyle bir hatayı yapmayın sakın...
Ben evlendiğimde yemekli nikah yaptım, çalgı çengi yoktu, sade bir mekanda yapmıştım ben, öyle otel tarzı bir yerde değil...150 kişilikti üstelik.ona rağmen bayağı bir külfetli oldu sizi düşünemiyorum bile...düğünden pahalıya denk geldi.
Ayrıca yemeği erkek tarafı verir siz düğünü yemekli yapmak zorunda değilsiniz, hele de borcunu siz ödeyecekseniz hiç değilsiniz,
İnanın senelerce sıkıntı çektiğinize değmez, bir kaç ay sonra herkesin unutacağı bir etkinliği abartıp kendinizi borca sokmanın alemi yok
Bir kez yeni evli olacaksınız, en güzel zamanlarınızı borç sıkıntısı içinde mi geçireceksiniz...çok istiyorlarsa kendileri yapsınlar.

Ya yemekli düğünler 35-40 bin mi yaa? Bende hiç sevmem yemekli düğün, o yemekler de midemi bulandırır zaten çok gereksiz görüyodum ama millet ne paralar ödüyomuş haksızlık etmişim 2012 model fiestayı kapına koyarsın o parayla.. Bu daha mantıklı..

Zamanında bende yemekli düğün istiyordum ta ki yemekli bir düğüne gidene kadar Gördüm ki bizim insanımız yemeği görünce gözü ne gelin görüyor ne de damat.. Çift çıktı dans etti, pasta kesildi vs vs. ama bir Allah'ın kulu kafasını yemekten kaldırıp piste bakmadı. Herkes yemeğine gömülüydü.. Olmadı bir ordövr tabağı yada küçük ikramlıklar servisi tarzı bir fikirde buluşsanız..

anlamadığım düğün masrafını neden beraber ödeyeceksiniz?? düğünü erkek tarafı yapmaz mı?? sakın ödemeye kalkmayın birlikte falan, olur mu öyle şey ya?

Ee siz böyle yemekli düğün yapmazsanız biz ne yicez :) saka bir yana canım. İmkanın yoksa sakin girme böyle birşeye. Ekonomik menü 30 carpi 400 12000 buna salon kırasida ekleniyor en az 5 bin. Ettimi sana 17 bin. Ha imkanın olur isterse 60 bin tuttsun. Ama bak düğün salonumuz var ben bile karşıyım yani imkanın yoksa yemekliye. Gecen bir cid gelmiş hafta sonu düğün istiyor ama yemeksiz. Bizim salonun hafta sonu yemeksiz olmuyor. Kiz üzülmüş ne olur burayı istiyorum yemeksiz yapalım yemekli cok pahalı karsiliyamayiz demis. Damat gelin istiyor diye yemekli olsun naapalim deyince esım sonra ne olucak borçla evleniyorsun yazık tamam yemeksiz yaparım demis. Duşun ki esım yemekli olsa daha cok kazanacak. Yazık ya diyor sonra dert cekicekler. İkna etmeye bak. Millete gösteriş yapicaklar diye sen cefa cekicen onların umurlarında olmaz.

Hepsini okumadım yorumların ama aklıma bir fikir geldi. İş yerinde mutsuzum bu aralar. Tüh düğün arefesindeyiz ama işten çıkmak istiyorum. Gibi söylemlerde bulunsanız belki biraz gözü korkar geri adım atar?

ailesi yemekli istiyorsa..bırak kendileri ödesin..eğer ödemezlerse üzerine kalacaksa borçlar..kabul etmeyin..isteyen kendi öder..gösterişli istiyorlarsa..pamuk eller cebe...

Bunaltabikeceğin kadar bunalt Evliliğin ilk dönemlerini borç ödeyerek geçirmek gayet yıpratıcı oluyor
Nikahtan çıkmak bence yeterli

çok doğru bir yazı olmuş konu sahibi umarım dikkate alır

Benim nikahım oldu akşamda 150 kişilik sadece çok yakınlarımızı çağırdığımız yemeğimiz oldu yemek sonrası anlaşılan fiyattan fazladan 1.000tl daha ödeme istendi bizden.sonuçta orda sorgulayamıyosun faZladan ne yendi ne içildi diye, takı paralarımı bırakıp evimize döndük sıkıntısını ben çektim eşimin ailesi herkese yemeği biz yaptık dedi şimdiki aklım olsa gerçekten çok gereksiz bişey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…