- 30 Haziran 2014
- 241
- 126
- 29
-
- Konu Sahibi TersAlfabe
Birebir yasadim ayni seyi.kayinpederim yemekte yemek diye tutturmustu.zaten herseyi esimle yaptik.haladaha borc oduyoruz.epey direttim.cok istiyosa kendi yapsin dedim.sonra esim beni dinledi.Merhabalar herkese, fikirlerinizi almak istedim. Nişanlımla düğün hazırlıklarına başladık. Düğünü nişanlım kendi başına yapacak ama ailesi illa da gösterişli olsun, yemekli olsun diye ısrar ediyor. Bana inanılmaz saçma geliyor, sonuçta borç harçla yapacağız ve o borcu beraber ödeyeceğiz. Bir gecelik eğlence için o kadar para saçmak istemiyorum, onun yerine eşyalarımızı daha kaliteli alırız, balayına harcarız.
Nişanlım da "bizde düğünler yemekli olur" diyor da başka birşey demiyor. Eh be sevdiceğim, yemekli olur da en az 400 kişi gelecek, ailen yardımcı olmayacak, herşeyi sen tek başına yapacaksın. Ele güne gösteriş olsun diye ille de pahalı bir otelde yemekli düğüne ne gerek var? Maddi durumu da buna çok müsait değil, kredi ödüyor zaten bir yandan.
İkna edemiyorum hanımlar, eşyalarımızı uygun alırız diyor, birkaç sene kuru ekmek yeriz gerekirse diyor ama illa düğünü tek başına pahalı yapmak istiyor. Bunun daha eşyası var, ıvır zıvırı var..
Zaten ben hiçbirşey istemiyorum, hatta nikah yeter dedim. Yok illa olacak..
Nişanlım iyidir hoştur da bu tutumu beni çileden çıkarıyor.. Laf söyleyince de "çok bunaltıyorsun, aşırı plancısın rahat ol biraz" diyor. Sizce ne yapayım, bu fikrinde destek mi olayım, vazgeçirmeye mi çalışayım?
Merhabalar herkese, fikirlerinizi almak istedim. Nişanlımla düğün hazırlıklarına başladık. Düğünü nişanlım kendi başına yapacak ama ailesi illa da gösterişli olsun, yemekli olsun diye ısrar ediyor. Bana inanılmaz saçma geliyor, sonuçta borç harçla yapacağız ve o borcu beraber ödeyeceğiz. Bir gecelik eğlence için o kadar para saçmak istemiyorum, onun yerine eşyalarımızı daha kaliteli alırız, balayına harcarız.
Nişanlım da "bizde düğünler yemekli olur" diyor da başka birşey demiyor. Eh be sevdiceğim, yemekli olur da en az 400 kişi gelecek, ailen yardımcı olmayacak, herşeyi sen tek başına yapacaksın. Ele güne gösteriş olsun diye ille de pahalı bir otelde yemekli düğüne ne gerek var? Maddi durumu da buna çok müsait değil, kredi ödüyor zaten bir yandan.
İkna edemiyorum hanımlar, eşyalarımızı uygun alırız diyor, birkaç sene kuru ekmek yeriz gerekirse diyor ama illa düğünü tek başına pahalı yapmak istiyor. Bunun daha eşyası var, ıvır zıvırı var..
Nişanlım iyidir hoştur da bu tutumu beni çileden çıkarıyor.. Laf söyleyince de "çok bunaltıyorsun, aşırı plancısın rahat ol biraz" diyor. Sizce ne yapayım, bu fikrinde destek mi olayım, vazgeçirmeye mi çalışayım?
Zamanında bende yemekli düğün istiyordum ta ki yemekli bir düğüne gidene kadarMerhabalar herkese, fikirlerinizi almak istedim. Nişanlımla düğün hazırlıklarına başladık. Düğünü nişanlım kendi başına yapacak ama ailesi illa da gösterişli olsun, yemekli olsun diye ısrar ediyor. Bana inanılmaz saçma geliyor, sonuçta borç harçla yapacağız ve o borcu beraber ödeyeceğiz. Bir gecelik eğlence için o kadar para saçmak istemiyorum, onun yerine eşyalarımızı daha kaliteli alırız, balayına harcarız.
anlamadığım düğün masrafını neden beraber ödeyeceksiniz?? düğünü erkek tarafı yapmaz mı?? sakın ödemeye kalkmayın birlikte falan, olur mu öyle şey ya?Merhabalar herkese, fikirlerinizi almak istedim. Nişanlımla düğün hazırlıklarına başladık. Düğünü nişanlım kendi başına yapacak ama ailesi illa da gösterişli olsun, yemekli olsun diye ısrar ediyor. Bana inanılmaz saçma geliyor, sonuçta borç harçla yapacağız ve o borcu beraber ödeyeceğiz. Bir gecelik eğlence için o kadar para saçmak istemiyorum, onun yerine eşyalarımızı daha kaliteli alırız, balayına harcarız.
çok doğru bir yazı olmuş konu sahibi umarım dikkate alırSakın ha!!!!!!!
Sen sanıyormusun ki o o borcu tek başına ödeyecek, borcu siz ödeyeceksiniz.Senden sürekli fedakarlık bekleyecek... Ayrıca kuru ekmek yerim genede gösterişimi yaparım demesi bana inanılmaz bencilce geldi .Kusura bakmayın...ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN, ZOR GÜNLER SİZİ BEKLİYOR...