- Konu Sahibi BalYapanSinek
-
Bakıyorum zaten genelde. Yapmaya da çalışıyorum az çok. Ama çok becerikli de değilim maslesef. Böyle pratik şeyler yapıyorum işte mantardı patlıcandı işte dediğim gibi nohut fasülye ama bakıyorum millet döktürüyor maşallah. Hele bu etli köfteli şeyleri pişiremiyorum hiç. Çiğ kalıyor içi. Anlamıyorum tariflere de uyuyorum.Sebzeleri çürütüyorsan sebzeli güveç en basit yemek. Tek tek ne yazalım canın. Gir internete ne tarifler var. Günün yemeği günün menüsü falan yaz. Ohooooo...
Yaptığınız yemeği o akşamlık ayırın, kalanını kaynar halde kavonoza koyup sıkıca kapatın, soğuyunca da buzdolabına kaldırın. Konserve yapmış oldunuz, sonra açıp yersiniz, zamandan da kazanırsınız. Yemek planını da haftasonu yapıp ona göre alışveriş yapın. Her gün yemek düşünmeye gerek kalmaz böylece.
Az önce baktım da pek marifetli değilim yemek konusunda. Çok güzel yemekler var orada kendime de güvenemiyorum bir türlü. I yüzden hep basite kaçıyorum.Kadınlar kulübündede yemek bölümü var ordan bakabilirsiniz
Bin çeşit yemek var hangi birini yazabilirizki :)
Az önce baktım da pek marifetli değilim yemek konusunda. Çok güzel yemekler var orada kendime de güvenemiyorum bir türlü. I yüzden hep basite kaçıyorum.
Teşekkür ederim. Ya artık her şey çok basitleşti internette her yerde tarifleri var. Ama benim elimin mi lezzeti yok anlamadım. Daima hatalı eksik yapıyorum. Köfte yapsam içi çiğ kalır,dolma yapam kuş üzümü fazla kaçar tatlı olur ya da suyunu az koyarım yanar dolmalar, patlıcan yapsam acısını tam çıkarmamış olur. Yapa yapa mı alışıyor buna ya. Kendimi beceriksiz hissediyorum gerçektenBenim eşimde öyle.
Haftalık menü yap. Ona göre malzeme al.
Bulgur köftesi yoğurtlu.
Mantı
Bulgur pilavı
Patlıcanlı sebzeli türlü
Tavuk kavurma
Tavuk sis.
Taze fasulye.
Pirinç pilavı
Sarma
Dolma
Corba
Bamya
Karnıyarık
Içli köfte.
Nefs ymk tariflerinde tek tek ara.
Evdeki malzemeye göre.
Kıymayı kavursam buzluğa atsam çözülmesini beklemeden yemeğin içine ekleyebilir miyim peki?Yemeğin ana malzemesi olan şey dışında neler eksik olabilir ki?
Mesela sebze yemeği yapacaksınız, soğan, salça, yağ, belki biraz kıyma ve biraz da baharat lazım. Kıymayı yemeklere katmak üzere kavurup saklama kabıyla dondurucuya koyarsanız elinizin altında olur bozulmaz da. İstediğiniz kadar içinden alır kalanını geri koyarsınız. Soğan, salça, yağ, baharat zaten kolay kolay bozulmaz. O nedenle biraz fazlaca alabilirsiniz.
Bu malzemelerle, şu mevsimde kabak, karnabahar, ıspanak gibi yemekler yapabilirsiniz. Yanına çorba/yoğurt/makarna/pilav uyar.
Sebze dışında İzmir köfte ya da patates oturtma(kıymalı patates) yapabilirsiniz. Yuvarlak ve biraz pirinçli köfteler yapıp patates, bezelye ve havuçla salçalı/salçasız pişirebilirsiniz, aynısı kuşbaşı tavukla da olur. Biber/kabak dolma yapabilirsiniz. Yanına salata/yoğurt/komposto/turşu uyar.
Tavuk bonfile alıp sote, kremalı/mantarlı/körili tavuk yapabilirsiniz. But, baget alıp tencerede tavuklu salçalı yemek yapabilirsiniz. Pilav/makarna/salata uyar.
Çorbalardan mercimek, şehriye, domates, tarhana yapabilirsiniz. Yanına da ton balıklı/ızgara tavuklu/peynirli/cevizli salata yapabilirsiniz. Hafif bir akşam yemeği olur.
Balık alıp pişirebilirsiniz. Kızartma sevmiyorsanız ızgara gibi yaparsınız ocakta. Ya da seramik/teflon tencereye koyup kapağı kapalı pişirirseniz fırında buğulama gibi olur. Hamsiyi hamsi tava yapar gibi yağlı kağıdın üzerine dizip üstünü de kapatıp az yağla tavada pişirebilirsiniz. Yanına salata/turşu/içecek ve taze ekmekle gayet doyurucu olur.
Evet o yüzden kavurarak koymak daha pratik. Zaten tane tane oluyor, o nedenle bölmeye gerek olmuyor. Kaşıkla alabilirsiniz istediğiniz kadarını.Kıymayı kavursam buzluğa atsam çözülmesini beklemeden yemeğin içine ekleyebilir miyim peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?