- Konu Sahibi BalYapanSinek
Kızlar, mutlu bir gün geçiriyorsunuzdur umarım. Daha önce de belirtmiştim, yeni evliyim henüz 1 ay olmadı. Ama 1 senedir falan eşimle aynı evde yaşıyorduk. Evlenmeden önce idare ediyorduk yemek olayını. Haftanın bir günü eşimin ailesindeydik. Bazen dışarda yiyorduk ya da eve sipariş ediyorduk. Nadiren yapmışımdır yemek. Daha çok meze hazırlamayı biliyorum. Şimdi evlendik ve ona güzel şeyler hazırlamak istiyorum ama eşim de çok yemek yiyen ve seçen bir insan değil. Akşam tost da yapsam yer eline sağlık aşkım der. O yüzden bir tencere yemek yapsam da yetiyor ona hatta elim biraz bol maalesef çok artıyor yemek. Bir gün yediği yemeği ertesi gün yemekten pek hoşlanmıyor eşim. Tabi yiyor ama çok keyif alarak değil. Daha fırın alamadık. Malum her şeyin fiyatı iki katına çıktı bu dönem. Birkaç ay sonra alabiliriz. Yapacak yemek bulamıyorum şaka gibi. Evimiz markete falan çok uzak. O yüzden bazı akşamlar eşimle gidip alışveriş yapıyoruz ama dolapta çürümesin ziyan olmasın sebzeler diye azar azar alıyoruz. Ve gerçekten her şey aşırı pahalı olmaya başladı. Durumumuz iyi çok şükür ama fazla sebzeler çürüyünce çok üzülüyorum. Yemek yapmak denilince aklıma sadece kuru fasülye ve nohut geliyor. Onları haşlayıp dondurucuya atmıştım habire yaptığım için bittiler
Her gün böyle güzel yemekler nasıl hazırlıyorsunuz ya? Yemek yapayım diyorum bazen bakıyorum bir şey eksik dolapta. Gidip alayım desem git gel 1 saatim yolda geçiyor. Bakkalda falan da her şey satılmıyor malum. Tek başıma yaşarken ne kolaydı. Kuru ekmek yiyip doyuyordum
hatta öğrencilik dönemimde kurtlanmış pirinçle pilav yapıp yediğim bile olmuştu
Ay yine uzatmışım çok. Özetle çok yemek yemeyen,bir tabak yemekle doyan bir eş için neler yapabilirim? Fırın kullanmamı gerektirmeyecek yemek isimleri alabilir miyim sizden?