- 1 Haziran 2018
- 5.315
- 16.284
- 248
Bir müzik aleti çalmayı öğrenmeyi deneyebilirsiniz ya da bilmiyorsanız resim yapmayı öğrenebilirsiniz bu tarz yaniNasıl meşgul edebilirim kendimi?

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bir müzik aleti çalmayı öğrenmeyi deneyebilirsiniz ya da bilmiyorsanız resim yapmayı öğrenebilirsiniz bu tarz yaniNasıl meşgul edebilirim kendimi?
aile evinde kalmıyor, yalnız yaşıyorsan çok zor gerçekten. Yemek yapmaya erinip bir de üstüne uygulamalardan gelen indirimlerle ben de bayağı ölçüyü kaçırmıştım. Şimdi on iki gündür aile evindeyim ufak ufak tartıda farkı görmeye başladım. Velhasıl tencere yemeği, ölçülü olduğu sürece dışarıdaki her yemeğe kıyasla daha sağlıklı ve doyurucudur. Sevdiğin ev yemeklerini yaparak bu gidişe bir son demelisin.Merhaba herkese. Benim derdim tüm gün yemek düşünmek. Boyum 155 kilom ise 76.
Ben her zaman yaşıtlarımdan daha kiloluydum aslında. Amma 3 sene önce kilo vermiştim istemeden. Ve 55 kilo olmuştum. Ama sonra kilomu koruyamadım. 3 sene içinde 21 kilo aldım. Sebebi de cips kola çikolata.
Şimdik zamana gelecek olursak, ben her gün eve yemek sipariş ediyorum. Günde 2-3 kez. Önceden de eve sipariş ederdim ama haftada bir-iki kez. Son 2-3 aydır her gün sipariş ediyorum. Yediklerim de cola, mcdonald's, pizza, waffle falan. 3 aydır evde yapılan yemekleri yemiyorum.
Son 2-3 ayda 6 kilo aldım. Her gün sözler veriyorum kendime bugün son siparişim olacak diye. Ama olmuyor yapamıyorum. Sorun doymak değil, doyuyorum. Ama hala yemek arıyorum. Doyunca durmuyorum, patlayana kadar yiyorum. Kiyafetlerim yakışmıyor, ailem çok kilo aldın diyor. Arkadaşlarım ima ediyorlar kilolu olduğumu. Utanıyorum. Diabet olmaktan korkuyorum. Çirkinleştiğimi hissediyorum. Obez kategorisindeyim artık. Ama hiçbir şey beni motive etmiyor. Zayıf olmak istiyorum ama kendimde o gücü bulamıyorum. Ne yapmam gerekiyor?
Bütçen nasıl elveriyor hergun dışarıdan yemeye.En azından evde kendi hamburgerini yapmayı denesen iyi bir diyetisyene gitsen.Merhaba herkese. Benim derdim tüm gün yemek düşünmek. Boyum 155 kilom ise 76.
Ben her zaman yaşıtlarımdan daha kiloluydum aslında. Amma 3 sene önce kilo vermiştim istemeden. Ve 55 kilo olmuştum. Ama sonra kilomu koruyamadım. 3 sene içinde 21 kilo aldım. Sebebi de cips kola çikolata.
Şimdik zamana gelecek olursak, ben her gün eve yemek sipariş ediyorum. Günde 2-3 kez. Önceden de eve sipariş ederdim ama haftada bir-iki kez. Son 2-3 aydır her gün sipariş ediyorum. Yediklerim de cola, mcdonald's, pizza, waffle falan. 3 aydır evde yapılan yemekleri yemiyorum.
Son 2-3 ayda 6 kilo aldım. Her gün sözler veriyorum kendime bugün son siparişim olacak diye. Ama olmuyor yapamıyorum. Sorun doymak değil, doyuyorum. Ama hala yemek arıyorum. Doyunca durmuyorum, patlayana kadar yiyorum. Kiyafetlerim yakışmıyor, ailem çok kilo aldın diyor. Arkadaşlarım ima ediyorlar kilolu olduğumu. Utanıyorum. Diabet olmaktan korkuyorum. Çirkinleştiğimi hissediyorum. Obez kategorisindeyim artık. Ama hiçbir şey beni motive etmiyor. Zayıf olmak istiyorum ama kendimde o gücü bulamıyorum. Ne yapmam gerekiyor?
Ben diyet yapamam.Kendimi yiyeceklerden kisitlayamam ama az yemeye çalışirim.Sporu da zorlanıyorum kilomdan ötürü.Spor yap yaparımMuhtemelen duygusal aclik yasiyorsunuz bu yuzden ackende tokkende yemek size haz veriyor. Kismen ayni durumla muzdaribim. Bu ara kendi kendime aburcubur tarzi seyleri kotulemeye calistim onlardan tiksinmeye calistim beyne bu sinyalleri gonderince ise yaradigini farkettim bide surekli ben tokum canim hic bisey istemiyor demeye basladim gercekten ise yariyor sagliksiz atistirmaliklar yerine yerini yogurt sut ayran gibi saglikli seylerle degistirdim suanlik iyi gidiyor gibi. Denemeni oneririm. Beyinde bitirmek gerekiyor. Birde o harcliklarini disardan yemek icin degilde bi diyetisyene gitmek icin harcasan aslinda durum farkeder hayaatinada bi yenilik gelmis olur hem.
Kizmiyorlar mi ?Harçlıklarımı biriktirmiştim 3 sene boyunca. Onu harcıyorum. Bazen de babam veriyor.
Öncelikle para çok demek ki.. Her gün hatta 2 - 3 defa sipariş vermek iyi bir bütçe ister..Merhaba herkese. Benim derdim tüm gün yemek düşünmek. Boyum 155 kilom ise 76.
Babam durumun ne kadar ciddi olduğunun farkında değil bence. Annem önceden kızıyordu, ama alıştı artık.Kizmiyorlar mi ?
Fotoğraf konusunda çok haklısınız. Arkadaşlarımla olan fotoğraflarda o kadar kilolu duruyorum ki. Hepsi çok zayıf.Bu ekonomide sürekli dışarıdan yemeye para mı dayanır yazık değil mi paranıza? Ona vereceğiniz parayı geleceğinize harcayın, biriktirin, yatırın.
Ben kendimi motive etme şeklimi söyleyeyim: 28 yaşındayım. Evlendiğimden beri 10 kilo aldım. Kendime şunu diyorum ileride geçmişe baktığımda yani fotoğraflarıma kendimi nasıl görmek istiyorum? Kilolu görmek istemediğim kesin. Obez seviyesinde değilim o yüzden böyle motive ediyorum. Çünkü fotoğraflarda kilolu çıkmak en nefret ettiğim şeylerden biri![]()
Yok çalışmıyorum, ögrenciyim. Evden sadece üniversiteye gitmek için çıkıyorum.yazdıklarınız doymanıza rağmen yemenizin duygusal kökenli olduğunu düşündürttü bu konuyla ilgili bir psikoloğa gitmeniz sorunu kökünden çözmenizi sağlar.
diğer bir ihtimal dümdüz iştahlısınız. bunun da fizyolojik bazı sebepleri var. doktorum ciddi kilo fazlası olan her insanın insülin direnci olabileceğini söylemişti. insülini normalleştirdikten sonra kendiliğinden kilo veren tanıdıklarım oldu. bu konuda da kan vermenizde fayda var.
son olarak boş vakit insanı inanılmaz şekilde yemeye yönlendiriyor. bir dönem iki sene evde boş boş takıldığımda en son 30 kilo fazla olarak kendimi bulmuştum. sonra hem işe ve hem doktoraya başladığımda o yoğunlukla gerçekten bana bir şeyler oldu ve bir anda tüm iştahım gitti çok kısa sürede zayıfladım normalleştim. çalışıyor musunuz? sık sık evden çıkıp bir şeyler yapıyor musunuz? bu çok önemli. misal gece sabahlara kadar oturup devamlı bir şeyler yemek çok zevkli biliyorum ama bunu çalışan biri istese de yapamaz.
Eğer diyetisyenle calismayacaksaniz ve iradeniz yoksa hersey yavaş yavaş.Merhaba herkese. Benim derdim tüm gün yemek düşünmek. Boyum 155 kilom ise 76.
Yok çalışmıyorum, ögrenciyim. Evden sadece üniversiteye gitmek için çıkıyorum.
Üniversitede bir ara ben de yedim habire, yemek yemeyi aşırı seviyorum. Hayatta en keyif aldığım şeylerden biri net budur. 165 im, 50 kilodan 60 a çıktığım anda durmam gerektiğini fark edip diyete başladım. Olmadı bidaha olmadı bir daha. İnanın 20 kere falan baştan başladım ama yaptım. İradeyi her seferinde daha da zorladım. Geri kilo verdim. En önemlisi doğru zamanda müdahale. Tek çözüm iradeyi geliştirmek. Hiçbir şey size o kadar süre yemek odaklı yaşadıktan sonra yemeği unutturmaz. En büyük yanlış yemekleri unutturacak çözüm aramak. Oysa çözüm yemek düşünsen de yapmamak. Yok yani inat edip yememek dışında bir çözüm gerçekten yok. Ha gezdim tozdum alışverişti arkadaş toplanmaları kitap vs oyalardım kendimi ama unutmazdım asla. Yine de bin denemeden sonra inadına yememeyi başardım. Aşırı zor geliyor ama durmak dışında inanın çözüm yok. Ya duracaksınız ya da şiştikçe şişip, bir de özgüveni tamamen yitirip daha Fazla yiyeceksiniz. Yani bu böyle devam eder. Yememek dışında irade oluşturmak dışında bir şans, mucizevi bir çıkış yok. İyi tek bir tarafı var, yemedikçe yememek normalleşiyor. Kolaylaşıyor. Ama o zamana dek büyük bir direnç şartYok çalışmıyorum, ögrenciyim. Evden sadece üniversiteye gitmek için çıkıyorum.