• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek yemeden duramıyorum. Sadece yemek düşünüyorum.

Kaktus1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2020
109
85
48
Merhaba herkese. Benim derdim tüm gün yemek düşünmek. Boyum 155 kilom ise 76.

Ben her zaman yaşıtlarımdan daha kiloluydum aslında. Amma 3 sene önce kilo vermiştim istemeden. Ve 55 kilo olmuştum. Ama sonra kilomu koruyamadım. 3 sene içinde 21 kilo aldım. Sebebi de cips kola çikolata.

Şimdik zamana gelecek olursak, ben her gün eve yemek sipariş ediyorum. Günde 2-3 kez. Önceden de eve sipariş ederdim ama haftada bir-iki kez. Son 2-3 aydır her gün sipariş ediyorum. Yediklerim de cola, mcdonald's, pizza, waffle falan. 3 aydır evde yapılan yemekleri yemiyorum.

Son 2-3 ayda 6 kilo aldım. Her gün sözler veriyorum kendime bugün son siparişim olacak diye. Ama olmuyor yapamıyorum. Sorun doymak değil, doyuyorum. Ama hala yemek arıyorum. Doyunca durmuyorum, patlayana kadar yiyorum. Kiyafetlerim yakışmıyor, ailem çok kilo aldın diyor. Arkadaşlarım ima ediyorlar kilolu olduğumu. Utanıyorum. Diabet olmaktan korkuyorum. Çirkinleştiğimi hissediyorum. Obez kategorisindeyim artık. Ama hiçbir şey beni motive etmiyor. Zayıf olmak istiyorum ama kendimde o gücü bulamıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

Ben her zaman yaşıtlarımdan daha kiloluydum aslında. Amma 3 sene önce kilo vermiştim istemeden. Ve 55 kilo olmuştum. Ama sonra kilomu koruyamadım. 3 sene içinde 21 kilo aldım. Sebebi de cips kola çikolata.

Şimdik zamana gelecek olursak, ben her gün eve yemek sipariş ediyorum. Günde 2-3 kez. Önceden de eve sipariş ederdim ama haftada bir-iki kez. Son 2-3 aydır her gün sipariş ediyorum. Yediklerim de cola, mcdonald's, pizza, waffle falan. 3 aydır evde yapılan yemekleri yemiyorum.

Son 2-3 ayda 6 kilo aldım. Her gün sözler veriyorum kendime bugün son siparişim olacak diye. Ama olmuyor yapamıyorum. Sorun doymak değil, doyuyorum. Ama hala yemek arıyorum. Doyunca durmuyorum, patlayana kadar yiyorum. Kiyafetlerim yakışmıyor, ailem çok kilo aldın diyor. Arkadaşlarım ima ediyorlar kilolu olduğumu. Utanıyorum. Diabet olmaktan korkuyorum. Çirkinleştiğimi hissediyorum. Obez kategorisindeyim artık. Ama hiçbir şey beni motive etmiyor. Zayıf olmak istiyorum ama kendimde o gücü bulamıyorum. Ne yapmam gerekiyor?
Psikolojik tedavi olun. Bu gidisle sagliginiz bozulacak.

Yemek siparişlerinizin parasını kim veriyor

Selam

oncelilelikle hic keyfini bozma ancak bunun sebebini arastirmaya bak. Yemek yeme ya da yememe durumlarinin altinda biz fark etmesek bile psikolojik ya da farkli bir sorun olabilir. Sana tavsiyem bir terapist ile gorusmen olucaktir. Bu senin ileriki zamanlarda ki tutumunda cok faydali olucak.
Mesela ben mutsuz ya da sinirli oldugum durumlarda yemek yemiyorum midem almiyor ya da unutuyorum yemek yemegi bu da bir sorun ve elimden geldigince yemek yemege ugrasiyorum.

En kisa zamanda bir uzmandan destek alman senin yararina olucaktir.

Kilo konusundan bende dertliyim
Ama sizde ki sanırım duygusal açlık doyduğunuz halde yemeye devam ediyorsunuz

Ola bilir. Hiçbir şey düşünmemek için yiyorum. Üzülünce de, mutlu olduğumda da. Her zaman
Diğer arkadaşlar da demiş bence psikolojik destek alın. Yazık bu durum sizi mutsuz ediyor hem sağlığınız için de zararlı. İlerledikçe içinden çıkması daha zor. Kolayca atlatırsınız umarım 🙏🏻

Selam

oncelilelikle hic keyfini bozma ancak bunun sebebini arastirmaya bak. Yemek yeme ya da yememe durumlarinin altinda biz fark etmesek bile psikolojik ya da farkli bir sorun olabilir. Sana tavsiyem bir terapist ile gorusmen olucaktir. Bu senin ileriki zamanlarda ki tutumunda cok faydali olucak.
Mesela ben mutsuz ya da sinirli oldugum durumlarda yemek yemiyorum midem almiyor ya da unutuyorum yemek yemegi bu da bir sorun ve elimden geldigince yemek yemege ugrasiyorum.

En kisa zamanda bir uzmandan destek alman senin yararina olucaktir.
Desten almak korkutuyor beni. Sorunlarım var biliyorum. Bazen imkansız geliyor iyileşmek. Bazen psikiyatrist ne yapa bilir ki diyorum.

Tıkanırcasına yeme bozukluğu deniyor sanırım buna, anoreksiya gibi bu da bir yeme bozukluğu. Herkes kendini aç bırakıp yeme bozukluğuna yakalanmıyor aslında bu şekilde doyma hissiniz olmadığında sürekli yemek yemek istediğinizde de bu bir rahatsızlık oluyor. Diyetisyen+psikolojik destek alırsanız çözülür 21 kilo verilmeyecek bir kilo değil

bence şuan bunun farkına varıp rahatsız olmanız bile bir başlangıç. yerinizde olsam önce profesyonel psikolog desteği alıp arkasından minik minik hedefler koyardım kendime örneğin bu hafta 500 gram vereceğim gibi. diğer haftada bunu 1 kg çıkartırsınız başardığınız gördükçe de motivasyonunuz artacaktır.

Back
X