- Konu Sahibi gaydirigubbak
-
Aslında konuyu bir derdim var bölümüne açmayı düşündüm desem yeridir
kızlar ya ben mutfak konusunda sıfırım desem yeridir,çay demlemek felan o kadar biliyorum sadece..
üniversite sona geçtim,mezun olduktan sonra çalışmaya başlayacağım ve bir süre sonrada evlilik görünüyor
ancak ben hiç yemek yapamıyorum..
ben nasıl iki kişiyi doyuracam ya?
valla düşünmekten karnıma ağrılar girer oldu :18:
bi yerden başlamak istiyorum,ama nerden başlamalıyım bilmiyorum...
lütfen bana bi yol gösterin,anneme kalsa hiç öğrenemeden kalacam bu gidişle..
canım internetin var en azından.al tarifi bir tutmaz iki tutmaz zamanla tutturur gidersin.
hiç dert etme canım herşey merakla başlıyor sen bunu kendine dert ettigine göre hırslanmışsın belli ki...elininin altında internet var bakarak okuyarak önce ölçülerle yaparsın sonra da elin alışır zaten...bütün yemekler nerdeyse birbirine benziyohi kendine dert etme...bende evlendigimde bilmiyordum başarısız denemelerim oldu tabi ama yanlışını yapmadan doğrusunu ögrenemezsin...eşimde saolsun hiç çaktırmadı sofrada eşin anlayışlı olursa sıkılmadan sende ögrenirsin...zamanla da pratikleşirsin.yarım saatte yaptıgın bi yemegi 5 dk yapar hale gelceksin...
Yemek yapmak kadar eğlenceli ve kolay bişey yok :) ben daha 17 yasındayım tarifine bakıp yapamıcağım yemek yok :) herkes yapabilir. Sende dene bence
genelde üniversitede ayrı eve çıktıklarından kızlar yemek yapmayı azda olsa öğrenirler. sen niye öğrenemedin daha doğrusu ne yiyip içiyorsun oralarda canımm??
arkadaşlarında dediği gibi basit birşey, tarifin olsun malzemen olsun birazda dikkat edersen çok güzel şeyler yaparısn bunu sorun etme
bende geçen seneye kadar hiç bir şey bilmiyordum, bu sene daha iyiyim internetten baka baka tariflere yapıyorum sende bakıp da yap bence bir süre sonra elin alışıyor zevklidir yemek yapmak
ben de bu aralar öğreniyorum. zaten çoğu yemek aynı. soğanları küçük küçük doğra, kavur. üzerine domates at falan diye gidiyo genelde ahah. internetteki basit tariflerle başla, gitgide ilerleteceksin
canım bende senin gibiydim evlendikten sonra öğrendim ailemle ayrı memleketteyiz gelip gösterende olmadı bende tlf açıyodum anneme bu nasıl yapılacak yemeğe ne kadar yağ konur onu bile sorardım o zamanlar evimde internette yoktu ama çok şükür deneme yanılma yöntemiyle öğrendim şimdi tarif üzerine yapamayacağım yemek yok eminim sende başarırsın gözünü korkutma
Bence sadece tatlı yapmak yetenek işi . günlük yaptığımız yemekler için özel bi marifet gererkmiyo
Sen en azindan ögrenmeye isteklisin. Bende o da yok. Gerci ufukta evlilik falan da yok. Ailemle beraber yasiyorum, annem yapiyor yemekleri.
Pasta, kek, börek, cörek öyle seylerde kendime cok güvenirrim. Ama yemege gelince makarna, mercimek corbasi ve pilavdan baska pek bisey bildigim söylenemez. Benimde annem tam tersi bana ögretmek ister, ama ben istemem.
Genellile kavga cikar:
Ben: Anneeaa , ne kadar yag koyacagim??
Annem: Ne biliyim göz karari koy iste.
B: Ben nerden biliyim göz kararini?
A:Üff tamam.. yeter bu kadar.
B: Anneeea bu soganlar ne kadar kavrulacak?
A: Pempelesinceye kadar.
B: Ya sogan hic pempe olurmu. Sen hem bana dogru düzgün anlatmiyorsun, hemde yemek yap diyorsun. Yapmiyorum iste al kendin yap!
ya, iste böyle olmadigina dua et. Artik ne zaman ve nasil ögrenirim ben bilmiyorum. Sana da bol sans.
ufukta evlilik yok deme,bi bakarsın evlilik var oluvermiş
pasta,börek,poğaça yapıyosan yemeği daha kolay yaparsın aslında ya
yani öyledir galiba
benim annemde başımda durur,herşeye karışır durur,resmen yapmayayım diye çırpınıyo
Ahaha, kadir kismet tabi. Belli olmaz
Insallah öyledir.
Bide benim annem. X in kizi y i görüyormusun. Neler neler yapiyor. Ya sen? Seni gittigin yerden iki gün sonra geri gönderirler deyip iyice bezdiriyor insani
bncede öğren cnm:) bende senin gibiydim bikaç önce.yani doğru düzgün makarna bile yapamıyodumöğrenciyim bnde.svglmin evinde bigün ymek yapmaya kalkıştım.makarna yapalım dedik.çocuk senin yüzünden makarnadan soğudum dedi lapa yapış yapış tatsız tuzsuz bişey olmuştu.ama garibim yedi bn yptım diye.ama ogün bgündür bnle dalga geçer.acaip zoruma gitti eğlenmiş olsamda:) svdiğin insana bişeyler yapabilmek elinden bişey yemesi çok güzel bişey bn hernakadar iğrenç bi makarna yapmış olsamda güzel bi duyguydu ve ondan sonra karar verdim yemek yapmayı öğrenmeye.yaz tatilinde 3ay boyunca mutfakta annemin yanında staja başladım kçük bi not defteri buldum evden. ve o ne yemek yaptıysa hergün izledim.neyi nekadar koyuyo kaçıncı dakikada altını kapatıyo nekadar karıştırıyo.et suyunu kaç dkda çeker pilavı kaç dk pişirirsen lapa olmaz dksı dksına en ince ayrıntısına kadar yazdım.bigün mesela bnm yazdığm yemeklerden bitanesi yapılcaksa hemen mutfağa koşardım annem dokunmazdı dftere ne yazdıysam aynıları uygulardım. saat tutardım 5dk sonra karıştırcakmışım gibi annem izlerdi tabi.sonra yavaş yavaş alıştım elimde alıştı.artık nezaman karıştırcğmı nezaman kapatıcağmı kendi kendime anlamaya başladım.şuan musakka mercimek çorbası izmr köfte pilav vs vs.... sulu yemekler yapabiliyorum anlıcağın.makarnadan bugünlere gelebildim 3ayda sadece. önemli olan istemek yoksa çok kolaymış yemek yapmak.ztn hemen hemen hepsinde yağla soğanı kavur içine biraz salça yada domates.sonra at sebzeyi biraz bharat tmmmmm
ozaman senin moralini düzelticek hazır çorbayı aratmıcak bi tarif veriyimmiD
domates çorbası engüzel yptığım çorbadırrrr doğal ve k..rr yanında halt etmişD aynı hazır gibi. yapta moralin düzelsin D
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?