Yemek yapmak :(

Aman iyi yapana madalya takmıyorlar ya çok takmayın. Aşama aşama iyi bildiğiniz yemeklerin farklı versiyonlarını yapın. Sonra onlara benzeyen başka yemeklere geçin. Atalar kardeşlerden bahsetmişler onların tarifleri tutuyor. Deneye deneye yavaş yavaş olur. Olmuyorsa da ucunda ölüm yok ya aman.

Nefis yemek tariflerinden yapıyordum ben. İlk evlendiğimiz zamanlar bende öyleydim şimdi de müthiş değil ama idare ediyoruz

Pratiklesirsin zamanla ama, el lezzetine cok cok inanirim, hani bir yumurta kirar biri o bile yenmez ya.

Ben yemek yapmayı 25imden sonra Youtubedan öğrendim ataerkillik dolayı tiksinmistim ev işinden bence en temel yemekleri yapmayı öğrenin tavuk çeşitleri,pilav,soteler,patates vs .. onun dışında ben nohut ve fasulyeyi konserve alıyorum düdüklüyle falan uğrasamam. Yaptığım yemekleri beğeniyorum ama kalkipta saatlerce yemek başında uğraşacak biri değilim. eşinizi de alistirmayin bence arada jest olsun diye yaparsanız daha kıymetli olur

ama kendinizi kiyasladiginiz sofralar muhtemelen misafir sofralari, o sofralarla yarismak mumkun mu.

Bir de yillardir yemek yapan insanla da kiyaslamak olmaz.

Benim babaannem 3 malzemeyle muhtesem yemek yapardi, ben organikli alli pullu malzemelerle yanina yaklasamazdim. Simdi ben de yillardir mutfakta biraz deneyim kazanmisimdir. Guzel yaptigim yemekler artti.

Herkes çok güzel yemek yapacak diye bir kaide yok. Hele eşinize ne yemek yapayım diye sormak bence gerekli değil.
Genelde onlara göre hep farketmez zaten, sen ne yaparsan yap derler.
Ben de yanlışlıkla birkaç defa sormuştum ilk sene
Zamanla eliniz alışır kıvamına.
Bide nette tarifler var oradan da destek alabilirsiniz. Ben zamanında öyle yapıyordum

Ben herşeyi nefis yemek tarifleri kanalından yapıyorum tam ölçü tutuyor YouTube da bakarak aynısını yapabilirsin . Ne minnoş bir dert

Ya seviyorum aslında beni soğutan ailemdi şiddetli bir geçimsizlik vardı değişik şeyler yapınca babam çok sinirlenirdi ne biçim yemek diye teşvik eden olmadı yani
Hazır yufkadan börek yaparak başla.tavuk patates yap fırına at. Fırın yemekleri kolaydır. Yemeğin sürekli tadına bak baharatları bir anda değil yavaş yavas at. Yemekte baharat çok önemli herşeyden katayim deme dengeli ve birbirine yakışan şeyler olsun. Hazır karışımlı baharatlar var onlar taşa bile lezzet veriyor. ( Sağlıklı değil ama elin alışana kadar.) Et için ayrı sebze yemeği için ayrı kahvaltı için bile ayrı baharat karışımı var.

Ocağın altını çok açma. Kısık ya da ortada olsun, ve sürekli takip et yanmasın. Yağ ve salçayı çok eklersen hep lezzetli oluyor genelde. Ama sağlıklı olur mu tartışılır. Tuz ve baharatları eksik etme. Bir de youtubedan tarif izlerken birkaç kişiden izle tek kişiden izleme, aynı yemeği birçok sefer yap. Her seferinde ne eksikse not al bir sonraki sefer daha iyisini yapmaya çalış. Zamanla elin lezzetlenecek. Ve bir de her şeyi sen yapma ye evlisin, her yükü sen üstlenirsen sonra pişman olursun. Sen yemek yapıyosan eşin de salata yapsın sofra kursun mutlaka. Hani yazında kendini beğendirme isteği sezdim
Ama önemli olan bu değil, paylaşım ve destek

Nette nefis yemek tarifleri var onlardan aç yao birebir uyuyor.

Yağ soğan salça üçlüsüne flash bellek de atsan yemek oluyor. Ama yenilir mi her yapılan ? El lezzeti giriyor işin içine. Mutfak olayı sizde travnma yarattığı için ister istemez gergin giriyorsunuz mutfağa ondan dolayı bazı ayarlar kaçıyordur siz fark etmeden. Yemek yapmaktan ziyade öncelikle bu işin üzerine yoğunlaşin. Hatta eşinizden destek alabilirsiniz bu konuda. Beraber mutfağa girmeyi deneyin. Herhangi bir yemeği beraber yapın. Yemek güzel de olsa kötu de olsa ortak sorumluluk almış olursunuz bu sizi bir nebze rahatlatacaktır. Ayrıca yaptığınız yemekleri de eşiniz güzel olmasada motivasyon amaçlı begenebilir. Minik minik size şunun yağı bir tık az fln gibi tatlis uyarılar yaparsa hem nerede yanlış yaptığınızı öğrenirsiniz hem de o kötü psikolojiyi üzerinizden atarsınız. Zaten geçmişten de hevesiniz varmış. Her şey rayına oturur.

Bende evliliğin ilk zamanları kötü yemekler yaptım ama sonra fark ettim ki ben dümdüz tarife bakarak yapıyormuşum hatam buymuş. Sonra tarife uyarak kendi damak zevkimize göre yapmaya başladım mesela biz Salça severiz salçayı fazla koydum, tuzu 2 3 seferde kontrollü koydum vb. Zaman geçtikçe elim alıştı şimdi de mutfaktan çıkmıyorum çeşit çeşit yapıyorum. Elini alıştırmak ve tarifi kendine uyarlamak gerekiyor

Valla benim annem çok sıkıntılıydı evlenmeden önce beni pek mutfağa sokmazdı ne bilim kendisi yapar bana temizlik yaptırırdı ama bende evleneli 1 sene oluyor yapıyorum bilmediğim yemekleri netten bakıyorum özenle sevdiğim insana yaptığım için yapmayı seviyorum böyle burdan verilcek tüyo yok valla videolar var izleyebilirsin dikkatli yapabilirsin

Yemek yapa yapa elinizin ayarı oluşur.Bir gün tuzu fazlaysa ertesi gün az koyarsınız o sizin ölçünüzdür. Eşiniz seçici değilse işiniz kolay bir gün yeşil fasulye bir gün karnıyarık bir gün barbunya bir gün nohut bitti.Bir de beşamel sos candır haşlanmış sebze ve etin üzerine besamel sos dök mis gibi yemek,fırın makarna üzerine besamel sos mis,kıymalı ıspanak üzerine besamel bitti.Yemeklerin yanına közlenmiş patlıcan ve kapya biber de yoğurtla sarımsakla çok güzel olur hem zenginlik katar.Daha yazicam da yemek sitesine dönüştürmeyim :)

8 yildir evliyim 5 yemek biliyorum, döne döne onlari yiyoruz hepimize gina geldi
Mutfakda bende cok becerksizim malesef, sevmiyorumda mutfagi. Tariflere bakarak yapiyorum, ama sonuc videoda gördügümden cok farkli oluyor genelde
Benim bir komsum var sipsak yemek yapar, yaptigi herseyde cok lezzetli olur. Yeni yeni ondan biraz tüyo almaya basladim ve Fatma teyzemiz diye bir komsumuz var, oda cok hamarat, ondanda gecen rica etdim bir kac sey ögret diye. Yani bence iyi yemek yapa bilen birinden ögrenmege calis. Benim elim ayagim titriyor resmen misafir gelince, benim gibi olma

Yemek konusunda tavsiyem siz eşinize uymayın, onu kendinize uydurun. Benim eşim hiç sebze sevmezdi mesela, kayınpeder sevmediği için evde sebze pişmezmiş, haliyle o da alışmamış. Et ve kuru bakliyat yiyorlarmış sürekli. Ben evlenince kendi bildiğim düzenden devam ettim, o da alıştı. Şimdi bütün sebzeleri yiyor.
Eşinizin ailesi çok çeşit yapıyor olabilir. Siz ona takılmayın.Zor tariflerle, yöresel yemeklerle hiç uğraşmayın. Basit şeyler yapın, internetteki tariflere sadık kalın,zamanla daha iyi sonuçlar alırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…