Yaptığım birkaç iyi şey var onları da her zaman yiyemiyoruz ailesi çok uzakta oturuyor ayda yılda bir görüşürüz değişik şeyler yiyelim istiyorum bende ama yapamıyorum malesefbenim sana başka bir tavsiyem var, öğrenme.
yaptığın iyi şeyler vardır onları yap. mesela benim yemeklerim lezzetsizdir zaten yemek yapmaktan nefret ederim ama iyi düzeyde evde pizza, çiğ börek, mercimek köftesi gibi şeyler yaparım. bunları yapmak zevkli diye yapıyorum.
eşin de çok istemiyomuş zaten. bence o dışarıdan alıyosa ya da ailelerinize gidiyosanız orada yiyorsanız o da olur. hatta eşin yemek yapabiliyorsa sen kendini heba etme, yapabildiklerini yaparsın zamanla da daha çok alışırsın.
imza: 12 senelik evli ve yemek yapmayan birisi :)
thermomix parası biriktir. bence onunla yemek yapamamak imkansız.Yaptığım birkaç iyi şey var onları da her zaman yiyemiyoruz ailesi çok uzakta oturuyor ayda yılda bir görüşürüz değişik şeyler yiyelim istiyorum bende ama yapamıyorum malesef
Ay inşallah eti benim eşimde çok seviyor ama maalesef ben veganim kokusu bile tiksinti yapıyor bende ama elimden geldiğince ona pişirmeye çalışıyorum oda garibim yemeye çalışıyor zorlaYani sevecek illakibenim eşim etçidir çok sever, ağzına kabak sürmüşlüğü yoktur farklı tariflerle sevdirdim kabak salatası yiyor severek şu an mesela. Ya da tavuk sevmez fajita denedim arada onu da yapsana diyor. Siz yaptıkça damağı yemeklerinize alışır zaten
İnşallah öğrenirim yoksa ilerisini de düşünüyorum çocuğum falan olursa ben onu nasıl besliyeceğim diyeKız ne şanslısın kocan ne güzel yorma kendini diyormuş tadını çıkarşakası bi yana bende evlenmeden hiç yemek yapmamıştım okul üniversite derken fırsatım olmadı. Evlendim eşimin ailesinde yemediğim yemekleri yedim hatta ben daha önce yemek yemiyormuşum dedim yemeğe aşırı düşkünler ve kayınvalidemin elide cok lezzetli. Eşimde başta benim yemeklerimi beğenmezdi bende her fırsatta kayınvalidemi izledim neyi nasıl yapıyor diye öyle öyle öğrendim. Sıkma canını zamanla öğrenirsin
Ay inşallah eti benim eşimde çok seviyor ama maalesef ben veganim kokusu bile tiksinti yapıyor bende ama elimden geldiğince ona pişirmeye çalışıyorum oda garibim yemeye çalışıyor zorla
Düşün ben her yemekde, yemekteyiz programında gibiyimBenimki de aynı aşırı acı yiyorlar yemekleri o yemekleri birkaç gün o şekilde yesem mide fesadı geçiririm Allah'a şükür annesi ile kıyaslama yapmaz zehir olsa yerim der ama sorun bende ..
Alışmadı yani ne yapabilirim rutin bir yemek yapmışlığım yok ki yapmaya çalıştım hep mesele salçalı su değil ailemde de öyle değişik değişik yemek yapan yoktu çocukluğumda da yemedim eşimin ailesi farklı eşimin buyudugu yediği yemekler farklı ona uyum sağlamaya calisiyorumYani salçalı suyun içine ne atsan yemek oluyor tabiri caizsehep siz yapıyormuşssunuz yemekleri elinizin alışması lazımdı.
Ben size birkaç tarif atayım isterseniz bana mesaj atarsanız. İlk zamanlarımda denediğim beni şaşırtmayan tariflerAy inşallah eti benim eşimde çok seviyor ama maalesef ben veganim kokusu bile tiksinti yapıyor bende ama elimden geldiğince ona pişirmeye çalışıyorum oda garibim yemeye çalışıyor zorla
Farklı ne yapıyorlar?Alışmadı yani ne yapabilirim rutin bir yemek yapmışlığım yok ki yapmaya çalıştım hep mesele salçalı su değil ailemde de öyle değişik değişik yemek yapan yoktu çocukluğumda da yemedim eşimin ailesi farklı eşimin buyudugu yediği yemekler farklı ona uyum sağlamaya calisiyorum
Ben sıradan yemekleri hiç ezbere bilmiyorum. Zevk için yeni tarifler deniyorum internetten bakıp. Kim tadıyorsa el lezzettimin çok iyi olduğundan bahsediyor. Ama bence değil. Şimdi mutfağa girsem üç beş tarif anca ezberimde. İnternet olmasa yapamam. Bence artık yemek yapmak eskisi kadar zor değil. İntenette her şey ayrıntılı yazıyor zaten yetmiyor videolu anlatım bile ekliyorlar kaç saatlik. Üç beş kere ilginizi çeken tarifleri ölçüsü ölçüsüne, saati derecesi aynı olacak şekilde deneyin bir. Zamanla oturur diye düşünüyorum.Arkadaşlar merhaba
Yemek yapmak konusunda aşırı sıkıntı çekiyorum aşırı kafama takıyorum yeni evli sayılırım daha bir senem olmadı eşimin tarafı yemeyi içmeyi çok severler yaptıkları yemekler sofraya sığmaz yani o derece çok çeşitli yaparlar
Ama sorun şu ki ben baba evinde böyle bişey görmedim annem yemek yapmazdı ben elimden geldiğince yapardım babam desen çok fazla yemek secerdi tepsiyi tencereyi bı kafamiza geçirmediği kalırdı nefret etmiştim yemek yapmaktan
Ama eşime yapmak istiyorum hep biseyler tutmuyor eksik oluyor yaniyo yada kıvamı olmuyo özenerek yapıyorum ama yok .. çok nadiren guzel yaptigim da oluyor ama dedim ya genellikle tutturamiyorum tadı tuzu bı değişik oluyor
Eşim Allah razı olsun bu konuda bana hiç sıkıntı çıkarmıyor olmamış vs demiyor yemeye çalışıyor ama bir keresinde kısır yapmıştım benim yaptığımı yemedi kısır pek sevmiyorum dedi başka bir yerde yemiştik ikinci tabağı istedi
Her gün soruyorum ne yemek yapayım diye fark etmez diyor en azından bir yemek söylese bende onu yapa yapa elimi alistirmis olsam ama yok yemek yapmasan da olur disardan soyleriz hayatım yorma kendini diyo sabah kahvalti hazirlamami da istemiyo uykunu bölme diyor ama ben istiyorum ki ona çeşit çeşit güzel seyler yapayım yesin içsin benden yemek istesin canım şunu istiyor desin ..
Ben ne yapabilirim şimdi elimi yemeğe nasıl alistirabilirim nasıl pratiklesebilirim yemek hakkında püf noktalariniz varmı lezzetli bir yemek nasıl yapabilirim
Değişik yemekten kastınız ne mesela ? Ne yapıyorlar merak ettimAlışmadı yani ne yapabilirim rutin bir yemek yapmışlığım yok ki yapmaya çalıştım hep mesele salçalı su değil ailemde de öyle değişik değişik yemek yapan yoktu çocukluğumda da yemedim eşimin ailesi farklı eşimin buyudugu yediği yemekler farklı ona uyum sağlamaya calisiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?