• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek yapmak :(

benim sana başka bir tavsiyem var, öğrenme.
yaptığın iyi şeyler vardır onları yap. mesela benim yemeklerim lezzetsizdir zaten yemek yapmaktan nefret ederim ama iyi düzeyde evde pizza, çiğ börek, mercimek köftesi gibi şeyler yaparım. bunları yapmak zevkli diye yapıyorum.
eşin de çok istemiyomuş zaten. bence o dışarıdan alıyosa ya da ailelerinize gidiyosanız orada yiyorsanız o da olur. hatta eşin yemek yapabiliyorsa sen kendini heba etme, yapabildiklerini yaparsın zamanla da daha çok alışırsın.

imza: 12 senelik evli ve yemek yapmayan birisi :)
Yaptığım birkaç iyi şey var onları da her zaman yiyemiyoruz ailesi çok uzakta oturuyor ayda yılda bir görüşürüz değişik şeyler yiyelim istiyorum bende ama yapamıyorum malesef

Yani sevecek illaki 😅 benim eşim etçidir çok sever, ağzına kabak sürmüşlüğü yoktur farklı tariflerle sevdirdim kabak salatası yiyor severek şu an mesela. Ya da tavuk sevmez fajita denedim arada onu da yapsana diyor. Siz yaptıkça damağı yemeklerinize alışır zaten
Ay inşallah eti benim eşimde çok seviyor ama maalesef ben veganim kokusu bile tiksinti yapıyor bende ama elimden geldiğince ona pişirmeye çalışıyorum oda garibim yemeye çalışıyor zorla 😂

İzmir köfte tutmaması imkansız bir tarif bundan başlayabilirsiniz. Zaten sulu olduğu için dibi tuttu derdi de yok. Yanına pilav. Pilavın suyu ölçülü değil 2 parmak yukarısına gelecek şekilde koyuyorum bitiyor. Deneme yanılma bu işler taktiği yok yani sürekli yapacaksın uğraşacaksın en sonunda tutuyor

Kız ne şanslısın kocan ne güzel yorma kendini diyormuş tadını çıkar 😉 şakası bi yana bende evlenmeden hiç yemek yapmamıştım okul üniversite derken fırsatım olmadı. Evlendim eşimin ailesinde yemediğim yemekleri yedim hatta ben daha önce yemek yemiyormuşum dedim yemeğe aşırı düşkünler ve kayınvalidemin elide cok lezzetli. Eşimde başta benim yemeklerimi beğenmezdi bende her fırsatta kayınvalidemi izledim neyi nasıl yapıyor diye öyle öyle öğrendim. Sıkma canını zamanla öğrenirsin 😍
İnşallah öğrenirim yoksa ilerisini de düşünüyorum çocuğum falan olursa ben onu nasıl besliyeceğim diye

Ay inşallah eti benim eşimde çok seviyor ama maalesef ben veganim kokusu bile tiksinti yapıyor bende ama elimden geldiğince ona pişirmeye çalışıyorum oda garibim yemeye çalışıyor zorla 😂

Youtube'da hatice mazi var onun videolarını izle. Kadın gayet yavaş ve tane tane anlatıyor.

Börek, poğaça, sigara böreği gibi şeyleri öğren buzluğa da atarsın yersiniz. Böyle tatlıları öğren, şekerpare mesela çok kolay. Biber, domates, patlican dolmaları kolay öğren onları da. Pilavı da şehriyeli yap. Salata da kolay. Sulu yemekleri de bakliyatlardan yap.

Aslında yemek yapmam basit. Zeytinyağlılar mesela soğanı kavurup sebzeyi kavurup üstüne az su bol domates koyuş yaptığında güzel olur.
köfte patates dizip salçalı suyla fırına atsan en alasından yemek. Yada nohutu tavuğu haşlayıp pilava katsan gayet güzel yemek oluyor. Soğanı kavurup salçayı eklediğinde kötü olacak yemek yok.

Benimki de aynı aşırı acı yiyorlar yemekleri o yemekleri birkaç gün o şekilde yesem mide fesadı geçiririm Allah'a şükür annesi ile kıyaslama yapmaz zehir olsa yerim der ama sorun bende ..
Düşün ben her yemekde, yemekteyiz programında gibiyim😀 annesi bumu böyle yapar şöyle yapar diye dinliyorum😀🤦🏼‍♀️eşin allahdan anlayışlı . Oyuzden o güzel kobay olur. Youtubeden izle deneyip deneyp eşine yedir ve grçek fikirlerini sor yalandan güzel demesin, eğer çok beğendiği yemek olursa,
O tarifi favorile bidaha o yemeği yapacak olursan en azından kaybetmessin..

Ben hayattımda içli köfte yapmadım yemedim bilee düşünnnn . Evlenince deniyim yapmayı dedim.
Youtubeden izleyip yaptım. Herkes bayıldı… 😂😂

Vegansan mutfakta deneme yapmış olman lazım. Benim vegan arkadaşım peynir yoğurt yapmak için benden çok mutfakta. Köfteden güzel falafel yapar mesela. Denemeler yapmanız lazım. Zamanla oturuyor yemek lezzeti

Yani salçalı suyun içine ne atsan yemek oluyor tabiri caizse 🤷‍♀️ hep siz yapıyormuşssunuz yemekleri elinizin alışması lazımdı.
Alışmadı yani ne yapabilirim rutin bir yemek yapmışlığım yok ki yapmaya çalıştım hep mesele salçalı su değil ailemde de öyle değişik değişik yemek yapan yoktu çocukluğumda da yemedim eşimin ailesi farklı eşimin buyudugu yediği yemekler farklı ona uyum sağlamaya calisiyorum

Ben size birkaç tarif atayım isterseniz bana mesaj atarsanız. İlk zamanlarımda denediğim beni şaşırtmayan tarifler

Yemek işi zamanla tecrübeyle oluyor yapa yapa püf noktasını öğreniyorsun
Mesela karnıyarık pilav yap netten tarif izleyerek. Bir sonra ki yapışında daha güzel yapacaksın emin ol

Alışmadı yani ne yapabilirim rutin bir yemek yapmışlığım yok ki yapmaya çalıştım hep mesele salçalı su değil ailemde de öyle değişik değişik yemek yapan yoktu çocukluğumda da yemedim eşimin ailesi farklı eşimin buyudugu yediği yemekler farklı ona uyum sağlamaya calisiyorum
Farklı ne yapıyorlar?

Arkadaşlar merhaba
Yemek yapmak konusunda aşırı sıkıntı çekiyorum aşırı kafama takıyorum yeni evli sayılırım daha bir senem olmadı eşimin tarafı yemeyi içmeyi çok severler yaptıkları yemekler sofraya sığmaz yani o derece çok çeşitli yaparlar
Ama sorun şu ki ben baba evinde böyle bişey görmedim annem yemek yapmazdı ben elimden geldiğince yapardım babam desen çok fazla yemek secerdi tepsiyi tencereyi bı kafamiza geçirmediği kalırdı nefret etmiştim yemek yapmaktan
Ama eşime yapmak istiyorum hep biseyler tutmuyor eksik oluyor yaniyo yada kıvamı olmuyo özenerek yapıyorum ama yok .. çok nadiren guzel yaptigim da oluyor ama dedim ya genellikle tutturamiyorum tadı tuzu bı değişik oluyor
Eşim Allah razı olsun bu konuda bana hiç sıkıntı çıkarmıyor olmamış vs demiyor yemeye çalışıyor ama bir keresinde kısır yapmıştım benim yaptığımı yemedi kısır pek sevmiyorum dedi başka bir yerde yemiştik ikinci tabağı istedi :KK43:
Her gün soruyorum ne yemek yapayım diye fark etmez diyor en azından bir yemek söylese bende onu yapa yapa elimi alistirmis olsam ama yok yemek yapmasan da olur disardan soyleriz hayatım yorma kendini diyo sabah kahvalti hazirlamami da istemiyo uykunu bölme diyor ama ben istiyorum ki ona çeşit çeşit güzel seyler yapayım yesin içsin benden yemek istesin canım şunu istiyor desin ..

Ben ne yapabilirim şimdi elimi yemeğe nasıl alistirabilirim nasıl pratiklesebilirim yemek hakkında püf noktalariniz varmı lezzetli bir yemek nasıl yapabilirim
Ben sıradan yemekleri hiç ezbere bilmiyorum. Zevk için yeni tarifler deniyorum internetten bakıp. Kim tadıyorsa el lezzettimin çok iyi olduğundan bahsediyor. Ama bence değil. Şimdi mutfağa girsem üç beş tarif anca ezberimde. İnternet olmasa yapamam. Bence artık yemek yapmak eskisi kadar zor değil. İntenette her şey ayrıntılı yazıyor zaten yetmiyor videolu anlatım bile ekliyorlar kaç saatlik. Üç beş kere ilginizi çeken tarifleri ölçüsü ölçüsüne, saati derecesi aynı olacak şekilde deneyin bir. Zamanla oturur diye düşünüyorum.

Aynı durum bendede var ama siz şanslısınız eşiniz sorun etmiyormus. Benim eşim ayda yılda bir bile dışarda yesek baya söyleniyor sevmiyor dışarda ve biz egeliyiz genelde basit tarifler üzerinden gideriz eşim doğulu ve mutfakları çok teferruatlı. Yetmezmiş gibi ben yemek yapmayı da pek sevmiyorum 😒

Değişik yemekten kastınız ne mesela ? Ne yapıyorlar merak ettim 😄
Tavsiyem videoları izleyin belki izlediğiniz adımlar yanlıştır . Bir de bol bol pratik .

Lezzetli yemek yapmanın tek puf noktası gercekten isteyerek severek yapmak. Bende senin gibiydim ilk evlendiğimde sadece ayran çorbası bulgur pilavı ve makarna yapmayı biliyordum. Eşim de yemek yemeyi cok sevdiği için ve kv de sizinki gibi ceşit ceşit yemek yapan bir anne olarak alıstırmıs. Ozellikle hamur işlerinde cok iyiler. İlk zamanlar esim yardımcı oldu sagolsun beraber birseyler cıkarıyorduk. Zamanla bende musait oldugumda nefis yemek tariflerinden veya youtube dan yemek videolarını izleyip yapmaya calıstım. Bazı yemekler hamur işleri tatlılar ilk denememde cok guzel oluyordu bazılarında ayarı tutturamıyordum. Ama pes etmeden devam ettim. Simdi esim annesinden daha iyi yemek yaptıgımı soyler. Ceşit konusunda da daha iyi seviyeye geldim cok sukur

Tavsiyem kategorilere ayırarak basla. Ornegin bir hafta klasik basit corbaları dene öğren. İkinci hafta etli yemekler. Üçüncü hafta zeytinyaglı sebze yemekleri.tavuk yemekleri.boyle boyle her hafta bir kategoride iki farklı cok zor olmayan basit pratik yemekler yap.Mezelerle de sofrayı ceşitlendir. Meze tarifleri cok basit zaten.

Bunları iyice ogrendikten sonra ikinci seviye ye yani biraz daha ugrastırıcı yemeklere gec. Basit corbalardan sonra ikinci seviye olarak köfteli nohutlu çorbalar. Yöresel çorbalar vs deneyebilirsin. Yine fırında basemel soslu tariflerle ikinci lavel dan devam edersin. Bu arada fırın yemekleri her zaman bana basit vr lezzetli gelir. Fırında neyi yaparsan yap ayrı bir lezzetli olur. Fırın yemeklerini mutlaka yap derim. Hamur işleri tatlılar vs sona bırak. Tatlılardan yine sütlac, yalancı tremisu vs bssit olanlardan basla ki gozun korkmasın.

Ne kadar cok yemek yaparsan elin o kadar cok alısır. Dısarıda yemek hem maliyetli hemde saglık acısından cok zararlı. Ayda bir iki yersiniz yine ama duzenli olarak ev yemegi tuketmek cok onemli.

8 Sene onceki halim geldi aklıma 🤭 ceyizimi sermeye geldiklerinde yemekler pilavlar yaptım pilava fazla su koymuşum berbat ve tuzsuz olmustu🤣🤣 yemek desen ne tadı vardi ne tuzu . Ama şimdi mevlutlerde pilav bile yapıyorum yapa yapa öğrenebilirsiniz. Ama nefis yemek tariflerim sayfasına bakarsanız oradakiler genelde hep tutuyor ben hala bile arada bakarim.

Back