• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek yapmak :(

-Güzel yemek yapan birini yemek yaparken izleyin. Çok şeyler öğrendiğinizi göreceksiniz

-Yemek yaparken malzemeyi güzel kavurun
Diyelim menemen yapıyorsunuz biberi iyice ölene kadar kavurun. Kaşıkla bastırdığınızda kolayca bölünecek kıvama gelsin sonra domatesi ekleyin, domatesi eklediğiniz de de aynı şekilde.

-malzemeyi bol tutarsanız o da tadı epey etkiliyor

-sebzeleri ne kadar ince doğrarsanız o kadar lezzetli olur. Her yemeğin bir doğranma büyüklüğü vardır tabi demek istediğim öyle doğrayın işte öyle koca koca doğramayın hele ki salata yaparken😐

-sulu yemeklerde malzemenin üzerini biraz geçecek kadar su koyun

-izleyin, tuzunu baharatını güzel tutturdunuz mu hep o ölçüde koymaya çalışın
Kanaatimce tuzu güzel ayarlanmış yemeğin tadının kötü olma olasılığı pek yok

Aklıma bunlar geldi

Yapa yapa eliniz alışacak

Ben de çok güzel yapamam ama yenmeyecek gibi de olmaz gideri var işte. Yalnız yemek yapmak cidden sanat. Herkes de sanatçı olamıyor haliyle

Arkadaşlar merhaba
Yemek yapmak konusunda aşırı sıkıntı çekiyorum aşırı kafama takıyorum yeni evli sayılırım daha bir senem olmadı eşimin tarafı yemeyi içmeyi çok severler yaptıkları yemekler sofraya sığmaz yani o derece çok çeşitli yaparlar
Ama sorun şu ki ben baba evinde böyle bişey görmedim annem yemek yapmazdı ben elimden geldiğince yapardım babam desen çok fazla yemek secerdi tepsiyi tencereyi bı kafamiza geçirmediği kalırdı nefret etmiştim yemek yapmaktan
Ama eşime yapmak istiyorum hep biseyler tutmuyor eksik oluyor yaniyo yada kıvamı olmuyo özenerek yapıyorum ama yok .. çok nadiren guzel yaptigim da oluyor ama dedim ya genellikle tutturamiyorum tadı tuzu bı değişik oluyor
Eşim Allah razı olsun bu konuda bana hiç sıkıntı çıkarmıyor olmamış vs demiyor yemeye çalışıyor ama bir keresinde kısır yapmıştım benim yaptığımı yemedi kısır pek sevmiyorum dedi başka bir yerde yemiştik ikinci tabağı istedi :KK43:
Her gün soruyorum ne yemek yapayım diye fark etmez diyor en azından bir yemek söylese bende onu yapa yapa elimi alistirmis olsam ama yok yemek yapmasan da olur disardan soyleriz hayatım yorma kendini diyo sabah kahvalti hazirlamami da istemiyo uykunu bölme diyor ama ben istiyorum ki ona çeşit çeşit güzel seyler yapayım yesin içsin benden yemek istesin canım şunu istiyor desin ..

Ben ne yapabilirim şimdi elimi yemeğe nasıl alistirabilirim nasıl pratiklesebilirim yemek hakkında püf noktalariniz varmı lezzetli bir yemek nasıl yapabilirim
Ah bacimm sen benim farklı bir versiyonumsun. Mutfağı pek sevmem eşim aşırı yemek seçer ben sebze türü o et türü seviyor alakamız yok. Bende diyorum bı yemek iste ona göre yapayım fark etmez sen bilirsin diyor oysaki yemek ismi söylese beni dertten kurtaracak 😃

İlk etapta sevdiği yemeklere ağırlık ver nette zaten tarifler var o yerken neyi eksik neyi fazla yaptığını gözlemle bı sonraki seferde o ayarı tutturmaya çalış bide acele etme yemek yaparken zaten alışınca hepsinin yapılış tarzı aşağı yukarı aynı aslında. Seçici biri degilse çabuk toparlarsin hiç takma kafana 🥰

Basta hic
Arkadaşlar merhaba
Yemek yapmak konusunda aşırı sıkıntı çekiyorum aşırı kafama takıyorum yeni evli sayılırım daha bir senem olmadı eşimin tarafı yemeyi içmeyi çok severler yaptıkları yemekler sofraya sığmaz yani o derece çok çeşitli yaparlar
Ama sorun şu ki ben baba evinde böyle bişey görmedim annem yemek yapmazdı ben elimden geldiğince yapardım babam desen çok fazla yemek secerdi tepsiyi tencereyi bı kafamiza geçirmediği kalırdı nefret etmiştim yemek yapmaktan
Ama eşime yapmak istiyorum hep biseyler tutmuyor eksik oluyor yaniyo yada kıvamı olmuyo özenerek yapıyorum ama yok .. çok nadiren guzel yaptigim da oluyor ama dedim ya genellikle tutturamiyorum tadı tuzu bı değişik oluyor
Eşim Allah razı olsun bu konuda bana hiç sıkıntı çıkarmıyor olmamış vs demiyor yemeye çalışıyor ama bir keresinde kısır yapmıştım benim yaptığımı yemedi kısır pek sevmiyorum dedi başka bir yerde yemiştik ikinci tabağı istedi :KK43:
Her gün soruyorum ne yemek yapayım diye fark etmez diyor en azından bir yemek söylese bende onu yapa yapa elimi alistirmis olsam ama yok yemek yapmasan da olur disardan soyleriz hayatım yorma kendini diyo sabah kahvalti hazirlamami da istemiyo uykunu bölme diyor ama ben istiyorum ki ona çeşit çeşit güzel seyler yapayım yesin içsin benden yemek istesin canım şunu istiyor desin ..

Ben ne yapabilirim şimdi elimi yemeğe nasıl alistirabilirim nasıl pratiklesebilirim yemek hakkında püf noktalariniz varmı lezzetli bir yemek nasıl yapabilirhiç a
Basta hiç ayarlayamazdim hiç de güzel yemek yapamazdim şimdi olan olculeri hep aynı yapıyorum ve öğrendim nw kadar ne yapilir hepzi tutuyor bence işin püf noktasını bilmek önemli. Mesela corabalara beş veya altı bardak su bir tatlı kaşığı tuz tam ölçü . Hepsinin bir püf noktası var ama çok uzun şimdi tek tek anlatmak zor

Yemek konusunda tavsiyem siz eşinize uymayın, onu kendinize uydurun. Benim eşim hiç sebze sevmezdi mesela, kayınpeder sevmediği için evde sebze pişmezmiş, haliyle o da alışmamış. Et ve kuru bakliyat yiyorlarmış sürekli. Ben evlenince kendi bildiğim düzenden devam ettim, o da alıştı. Şimdi bütün sebzeleri yiyor.
Eşinizin ailesi çok çeşit yapıyor olabilir. Siz ona takılmayın.Zor tariflerle, yöresel yemeklerle hiç uğraşmayın. Basit şeyler yapın, internetteki tariflere sadık kalın,zamanla daha iyi sonuçlar alırsınız.
Ay ablacım ya nasil basardin ben savaşıyorum hiç bı şekilde sebze yemeklerine yanaşmıyor illa et olacak. Çünkü böyle bi evde büyümüş. Ortak yediğimiz tek sebze ıspanak ve yeşil fasulye 😢 ilk etapta heveslenip kendi bildiğim yoldan gideyim dedim tadına bile bakmak istemeyince hevesim kaçtı. Şimdi bebekte var bı ona bı kendime ayrı ayrı ugrasamiyorum zaten mutfağa pek ilgim yoktu iyice soğudum çünkü hep onun yediği standart şeyleri yapıyorum baydı beni yani 😢

Ben şimdi size güzel bir pilav tarifi vereyim
İstediğiniz ölçüde pirinci suda bekletin ben beş dakika kadar bekletiyorum. Sonra yıkayın. Süzgeçe koyun bırakın süzülsün. Arada süzgeci sallayın ama suyu akıp gitsin

Ocağa su koyun siz pilavı yaparken o yanda kaynasın. Tencereye tereyağ ve sıvı yağ koyun. Biraz bol olsun yağı normal yemek yaptığımız kadar ki gibi az olmasın. Tereyağ eriyince biraz şehriye koyun çok koymanıza gerek yok. Rengi döndükten sonra biraz daha kavurun böyle koyu renk olsun su koyduğumuzda açılacak çünkü o zaman güzel bir renk elde edeceğiz. Şehriyeler de hazır olunca pirinci ekleyin tuzunu ekleyin ara ara karıştırarak bir müddet kavurun. Sonra üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar suyu ekleyin. Kapağını kapatın. Dibi kısıkta olsun. Pişmeye bırakın

Tariflerden baka baka alışırsın her zaman tutacak diye bir şey yok. Ve yemek yaparken sadece tarife bakıp geçme aştına hep püf noktaları yazıyorlar onlara dikkat et. Ben baba evinde çok nadir yapardım yemekleri ama mutfakta annemle çok vakit geçirdiğimizden onun yaptıkları aklımda kalırdı o şekilde yapıyodum hala da öyle annemn ve kayınvalidemin yaptıklarına bakıyorum hep. Ayrıca babaannemin bir lafı var, "Her şeyi bil, bildiğini belli etme." Öğren ama kendin için herkese belli etme🤣

Ay ablacım ya nasil basardin ben savaşıyorum hiç bı şekilde sebze yemeklerine yanaşmıyor illa et olacak. Çünkü böyle bi evde büyümüş. Ortak yediğimiz tek sebze ıspanak ve yeşil fasulye 😢 ilk etapta heveslenip kendi bildiğim yoldan gideyim dedim tadına bile bakmak istemeyince hevesim kaçtı. Şimdi bebekte var bı ona bı kendime ayrı ayrı ugrasamiyorum zaten mutfağa pek ilgim yoktu iyice soğudum çünkü hep onun yediği standart şeyleri yapıyorum baydı beni yani 😢
Benim eşim pazar alışverişi yaparken sebze almamı engellemeye çalışıyordu 😄 Ona rağmen yılmadım. Pişirdigim sebzelerin reklamını yapıyordum sürekli, içinde demir var, magnezyum var, şu hastalığa iyi geliyor vs diye. Bak ilerde çocuğumuz olacak, sen yemezsen o da yemez diyordum.
Eşimin iyi yanı ben bunu sevmiyorum desede yiyordu yaptığım yemekleri, dışardan yemek sipariş edeyim yada kalkıp başka yemek yapayım huyları yoktu Allah'tan. Öyle öyle alıştı.
Sebze yemeklerine bol et koymayı dene istersen, belki öyle yer. Mesela biber dolmasıni sadece pirinçten yapma, bol kıyma koy. Pilav et yaptıysan yanına brokoli, karnıbahar, patates fırınla. Havuç, kabak, kereviz gibi sebzelerden yogurtlu salata yap. Zamanla alışır umarım ☺️

Benim eşim pazar alışverişi yaparken sebze almamı engellemeye çalışıyordu 😄 Ona rağmen yılmadım. Pişirdigim sebzelerin reklamını yapıyordum sürekli, içinde demir var, magnezyum var, şu hastalığa iyi geliyor vs diye. Bak ilerde çocuğumuz olacak, sen yemezsen o da yemez diyordum.
Eşimin iyi yanı ben bunu sevmiyorum desede yiyordu yaptığım yemekleri, dışardan yemek sipariş edeyim yada kalkıp başka yemek yapayım huyları yoktu Allah'tan. Öyle öyle alıştı.
Sebze yemeklerine bol et koymayı dene istersen, belki öyle yer. Mesela biber dolmasıni sadece pirinçten yapma, bol kıyma koy. Pilav et yaptıysan yanına brokoli, karnıbahar, patates fırınla. Havuç, kabak, kereviz gibi sebzelerden yogurtlu salata yap. Zamanla alışır umarım ☺️
Valla kısmen denedim bunları ama aşırı inatçı tadına bile bakmak istemiyor sorma bende saldım 😀

ajitasyon da yaptım bak bebeğimiz olacak senin yemen lazim ki o da senden görsün yesin falan diye ama yok yani kanmadi 😀😀 son stratejim bebegimi ek gıdalara başlatinca bebeğime göre gidicem artık sana göre sadece etli yemekler yapamam dedim bakalm o aşamaya gelince neler olacak 😀

( bizdeki problem annesine çok yakınız işine gelmeyince hemen oraya yanaşmasi yoksa aşardik bu yemek olayını 🤭 )

Valla kısmen denedim bunları ama aşırı inatçı tadına bile bakmak istemiyor sorma bende saldım 😀

ajitasyon da yaptım bak bebeğimiz olacak senin yemen lazim ki o da senden görsün yesin falan diye ama yok yani kanmadi 😀😀 son stratejim bebegimi ek gıdalara başlatinca bebeğime göre gidicem artık sana göre sadece etli yemekler yapamam dedim bakalm o aşamaya gelince neler olacak 😀

( bizdeki problem annesine çok yakınız işine gelmeyince hemen oraya yanaşmasi yoksa aşardik bu yemek olayını 🤭 )
Annesinde yeme şansı varsa tabi alışmaz sebzeye😅 Yemek seçen insan çok zor. Benim şuan oğlum çok zorluyor beni. Yemek yiyince karnı ağrıyormuş. Ne hikmetse abur cubur yiyince hiç ağrımıyor o karın 😄 Her sofrada bı kavga çıkıyor mutlaka. Ama öyle yada böyle yediriyorum.
Kadın olmak cidden çok zor. Saatlerce uğraşıp yemek yap, sonra birde yesinler diye yalvar 🥴

Annesinde yeme şansı varsa tabi alışmaz sebzeye😅 Yemek seçen insan çok zor. Benim şuan oğlum çok zorluyor beni. Yemek yiyince karnı ağrıyormuş. Ne hikmetse abur cubur yiyince hiç ağrımıyor o karın 😄 Her sofrada bı kavga çıkıyor mutlaka. Ama öyle yada böyle yediriyorum.
Kadın olmak cidden çok zor. Saatlerce uğraşıp yemek yap, sonra birde yesinler diye yalvar 🥴
Ay sorma vallahi işine gelmedigi anda bı bakiyorum çocuk gibi annesini arıyor ne yemek yaptın diye bu durumda benim asabimi bozuyor hevesim kaçıyor. Valla bebeğim öyle olsun istemiyorum elimden geldikçe her şeyden yedirip alıştırmaya caliscam. Survivor gibi hayat yaşıyoruz kadınlar olarak 🤭😀

Arkadaşlar merhaba

Ben ne yapabilirim şimdi elimi yemeğe nasıl alistirabilirim nasıl pratiklesebilirim yemek hakkında püf noktalariniz varmı lezzetli bir yemek nasıl yapabilirim
Yaptığınız yemekleri beğenmiyor olabilir

Arkadaşlar merhaba

Bence kayınvalide ile konuş onun yaptığı gibi yemek yap

Benim eşim de yemek konusunda biraz titizdir yani yemekler güzel olsun ister.. evliliğimin ilk zamanları bende cok beceremiyordum hatta yemekler olmadığı zaman soğuyordum bı dönem baya mutfakta yemek yapmadım hazır şeyler alıp yapıyordum..bı gün kuzenimle sohbet ederken yemek yapmak çok basit yağ, salçayı kavurup üzerine ne eklersen ekle o yemek olur demişti bana bı cesaret geldi o zaman mutfağa sürekli girmeye başladım yaptığım şeyler olmuyorsa tekrar, tekrar yapıyordum çok şükür şimdi yemeklerim gayet lezzetli oluyor olmasa bile bı sonraki sefere düzeliyor..her zaman güzel yemek yapacağız diye bı kaide yok birinde olmaz ikincisinde olur ☺️

Sebze yemejlerini zeytinyagli yap. Bazilarina sarimsak da koyabilirsin. Domatesli filan. Hepsini cigden koy direk. Sebze yemeklerini oyle yapiyorum guzel oluyor. Kofte filan yap arada. Makarna filan derken haftanin gunleri doluyor. Ev mantisi yapanlar varsa ondan al. Kisir filsn da salcayi kavurmadan yapiyorum cigden guzel oluuor. Baharat ayarini iyi yapmalisin. Benim onereceklerim bu kadar. Afiyet olsun 🙂

Back