Yemek yapma fobisi

Kıyamam sana ya cidden kıyamam bu tipler yüzünden ne gencecik yavrucukların psikolojisi alt üstüyoe kahretsin ya.
Fobileri önlemenin yolu psikolojik destek almaktan geçer, lütfen bir an önce vakit geçmeden yardım al. Eminim düzelecektir. Aklına getirmemeye özen göster beynini sürekli meşgul et çünkü meşgul etmezsen bu fobi kalıcılaşır.
Deneye deneye yanıla yanıla öğreneceksin, başaracaksın.

Mutfağa girmekten hala nefret ederim.
ama sevdiğim dizileri televizyondan izlemem sonraya bırakır, mutfakta telefondan açıp izleyip yemek yaparım. Ancak öyle sabredebiliyorum.
başka türlü mutfakta durmaktannefret ediyorum.

Olur olur bunlar hem ucuza mal olacak hem de seni mutlu edecek şeyler. Eminim dahha güzellerini yaparsın. Bırak o pislik kadını düşünme bile. Hepimizin yaraları, sancıları var. Onları aştıkça daha güçlüyüz. Cesaret edemeyecek bir şey yok. Belki yanar belki olmaz ama yap. Ben ki çorbayı dibine tutturmuş insanım beceriksizim ama olsun. Öğreniyor insan :))

Ben bir şeyler yaparken müzik açarım ya da sevdiğim dizileri filan. Kafan dağılıyor iyi oluyor. Sessiz bırakma odayı.

Ayyy teşekkür ederim tezgahımabazen vardak bile koymak zor oluyor. Diyorum ya en kısa zamanda kaçmak istiyorum oradan ama yeneceğim bunu. Haklıısnız boş olursa daha iyi olur. Az önce bulaşık makinesini doldurdum, oraları sildim ama hala bitmedi. Haftasonu temizlik için ablagelecek , bu hafta için mutfak dolaplarını silmesini konuşmuştuk. Böylece yeni bir döneme girebilirim. İnşAllah yani. Yazarım size özelden çok sağolun

Bol bol yemek tarifi videolari izleyin deneyin caniniz ne cekerse mesela onu izleyin

Ne demişler emek olmadan yemek olmaz
Evinize pazar yakın ise haftalık pazar alışverişi yaparak ne yapacağınız kafanızda bir hafta boyunca hemen hemen belli olur.
Bibikaç haftada bir çıkıyorum ama işte beyin iş yemek konusuna gelince kapattık , mesai bitti diyip gidiyor. Boş boş tezgahlara bakıyorum. Haftalık planla bunu aşabilirim sanırım

Ben de ne pişirsem konusunda sıkıntı yaşayan ve sürekli aldığı malzemeler çöpe giden biri olarak yeni yeni uygylamaya çalıştığım yöntemi anlatayım. Haftanın her gününe bir kategori belirliyoruz. Kategorilerim şunlar, et(köfte, et sote, pirzola vs gibi et aırlıklı yemek) tavuk(şintzel, fırın vs.) Sebze(dolma, ıspanak, karnıbahar vs.) Bakliyat(nohut, fasulye vs.) Balık(buğulama, tava vs.) Diğer (gözleme, kumpir, börek vs.) Her kategoriye yapmayı ve yemeyi sevdiğim en az 3 yemek belirliyorum. Haftalık her kategoriye bu yemeklerden birini atıyorum. Mesela pazartesi et ise bu pazartesi izmir köfte, haftaya pazartesi mantarlı et sote, bir sonraki pazartesi yalancı iskender gibi.haftalık alışveriş de ona göre yapıyorum.

Teşekkürler. Daha neler yaşadım o kadın yüzünden. Bipolar teşhisi kondu en sonunda. O sebeple doktora gidiyorum psikoterapi verdi de iş yoğunluğundan başlayamadım ona. Devlet hastanesine gidebilirim şimdilik , umarım işe yarar. Çok yoğunum kafamı meşgul etmeye çalışıyorum da işte öyle hasarlar var, zamanla geçecek inşAllah

Bibikaç haftada bir çıkıyorum ama işte beyin iş yemek konusuna gelince kapattık , mesai bitti diyip gidiyor. Boş boş tezgahlara bakıyorum. Haftalık planla bunu aşabilirim sanırım
Mesela kış sezonunda pazarda karnabahar brokoli kereviz lahana pırasa ve ıspanak olur. Bunlardan yarımşar kilo alsanız zaten iki hafta rahat gider. Ben öyke yapıyorum. Sonra sabahları dolabı açınca ne pişireceğime karar verip ona göre planlama yapıyırum. Uğraştırıcı bi yemekse erken giriyorum mutfağa vs. Planlı olursanız sorunu çözersiniz.

Çok sağolun bU listelerden çok yaptım açıkçası. Hep yarıda kaldı. Bakalım sizlerin desteğiyle tekrar başlayayım. Yani o yemeği belirlemek bir problem ama asıl problem o gün ona başlamak. İş yerinde öğleden sonra stres başlıyor garip gelebilir, abartı denebilşr ama böyle. Sanki yemeği yapamayacakmışım biri azarlayacak gibi baskı hissediyorum

Bende videolar veya sesli kitap dinliyorum. İyi oluyor

O yengeyi Allah bildiği gibi yapsın. Elbet yaptıklarının karşılığını görecek. Çocuklukta yaşadığınız olaylar için terapi aldınız mı hiç bence işin aslı onu çözmek, yemek sonrasında gelir zaten. Mutfağa giremeyişiniz çocukluktan gelen korkularla alakalı. Tek başınıza çözebilir misiniz bilmiyorum.

Bunun yanında ben yemek yapmayı sevmeme rağmen hergün ne yapacağım sıkıntısı yaşıyordum. Bunu haftalık pazar alışverişi yaparak ve yemek listesi hazırlayarak çözdüm .

Yemekleri 2 günlük yapıyorum, et, sebze,bakliyat mevsime göre balık diye belirleyince yapması daha kolay oluyor.

Nefis yemek tariflerinde, yemeklerin yapılış videoları da oluyor size yaparken yardımcı olur muhakkak. Başta basit yemeklerden başlayın yapa yapa eliniz alışır. Birde ben yemek yada evde herhangi bir iş yaparken hep birşeyler dinleniyorum,iyi oluyor.

Son düzenleme:
Sizin fobiniz yemek yapmak degıl kı sindirilmek ezilmek aşağılanıp hor görülmek. Bunu da ıkı vıdeo ızleyıp zorla kendınıze ezıyet edıp yemek yapmaya zorlamakla aşamayacagınız aşikar. Hanı cocuklugunuza ınelım dıye klıse bır psıkolog sozu varya belkı de yardım alsanız o bastırılmıs cocukluk duygularınız acıga cıkacak sorun kekten börekten çorbadan ıbaret olmadıgı ortaya dökülecek. Sız kendı evınızde mutfagınızda bıle rahat hıssetmıyorsunuz. Belkı bı kek yapacaksınız extra malzeme koyarken bıle ıkı kere dusuneceksınız belkı de kakao koymak bıle sızı tedırgın edecek o anda. Kalıpların dısına cıkıyorsunuz cunku. Eger ımkanınız varsa ozelde yoksa devlet hastanesı psıkologundan lutfen yardım alın uzuldum durumunuza

Haklisiniz çok sağolun ilk fırsatta başlayacağım( yarın yemeğe davetliyiz de bayılıyorum yemek davetlerine )

Teşekkürler haftalık plan yapsam iyi olur. Bazısı yenilikleri doğrayıp da koyuyormuş dolaba hatta. Ama nasıl olur bilmiyorum. Veya 1 haftalık yemeği yapıyormuş pazardan. Tadı değişir mi emin olamıyorum bişey olmuyor diyorlar. Hoş şu durumda dışarıdan yediğimiz yemek daha sağlıksız. Hiç yoktan şu psikolojik durumu atlatama kadar yapsam mı 5 günlük falan yemek

Bence bu kendin asabilecegin bir konu değil. Kutfen psikolojik destek al. Sen küçükken şiddet görmüşsün ve derinden etkilemiş. Mutfağa girememek gibi basit bı sorun değil. Kendin için yap bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…