- 3 Eylül 2018
- 3.994
- 1.666
- 133
Canin cekince hemen onu yapip yemek icin mutfaga atin kendiniziSağolun ama ya ben onları izlerken kan şekerim düşüyor galiba çok canım çekiyor keşke ekrandan alıp yiyebilsek
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canin cekince hemen onu yapip yemek icin mutfaga atin kendiniziSağolun ama ya ben onları izlerken kan şekerim düşüyor galiba çok canım çekiyor keşke ekrandan alıp yiyebilsek
Allah a havale ettim onu.O yengeyi Allah bildiği gibi yapsın. Elbet yaptıklarının karşılığını görecek.
Ben yemek yapmayı sevmeme rağmen hergün ne yapacağım sıkıntısı yaşıyordum. Bunu haftalık pazar alışverişi yaparak ve yemek listesi hazırlayarak çözdüm .
Yemekleri 2 günlük yapıyorum, et, sebze,bakliyat mevsime göre balık diye belirleyince yapması daha kolay oluyor.
Nefis yemek tariflerinde, yemeklerin yapılış videoları da oluyor size yaparken yardımcı olur muhakkak. Başta basit yemeklerden başlayın yapa yapa eliniz alışır. Birde ben yemek yada evde herhangi bir iş yaparken hep birşeyler dinleniyorum,iyi oluyor.
Basit patates yemegi yap 3 gun yersinAllah a havale ettim onu.
O uygulama var çok güzel gerçekten ama işte başlamak sorun oluyor. Pazardan yapsam nasıl olur sizce ?
Bende pazardan bikaç günlük yemek yapayım diyorum. Bazı arkadaşlarım 5 günlük falan yapıyoruz diyorlar. Utanıyorum sormaya hangi yemek diye.Hangi yemekler dayanır sizce ? Dışarıda yemekten daha iyidir sonuçta. Zamanla fobimi yenince 2 günlük hatta günlük yapmaya başlarım inşAllah
Teşeklürşer haklısınız . İnanın bunu da ben anladım zaren. Acaba neden böyleyimdite düşüne düşüne o günlerle ilgili olduğunu anladım. Zaten psikiyatriye gidiyorum. Bipolar teşhisi kondu. Muhtemelen o günlerde yaşanan olaylar bozdu psikolojimi. Doktorum psikoterapiye yönlendirdi de işler çok yoğun gidemedim bir tülrü. Sanki ne yaparsam yapayım yanlış yapacağım, birisi azarlayacak gibi hissediyorum, dediğiniz gibi en basit şeyi bile düşünüyorum olur mu diye.Sizin fobiniz yemek yapmak degıl kı sindirilmek ezilmek aşağılanıp hor görülmek. Bunu da ıkı vıdeo ızleyıp zorla kendınıze ezıyet edıp yemek yapmaya zorlamakla aşamayacagınız aşikar. Hanı cocuklugunuza ınelım dıye klıse bır psıkolog sozu varya belkı de yardım alsanız o bastırılmıs cocukluk duygularınız acıga cıkacak sorun kekten börekten çorbadan ıbaret olmadıgı ortaya dökülecek. Sız kendı evınızde mutfagınızda bıle rahat hıssetmıyorsunuz. Belkı bı kek yapacaksınız extra malzeme koyarken bıle ıkı kere dusuneceksınız belkı de kakao koymak bıle sızı tedırgın edecek o anda. Kalıpların dısına cıkıyorsunuz cunku. Eger ımkanınız varsa ozelde yoksa devlet hastanesı psıkologundan lutfen yardım alın uzuldum durumunuza
Oha bir haftalı yemek miTeşekkürler haftalık plan yapsam iyi olur. Bazısı yenilikleri doğrayıp da koyuyormuş dolaba hatta. Ama nasıl olur bilmiyorum. Veya 1 haftalık yemeği yapıyormuş pazardan. Tadı değişir mi emin olamıyorum bişey olmuyor diyorlar. Hoş şu durumda dışarıdan yediğimiz yemek daha sağlıksız. Hiç yoktan şu psikolojik durumu atlatama kadar yapsam mı 5 günlük falan yemek
Esin ne yapiyor yemek yèiyormu evdeTeşeklürşer haklısınız . İnanın bunu da ben anladım zaren. Acaba neden böyleyimdite düşüne düşüne o günlerle ilgili olduğunu anladım. Zaten psikiyatriye gidiyorum. Bipolar teşhisi kondu. Muhtemelen o günlerde yaşanan olaylar bozdu psikolojimi. Doktorum psikoterapiye yönlendirdi de işler çok yoğun gidemedim bir tülrü. Sanki ne yaparsam yapayım yanlış yapacağım, birisi azarlayacak gibi hissediyorum, dediğiniz gibi en basit şeyi bile düşünüyorum olur mu diye.
Çocuklukta yaşadığınız olumsuz olayları için destek aldınız mı hiç? Bu fobinin ötesinde bir durum aslında. Çünkü çocukken psikojik şiddet görmüşsünüz, mutfağa giremeyişiniz ondan muhtemelen, geçmişi hatırlatıyor.Allah a havale ettim onu.
O uygulama var çok güzel gerçekten ama işte başlamak sorun oluyor. Pazardan yapsam nasıl olur sizce ?
Bende pazardan bikaç günlük yemek yapayım diyorum. Bazı arkadaşlarım 5 günlük falan yapıyoruz diyorlar. Utanıyorum sormaya hangi yemek diye.Hangi yemekler dayanır sizce ? Dışarıda yemekten daha iyidir sonuçta. Zamanla fobimi yenince 2 günlük hatta günlük yapmaya başlarım inşAllah
İşte onu da terapide verılen alıstırmaları yapa yapa aşacaksınız. Bence en ıyı terapi müzik. Kulaklıklarınızı takım en sevdıgınız parcaları sırayla calın ve bı yemek yapın. Kek olur pasta olur hatta pilav olur. Ama oyle dan dan degıl dans ederek sarkıya seslı eslık ederek. Moralınız duzelecek. Ben evı bıle oyle supuruyorum. Hayallere dalıyorum, evlatlarımı dusunuyorum, hayatımdakı artıları dusunuyorum. Vucut o anda seratonın salgıladıgı ıcın hem keyıflı hem lezzetlı seyler cıkıyor ortaya. Bunu bı deneyın derım.Teşeklürşer haklısınız . İnanın bunu da ben anladım zaren. Acaba neden böyleyimdite düşüne düşüne o günlerle ilgili olduğunu anladım. Zaten psikiyatriye gidiyorum. Bipolar teşhisi kondu. Muhtemelen o günlerde yaşanan olaylar bozdu psikolojimi. Doktorum psikoterapiye yönlendirdi de işler çok yoğun gidemedim bir tülrü. Sanki ne yaparsam yapayım yanlış yapacağım, birisi azarlayacak gibi hissediyorum, dediğiniz gibi en basit şeyi bile düşünüyorum olur mu diye.
Ya ben yengeye cok gıcık oldum. Dövesim geldi resmen. Ben olsam arar bulur içimi dökerdim.
Benim eltim de görümcemin kızını buldugu yerde sıkıştırır. Kız da hiç sesini çıkaramaz.
Siz yine lezzetli bişeyler başarıyorsunuz.Bende videolar veya sesli kitap dinliyorum. İyi oluyor
Pislik kadinn. Abinizle bosanmislar ama peki yigeniniz nerde su an? O kadinin yaninda degildir insllah?Kimse yokken yapardı yapacağını. Annem de babamda diğerleri de herkes konuştu ama kadın inanın laftan anlamazdı. Hatta insanlar konulunca hıncını kundaktaki bebeğinden çıkartırdı. İnsanlar o yüzden kızdırmak istemezdi. 90larda şimdiki gibi değildi , aman yuva bozulmasın olayı daha yaygındı. Bebeği dövmesin diye susarlardı
Tabiki tepki verdim hatta cocugu uyarması tepki vermesi için de eşimle konustumsiz ses çıkarsanız. ayy ben yolda koca koca adamlara bile müdahale ediyorum dayanamıyorum.
Yav boşverKek yaptım geçen ama içi azıcık hamur kaldı üzülüyorum böyle olunca kendime kızıyorum beceriksiz diye
Görümcene söylesene bu durumu, koca kadın çocuktan ne ister ki.Ya ben yengeye cok gıcık oldum. Dövesim geldi resmen. Ben olsam arar bulur içimi dökerdim.
Benim eltim de görümcemin kızını buldugu yerde sıkıştırır. Kız da hiç sesini çıkaramaz.
Ayaklarıyla itiyor omzunu. Böyle saçma sapan hareketler. Ama kendi oğlunun kılına dokundurmaz. Görümceye söylesem ortalık karısıtıryor derler. Ben eşime söyledim. Cocuga öğret bu kadın böyle yaptıgı zaman gitsin annesine anlatsın. Hem kim yaparsa yapsın sesini çıkarmayı öğrensin. Bi de eltimi o anda uyardım yapmamasını söyledim. Bir de pişkin pişkin o bana alışkın diyor.Görümcene söylesene bu durumu, koca kadın çocuktan ne ister ki.