- 5 Şubat 2016
- 6.480
- 9.877
- 148
Bu kadar derdin içinde bu da dert mi derseniz evet dert,cidden dert. tencere yemeği dışında yemek yemiyorum,dışarıdan vs. beslenme stilime uygun değil çünkü. ama bir salatayı bile 1 saatte yapıyorum. iyice yıkanması,sirkeli suda beklemesi,cartı curtu sürüyor.onun dışında zamanım yok,bu sene benim için çok önemli bir sene, hazırlandığım bir sınav var. anne kız yaşıyoruz ama annem yemek yapmaktan nefret ediyor.sürekli yemek konusu kavga sebebi oldu evde,tamam artık ben yapacağım dediğimde saçmalama bu sene senin için çok önemli diyor yaptırmıyor lakin kendisi de ya unutuyor ya da ben hatırlatınca girişiyor ve 80 saat sonra pişiyor yemek akşam 10'da yiyoruz. zaten bir çorba yapılınca 5 gün içeriz,öğle ve akşam yemekleri diye bir şey yok günde tek öğün. aynı yemekler muhakkak ertesi günde yenir. ama ben bunu nasıl çözeceğim? yurtta kaldığım dönem çok rahattı,saatli yemek çıkıyordu en azından. çorbası,salatası,ana yemeği her şeyi oluyordu. annem ısrar etti,daha rahat edersin sınav zamanı yanıma gel dedi. bin pişman oldum. yaşım da küçük değil,22 yaşındayım. kendisi ne yapıyor derseniz zaten 50 kilo,sadece meyve ve kuruyemişle hayatta kalır yani. benim sayemde yemek yiyor.azıcık sağlıklı besleniyor.
dediğim gibi yaşım da küçük değil,ama elim ağır. vaktim yok,kendisi yapmıyor. birilerinden beklentiye girince insan mutsuz oluyor,en iyisi artık her şeyimi kendim yapmam. ama nasıl yapacağım,nasıl hızlanırım? mesela günde 1 saatimi ayırsam sadece o gün salata,çorba ve 1 ana yemek( zor bir yemek değil,pastalar börekler vs yemiyoruz zaten,barbunya yemeği mesela ya da taze fasulye gibi) yetiştirebilir miyim?
siz nasıl hızlısınız? bazen misafirliğe gidiyorum ben şok. çalışan kadınlar bir sofra dizmiş inanamıyorum. hanımlar yardım edin.
dipnot: veganım (et yemiyorum)
dediğim gibi yaşım da küçük değil,ama elim ağır. vaktim yok,kendisi yapmıyor. birilerinden beklentiye girince insan mutsuz oluyor,en iyisi artık her şeyimi kendim yapmam. ama nasıl yapacağım,nasıl hızlanırım? mesela günde 1 saatimi ayırsam sadece o gün salata,çorba ve 1 ana yemek( zor bir yemek değil,pastalar börekler vs yemiyoruz zaten,barbunya yemeği mesela ya da taze fasulye gibi) yetiştirebilir miyim?
siz nasıl hızlısınız? bazen misafirliğe gidiyorum ben şok. çalışan kadınlar bir sofra dizmiş inanamıyorum. hanımlar yardım edin.
dipnot: veganım (et yemiyorum)
Son düzenleme: